icon

Tchýně - velitel zeměkoule

sturmanova_k
31. pro 2020

Zdravím devcata, jdu se svou na trh. Zijeme s manželovými rodiči ve stejném domě. Dokud jsme se nevzali, byla tchýně super. Zlom přišel se svatbou. Vyckala na chvíli kdy budeme samy a sdělila mi, že pouto s jejím synem nikdo nezmění a ze v téhle rodině se dělá to, co ona dovolí. Od té doby vsechno špatně...od toho jak se oblékám, jak uklizim, jak vařím, kdy chodím z práce domů, co k životu potrebuji a co ne...jak vychovávám ve střídavé péči svého prvního syna (5let)...navíc..vsechno špatně dělá i manžel (její syn)... Je rozkydlej (9 mesicu pojidal hormony kvůli zlepšení plodnosti...), Špatně řídí ( vozí ji na nákupy) ..a přesto že pro ni udělá první a poslední ptákovinu kterou si vymyslí, je to špatně. Tedy v mych očích značně klesla a tak jsem kontakt s ní omezila. Zdálo se to být v pořádku, dokud si nezacala stěžovat, že málo komunikuji nebo že komunikuji stroze. Další level přišel, když jsme oznámili ze čekáme rodinu. V domě kde bydlíme jsou dva byty. Malý 2kk kde bydlíme s manželem a synem a velký 5+1 kde bydlí manželovi rodiče. Dlouhodobě slibovali, že až budeme čekat rodinu, ze si byty vyměníme. No a co.myslite, došlo na to a stěhovat se rozhodně nebudou, protože si můžeme pořídit rozkládací gauč a spát v obýváku. Mě tak ani nejde o to ze se nevymenime, ale že mohli říct už dřív, ať s tím nepočítáme. Zařídili bychom se jinak.. od začátku.. brát si hypotéku a hledat bydlení 6mesicu pred materskou je prostě pitomost a budeme hledát řešení za pochodu....ale čím mě fakt vytočila byl další důvod, proč byt nevyměnit.. protože můj syn když je ve střídavé péči pokoj nepotřebuje a mimino se vejde do postele. Jako argument použít dítě? Jako vážně? Tedy ledovost mého přístupu opět stoupla. Manželovi se po case zdálo ze jsem k jeho.matce odměřená. Tak isem se rozhodla ze si s ní promluvím. Rekla jsem jí, že můj postoj k ní je opravdu chladný, vyjmenovala jsem jí své důvody a litost a nechápavost nad tím, co se tak moc změnilo, že urážky a vytky od ní mně optavdu zasahují a není mi to příjemné. Odpověď na sebe nenechala cekat snad ani vteřinu. "Tak si na to zvykni" ... Neměla jsem slov. Pořád jsem si myslela ze se nad tím zamyslí, ze si to přebere...a ne.. prostě ...fuck off děvče... Takže, co dělat, a jak přežít dokud se bydlení nevyřeší? Co mám čekat s druhým prckem když ji mám za dveřmi a uz teď chodí jak bude vozit, přesto ze v mých očích je to prostě pokrytec a diktátor, navíc si snad nemyslí že si pro mrne bude chodit jak pro housky???? ( jen libovka... Nabidla se že koupí kočárek - super že? ale podle sebe, abychom nekoupili nějakej hnus se kterým se nebude moct ukázat...a neladil by k jejímu stylu...😅😅) Manžel s tím nic neudělá, uz se spolu pohádali tolikrát, ze ho od techto diskusí odrazuji, respektive mu říkám, ze si to.muzeme říct doma, ale vedle to nepadne na úrodnou půdu. Jsem fakt vymyškovana. Je mi 35 a jsem ve stresu z 67lety báby. Klid budu mít jen v porodnici, protože tam návštěvy nesmí kvůli C19, ale už teď přemýšlím co se bude dít az se vrátím domů...🤦‍♀️🤦‍♀️

Strana
z4
jakreb
31. pro 2020

@sturmanova_k No tak bud začneš byť asertivna ty aj manzel a poslete babu do prdele raz a navždy alebo to trpte dalej. Proste ako som pisala-chyba ze ste do toho vobec isli.

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@2hanah řešíme bydlení, to ne že ne. Ale není to snadné, když máte hypotéku na byt a něco co za nekohoplatite. Takze musite nejak ty oe ize distat zpátky. Pak pri cenách bydlení tady také musíte pocitat. Take musite pocitat s tim, kolik budete.mit na.materske a na Rodičáku a co si můžete dovolit. Co muzete osekat a co ne. První syn chodí do školky, je ve střídavé péči, takze myslet na to aby tahle změna nemela vliv na to co má zajeté, aby se to zase neměnilo..je fakt hromada věcí, které musíme brát v pptaz, takže nejde úplně se sebrat a jít di garsonky...ty tu ani nejsou a volné najmy jsou fakt drahé...nerikam ze to neřešíme, ale vse strašně trvá a já fakt mam obavu kam až to vygraduje s narozením druhého sviště. Dospělí jsme, myslím že svou nepřítomností u nich dávám najevo, jak to vidím, i tím co jsem jí řekla, s manželem máme také jasno, ale bude to trvat.. 14 let v oblasti komunikace me celkem vytrenovalo, aspoň jsem si to myslela, ale.tohle mne fakt drtí. Nerekla bych ze se bojíme, ale není.mi jedno, jaký ten vztah je, právě proto že v tom domě ještě nějaký cas budeme a přivedeme do toho ještě jednoho sviště a manžel bude nárazník.

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@jakreb nikdy jsme s nimi nebydleli v jejich bytě. Manžel má půlku, je normální majitel, tak jako.kdybychom bydleli v butovce a tam byli dva byty. Nemáme jim být za co vděční, nic jim nedluzime. Naopak. Ale nic jim nepřipomínáme, prostě situace byla taková, aby o svou část domu nepřišly...

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@gramar ano, mám také svoje mouchy, ale o domácnost pečuji, o syna se starám, máme to co potrebujeme a mnohdy i víc. Pracuji... Bohužel jsem se o sebe statala od skončení střední školy a jsem zvyklá si řídit život sama, respektive mně zajímají potřeby hlavně mojí rodiny. Akceptuji náhled někoho jiného, ale vezmunsi z toho jen ci chci. Ale neubližuji. Nemám nejvyšší IQ a nejsem modelka s vytříbeným satnikem, jsem hodně citově založená a emotivní. Moje chyba... Vztekam se když mi nekdo neci slíbí, trvá to a já to pak udělám sama. A děsně tvrdohlavá jsem... Ale vzdycky jsem bula vuci matkám partnerů vstřícná a vděčná, vždyť díky romu že měli syny jaké měli jsem byla šťastná. Tady úplně nechápu, jak taková může mít syna jako je můj muž.

bassetlady
31. pro 2020

Svoji půlku prodat a pryč. Život je sakra krátký, na to si nechat trávit toxickou babou! Nebo ji fest usměrňovat, ať se třeba pos.... re.

gramar
31. pro 2020

@sturmanova_k To nebyla konkrétní narážka s tou snachou, pouze obecné konstatování ;)
No tak s tou bytovou jednotkou je to krapet na... no jak to říct. A co tak jim říci ať vás vyplatí, nebo byt pronajmout, případně prodat vaší bytovou jednotku... Neříkám že je to šťastné řešení, je to "z nouze cnost", ale taky to jde... V opačném případě doporučuji obrnit se trpělivostí a prostě si to nastavit jinak. Přijde si pro dítě do kočárku, řekni ne, bude mít hloupé poznámky, poděkuji za názor a řekni že si to uděláš jak sama ne/chceš, máš se smířit s tím jaká je, ok každý je nějaký, ať si seká patky u sebe doma, ale ne u vás... Není to jednoduché a ne vždy je to pěkné, ale věř že časem to prostě přijme, bude čas od času zkoušet, ale opravdu na tebe může pouze tam, kam jí sama dovolíš. Důležité je, aby to i manžel praktikoval stejně - tedy slušně, věcně a nepouštět se do sporu... Já mám momentálně dva zámky na dveřích a smutné je že i po tom všem na tchyni s láskou vzpomínám, protože válčím s vlastní matkou a po letech slušného chování, jsem došla k závěru že jí nic nedlužím a buď semnou bude mluvit slušně, nebo vůbec a je to fajn, přesto že bydlí pár metrů ode mně, tak už jsem jí neviděla od léta :D

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@bassetlady to je jedna z možností..jen jak jsem.psala..mame hypo kvůli udržení jejich části a oni ač můžou, nejsoi ochotni kompenzaci poskytnout. muzeme si penize nechat, ale dál budeme platit hypotéku... Nebo prodat byt a hypotéku zaplatit... takže z toho moc nezbyde a prijdeme o penize za náš majetek a budeme si.muset vzit hYpo novou, coz tady jsou minimálně 4mega... ale vzhledem.k.okolnostem s ex muj ex...novou hypoteku nedostaneme. A v potřebné výši na ni manžel sám nedosáhne. Jak sem.psala. cítím se timhle tak.nejak v pasti a i když vyhlídka na vyřešení tu je, nepřijde záhy, neprijde do porodu, ani brzy po něm. Tedy mi opravdu zbývá se nad tím trošku povznést a považovat ji za sousedku. Dítka jsou naše a my rozhodujeme a at si zvyká. Možná jsem jen všemi těmi okolnostmi ve středu zbytečně. Furt placa ze chce holku a ze holka bude lepší..tak když to bude kluk, bude natolik zhnusená, že se mi sama bude vyhýbat...

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@gramar to je v pohodě, mě nevadí říct že mám své chyby a mouchy, nálady...A dokážu být dost jízlivá, že bych to mohla snad i učit..

zelenaesmolda
31. pro 2020

@sturmanova_k zvazili jste stehovani nekam kde jsou nemovitosti levnejsi?

koordinatorka_odboje
31. pro 2020

To pronajmete, tim budete splacet hypoteku a vy se odstehujte nekam do klidu. Minimalne bych tim tchyni pohrozila, at se zklidni.

zelenaesmolda
31. pro 2020

@koordinatorka_odboje
To je taky dobre reseni.

levandule_k
31. pro 2020

@sturmanova_k Nevyčítej si, že jsi citově založená, mít emoce není zločin😉.

No pokud je situace, takto na prd, že se partner zadlužil kvůli rodičům, tak je to blbé, nicméně já bych se snažila najít cestu, jak se odstěhovat. Dále, jak nejsou schopni poskytnout kompenzaci, pokud si vzal hypo na ně, tak by na něj měli přepsat alespoň část svého majetku...Já bych jim to klidně připomněla, že má manžel hypo kvůli nim.

Přestaň chtít být s tchýní kamarádka, tahle ženská je megera a nepochopila, že děti se nevlastní. Oba se vůči ní budete muset vymezit, ano platí to i pro manžela, on si musí uvědomit, že je dospělý a není zodpovědný za emoční stav svých rodičů. Poslat někoho do prdele se dá i slušně. Pokud bych já byla na tvém místě, tak bych takové tchýní řekla maximálně dobrý den. Její hysterický výlevy a žalování bych měla u zadku. To, že je ona nespokojená, je její problém, ne tvůj. Nikdy pro ni nebudeš dost dobrá, tak proč se snažit mít s takovým člověk pěkný vztah. Neřešila bych, že tchýně řeší, kolik času věnuji určitým věcem. Svoji energii a čas investuj do sebe, partnera, svých dětí, nikoliv do ní.

Znám to z vlastní zkušenosti, když lidi rozebírají detailně tvůj život, ze začátku mě to štvalo, nyní je mi to jedno. Když jsou natolik nudní a nejsou schopni žít svůj život, tak je to jejich problém ne můj.

I když se mi to od klávesnice lehko píše, hoď se do klidu, ať nemáš ubrečené miminko. Stres se negativně podepisuje na pohodě miminka, ten malý tvoreček uvnitř tebe prožívá všechno s tebou. Tchýně k tvému dítěti vstávat nebude.

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@zelenaesmolda kvůli práci a s ohledem na sociální zázemí ne. Středočeský kraj je obecně drahý. Vse strašně vylitlo. Kdybychom to resili před temi tremi lety, pak byly podmínky jiné.. bohužel...

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@koordinatorka_odboje pronajmout nevyřeší že nedosáhneme na druhou hypotéku... podnájem by se zvlsdl pri mateřské, u rodicaku by to bylo složitější a hlavně zbytečné, když víte, ze to řešení jen, jen vám fo toho prostě schválně nekdo hází vidle...

levandule_k
31. pro 2020

Jeden nájem dostanete, druhý zaplatíte. Klidně můžete být v 2+1 nebo 2+KK, ale budete mít klid.

sturmanova_k
autor
31. pro 2020

@levandule_k krátkodobé řešení, kdy v průběhu podnajmu budeme řešit trvalé řešení. Platit podnájem a vyhazovat peníze, když má člověk vlastní bydlení, mi přijde hloupé. Řešení by to bylo, to popřít nemůžu..

zelenaesmolda
31. pro 2020

@sturmanova_k
Tak muzete jit jinam nez do SC kraje.

2hanah
1. led 2021

@sturmanova_k já vím, taky řešíme bydlení už řadu let, nic na Vaší situaci není jednoduché, obdivuji jak to zvládáte a umíte ještě brát ohled na manžela, je mi líto, co všichni prožíváte kvůli jedné panovačné babě!! Tohle dělat těhotné snaše, hanba by mě fackovala! Říkám, můj manžel se před sedmi lety oběsil a místo nabídky na pomoc nebo zkoušky domluvy ohledně dětí (máme spolu 2), mě hned flákla k soudu, že ona chce děti tehdy a tehdy, taky mě nikdy neměla ráda, ikdybych se postavila na hlavu a že jsem se snažila a byla jsem slušná holka, studovala vysokou, chovala se k nim hezky a neměla mě ráda, dodnes s ní mám přes děcka a hlavně oni peklo😡

barumrallyebum
1. led 2021

Zacit byt asertivni a poradit se s realitnim maklerem nebo pravnikem at vam poradi jake mate moznosti a co se da delat.

zmrzlinka
1. led 2021

Jediné řešení je stěhování...žádné jiné nevidím....

jakreb
1. led 2021

@sturmanova_k Tak si s babou sadnúť povedať jej slusne, ze si viac neželate žiadne buzerovanie, rady do života a ine jej výstupy a hotovo. Ak to nepomôže proste veeelka ignorácia. Ale ja by som spolu s tymto proste odišla.

koordinatorka_odboje
1. led 2021

@sturmanova_k hypoteku, kterou platite, takplatite na jejich majetek?

michaela666
1. led 2021

V tomhle jsem asi držka, ale pokud se tchýně chová takhle vůbec bych se neostýchala jí taktně připomenout, že díky vaší pomoci má pořád střechu nad hlavou. Nemusí vám za to líbat ruce, ale změnit svůj přístup vůči tvojí rodině by neuškodilo. Chcete jenom v klidu a pohodě žít, takže vzájemný respekt je na místě.

gracinka7
1. led 2021

Nejrozumnější by bylo se odstěhovat.

goovana
1. led 2021

@sturmanova_k no tak ta by jela jak namydleny blesk!!
To ja bych nenechala takhle se sebou zametat!
Já jsem ten typ člověka co si nenechá nic líbit!
Takže bych ji už dávno zjevně poslala do patřičných končin!
Co si ty tchyně jsko dneska dovoluji!
Já se teda jako nechci vytahovat, ale moje tchyně je úplně úžasná !! Já prave tohle neznam
Ale
Kdyby byla taková jak povidate, tak bych to nevydržela !

pavlinar
1. led 2021

Tady je pro me hodne dulezite, jak mate resene ty majetko-pravni zalezitosti. Asi jako vetsina jsem to pochopila tak, ze jste sli klasicky bydlet k rodicum, abyste usetrili. A tchyne si vyskakuje z pozice "muj dum, moje pravidla", a ze ji vlastne mate byt vdecni, kdyz vas vzali pod svoji strechu.
Kdyz to tak neni, tak bych si fakt nebrala servitky. Chapu, ze se vam nechce utikat ze sveho. Ale pro 4 clennou rodinu je to stejne asi opravdu male, ono zalezi I na metrech...
Super napad poradit se s pravnikem a realitakem, jak tohle resit, abyste tratili co nejmene.. predstava v tomhle bojisti zit s miminem, kdy tlak se bude urcite zvysovat.. 🙄
Jinak byt fakt drsni a dusledni.. urcite od ni nic neprijimat a pravidla urcovat sami.. hlavne byt jednotni

dk123
2. led 2021

Od takové ženské pryč, utnout kontakt. Pokud jednoho dne dojde s omluvou za své chování, dát druhou šanci a pokud ji promrhá, tak konec. Já zas nemám problém utínat vztahy, kde mi není dobře. Tohle by si na mě zkusila jednou a naposledy..

janule0123
2. led 2021

@sturmanova_k nejjednodušší řešení je odstěhovat se...☹️ pro ni bude syn vždycky jen dítě, od kteryho si nenecha přikazovat a ty si vyskakovat v “jejim” domě nemuzes .. takže bud budete fungovat po jejím a držet pusu a nebo pryč... 🤨 hypo se bojis vzít nebo by vám to nevyšlo pokud oba nepracujete? My jsme měli problém najít něco ke koupi, co by splňovalo aspoň z části naše požadavky a možnosti, takže když se něco teď konečně objevilo tak jsme si hypo brali když me začínala rodicovska dovolena ... Pokud je možnost a vyjdete s penezma i se svým bydlením , za ten klid, svobodu a pohodu to stojí ...

martaskaaa
3. led 2021

@janule0123 paní psala, že právě svoji půlku domu mají na hypotéku, takže to asi úplně jednoduché nebude

janule0123
3. led 2021

@martaskaaa četla jsem jen část odpovědi ale tohle mě uteklo ... bohužel to vidím na zatnutí zubů 😞 dle popisku to rozumná tchyně nebude a tam nic jiného než odsun nepomůže ... ☹️

Strana
z4