icon

Vysvětlení smrti. Jak to říct dítěti?

1eso1
3. pro 2019

Ahojte,
přemýšlím jak vysvětlit dceři, že táta umřel. Začíná čím dál tím víc mluvit a já si nevím rady. Když se zeptá, kde ma tatínka, nelžu. Řeknu, že umřel, ale na otázku proč už nejsem schopná odpovědět.
Jasně, že mě napadl odborník. Ale musela bych vzít děti sebou. Mám možnost hlídání až v 6 večer.
Nebo nemáte typ na nějakého odborníka on-line, který by mi poradil jak postupovat?

zelenaesmolda
13. pro 2019

@1eso1
tak proc tedka takhle vyvadi?

1eso1
autor
13. pro 2019

@zelenaesmolda myslím si, že má vůči němu černý svědomí a snaží se to přehodit na někoho jinýho

zelenaesmolda
13. pro 2019

@1eso1
to je taky mozne

1eso1
autor
13. pro 2019

@zelenaesmolda tak nějak mi to docela připadá. On se s ní kvůli tomu věčně hádal, ze jeho ségra dostala všechno a on nic. Ale celá rodina si teď myslí, že já ho ockovala proti nim. Ale mě nějaký jejich tajnosti a majetky nikdy nezajímali. Kazí to charakter. U nich se to potvrdilo

1eso1
autor
14. pro 2019

Už se to blíží. Je mi zase od rána spatne. Přitom vím, že nejvíc jí nastvu tím, že jsem v pohodě

zelenaesmolda
14. pro 2019

@1eso1
aha,takze ona uprednostnovala segru ale tys ho mela ockovat proti nim...to fakt dava smysl

1eso1
autor
14. pro 2019

@zelenaesmolda ona si to podle mě neuvědomovala. U ní je pečená vařená, protože 3 děti nezvládá a potřebuje pomoct pořád. Mě se ani nikdy nezeptala jestli potřebuju pomoct. Na druhou stranu jsem ráda. Všechno zvládám sama i teď a ona mi nemůže vyčítat, jak.mi strašně pomáhala

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 klid to zvladnes. Myslim na tebe.🍀🍀🍀

zelenaesmolda
14. pro 2019

@1eso1
tak pokud ji to syn vycital,ze se citi odstrceny tak to spis videt nechtela nez ze si to neuvedomovala

1eso1
autor
14. pro 2019

@zelenaesmolda to je pravda

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 děkuji. Snažím se mít čistou hlavu

denny27
14. pro 2019

@1eso1 držím palce... snaž se být nad věcí, usmívat se, zkus před dětmi o ní mluvit hezky.
Jsem pak zvědavá na její reakce.

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 doufam, ze mas nekoho pri sobe.

1eso1
autor
14. pro 2019

@kolibricek36 jo jo. Byla tu mamka. Přinesla dětem hračky dohromady asi za 150,-. A nepromluvila jsem s ní ani slovo zatim. A doufám, že to ani nebude zkoušet

zelenaesmolda
14. pro 2019

@1eso1
proc to prepocitavas na penize?tak aspon neco prinesla ne?

1eso1
autor
14. pro 2019

@zelenaesmolda jako jo no. Jen me zaráží, že po mě pořád chce nějaký peníze. A za toho právníka dala asi 30 tisíc. A tváří se jak babička roku

denny27
14. pro 2019

@1eso1 a co děti? Hrála si s nimi, jak se k nim chovala? S tvoji maminkou se bavila?
Ja ti přeji, aby fakt prozřela, aby i ten Vánoční čas ji nějak donutil se vzájemně respektovat a nehazet Ti klacky pod nohy a kvůli vnoučatům a vlastně dětem syna se snažit vycházet.
Je to vlastně to jediné, co ji po synovi zbylo,tak teď má asi pocit, že se musí angažovat a musí něco dohnat.

1eso1
autor
14. pro 2019

@denny27 pocit asi má. Na děti celkem ok. Mladší je pohodar ten jde ke všem. Dcera si od ni vzala akorát hračku a pak utekla ke mě. Mamka byla v kuchyni my v obýváku. Já jenom mlčím. Respektovat jí musím. Ale abych se s ni bavila nebo kamarádila po mě nikdo chtít nemůže

1eso1
autor
14. pro 2019

@denny27 a teď odešla ve vzteku, že si s ní Nellinka nechtěla hrát. Že si to bude řešit po svým když malá pořád běhá za mamkou a nechce bejt jenom s ní.

1eso1
autor
14. pro 2019

@denny27 a to musim podotknout, že ona taky nepřišla sama

tulikiss
14. pro 2019

@1eso1 jak jako ze neprisla sama? s kym prisla? jinak jak si jako vynuti ,aby mala chtela k ni, jako ze ji nasilim nekdo vezme a da ji babce samotne... ta je fakt blba. kdyz ji decka tak dlouho nevideli tak je prece jasne ze k ni nechteji.

1eso1
autor
14. pro 2019

@tulikiss přišla se zeťem. Já nevím, jak si to chce vynutit. Akorát řekla, že takhle si to teda nepředstavovala a bude to řešit teda jinak když to takhle nejde. A že jí dělám jenom komolikace, protože s nima mohla jít sama na procházku. Já už nevim co se po mě chce. Už jenom to, že jsem ji pozvala domu, bylo nad moje síly

tulikiss
14. pro 2019

@1eso1 no rekla bych, ze to da k soudu. ona si totiz naivne mysli, ze soud bude brat ohledy na to co ona chce. ale soud bude hlavne zajimat deti. soud bude vzdy chranit zajmy nezletilych deti ne zatrpkle kozy.

1eso1
autor
14. pro 2019

@tulikiss no ona chce, ona ma právo, ona má nárok.... To slyším pořád. A když jsem se ji slušně zeptala, proč se ozvala kvůli dětem až po 9 měsících, tak neodpověděla. Tak co čeká... Že jí budou brát jako milující babičku? Tak berou mojí mamku. Ta se o nás v nejhorším postarala

denny27
14. pro 2019

Jestli to dá k soudu, tak bych trvala tak dlouho na otázce (proč se ozvala až po 9mesicich), dokud by neodpověděla.. myslím, že i tohle by mohlo hrát ve tvůj prospěch.
Takže když vztekle odešla, tak jste asi další návštěvu s dětmi nedohodly??

kolibricek36
14. pro 2019

@1eso1 jevanecky co jako chce delat. Prece musela cekat ze se ji budou bat.
A dalsi navsteva?

1eso1
autor
14. pro 2019

@denny27

@kolibricek36
Další návštěva nevím. Řekla, že to bude řešit jinak a vzteky práskla dverma, takže já nevim

tulikiss
14. pro 2019

@1eso1 hele ale zase kdyz to da k soudu, nez to vubec probehne, ber to tak ze mas ted minimalne pul roku klid od ni 😀 clovek v tom musi hledat pozitiva. i kdyz se ze soudcu casto dela blbce, tak oni se opravdu snazi rozhodnout spravne a tady pujde hlavne o zajmy deti.

1eso1
autor
14. pro 2019

@tulikiss těžko říct, co chce dělat. Nechápu

tulikiss
14. pro 2019

@1eso1 hele tak z logiky veci ona ma jen dve moznosti, bud chodit na navstevy, ktere ji nevyhovujou, nebo to dat k soudu... teda je tu jeste moznost vykaslat se na to, ale to neudela protoze to by ti neublizovalo ☹

Strana