icon

Vztah po deseti letech: Je běžná osamělost v manželství?

27. bře 2022

Jak jste na tom se svými manželi/partnery po deseti letech vztahu?

Máme dvě děti 3 a 6 a upřímně…jsem neskutečně osamělá. Manžel mě ničím nepřitahuje, nevoní mi, sám od sebe nepomůže…dnes přijel po dvou dnech z chaty a já se těšila jen na syna. Cely víkend jsem sama s dcerou zavřená doma (nemoc dcery) a komunikace nula, strohé odpovědi z nutnosti (když už se ptám) a po 10ti minutách hned zapnul TV.

Vážně už nevím, jak dlouho v tomto vztahu vydržím…chybí mi láska, sex, pohlazení, pocit, že na mě někomu záleží…

Strana
z3
orisek56
29. bře 2022

@2hanah ale tady nejde o hloupost. Ale o to že ti utíká život...a ten máš jen jeden.....další šanci nedostaneš. Představa že bych ho ztratila s někým takovým je značně kontra.....

2hanah
29. bře 2022

@orisek56 přesně, tak přesně tohle mi celou dobu běhá hlavou...

helen_h
30. bře 2022

@2hanah Já vůbec nechápu ten princip: udělá děti, ale pak se 100% času starej ty, on někdy pomůže, jindy si bude odpočívat jinde a vše je na tobě. Tuhle jeho potřebu svobody za cenu, že všechny jistoty a starání pak nechá na mě, to bych nevydýchala. (Plus ještě to, že to ani nemá žádný řád či domluvu dopředu, ale prostě zdrhne, když se mu chce...)

herminka
30. bře 2022

@2hanah Ptám se proto, že mě z toho, co jsem vyčetla, jako první napadlo, že jde k rodičům, protože chce klid - jestli to dobře chápu, máš nějaké své děti a potom syna s ním, že? To ho ale samozřejmě neomlouvá.
Napadá mě paralela se vztahy, o kterých tu některé občas píšou - chlap jen sedí u počítače, vůbec se nezapojuje do péče o rodinu a všechno ho obtěžuje. Fyzicky je sice přítomen, ale jinak je to vlastně podobné jako u vás.
Radu asi nemám, musí mít sám motivaci trávit čas s vámi a ne u rodičů ☹

klokanka31
30. bře 2022

@2hanah Řekla sis někdy proč s ním vůbec jsi? Podle toho jak se chová tak mu na vás asi ani nezáleží, já bych takovýho chlapa poslala k mamince s kuframa,a navždy.

2hanah
30. bře 2022

@helen_h ano, popsala jsi to přesně, nesouhlasím s tím taky, říkám mu to neustále, snažím se ho zapojovat, ale k ničemu to moc není, má světlé výjimky, ale říkám, to jsou výjimky, a pak se já sypu zdravotně, protože je toho na mě zkrátka hodně🤷🏼‍♀️

2hanah
30. bře 2022

@klokanka31 ano, stále bilancuji a přemýšlím nad tím...

2hanah
30. bře 2022

@herminka ano, přesně jak píšete, on tedy hodně a tvrdě pracuje, občas jde k rodičům, když skončí pozdě v práci a je hodně unavený a před pátou ráno zase jde do práce, protože jeho rodiče bydlí pár metrů od jeho práce, v takovém případě to i toleruji a když mi o tom řekne, ale jinak mě to vážně štve a není to pro mě model fungující rodiny, bohužel nemám šťastnou ruku nebo srdce na výběr chlapů, tak už jsem nějak rezignovala asi a říkám si, že můj bývalý byl ještě horší a skončilo to jeho sebevraždou a zůstaly mi obrovské dluhy, tak si asi říkám, že tohle se dá přežít a hlavně, jsem ze všeho tak unavená a dlouhé roky nemocná, že nemám sílu začínat zase znovu, žiju si s dětma a když je s náma "táta", tak je to bonus, zatím to líp nebo jinak neumím🤷🏼‍♀️

werik153
30. bře 2022

Jestli chceš, napiš mi zprávu, mám to vesměs stejně....můžeme prohodit pár řádků.

autor
30. bře 2022

Všem děkuji za reakce a příspěvky. Není to lehké. Musím říct, že jsem nikdy nečekala že bude mateřství takový záhul a dost mě to změnilo. Manžela jsem si brala z lásky, chtěla jsem to, cítila jsem se s ním skvěle. To ale vše vyprchalo…je mi jasné, že po tolika letech ze sebe nebudeme strhává oblečení mezi dveřmi, upřímně ale tohle vzduchoprázdno, kdy si připadám jako inventář, mě dost ničí. Vše řeším s psycholožkou, postupně na sobě pracuji a je to velice trnitá a bolestivá cesta. Uvědomila jsem si, že manželovu ignoraci těžce nesu hlavně ve chvílích, kdy jsem mimo jakoukoliv jinou společnost. Včera jsem byla v práci (jinak dělám z domova), šli jsme s kolegy na oběd a cítila jsem, jak jsem pookřála a bylo mi mnohem lépe! Snažím se zjistit, co udělat jinak abych se do podobných stavů nedostávala.

helen_h
31. bře 2022

Zdravím všechny přispivatelky! Holky, jestli se to může, dávám tip na kurz od velmi zkušených terapeutů: https://pavelrataj.cz/manzelska-krize/
Neznám obsah přímo tohoto kurzu, ale koupila jsem si vloni on nich jiný online na pokračování a byl mi velmi přínosný. Jejich styl výkladu je chvílemi velmi věcný, jasně popisný, ale s nacítěním problému (a s tuny zkušeností z praxe), chvílemi zase prodchnutý odlehčenými momenty 🙂
tak koho by to zaujalo, věřím, že neprohloupí 🙂

zmrzlinka
31. bře 2022

To je dobře ,že to řešíš.Manzelstvi nech zatím plynout.Rozvest se můžeš vždy....

herbinaaa
3. dub 2022

zrovna to řeší sestra, které je již cca rok bez sexu, komunikace jako s cizím človekem a oba mají milence. K čemu takový vztah....

autor
4. dub 2022

@herbinaaa po pravdě toho se dost bojím, i tak to může dopadnout. Nejsem zastánce nevěry a určitě bych nehledala jiného muže jen pro sex. Jakmile by se mi v životě objevil někdo zajímavý, dovedu si představit, že se zamiluji. A to byl zkrátka průšvih…

Strana
z3