Vysvětlení smrti. Jak to říct dítěti?
Ahojte,
přemýšlím jak vysvětlit dceři, že táta umřel. Začíná čím dál tím víc mluvit a já si nevím rady. Když se zeptá, kde ma tatínka, nelžu. Řeknu, že umřel, ale na otázku proč už nejsem schopná odpovědět.
Jasně, že mě napadl odborník. Ale musela bych vzít děti sebou. Mám možnost hlídání až v 6 večer.
Nebo nemáte typ na nějakého odborníka on-line, který by mi poradil jak postupovat?
@kolibricek36 vše si ukládání. Pozvánku nepřijala. Tudíž to beru tak, že nestojí o napravení rodinných vztahů
@denny27 ahoj. Ex tchýně se ozvala s tím, že nebude přistupovat na jiné podmínky než dohodl právník. Akorát tedy nevím, s kým je dohodl. Každopádně mám komunikaci, kde odmítla přijet ve smluvený den, protože nebude s dětmi sama. A soud ti rozhodně nebude považovat za bránění styku. Takže už neřeším. A čekám už asi vážně na soud. I když vážně netuším, čím se tam chce ohánět.
Jinak já se snažím být pozitivní. Užívám si dětí. Podnikáme různý výlety a tak... Teď o svatkach teda hlavně rodina a nejbližší kamarádi. Což mi zase hrozně pomohlo. Vědět, že mám kolem sebe tak skvělý lidi
Ahojte. Píšu další pokračování. Napsala, že podává návrh k soudu.
A všechen majetek co měla, prepsala na dceru, aby náhodou neměly nárok moje děti kdyby se s ní něco stalo.
@1eso1 Ach jo 😣 jak muze byt nekdp tal zly.
Ale aspon se to vyresi a ty budes mit pokoj.
@kolibricek36 no otázka je jak se to vyřeší 😔
Já pořád nechápu, co chce dávat k soudu?
To chce na sílu dostávat děti 1x za 14dni k sobě na víkend nebo jak??
Když ji pozveš (viz na oslavu mamky narozenin), tak najednou nemá čas a vazby utužovat nechce, ale k soudu by šla?
A s čím jako?
Snad žádný soudce ji nedá dítě hned na víkend, když ty děti ji pomalu neznají, ona si s nimi neumí pohrát a ještě jim neumí ani pořádně koupit nějakou pěknou maličkost
@1eso1 no to si nevynuti - jen budou brecet kdyz budou bez tebe.
@1eso1 urcite si najdi pravnika, at uz u nejaky bezplatne poradny nebo zainvestovat. jako je mozne ze asistovany styk schvali, ale rozhodne to jeste muze byt bitva, ono se totiz hlavne bude resit jestli ten styk je ku prospechu deti. a vzhledem k tomu ze je hodla stvat proti tobe a nejde ji ani tak o deti jakoublizit tobe, tak je otazka ceho vubec dosahne.
@denny27 ja to nechapu, ale vim ze nekteri jsou proste takovi - budou tak dlouho rejt dokud nebude po jejich.
@1eso1 ja tomu moc nerozumim ta nezavisla osoba by byl kdo? A kde? To by prisli k vam?
Jako nechapu proc nemuze dojit na oslavu. Ja myslim ze o deti ji ve skutecnosti nejde.
@kolibricek36 to je jasný, že o děti jí nejde. Chce jen deptat mě. To už vím. Nevím jak to chce. Nejspíš někdo z ospodu. Ale přijde mi to zcestný. A bude chtít neutrální půdu. Takže asi někde venku. Bydlím na vesnici. A dětský koutek nebo tak něco hodina cesty. A syn mi dvakrát denně spí, takže se musí přizpůsobit ona ne já... Ale nechápu proč si chce pořád něco vynucovat
@1eso1 no mela by se ona prizpusibit detem. Moje temer rocni spi jeste 3x denne. Babicka si prijde kdy chce, ale malou nebudi - nebo ji veme ven v kocarku aby se vyspala.
@kolibricek36 no jestli se u soudu budee všechno rozebírat... Být na jejím tak bych se styděla
Myslím si že psychicky zdravý člověk sebevraždu nespáchá. Říkala bych měl nemocnou dušičku
@1eso1 jeji problem - jeji ostuda.
@1eso1 ostatne jak se rika kdo chce moc, nema nic. A taky kdo chce mir, chysta valku.
@kolibricek36 bohužel no... Ona mi prostě nepřeje, abych se měla dobře a depta mě přes děti

@1eso1 Tak si tu korespondenci nikam nevyhazuj. Klidne muze pak rict, ze jsi ji to nedovolila.