Už nevím, jak dál...

24. led 2023

Milé konikovky 🙂 Mám partnerskou krizi, nevím teda, jestli se to tak dá nazvat 🤔
Jde o to, že mám tři děti. Malý děti, ve školce a jedno batole. A manžela, kterej je neustále pryč, pracovně. Ale pryč, a kolikrát jede i dobrovolně pracovně pryč (a nejde o peníze). Většinou odjede na minimálně týden, někdy na 14 dní, někdy i na měsíc a více. Má partu, se kterou si sedl, v těch chlapech se vidí, mají stejný zájmy, a tak. Jenže já už nemůžu. Jsem fakt na všechno sama, podepisuje se to na moji psychice a už i po fyzický stránce. Neustále bolesti břicha, nesnesitelná únava, bolesti hlavy,...
O jeho práci jsme se bavili několikrát. Prosila jsem ho, ať odejde, že chci žít normální a stabilní život. Nechce. Na práci mu záleží (je to "hustý" povolání, z důvodu bezpečnosti o tom ale nemůžu napsat víc).
Já se cítím sama, a chybí mi obyčejný život, kdy bychom šli na procházku, on by se po práci vracel domů, apod.
Úplně na nás sedí věta z filmu Martin a Venuše: "Přijede za námi na pustý ostrov, udělá si pár fotek s domorodci, a zase odjede".
Teď je pryč na tyden, odjel po 3 dnech, kdy byl doma, až se vrátí, bude doma na vikend a odjede zase na měsíc pryč, bude se vracet jen na víkendy, ale i občas o víkendu půjde do práce. Když je doma, tak chce, abychom byli spolu. Nedokáže pochopit, že potřebuju být i sama, takže je pak uražený. Chodím taky do práce, a zařídit hlídání dětí je šílený. On si jede prostě jen svůj život, nic kolem dětí se ho netýká, nemusí nic zařizovat.
Já ani nevím, co po vás chci. Asi jsem se potřebovala jen vykecat, nějak to na mě padlo. Máme se rádi, moc. I z něj lásku ke mně cítím. Jenže...😞


vykecat,

marcicek84
24. led 2023

A proc s nim jeste jsi,kvuli penez?nebo kvuli deti?az prijede dej mu na stul rozvodove papiry,at se rozhodne zda praci obetuje i rodinu,uvidis co udels,budes aspon vedet na cem jsi a zda s nim muzes jeste vubec pocitat...

westie
24. led 2023

Jestli se máte radi, dokáže vás zabezpečit, tak bych si sehnala výpomoc na domácnost, pravidelné hlídání pro děti a začala si dělat čas pro sebe. A až se dáš do většího vnitřního klidu, můžeš se pokusit domluvit na podmínkách, aby on si práci mohl nechat, zůstali jste spolu a ty jsi byla spokojená. Když to budeš řešit teď, budeš hysterická a nic nevyřešíte.

titina12
Autor odpověď smazal
Zobraz
zelenaesmolda
24. led 2023

@marcicek84
tak jako samozivitelka s trema detma si teda vubec nepomuze,bude na to sama a jeste bez penez

@westie
dobry napad

lilian2111
24. led 2023

No, asi jsem divná ale vidět chlapa a děti tátu dva dny v měsíci mi přijde málo a úplně chápu že ti to vadí. 🤷🏻‍♀️
Ja bych naopak chtěla situaci řešit a klidně bych byla za hysterku. Děti jste si udělali společně, nemůže tě ve všem (jak popisuješ) nechat samotnou.

jannym
24. led 2023

Hele ja v podobnym modu jedu vetsinu naseho spolecnyho zivota a me to vyhovuje, ale jak vim z rozhovoru kamarádkami ktere, mi narovinu rekly, ze by to nedaly, tak tohle urcite neni zivot pro kazdou, navic kdyz je manzel doma, tak se u nas stara o deti, dostavam opustak abych si mohlo odfrknout od malych dabliku, a nema potrebu se mnou ve dnech kdyz je doma stravit kazdou minutu, kdyz potrebuju tak si vezme v praci volno aby s nami byl kdyz jdou deti na operaci atd. Neni to tak jednostranny jak to popisujes u vas, to by bylo silny kafe i na me, mam jen dve deti a pomahajici prarodice. jelikoz muj tata fungoval dost let v podobnym modu uz dopredu jsem vedela do ceho jdu. Tesim se na den kdy se manzel vraci a zaroven se tesim na den kdyz odjizdi a nam si zas sedne zivot do “naseho” normalu.

marcicek84
24. led 2023

@zelenaesmolda no tady slo o to,udelat mu ten sok,ze fakt odejde,kdyz ti nechce resit po dobrem a uprimne co z toho manzelstvi vlastne ma?Stejne je jak rozvedena...

hoshiko
25. led 2023

@lilian2111 já bych snad i ty děti použila jako argument Osobně jsem teď po dlouhé době těhotná s prvním a manžel je kapitán na lodi takže měsíc pryč týden doma měsíc pryč atd… Ale jen co porodím tak chce jít někam do fabriky ať mi může doma pomáhat a být s malým 🤔 Teď teda není čas na nic když se vrátí navíc ho volají častěji a častěji takže zařizování bytu pro mimčo zbylo jen a jen na mně😃 Ale když přijede tak taky dá ruku k dílu Promiň že to tak napíšu ale ty si musíš dupnout protože takhle se jinak zblázníš Nebo mě napadlo sehnat hlídání pro děti nebo nějaký kroužek zajistit a ty začni žít pro sebe Snad i když bude doma tak mu řekni ať hlídá děti že máš naplánovanou dlouho kosmetiku nebo sraz s kámoškami ALE MUSÍŠ SI TO VŽDY NAČASOVAT KDYŽ JE DOMA On si třeba uvědomí že kašlat na rodinu není OK Držím palce a hlavně přeji pevné nervy Neboj většina chlapů byla vychována tak že doma nic nemuseli a ženský si je musely vycvičit 😃 Ten můj neuměl ani zapnout pračku nebo myčku natož vyžehlit a složit prádlo 😄 No žehlit neumí do teď ale po narození to chce už umět tak mu postupně tyhle věci ukazuji Holt žádný učený z nebe nespadl Hihi 😄

kakba
25. led 2023

Hele a jsi si jista, ze nema nekoho jineho? Travi vic casu jinde nez se svoji rodinou. Jako prvni by me napadlo. A to nechce ani sex, je to prece chlap.

j.a.n.i
25. led 2023

@marcicek84 A jak si pomuze rozvodem? Sama na to bude úplně stejně a jako bonus hur finančně, jo to se vyplatí.

marcicek84
25. led 2023

@j.a.n.i jak?treba tim,ze muze potkat nekojo jineho s kym bude stastnejsi.Alimenty snad dostane.A byt v nevyhovujicim.vztahu jen kvuli penezum a treba pak podvadet ti prijde lepsi?

fire85
25. led 2023

@marcicek84 no tak to si pomůže, místo toho si nejdřív pořádně promluvit hned rozvodové papíry

marcicek84
25. led 2023

@fire85 tak kdyz s nim mluvila a on nic,tady jde o to,aby si uvedomil,ze je situace vazna...treba se pak zamysli...

autor
25. led 2023

@kakba jsem si jistá, on má tak specifické povolání, že opravdu jezdí pryč s partou chlapů. Kdybych napsala jaký, tak by jsi to pochopila, proč v tom není ženská, ale fakt to napsat nesmím

j.a.n.i
25. led 2023

@marcicek84 No, za prvé si promluvit a za druhé jasně sdělit, že pokud on s tím nic dělat nebude, budu si žít po svém, klidně i s tím hledáním někoho pro společné trávení času, nevidím v tom problém, netřeba hned házet rozvodové papíry na stůl. A výšku alimentů maličko přeceňuješ...

marcicek84
25. led 2023

@j.a.n.i a tobe prijde lepsi rict,budu te podvadet nez ty rozvodove papiry? Aha,tak to jo,uz rozumim cemu kdo holduje🙈

j.a.n.i
25. led 2023

@marcicek84 A píšu někde, že ho má podvádět, podle toho co píše ji chybí spíš nějaký kamarád/kamarádka či někdo, kdo ji pomůže, než zrovna někdo na sex. A pokud je manžel celé dny v čudu a tráví čas s kamarády,, tak nevidím důvod, proč by ona měla být sama doma.

marcicek84
25. led 2023

@j.a.n.i no mam na to jiny nazor,vztah nemuze fungovat kdyz je clovek na vse tak dlouho a porad sam,staci potkat nekoho zajimamaveho a je to,pokud se resi,ze ji uz takovy zivot bez muze nevyhovuje,tak se to driv nez pozdeji stane,vic fer je rozvest, nez se chytit do pasti dvojiho zivota s milencem a manzelem.A kamaradka ti muze nenahradi,kdyz citis,ze potrebujes doma podporu a pomoc...ja bych tak jako zakladatelka zit nechtela...

tinaprofi
25. led 2023

Jestli se mate fakt radi, tak mate jeden z nejzasadnejsich predpokladu to ustat. Vic se k tomu asi rict neda. Sezen si pani na hlidani a uklid. Pomoz ted hlavne sobe.

zuzineckah
25. led 2023

já teda nevím, kdy se stíháte mít rádi, když je pořád pryč...

helinkaaa
25. led 2023

Asi toho moc neporadím, jelikož i já to mám obdobné (manžel pořád někde a já na vše sama). Možná bych si zkusila napsat na papír pro a proti v tomto modu ve kterém jste, je to sice blbý ale ve všem bych hledala i pozitiva. Na druhou stranu bych s ním promluvila a prostě se domluvila, že když skutečně nemusí ať nejezdí. Děti jsou malé jen jednou, vy jste mladí jen jednou a někdy je prostě míň víc.

blka
25. led 2023

@marcicek84 miluju radu, ať se rozvede🤦‍♀️. Nevím, kdy by si se 3 detmi hledala nového partnera. Žít sama se 3 detmi? To by si asi moc nepomohla. I když teď vypadá, že je sama, ale není sama. Ať už finančně nebo občas psychicky.

blka
25. led 2023

Mám to doma podobné, s tím, že se tedy muž vrací domů denně. Já jsem ještě na rodicaku, takže se ta jeho práce dá pochopit, že nás chce zabezpečit. Každopádně to takhle fungovalo i před mateřskou. Navíc jeho velká výhoda a moje nevýhoda je, že nemám kamarádky, se kterými bych někam šla... Taky jsem unavená, hlavně psychicky. Klidně napiš SZ, jestli chceš.

hadruska
25. led 2023

Tak presne tohle bylo s ex... Jsem rozvedena.Ne,ze bych byla min sama,ale aspon me tolik nestve a mam nadeji na dve hodiny ve stedu a vikend jednou za dva tydny pro sebe.

marcicek84
25. led 2023

@blka kazdy sveho stesti strujcem,ja tohle vetsinou neradim,ale kdyz uz to vyjimecne poradim,vim proc to radim.

blka
25. led 2023

@marcicek84 ono to ale není tak jednoznačné a jednoduché 😉

marcicek84
25. led 2023

@blka ja vim,ale zde nevidim ani prostor na to,aby budovali vzajemny vztah k sobe,mit 3 deti de facto s duchem nebo mit takovy vztah na dalku,je neco co bych neakceptovala pro dlouhodoby vztah,neda se to...

ai30
25. led 2023

A ta jeho laska k tobe se projevuje jak? Ze je rad, ze na nej nekdo ceka a ma sex zdarma, kdyz je nahodou na vikend doma? To neni laska, to je pohodlnost.
Dokazes si predstavit vedet, ze tvuj partner je doma na zhrouceni a uplne vycerpany, rict 'zdarec, tak ja padam' a dobrovolne ho tam tak nechat? To neudelas cloveku, ktereho mas rada.

antoinet
25. led 2023

Já mám taky tři děti a nedokážu si představit je vychovávat bez otce. Musíš být super žena...to je s sebou všechny taháš, když potřebuješ nakoupit, k lékaři, na pohotovost, jsi nemocná...jak to děláš?
Přijde mi to i nebezpečné...jednomu dítěti se třeba stane úraz, musíš s ním na pohotovost, co ty další dvě, když třeba spí?
Za mě je to teda šílený život a nefunkční manželství a ty nemáš povinnost v tom žít.
Muži, co netráví čas se svými rodinami, se odcizí ženám a děti vídají pravidelně až když jim to stanoví soud, bohužel.

autor
25. led 2023

@ai30 tyjo, tak po tvoji zprávě mi vyhrkly slzy. Máš pravdu.
Co se týče lásky, tak jsme pořád zamilovaný, když je doma, furt mě objímá, říká mi, že mě má rád, že mě miluje, je hodnej. Jenže zjišťuju, že to asi nestačí. Že romantická láska nemůže udržet rodinu, že to chce jiný pouto.