Váhám nad rozvodem, může se manžel najednou celý změnit?
Ahoj vím, že se musím rozhodnout sama ale pomůžou mi vaše komentáře aspoň na vykecání atd. Cca pře 15 dni jsem vykopla manžela z domu. Nemohla jsem to dál snášet vypíšu to jen v bodech jinak by z toho byl román. Nikdy mi s ničím nepomáhal, nebyl mi oporou v těžkých chvílích, lhal mi, nechával mě doma s dítětem samotnou a nevracel se domů... jen se vyspal vzal si čistý prádlo a odešel, nepřidával mi finance ... musela jsem hospodařit sama a ještě si vzal za mými zády několik půjček a kontokorentů ... řekl že na jídlo a tak ale nevěřím to, pořád byl nespokojenej a nadával doma, cítila jsem že mě nemiluje ba naopak mě nesnáší a nenávidí, nakonec se provalilo, že se scházel s 16 letou holkou a to mě položilo musela jsem ho vykopnout. No a teď po 15 dnech všeho lituje a nechce se rozvádět. Chtěl by se chovat vzorně tak jak jsem to do něj hučela celých sedm let našeho soužití. Opravdu mu věřím, že je mu to líto ale já ho nemiluju mockrát mi ublížil, nepředstavitelným způsobem a přece ho nevezmu na milost jen proto, že je mi ho líto a přála bych si růžovou budoucnost... kterou mi slibuje. No a na rozvod spěchám z toho důvodu aby si nevzal další půjčky a nepočítalo se to do společného jmění... nebo jak se to říká
@bamishop samozřejmě začátek byl zalitý sluncem pak nastoupila práce. A bohužel jsem neviděla kam to spěje, když mi tvrdil, že musí být v práci déle a kamarádi to potvrzovali tak jsem tomu věřila, věřila jsem vždy tem jeho výmluvám proč je pryč. Vždy jsem využila čas a pustila se do zahrádky, práce na domě apod. Když jsem se ho ptala na problémy vždy řekl že o tom mluvit nechce ať mu dám pokoj. Snažila jsem se zjistil co se děje dlouho ale vždy když jsem nějak pochybovala nastoupily jeho planý sliby jak se co změní apod. I do poradny se mnou šel a tam lhal aby mě na oko ukonejšil a pokračoval v tom svém. Samozřejmě všechny ty lži (dluhy, ženská...) praskly najednou a tak jsem ho vyhodila z domu. Nejsem agresivní ba naopak klidné povahy ale to by jste musela se mnou prožít. Vím, že se budeme vídat ale jako přátelé s ním zvládám tu komunikaci a vše daleko lépe. Je mi jedno s kým se tahá, co dělá kdy chodí domů, kolik má dluhů. Ale jako manželé bych to dále nedokázala. Na rozvodu jsme se oba domluvili a zatím máme přátelský vztah. To že jsem jednou bouchla po sedmi letech relativního klidu mi nemůžete mít za zlé...to by jste mě holt musela znát ...
@bamishop jo a kolikrát jsem si sním rozumně promlouvala prosím už si neber dluhy. Doplatila jsem mu 12 000 aby vše doplatil a další si nebral a pak zjistím, že po měsíci si vzal další dluhy a vše mu šlo na email abych na to poštou nepřišla. Když mi holt lže nezjistila jsem to dřív bohužel. On sliboval víckrát se to nestane a stalo se to 3x aspoň tolikrát jsem na to přišla a vždy sliboval, že to už neudělá .... nevím jak pak s takovým člověkem rozumně mluvit...
@verca156 jenze ono kdyz vynechame tu sestnacku popisujes zcela nefunkcni vztah. Ten ulet tomu mozna nasadil korunu, ale nemuzes neresit problemy takhle dlouho, pak to vyhnije vzdycky, tady uz to asi moc smysl nema, ale predpokladam, ze na chlapy nezanevres, tak aby se to zase neopakovalo. Komunikace, komunikace, komunikace, to je zaklad ve vztahu. A chlap neumi cist myslenky a pokud mu beres jeho pisecek, tak dela totalni hovadiny a stahuje se pozvolna z fungovnai domacnosti atd atd. Si vem, ze pises, ze ti nedava penize, ze ti nepomaha v domacnosti, o tom, jak se podili na vychove ditete taky moc nepises, no to neni manzelstvi, rekla bych ,ze uz ani spolubydleni, i kdyby tam zadna nevera nebyla...
Hezký den.Prosím máte někdo osobní zkušenost či od kamarádů a napíšete názor?:
Žiji v domácnosti-bytě svého manžela.Máme několikaměsíční miminko,ale trvalé bydliště je v bytě na jiné adrese,kam momentálně s dítětem nemohu.Jsem na mateřské.Po hádkách to vypadá na rozvod.Nechci tolerovat,aby mne vulgárně nazýval,nadával,byl sprostý a vyčítal co není pravda.Intimní život o ničem. Nakonec chce,abychom co nejdříve odešli, odstěhovali se. Neuvidíme prý od něj ani korunu.Chci se zeptat: Pobírám mateřskou cca 7000,- a z toho musím pravidelně platit 3500,-.On platí nájemné bytu. Mám nárok žádat po něm alimenty na mimino a sebe? Máte někdo zkušenost v jaké výši by bylo adekvátní? Pokud by nastal rozvod a odstěhování se,tak je to jasné.Ale jako manželka v jeho bytě a s jeho dítětem???
@bamishop zaujal mne nazor, ze nechapete, jak je mozne nechat dojit neco do takoveho hnoje a ze je vse o komunikaci. Pokud zijete ve svete, kde vsichniudelaji, co reknou, nedoufaji ve zmenu nebo vi vzdycky naprosto presne, co maji delat, gratuluji.
@bamishop já zkrátka už nevím jak vysvětlit, že ta komunikace z jeho strany nebyla buď lhal nebo řekl že odpočívá a nechce mluvit ... jak ho donutit mluvit a pokud možno pravdu nevím. Na výchově se podílel tak, že přišel když už jsme spaly vždy a když náhodou přišel dřív tak jen čuměl do mobilu a říkal ale notak notak.... na brekot malé... Vím že chlapi nečtou myšlenky ani já to neumím ale říkala jsem mu co a jak a jak to cítím jak to na mě působí a podobně a on nic ....A opravdu nevím jaká budoucnost mě čeká zkrs muže, zatím chci vyřešit tohle a dát se do hromady. Zajímavé že ani s mýma minulýma chlapama jsem v komunikaci problém neměla ani s jinými v mém okolí. ..
@bamishop Vite nekdy si muzete pri komunikaci i hubu z pantu vyhodit a je to jako byste mluvila do parezu.ja jsem se svym muzem chodila temer pet let nez jsme se vzali.ve vztahu to byla parada komunikace nejlepsi i potom po svatbe to bylo prima.nejsem nejak poradna tak jsem uklidy taky moc neresila a uklizela jen pozvolna.ted co se nam narodil syn jsem prehodnotila priority.neporadek mi vadi.vadi mi,ze mi muz nepomaha.zjistila jsem,ze ikdyz mu rikam jak to citim v jakem jsem rozpololozeni tak to jde jednim uchem tam druhym ven.sak ona se vypovida bude ji fajn a ja si pak prijdu taky na sve.ted od patku nas vstah visi na vlasku ale zatim nedela nic proto aby se to mezi nami urovnalo.to hezke se hodne spatne hazi za hlavu a kdyz uz je i dite tak odchod od partnera neni snadny.
něco k mému případu : http://koucink-psychoterapie.cz/zila-jsem-s-man...
@denisa060491 no dobre, ale jako z toho co pises, co cekas. Vzala sis bordelare a ted cekas, ze se zmeni, to opravdu muzes komunikovat nahoru dolu, pokud to bordelarske obdobi nemel docasne jako treba depresi, tak se hold ais nedockas, ale koho sis brala si prece vedela a pokud on tvoji uroven poradku k zivotu nepotrebujete, tak se muzete leda domluvit na nejakem kompromisu, kdy ty slevis a on prida, ale ani to vyjit nemusi. Kazdopadne asi ma i jine hodnoty nez jen ten vztah k poradku, kvuli tomu, ze poradek moc neresi sis ho snad nevzala.
@bamishop Ja to nepsala kvuli tomu,abyste mi napsala tohle.porad tady nekdo autorce pise,ze je to okomunikaci.nekdy proste nezabere ani ta komunikace.
@verca156 ono je to celkove sila, i kdyby na miminka moc nebyl, mel by aspon koukat na zabezpeceni rodiny a ne honit dluhy buh vi za co, beztak mate spolecne jmeni manzelu, tak by ti to aspon nemel tajit. Prijde mi, ze nemas na cem stavet. Jeste si rikam, jestli nema nejakou depresi, ale tohle uz je hodne nezdravy vztah... Kazdopadne jestli te ma rad, mel by souhlasit s majetkovym vyporadanim a nejlepe te vynechat z jeho dluhu a mel by se s tebou dohodnout jak s malou. Pak rozvod hned honit nemusite, ale az ho honit budete, odklepnou vam ho hned a ty budes moc byt v mezicase v klidu, ze se nedostanes diky nemu do velkych dluhu.
@denisa060491 dobre, ale bud se s Vama bude hadat nebo bude delat hm hm, a myslet si sve, tam nic moc jineho ocekavat nelze. Autorka diskuse ma prece jen zcela odlisnou situaci, dluhy, nevera, chybejici tata , to se nestalo ze dne na den
@bamishop Ja vim,ale taky nekolikrat psala,ze s nim mluvit chtela,ale on nechtel.radeji sel dekat neco jineho nez aby se s ni bavil.

Požádala bych o rozvod.Takovyho chlapa mít doma,tak od něj jdu hned!! Držím palce.Neverim, že teď by se najednou tak rychle změnil, když ani předtím ho neovlivnilo narození dítěte