icon

Toužím po 4 dítěti.

kacula904
27. pro 2019

Omlouvám se předem , že zakládám téma, které tu již bylo, ale diskuze je stará a neaktivní ☹. Nemám to bohužel komu říct rozhodla jsem se, že napíšu alespoň sem 🙂. Vždy jsem chtěla 3 děti , ale už v době 3 těhotenství jsem věděla , že nechci , aby toto těhotenství bylo poslední. Nemám děti nijak moc po sobě byly by to 2+2 děti , 12 let+9 let a třeba 2.5r a novorozenec což už ani teď tak nevychází už nyní je malému lehce přes 2 roky. Je pravda , že od začátku mi přítel říkal , že další dítě nechce, ale pořád jsem si říkala , že se to ještě změní , proč bych měla něco hrotit 2 roky dopředu, ale problém je ten, že se to nezměnilo a já to vůbec psychicky nedávám ☹. Každý z nás to máme prostě v sobě nastaveny jinak někdo má jako rodinu 2+1 někdo 2+2.

Strana
z2
codal
14. led 2020

@snezenka123 na té touze opravdu není nic špatného a ja ji i chápu, ale napsat, že dítě by mělo být rozhodnutí ženy, je prostě nesmysl.. přesně jak píšeš, tohle si prostě člověk nemůže vynutit a musí na to být dva.
@kacula904 je mi líto, že se takhle trápíš a je blbý, že se v tomhle neshodnete, ale sama jsi psala, že jsi věděla, že partner další dítě nechce, že jsi jen doufala, že se jeho názor změní, takže to tys měla odejít, když jsi věděla, jak on to ma nastavené a čekat, že on názor změní. On stejně tak mohl doufat, že tebe ta touha přejde. Váš vztah je opravdu podivný, ale máš pravdu, je to vaše věc, každopádně dítě je rozhodnutí obou rodičů a tvůj partner ma právo říct ne a ty s tím jen těžko něco zmůžeš. Zkuste si znovu promluvit, řekni mu všechny své argumenty, třeba ho zlomíš, ale pochybuju. Jedině opravdu odejít a zkusit štěstí jinde, teď jde o to, jestli ti to stojí za to, rozbít kvůli tomu rodinu.

kacula904
autor
14. led 2020

@jade85 díky za odpověď 😉 Miminko z lásky by bylo určitě lepší , ale upřímně nevím jestli takové bylo alespoň 1 a 2. Jen jsme si u 1 řekli , že by jsme jsme chtěli už prcka a šli do toho. U druhého jsem já ani moc nechtěla , chtěla jsem až po 6 letech , ale Dr. mě pořád přesvědčovala jaký je to nesmysl, že budou moc daleko od sebe , že to budou jen jedináčci...atd. A asi tím , že všichni okolo se o tom 2 začali bavit ( myslím jako , že měli první dítě cca stejně s námi ) tak jsem jsem se nechala asi strhnout vlnou a do 2 taky šla. Jenže to mi bylo nějakých 27 let tak bylo pak už jasný , že u 2 nezůstanou. Mé kamarádky to tak mají , takže už mají 2 samostatné jednotky cca 12 a 9 let, které je už více méně nepotřebuji . Maximálně pomoc s úkolem a samozřejmě uvařit jim večeři, jinak si už můžou lítat po fitku, diskotékách a lovit někde chlapy, což mě osobně nebere ani jedno 😉

me_druhe_ja
14. led 2020

Ty nejsi nastavena na 2+4, ale na 1+4.

kacula904
autor
14. led 2020

@dendasubaristka Tak to je mi moc líto , že Vám to nejde ☹ , ale co se týká nás nejde napsat nefungující vztah, vždy takový byl, stejně tak to mají přítele rodiče, mamka má domácnost a věření před tím děti, táta dělá a po práci koníčky + práce okolo baráku , stejně tak to má sousedka a podobně třeba kamarádka , kdy ona se stará o děti a on jako OSVČ je od rána do večera v práci jako , že klidně do 23-1h takže děti vidí naprosto minimálně a taky by mě nenapadlo říct , že mají nefunkční vztah. Prostě takto to mají nastavené a takto jim to vyhovuje.

kacula904
autor
14. led 2020

@me_druhe_ja To je poloviční pravda , dítě chci určitě pro sebe , ale určitě ne bez otce.

kacula904
autor
14. led 2020

@codal Určitě nic rozbíjet nebudu , ale trápit se taky určitě nechci, tak nějak to budeme muset vyřešit .

codal
14. led 2020

@kacula904 to že to tak řada lidí má, ještě neznamená, že to tak má být a že jsou ti lidé opravdu šťastní. Neměla by role otec spočívat nejen v tom, že ty děti zplodí? Neměl by se táta o své děti starat, trávit s nimi čas? Tvůj muž má tenhle model rodiny převzatý ze své rodiny a ty vážně chceš, aby to převzaly i tvoje děti? Aby si tvoje dcery našly chlapy, kteří budou žít jen vedle nich, nebudou jim pomáhat, nebudou se starat o své děti a tví synové si najdou partnerky a po vzoru tatínka si dal budou žít svůj život bez ohledu na to, že spolu mají děti? Celý je to pro mě hodně šílený a přivézt do toho další dítě jen proto, že ty prostě chceš, ještě šílenější. Jak už tady někdo psal, zkus zapracovat na vztahu se svým mužem a třeba k tomu ještě dopřejete, ale nejdřív by se měl stát pořádaným otcem pro děti, které už má, než si pořídí další.

not_blond
14. led 2020

No nechci se tě dotknout, ale mě spíš přijde, že jsi nespokojená v osobním životě, v partnerském vztahu a chceš to zaplácnout dalším dítětem. Pořád argumentuješ, že je to tvůj sen a že to máš tak nastavené. Ale na to zkrátka musí být dva a pokud on to tak necítí, nebo si to rozmyslel a ty ho do toho nutíš, tak vlastně děláš to samé, co mu teď vyčítaš - chceš aby změnil názor podle tvého..... Buď bude muset jeden z Vás ustoupit ze svého přání, nebo si na splnění svého snu budeš muset najít někoho jiného.... Jak už tu někdo píše, raději bych začala pracovat na vašem vztahu, než si vydupat čtvrté dítě a pak s nimi zůstat sama.

dendasubaristka
14. led 2020

@kacula904 no každy to mám nastavené jinak. Pro mě je zase normální,trávit s manželem všechen volný čas. Neříkám občas jít sednout s kamarádkou na víno nebo manžel na pivo. Ale to se stava u nás jednou dvakrát do roka možná. Jinak jsme spolu, užíváme si společný čas,tak jak by to mělo být. Finance máme společné 🙂 a staráme se o domácnost spolu 🙂 tak jsem to viděla doma a přijde mi to v pořádku 🙂 ale co jsi psala tak asi ani manžel nechce být doma no :( což je špatně.

veronikav31
14. led 2020

@kacula904 promiň,ale to, že někdo je Osvč neznamená,že svoje děti nevidí nebo že se o ně nestará. Můj táta byl živnostník, jezdil od pondělí-do pátku mimo domoc, vracel se na víkendy domů a musím říct,že i když to tak bylo,tak byl nejlepší táta,staral se o nás,bral nás na výlety nebo jen tak bobovat za barák.Pak už ho to štvalo,tak si našel práci v místě bydliště,ale i tak nemůžu říct,že by nás viděl a zase šel.Můj chlap má taky práci od-do,naštěstí v místě bydliště,ale odpoledne i víkendy trávíme spolu s dětmi.Vezme děti ven,pomůže doma s úklidem.chce si děti užít dokud jsou malé,až jej nebudou potřebovat tak by ho to mrzelo,že vyrostli a neužil si jich.Asi to tak má protože jeho táta pořád někde byl v cizině a máma s nimi byla na všechno sama.Neříkám,že chlap musí být ženský pořád za zadkem, ale je to taky táta od rodiny a má právo být do toho procesu zapojen

codal
14. led 2020

@kacula904 upřímně si nemyslim, že jsi zas až tak spokojená a že ti celá ta situace opravdu vyhovuje. Ty ses té situaci přizpůsobila a zvykla sis, možná proto, že jsi nechtěla rozbít rodinu s vlastně ti nic jiného nezbylo. Nevím, jestli jste tuhle situaci někdy řešili, jestli ses někdy snažila ho do chodu domácnosti zapojit nebo jestli to tak je úplně od začátku. Podle mě si nedostatek manželovy lásky a pozornosti kompenzujes vašimi dětmi, čím víc detí, tím víc lásky, dá se to pochopit. Podle mě jsi už rezignovala na to, že by tvůj muž mohl být opravdovy otec a ne jen někdo napsaný v rodném listě. Ty jsi finančně i jinak nezávislá, o všechno se staráš sama a vlastně po něm nic nechces (když nepočítám to, že ho potřebuješ ke zplození dalšího potomka), takže je pro chod vaší domácnosti vlastně celkem zbytečný. Myslím, že máš ke svému partnerovi a k otci svých dětí příliš nízké (vlastně žádné) nároky.

not_blond
14. led 2020

@kacula904 Tak on je rozdíl, když je chlap pořád pryč, protože vydělává prachy, než když ten čas má, ale raději ho tráví sám..... Manžel je taky osvč, je často pryč i několik dní, ale když pak přijede, všechen čas věnuje nám, nefňuká, že je unavený, hned se do všeho zapojí. A ten model, který jsi popsala, že ty sedíš doma s dětma a manžel si dělá co chce, ten mi teda připadá dost šílený. To ti takhle vážně vyhovuje? Takhle chceš fungovat celý život? Já bych si teda s prominutím připadala jak pitomá domací slepice.

Strana
z2