Vytrácí se láska, přicházejí deprese

snezenka123
27. říj 2016

Ahojky.

Vím, že každá jsme jiná, každá máme za sebou prožité to "svoje" a každá jsme se občas z nás ocitla na dně...

Moje první manželství se rozpadlo, když můj ex začal nadměrně užívat marihuanu a odráželo se to (negativně)na jeho psychice, na vztahu ke mě, k dětem...nedal so říct, trávy se nehodlal vzdát, odešla jsem. Popisování všech detailů a hrůz,co jsem si musela projít, by vydalo na román, ale nechci to tu pitvat...prostě jsme se rozvedli, já se odstěhovala a ted vycházíme v pohodě, děti si bere jednou za 14 dní a vše probíhá ok.

pár měsíců jsem žila s dětmi sama, ale samota je hrozná a já si uvědomila, že nechci zůstat sama s dětmi...kamarádka mě seznámila s jedním chlapem, o kterém mluvila jen v pozitivech, že měl smůlu na ženský, a já si řekla, dobrá partie..svobodný, bezdětný, a šla jsem do toho

můj problém je v tom, že jsem asi taková naivka, a vidiím v lidech jen to dobrý,nebo se o to aspon snažím, a tak jsem si řekla, že proč ne.

děti si s ním sedli, a jelikož jsme měli oba dva zklamaná srdíčka z předešlého vztahu, byli jsme rádi, že zase cítíme pocit štěstí a lásky.
věděla jsem, že touží po dítěti, a já jsem se rozhodla, že si splním touhu svého třetího dítěte zrovna s ním. nechtělo se mi čekat x let, a tak jsme do toho šli naplno, já za měsíc otěhotněla, bydleli jsme spolu téměř okamžitě, dva a půl měsíce od začátku vztahu mě požádal o ruku a za další měsíc a půl jsme se vzali...

jenže...až po svatbě jsem zjistila, že je můj manžel vlastně úplně jiný. Do té doby se tvářil jako pohodář, společenský, co dělal srandičky a byl na pohodu, spíš působil jako flegmatik, s dětma nebyl problém.

jenže já si začala všímat toho, že si se mnou skoro vůbec nepovídá, netráví čas, volno so měl, chtěl strávit radši na rybách a já si říkala, že třeba prochází změnama, a až se malá narodí, otevře se, změní se. pookřeje...já vím, že je to takové klišé, že si myslíme, že se ti naši chlapi změní...no a někdy jsou hold mezi námi naivky, co si to myslí pořád,já patřím mezi ně.

nejde o to, že bych byla naivní a hloupá, ale myslím si, že pokud jsou dva lidé spolu, a záleží jim na sobě, snaží se na vztahu stále pracovat ke spokojenosti nejen svojí,ale i toho druhého.

Tím, že už jsem si prožila rozvod, a vše s tím spjaté, řekla jsem si, že udělám maximum pro to, abych toto manželství zachránila.

Můj muž se po svatbě jakoby uzavřel, prostě přestal si se mnou povídat, jakoby už vše podstatné do té doby řekl, je z něj nervák, kterého vytočí každá prkotina, důchodce v kauflandu nebo pomalý řidič...neumí projevovat city, dávat je najevo, není schopen mluvit o svých emocích, minulosti, dětství, předešlých vztazích...

já jsem se mu snažila od prvního okamžiku co jsem si toho začala všímat říkala, co vnímán jako jiné, že mi je smutno z toho a tamtoho, že s něj mívám deprese..původně jsem to přisuzovala těhot.hormonům,ale pak mi došlo že je to jím...řekla jsem mu to, napsala mu několikastránkový dopis, navrhla poradnu, tu hned odmítnul, že není přeci blázen a nikam nepůjde...

když se narodila dcera, změnilo se to, ale spíše jinak, než jsem si myslela, jeho temeř veškerá pozornost se přesunula k jeho vytouženému dítěti a já si pak navíc připadala jako pouze vedlejší produkt..to všechno jsem mu říkala, že potřebuji z něho cítit, že s emu líbím, záleží mu na mě, atd...jen vyslechl a změna malá nastala tak v rozmezí jednoho, dvou dnů...a zase to zajelo do normálu...

přidali se ještě potíže s tím, že můj syn, je zlobivější než holky, moje i naše, a tak často byl na něj hnusný, nebo přísný a já se mu to snažila vysvětlit, že tudy cesta nevede..že mi to rve srdce, jako matce, že ten kluk se musí cítit jako vyvrhel, co je odstrkovaný a že to vidí že s malou se táta mazlí a blbne a s nima skoro vůbec...

Trápím se, protože si takhle nedovedu představit žít do konce života, ano riskla jsem a vsadila všechno na jednu kartu,ale ničí mě to, že se snažím už tolik dlouhých měsíců...vlastně skoro dva roky...a nepomáhá to, říkám mu, že mám pocit, jako by jsme byli spíše spolubydlící, nebo kamarádi s výhoda, řekne mi, že to tak není a mlčí dál, jsem zoufalá, protože s ním s prostě nedá "pracovat"

Potřebovala jsem to sem ze sebe vysypat, protože za ty dlouhý měsíce už jsem často byla zralá na antidepresiva..ale vždy jsem si říkala, že to nějak musíme zvládnout. Nejvíc mě drtí to, že jemu to nedochází, on je spokojený,nic by neměnil.

přitom v tom dopise jsem mu psala, že cítím, že se musí něco změnit, že cítím, jak se ta láska vytrácí...a je to zpět několik měsíců...

😢

shine2015
27. říj 2016

@snezenka123 podle ne domluvy a dopisy nepomuzou ...jedine co by mohlo je zmena tveho chovani. Jasne strucne vystizne....ale zadne rozebirani a reseni dokola a dokola k nicemu nepovede...stejne tak jako tvoje maximalno snaha zachranit vztah.....

snezenka123
autor
27. říj 2016

@shine2015 když jsem zkusila byt odtažitá..bylo mu to snad i jedno..nebo nedával to znát, když se zeptal, co se zase děje odpověděla jsem mu, že pořád to samé co mu opakuji dokola...

když se uzavřu do sebe a nemluvím, on je ok. sám je totiž oproti mě děsný introvert a mluvení nepotřebuje...

štve mě že malé emoce dokáže dávat, to pořád chce od ní pusinky...já jsem ráda že jsem ho naučila aby mi dával aspon ty dvě denně...je to smutný.

shine2015
27. říj 2016

@snezenka123 nejde o to uzavrit se do sebe ale nevycitat a neomilat mu to dokola,ani ne odtazita a cekat az on neco udela natoz nastvana ..
Pozornost si nevynutis...zkus se chovat normalne bez vyzadovani nebo konentovani veci....vydrz to delsi dobu. Dej mu cas a nechej ho volne dychat....netrestej ho za to ze se chova jinak nez ty chces....

jitulka89
27. říj 2016

A po jak dlouhý době se tak začal chovat?

jitulka89
27. říj 2016

a taky kolik mu je let?

snezenka123
autor
27. říj 2016

@shine2015 to se snažím taky. .. Nechci ho dusit. Ale Já se taky snazim aby byl šťastný. . Nechci byt sobec. Ale citove stradam. ..

byclairecz
27. říj 2016

V tomhle je hrozně těžké někomu radit, kor když nikdo neznáme názor obou stran.
• Podle mě se nedají některé typické vlastnosti člověka změnit.
• Zkuste si udělat pěkný večer a promluvit si - otevřeně, nevyčítavě.
• mnohdy pomůže mluvit jen o sobě, nepoužívat výtku typu: TY si mě nevšímáš, TY jsi jiný, TY.....zkus to: MĚ mrzí, že to teď máme takové blbé. Je něco, co dělám špatně? Co ti vadí?
• pokud ani teď neuvidí, že máš snahu změnit i sebe ( věřím, že máš)...tak je opravdu něco špatně....

snezenka123
autor
27. říj 2016

@jitulka89 v podstatě už na svatbě. .. doma když jsme měli oslavu. Byl mrzuty. Takový jakoby podrážděny. Nemá rád moc lidi. .. ale měli jsme jen ty nnejbližší. Mamku jeho a babičku, sestru.
Já i on svedkyni. ..a já dvě sestry s někteří. Brachu. Dva kamarády. A jeho dva známi.-manzele.
je o rok mladší.
32
S kamarády co se s nima bavil předtím po svatbě nemůže vystát. Je to divný.

snezenka123
autor
27. říj 2016

@byclairecz zkoušela jsem. ..on nic měnit nechce. Je prý spokojeny. Když mu řeknu že přeci musí vidět že se trápím rika jo . Ale nic s tim neudělá. Jakoby neumí. Neví. Naše kamarádka mela před časem románek protože si ji manžel nevšímal. Zanedbával. I to jsem mu říkala že lidé když jsou ne štastný tak mají tendence hledat jinde...Nejen ženy ale i chlapi. ..

snezenka123
autor
27. říj 2016

@byclairecz navíc on se opravdu nerad o těchto věcí baví. Prostě na vse mlci. Nebo řekne že to není pravda. Proste z něj jde cítit ze o těchto věcech nerad mluvi. ..mluvila s nim i jeho nejlepší kamarádka co Teda je i jeho bývala. . Ze když jsme byli na rybách všichni choval se strasne odtazite. Dal mi dvě pusy. Ne objal. .atd. promlouvala mu do duše. .. to bylo v létě. ..

jitulka89
27. říj 2016

@snezenka123 je to těžký takhle radit ale jedna z věcí co mě napadla je jestli to z jeho strany nebyl jen sňatek z rozumu, 3 měsíce se dokáže přetvařovat každý :( asi cítil v jeho letech ze mu ujíždí vlak a chtěl založit rodinu stůj co stůj a třeba te ani nemiluje :( dalsi co muze byt ze je proste takový a s tím se bohužel nic delat nedá...chtelo by to zjistit jestli se takhle choval i v předchozím vztahu a je to u něj normální

snezenka123
autor
27. říj 2016

@jitulka89 co vím od jeho bývale. .. Jsme kamarádky. .. Byli s pólu 6l. Ale od jeho 18,takže byl ještě mladý ucho. City prý nikdy nedával moc najevo. A rozešli se ze se chytil pak party a chlastal. .dělal blbostí.
Pak měl vztahy s jednou co mela dítě ale tam asi láska zmizela taky brzo ,protože se rozešli. . Hádali se dělali naschvály. .rozchod byl na spadnutí když mu řekla že jde na potrat a ze dítě má s jinym. Podle mne chtěla odejít a věděla že on po dítě ti prahne..
pak měl krátkodobé vztahy. .nemel asi štěstí na lásku. Ale podle mne si za to mohl sám. Tim ze byl sobec. Jak bydlel dlouho sám. .už se těžko prizpusoboval. .
urcite to byli častečně z rozumu. . To jsem mu řekla už taky. Ze jsme se neměli brát. ..protože si myslím že se přestal snažit. ..a je si jisty mnou i vztahem. ..
Když mu řeknu miluji tě odpoví ze on mě taky. Málokdy to řekne sám. A Já už ani kolikrát nemam chuť mu to říkat když to necítím. ..

kacca11
27. říj 2016

Co na to rict. Po tak kratke dobe dite a svatbu - vubec jste se nepoznali, nic o sobe nevedeli. On se nezmenil,on takovy byl nejspis vzdycky, jen jsi byla zamilovana a nevidela to. Ono ty faze chozeni a vztahu pred detmi jsou strasne dulezite, mit nejake spolecne vzpominky, poznat se.... a na to je uz nejspis pozde. Muzete se snazit se zblizit, ale nevim, zda se to podari.

snezenka123
autor
27. říj 2016

@kacca11 vím že bylo na VŠE brzo. Ale stalo se. Já věřila a šla do toho se zbytkem víry. ..prostě jsem si řekla že to prostě vyjde!

jitulka89
27. říj 2016

@snezenka123 je mi to líto ze to takhle dopadlo vím jak se člověk cítí po ztroskotaném vztahu a neni to vůbec lehký spekulovat co by bylo kdyby nemá moc smysl :( na druhou stranu nijak ti neublizuje a o dítě se stara je otázka jestli ti tohle ke štěstí staci ale je marný doufat ze se změní nezbývá nez se s tím smířit a vzít to jak je nebo zkusit štěstí s jiným :(

byclairecz
27. říj 2016

@snezenka123 tak to mě mrzí 😞 Je hezké, že máš takovou snahu a obdivuju tvou trpělivost.....musí to být hrozně psychicky vyčerpávající :/ přeju ať vše dobře dopadne 🙂

snezenka123
autor
27. říj 2016

Moc vám holky Dekuju. .. Je to vyčerpávající☹
Někdy jsou dny lepší někdy horší. Už jsem mu i řekla že mám pocit že když jsem byla sama byla jsem si šťastnější. . Ale nereaguje. Ne kdyby tohle chlap řekl. ..roztikali by se mi všechny kontrolky výstražný. ..
Nejhorší je ze nemam mamku ani tátu. Mamka mi umřela když jsem čekala první a tatka když bylo synovi pul roku. ..
Vím že mi si nic jiného nezbyde než si zvyknout. .. ale je to těžký zvyknout si na život bez lásky. .. Snažím se o to už tolik měsíců. .. Ještě že mám deti. Ale ani ty mi nenahradí ti partnerovu lásku. ..

jitulka89
27. říj 2016

@snezenka123 určitě te ta prava láska jeste čeká tohle vecne trvat nebude chce to věřit 😊

lexikorka
27. říj 2016

Vím, že je spousta mužů, co se po svatbě změní, někteřík horšímu, jiní k lepšímu. Narození dítěte změní asi každého...ale pokud jakýkoli z partnerů nedává najevo zájem o toho druhého, tak se ten vztah podle mě moc udržet nedá.
Já jsem hrozně ráda, že vidím, jak muž syna zbožňuje, ale kdyby nedával najevo aspoň ždibec té lásky i mně, tak bych asi žárlila. Je to hnusné, ale každá osoba si zalouží hýčkat a milovat, aspoň trošku.
Nejvíc by mi na Vaší situaci asi vadilo to, jak se chová k Vašemu synovi. Přeci jen, je to dítě, Vaše stejně jako vaše společná dcera a nemůže za to, že do rodiny přibyl nový člen. Jednoho otce už ztratil a otčím se k němu chová jako k nepohodlnému ☹

snezenka123
autor
27. říj 2016

@lexikorka to s tim synem jsem mu b říkala též několikrát Já i dokonce ta jeho nejlepší kamarádka. ..Ze by si měl uvědomit ze to muže byt i důvod k memu odchodu. ..trochu to na chvíli zabralo. .. ale nemůžete asi nikdy nikoho donutit aby měl někoho rád. . Ještě když byla naše malá v bříšku jsme se bavili nějak ve frontě na kase o dětech Já mu povídám ze mi přijde že kluka na min radši. .on mi řekl. .. no jo Jenže holka je hodna.
Hned jsem reagovala jak tohle muže říct. Ze deti milujeme stejně ať zlobi a nebo jsou hodne. ..a co bude dělat kdyby naše holka zlobila ze to by ji taky nemel rad?on mi odpověděl. . Ale naše holka bude hodna. ..
No a tim me odrovnal. ..nebo jsme kupovali něco v obchode a ja chtěla naší male koupit panenku. A rikam mu ze se tesim AZ si bude hrát s kuchyňkou a on mi řekl že to ne. Ze bude chytat ryby a nebo mu pomáhat v dílně(je rybář a truhlář)a ze se tesi az ji to všechno naučí. .. jsem dodala ,že máme pepika kterého to muže učit. ..

lexikorka
27. říj 2016

@snezenka123 No to je právě podle mě dost veliký problém, bral si Vás i s Vašimi dětmi, měl by k nim přistupovat téměř jako k vlastním, vím, že to z reálného hlediska jde těžko, ale v dnešní době je tolik vztahů složeno z dětí od jiných partnerů a často to funguje velice dobře.
Být matkou, tak mě asi trápí, že je syn odstrkován, to dítě to vnímá. Časem by taky mohl společnou dceru upřednostňovat více a více.
Pokud neumí projevit city ani Vám a ani Vašim dětem, odešla bych. Nemá smysl držet manželství, kde nejsou děti šťastné. JIná situace by byla, pokud by otčíma milovaly, on je a nedostatek citů by se týkal jen vztahu vás dvou. Tam by snad ještě nějaké řešení bylo, ale takto...nevím....
Konečné rozhodnutí je na Vás, ale taky by mě podobná situace trápila

shine2015
27. říj 2016

@snezenka123 ze rika ze mu bude pomahat v dilne se nediv...je to jeho dcera....a predstavy ma kde jaky tatinek
A ja teda si myslim,ze ma ke sve dceri vrelejsi vztah a miluje ji,je naprosto normalni...
Proste moje krev je mohe krev....ano bral si te s detmi a vedel do ceho jde....ale to ze miluje svoje dite nejvic je normalni vec....

elizabeth_lap
27. říj 2016

@snezenka123 Já poslední dobou cítím to samé a máme hodně podobný problém jako ty s manželem, jen máme jen jedno dítě (oba). Poslední dobou to neklape a přesně jak říkáš, lásku dává jen synovi a mě občas obejme u televize ☹ Už jsem mu i říkala, že odejdu a vzal to teda nejdřív hodně špatně, ale když to vydejchal ( za 1 den). Tak se jelo zase ve starých kolejích bez jakékoliv změny ☹ Zatím jsem u něj, protože jsem na mateřský, sice pracuji na půl úvazku, ale na samostatné bydlení to ještě není. Ale spořím si na horší časy, aby bylo do začátku. Vím že jsem ti moc nepomohla, ale tady je ta moje varianta. Já osobně mám ale strašnej strach z toho, jak by bylo potom náročné rozvodové řízení, dělení majetku... z toho mám strašný strach a proto také vyčkávám ☹ pa

snezenka123
autor
28. říj 2016

@elizabeth_lap Ahojky. Chápu tě. Už i proto ,že Já si tím prošla. .. myslím rozvodem. Ale muj ex byl psycho. .. já tedy od něj odešla k jinému muži, když už jsme Meli za sebou soud o děti a ja podanou žádost o rozvod. . To jsem ještě byla na mateřský. .. byl na nás hodny. Miloval nás. I Já jeho. Ale měl syna . Byl vdovec. A řekla bych že nás dohnala nevyresena minulost. ..on zarlil a pak mi i lhal. A Já odešla. Neměla jsem na to už nervy. ..a jelikož jsem byla sama s detma na mateřský sháněla jsem podnájem. Můj ex me tenkrat slyšel jak mluvim s maklerkou a nabídl mi bydlet v našem domě než si něco najdu. ..dopadlo to tak ze me tak dlouho přesvědčoval o tom jakou změnou prosel a co si uvědomil Taz jsem podlehla a řekla si ze to zkusíme. Byt zase rodina. ..
nedopadlo to. Jakmile jsem nastoupila do prace i na nocni začal zase hulit tu trávu což se zase objevilo na jeho výbuch ach vzteku, zářivých scénách. .. dostal na výběr. Bud my a nebo tráva. Vybral si trávu.
Tak jsem si sehnala hlídání. .byt a odešla jsem. ...

degial
28. říj 2016

Takovou situaci si vůbec neumím představit... Já jsem zatím vždy narazila na hodně citově založené a kontaktní muže... Pro mě to bez partnerské intimity ani není vztah, takže na tvém místě bych se snažila od něj postupně citově odpoutat. Přiznám se, že bych se ani dvakrát moc nebránila mileneckému vztahu... Doma bych fungovala normálně, prostě jako spolubydlící, udržovala s ním korektní vztahy, ale dala bych mu najevo, že jako partner pro mě skončil... Nespala bych s ním v posteli, apod...

la_amanita
28. říj 2016

Ja bych rekla, ze oba mate na krizi stejny podil. Odhlednu ted od problemu deti. Kazdy mate jine predstavy o tom, jak si davat najevo city a neumite spolu mluvit. Nechapete potreby druheho. Rpzhodne zajdete do poradny. Rozvod bez predchozi prace na vztahu nic nevyresi, pristee by ses ocitla opet ve stejne situaci.

espada
28. říj 2016

@jitulka89 To je blbost. Každý to štěstí nemá. ..

espada
28. říj 2016

@snezenka123 Přijde mi, ze tohle sami nevyresite. Do poradny by nesel? Chápu, že je to pro tebe těžké. Taky mám za sebou rozvod a když sleduju ty vztahy, tak ani nevím, jestli chci další. Samotné je mi vlastně celkem dobře a to už tri roky. Protoze mam pocit, že hodné holky v dnešní době dostavaji na frak.

vineta
30. říj 2016

@snezenka123 On se pravděpodobně nezměnil, pouze jsi ho poznala. Pravděpodobně považuje váš vztah za natolik blízký, že se nemá potřebu přetvařovat. Bohužel si nesednete v projevech lásky, ale to není nic tak nepřekonatelného, zvlášť, když spolu máte děti.
Jemu může úplně stejně vadit, že je nucen do objímání a líbání, když se mu zrovna nechce. Že má nějaké představy o výchově své dcery a ty mu tam nandáš Pepíka. Neber to zle, ale jeho vztahu k tvým dětem musíš nechat volný průběh a neřešit každou křivdu, které se podle tebe na nich dopustí. Děti si pak přes tvou hyperprotektivitu začnou všímat i toho, co nic neznamená. Je jasný, že svoje dítě bude mít radši, kdo z nás by neměl. Pokud se k nim jinak chová dobře a jen sem tam mu před tebou něco slovně ujede, neřešila bych to. Je to jeho první dítě, je z ní poprděnej a tak to má být.
Jděte do poradny, ať se naučíte spolu komunikovat. A zkus hledat lásku v jeho činech. Někdo na to muchlování prostě není, je to nepříjemné, když si v tom partneři nesednou, ale ne neřešitelné. Jen si musí oba něco odepřít a hlavně vědět, proč spolu chtějí být.

anelamates
30. říj 2016

@snezenka123 Jenže s tím, že se ty trápíš, on neudělá nic, s tím musíš udělat něco ty sama. Podívej, vzala sis ho takového, jaký je, oba jste chtěli dítě, a on má prostě pocit, že tvoje nespokojenost je tvůj problém - což mimochodem je. Protože tys věděla, koho si bereš, on asi taky, splnili jste si svůj sen a prání a on jednoduše nechápe, co se stalo s tebou, že nejsi spokojená. Třeba to, že on - chce své volno trávit na rybách. Má to jako koníčka a asi ho i měl, když jste se seznámili. Že není společenský, no každý je nějaký. Cesta do pekla je tlačit na něj, aby ti dával najevo stále lásku a aby byl jiný než je. prostě bys taky měla vědět, že zamilovanost vyprchá, u vás už je na to asi čas. A jestliže ho buzeruješ třeba i kvůli přístupu ke svým dětem, tak je zle. Co si s ním sednout a dohodnout se, že on si bude chodit na ty ryby, ale třeba jen tehdy a tehdy a pak pojedete někam na výlet. Anebo za ním na ty ryby dojet i s dětmi, udělat si prostě den v přírodě. Nemůžeš chtít, aby byl jiný, tedy můžeš, ale nejde to. Ty by ses byla schopna změnit a být třeba jenom s ním, nikam nechodit a s nikým se nestýkat? nemohla, tak to nechtěj po něm. Ve svém věku už bys měla být schopná uvažovat v rámci toho, co je možné. Takže byste se měli hezky dohodnou, sednout, probrat, nemít žádné přehnané požadavky a klidně to může fungovat. Nežiješ žádnou červenou knihovnu, ale normální život.
A kdyby po mně chtěl manžel nestálé projevy lásky, anebo by po mně porád šátral a lezl, už bych byla pryč.