Vánoce - dcera nechce k tátovi. Jak to udělat?

ajagang
1. lis 2021

Dobrý den chtěla bych se zeptat, dcera 14 let nechce na Štědrý den k tátovi. Musí? Mám ji v péči já a on se s ní vídá ob 14 dni na víkend. Dcera už má zažitý Štědrý den u mě. Minulý rok to bylo tak že on si ji vzal 22.12 , 23.12 měli Štědrý den a 24.12 ji ráno přivezl. Poté si ji vzal od 27.do 30.12 . On stojí za tím že se to musí střídat já si myslí že má dcera právo si říct u koho chce být. ( Mě je jedno u koho bude Vánoce jsou hlavně pro děti) Chtěla bych tedy poradit jak by jsme to měli udělat. Děkuji Adéla

pajav
1. lis 2021

Syn má 9 let a s ex manželem se střídáme se Štědrým dnem, syn je spokojený, k tátovi chodí rád. Pokud by tam nechtěl, tak bych ho tam nedala, proti jeho vůli.

ajagang
autor
1. lis 2021

@pajav děkuju za odpověď

barmil
1. lis 2021

@ajagang ve 14 letech by už soud měl přihlížet k jejímu prani, tak si dejte žádost na soud o úpravu styku a zazadejte, že na přání dcery chcete Vánoce Vy, a přidejte návrh, kdy by byla během svátku u otce. Pokud je otec normalni, nebude preci nutit tak velkou holku, aby s ním byla, kdyz ona nechce.

klokanka31
1. lis 2021

@ajagang Jestli je její otec normální,pak by měl respektovat její přání že chce být u tebe...

barulina
1. lis 2021

@ajagang co je v rozsudku ma platit. Jinak je to mareni. Nicmene, pokud dcera nechce, lze řešit úpravu styku, kdy v jejím věku soud přihlédne na její názor. Obávám se ale ze letošní vánoce to nestihnete

ajagang
autor
1. lis 2021

@barulina soud nám nic ohledne Vánoc nenařídil vše je na domluvě jenže s ním to nejde domluvit má jiný názor a odmítá slevit.

klokanka31
1. lis 2021

@ajagang A to ho nenapadne že kvůli jeho egu bude mít jeho dcera zkažený vánoce,a on taky,protože bude muset koukat na její kyselý obličej?

barulina
1. lis 2021

@ajagang tak pak už to je čistě na dceri

uzivatelkapetra
1. lis 2021

Tak jestli je otec sám, tak je to zase smutné být každé Vánoce o samotě. A jediný důvod proč nechce je zvyk? Třeba se s ní zkusit domluvit, že letos to zkus a když se ti to nebude líbit, už tě nebudeme přesvědčovat.

ajagang
autor
1. lis 2021

otec není sám ma přítelkyni a ona má díte se kterým si dcera nesedla a sni taky ne. Jde o to ze ono by ho to samo nenapadlo. Poradila mu to přítelkyně. Kdyby tam tenhle rok nebyl její syn tak by se mu to nehodilo

j.a.n.i
2. lis 2021

No, pokud nemate nic v rozsudku a nema ji zrovna ten vikend mit, tak bych se prostě ridila pranim dcery a hotovo.

izz76
2. lis 2021

@ajagang Takhle velké dítě má právo na svůj názor a normální rodič snad nebude svému dítěti kazit vánoce. Pokud to nemáte určené soudně, vybodla bych se na něj, ať si myslí co chce.

johca
2. lis 2021

asi to nechat na ní, kde chce být 🙂

emamaira
2. lis 2021

Letos je 24.12. v pátek, jak vám to vychází, u koho má být ten víkend? Jak psaly ostatní, holka je velká, oba rodiče by měli respektovat její přání. A pokud ne, tak to letos vzít jako běžný víkend dle rozsudku. A na příští rok si podat soudu žádost o změnu rozsudku.

j.a.n.i
2. lis 2021

@emamaira Ale před tím se podívat, komu vychází ten víkend 😎 A jelikož jsme tvor děsně zvědavy, tak jsem se podívala a ten kdo má vánoční víkend letos, ho má i příští rok.

j.a.n.i
2. lis 2021

@emamaira ...a v roce 2023 taky, takže pokud to vychází správně, tak netřeba dělat nic.