Udělala jsem manželovi ostudu
Ahoj,celý víkend se trápím. V pátek mě vzal manžel na firemní akci,chtěla jsem mu udělat radost,tak jsem šla. Čekáme mimčo a do toho mé babičce v pátek amputovali nohu. V jednu chvíli jsme s manželem debatovali o jedné věci,jemu se to moc nelíbilo a vyštěkl na mě. Já mu říkám,ať na mě není zlej a on ještě něco prohlásila. Mně jak to bylo líto,začli mi téct slzy. Cestou mi pak řekl,že si toho kolegové všimli a že se teď bude akorát stydět v práci. Je mi to líto. Jak to mám vyřešit? Stalo se vám néco podobného?
@oldvra Ještě mě napadá, já na tvém místě bych si s manželem rázně promluvila. Pokud se cítí zaskočený a trapně a jánevímco ještě kvůli tomu, že těhotná manželka plakala, jak se bude cítit později? Až se dítě počůrá / pokaká v plné tramvaji, až bude mít dítě hysterák v supermarketu nebo na ulici v louži, až dítě mile, zvídavě a nezáludně položí nějakou velmi nevhodnou otázku na veřejnosti?
Mimochodem, kolegyně byla svědkem scénky, kdy se malý chlapeček v poloprázdné tramvaji otázal své maminky zvonivým hláskem: "Maminko, co je to m*dat?" 😀 😀 😀
Mě to přijde strašně lidský... Chápu vlastně i manžela, že je mu nepříjemný dělat divadylko před společností, kor pracovní, kde se s oblibou kolikrát z detailů vyvozují fatální závěry. Tvoje reakce je taky úplně normální, já v těhotenství bulela pořád, když se na mě někdo špatně kouknul, byla jsem hrozná cíťa. Takový věci se prostě stávají, žijeme reálný životy, ne film🙂 Teď jen,aby manžel našel ztracenou rovnováhu, hodil to za hlavu a byl ti podporou, aby ty ses takovými podruznostmi ve svym stavu nemusela trápit!
🙂
Manzel si udelal ostudu sam, ty se tim vubec netrap.
Jen musim komentovat prohlaseni, ze "hormony" ti neprojdou 🙂 To je fakt uplna blbost, nejedna se o nejaky abstrakti vymysl zenskych na materske, ale lekarsky podlozenou skutecnost, ktera se deje v nasem tele a ma velky vliv na nas mozek. To je jako bys nekomu zakazala jit na zachod a tvrdila, ze na curani neveris 🙂
@oldvra nic si z toho nedělej! Není nutno, není nutno, aby bylo ...... Zažít trapas, nevadí! Zažít nudu, joo to vadí! V životě se ti stane spoustu trapasů na veřejnosti ... lidi se tomu zasmějí nebo pochopí! Vždycky to jako větší trapas cítí ten , koho se to týká, než ten kdo to vidí! Jsou to taky jen lidi se svými trapasy! Chlapi jsou v tomhle trochu na hlavu, že z ničeho udělají pomalu drama úrovně shakespearovské tragédie. Je to je jeho problém a ostuda je prázdný pojem v tomhle případě! 🙂😉
@pincola a jak to má asi udělat, když ji manžel obviňuje, že mají zkažený víkend..Nebo neobvinuje - sama si to myslí? Teď nevím, jak to zakladatelka myslela..Jestli si to myslí, nebo ji to manžel řekl...
Už to čtu. Řekl jí, že mají kvůli zkažený víkend. Já bych na nej vynadala, proč se stará o cizí ženské a ne o mě, jak se cítím. Nevidím na tom nic špatného. To je realita.
Když nechtěl trapas, neměl po tobě štěkat, jednoduché 🙂 nejsi z kamene, abys musela všechno ustát ;) a jestli nechápe hormony, tak mu kup nějakou knížku o těhotenství, nebo mu dej přečíst nějaké články, aby to pochopil =) manžel si taky až do mého těhotenství myslel, že hormony za nic nemůžou a je to jen výmluva pro hysterky=) pan doktor mu to moc hezky vysvětlil už na prvním ultrazvuku, když jsem byla ještě v pohodě a říkal, co nás brzy může potkat🙂 no a sám se o tom přesvědčuje, když řvu nad neumytou pánví a podobně, takže věci, které se ho třeba vůbec netýkají a normálně by se mnou nehly;) jsou to věci, které prostě neovlivníš..tak se za to nemlať po hlavě, není to tvoje chyba..
@blahova_andrea ja chapu, že to tak v některých vztazích je. Ale jednak je to opravdu extrém a jednak,když by to tak bylo, předpokládám, že takový manžel nebude tahat svoji manželku do společnosti...
@caverina to je otázka, já třeba neměla žádné chuťové ani nákladové výkyvy. V těhotenství ani v 6N ani později. Ale řekla bych, že jsem byla spíš výjimka než pravidlo. Mně jen přijde absurdní jaký závěr z toho manžel vyvodil.
Ať už to bylo jakkoliv, dospělý člověk má mít trochu nadhled. Ženy obecně jsou citlivější, ty, rozbouřené hormonama, jsou spíš časovaná bomba. Muž, který přemýšlí, miluje a není zbytečně sebestřední by snad mohl celou věc uzavřít tím, že vecer prostě nevyšel,ale svět se kvůli tomu nezbori, ne?? A ne vrtat další dva dny do partnerky, že kolegyně budou kvokat...
@guinea ty jo, nemohla řídit? tak tím se dost vysvětluje...já si jako těhotná dělala autoškolu a zrovna hladce mi to nešlo 😀
a co je tvýmu muži po tom, co si myslej ostatní? a co je tobě po tom, co si o tvým muži myslej ostatní? a co je tobě po tom, co si myslí tvůj muž o tom, že si o něm myslej ostatní?
je tento příspěvek trochu absurdní? jesi jo, je to jen proto, jak absurdní je vaše řešení takový 3,14čoviny. kurňa lidi, zabejvejte se něčím pořádným.
@oldvra bude se stydet, protoze ma za co a lito by to melo byt jemu, jak se choval a ne tobe...
Ahoj holky, moc děkuji za názory. Dneska je mi už líp. S manželem jsme si to včera vyříkali, ale stejně...Cítím se pořád jako bl.bec. Stydím se sama za sebe. Nebrečela jsem tam jako hysterka, spíš mi ukáplo pár slz, které jsem na záchodě utřela. Mezitím za manželem přiběhly ty ženské, co se stalo a jestli je vše v pořádku. Tak proto míi manžel vytknul, že mu to bylo nepříjemný...
@oldvra Tak přece jen jsi viníkem celé situace, tak to je hezké..
Já jsem myslela, že se Ti omluvil jednak za to štěkání a jednak za to, že místo Tvých pocitů řešil pocity kolegyň a ještě se snažil hodit na Tvoji hlavu, že jej případně pomluví.
No, přeji Ti hodně štěstí s tímhle mužem..
Tak on te rozbreci a jeste si stezuje? To bych mu tedy od plic vysvetlila, kdo komu zkazil vikend. Sam ai za ostudu muze. Stekaji psy a ne chlapy na tehotne manzelky...😉😋
@oldvra jo zensky pribehly, jo? 😀 promin, mne to prijde srandovni, jak tam leti hejno zenskych ptat se... jak z americkyho filmu. O zensky bych se nestarala. Je to jejich problem, navic, ty se s nima nevidas. A on je prece chlap! At se s tim nejak vyrovna. To ja jsem manzelovi udelal vic scen, daleko horsich a jako netehotna. Ale i jako tehotna. Treba jsem vyhnala jeho kamarada z navstevy. Bylo ovsem po pulnoci a kamarad tady porad sedel. Manzel to pak svedl na to, ze jsem tehotna 😅 Ja jsem zrovna pripad, kdy jsem nemela vubec zadne vykyvy ani po porodu, nic se nezmenilo u me. Jestli nejaka kolegyne pomlouva, tak na tu bych se vys... pardon. Kdyz nema co na praci... Ale myslim si, na zaklade me osobni zkusenosti z praxe, ze ani hodne pomlouvacni jedinci, si na tobe nic nevezmou, to bys musela brecet vic. Tak at si manzel moc nevymysli. Nejsou mu dva roky, je dospely.
je potreba si uvedomit, ze lidi maji dost svych starosti a nikdo se zpetne nezajima o tom, co bylo ve vcerejsich novinach....takze se tim zbytecne netrap, je to hovadina
Aha, takze on te rozbreci, ale ty mu delas ostudu...
Tady po té ano. Protože jeho kolegyně nepijou,umí se chovat a sledují koho pak můžou pomluvit. Z toho vyplývá,že to budu v pondělí já. A jemu to nebude příjemný. Takže máme zkažený kvůli mě celý víkend. Takhle mi to bylo řečeno.
@oldvra Já myslela, že logické je, že by kolegyně pomlouvaly JEHO, že je třeba rapl a štěká na těhotnou ženu... Proč by měly pomlouvat tebe? Každopádně jestli on si myslí, že budou pomlouvat tebe - tak je to pak jedno, ne, jemu to může být jedno a ty můžeš říct, že ti na názoru takových pomlouvačných kolegyň nezáleží, že ta přecitlivělost k těhotenství patří...
Asi není fakt co řešit, leda když by ti pak příště řekl, že tě nikam nevezme, ale to už třeba budete mít mimčo a budou jiné starosti než přežít v pohodě firemní akce. Asi lepší se v tom už moc nebabrat, už to nerozebírat, nechat to být...
Ženy, učte se vážit samy sebe, den co den tu čtu o ženách se kterými si jejich muži utírají zadek při každé příležitosti a ony ještě klopí hlavu. Tohle není sice tak do očí bijící případ, ale přesto. Co Vám má být proboha líto ? V tuhle chvíli by si měl sypat na hlavu popel manžel a to jemu by mělo být líto, že Vás přiměl k pláči. A jestli má ostudu, tak jen vlastní vinou. A nejvíc mi na tom vadí, že jsou pro něj důležitější řeči kolegů než to jak se cítí jeho těhotná žena. Zasloužil by lekci. Jestli vždycky takhle sklopíte uši, nikdy si Vás vážit nebude.
Holky neblázněte....kdybych nečetla úvodní příspěvek tak bych si z některých vašich reakcí myslela,že zakladatelčin manžel jí seřval před půlkou firmy..nevíme co zakladatelka řekla a proč na to a hlavně jak na to její manžel reagoval. ..šteknul...ono není štěknutí jako štěknutí..vzhledem k tomu ze je zakladatelka těhotná tak to klidně mohla vnímat úplně jinak než by to brala třeba před rokem....hormony...spravne to urcite neni ale rozhodne bych s toho nedelala vědu a nepredpovidala zakladatelce hrozny zivot jak to nektere z vas udelaly...
Přesně.Nikdo tu vlastně neví,proč hádka vznikla a čeho se týkala,ale závěry tu padají jasné.Může za to chlap!Tím se ho samozřejmě nezastávám,ale odsuzovat někoho a nevědět ani za co....👍
@caverina tak já třeba muže nepohanila skrz hádku jako takovou. opravdu nevím proč to vzniklo a jak kdo reagoval. ale co čekat od muže, který neuznává těhotenské hormony a změny v hlavně i těle ženy? proto ta má poznámka 😉 nehledě na to, že ať to vzniklo jak chtělo a pro cokoliv, tak jeho další reakce prostě nejsou ani láskyplné ani empatické, ale sobecké.
@caverina tak tak. Mne na te situaci ,,vadilo" v podstate jen to, ze na ni haze to, jak si on bude chudak pripadat v praci. Ale. delat z nej kdovico. Vzdyt i my zensky byvame obcas pekny kravy a chlapi nas doma ,,trpej". 😀 😀
tak ono není nic nenormálního na tom, co se událo, ale mně osobně usadila reakce manžela, který z toho vyvodil důsledky ještě o víkendu.... Netvrdím, že je bezcitný hajzl, ale za svým tvrzením, že je vůl si stojím 😉

@caverina Aha, tak jsem tě špatně pochopila, promiň 🙂