Vztahy v rodině
Dneska nějaký špatný den. Moje máma sem ke mě domu ráno přišla, že pohlídá malého (1rok) a já jdu se starší dcerou (4,5 let) do školky, kde je do dvanácti h, máma mi hned vynadala, že jsem venku na terase večer zapomněla dceřinu čepici atd. já odvedla dceru přijdu domu a máma mi vynadala, že malý zatímco ho hlídala šáhnul na krb a má špinavé prsty, že to jako nemám uklizený ty saze. Já říkám no je to krb, v noci jsme topili, ráno jsme to vypnuli a ráno je fofr jak odvádím dceru na 8h do školky, tak holt jsem okolo krbu to neuklízela ráno! pak máma odešla. Už jsem z toho zoufalá to je furt dokola, že něco nemám uklizeno, pořád slyším, že je tu nic nemá řád, nic není v pořádku atd. a pak na to řekne (mamka je jediný člověk, který mi hlídá děti, manžel je furt v práci a o víkendu dělá na zahradě), že už sem tedy nebude chodit (protože já už vybuchla) a at si dceru odvádím ráno do školky i se synem a vůbec...... Navíc máma ze své iniciativy, aby můj manžel nepěstoval rajčata na terase a bylo to tu pěkný a syn měl na jaře kde jezdit odrážedlem, aby tu nevadily ty velké nevzhledné květináče, tak se pustila do rytí na naší zahradě do nového záhonu, aby tam manžel umístil letos rajčata atd. Tak to víte, to je dřina to rytí, takže ona tu sice maká fyzicky hodně, já jsem vlastně ráda, fakt to byla zrůdnost ty květináče na terase, ale fakt si to také vymyslela a navrhla sama, manžel říká, že jí do toho nikdo nenutil. Tím chci říct, že máma má pocit, že tu dělá.....ale dělám já toho doma málo, že mi pořád jen v podstatě nadává, co nemám nebo mám špatně doma?? Manžel chodí do práce a nakupuje potraviny, o víkendu dělá na zahradě. No a já? já mám na starosti děti ( 1 rok a 4,5) a domácnost uvnitř domu. Spíme s manželem odděleně, aby se manžel mohl vyspat, syn 1 rok spí pořád mizerně, v noci se probudí tak v 1 -2 h ráno a už nechce spát (kdyby se budil na kojení a pak zas usnul, tak ještě ok), jenomžel nechce pak spát, tak ho dám k sobě do postele, kojíme, pak ale neusne a nadále u mě v manželské posteli blbne, což hrozí, že by spadl z postele, jelikož já v tuto noční dobu nemůžu zaručit, že neusnu třebas na krátký mikrospánek.....no tak pak pustím tv a dám ho do postýlky, chvíli kouká a já můžu podřimovat vedle v posteli, pak ho to přestane bavit a jen řve a řve - chtěl by ke mě do postele.....njn chvíli ho nechám křičet, pak zas beru k sobě kojíme, pak zas do postýlky, mám ji na kolečkách, tak třebas vozím, pak už jsou 3 nebo se to blíží ke 4. ranní, tak ho zas nechám řvát, to se unaví a usne, pak před šestou ranní je zas vzhůru. Asi mu rostou zuby, ale to je proces, který trvá už řadu měsíců a nechýlí se ke konci, je pravda, že je trochu nastydlý teď. Jinak máma mi na to, že se nevyspím pořádně a jsem na to v noci sama řekne, že si za to můžu sama, že takhle blbě spí, že jsem ho od malička naučila spát u mě v posteli....!!!! no já ho kojila v leže a když křičíval, tak k prsu a ke mě do postele (je pravda že párkrát mi ale z postele spadnul), prý jsem ho neměla od urč. měsíce v noci kojit a nedávat do postele, pak prý by spal.....no tak to je noc, přes den dceru odvedu do školky, vracím se domu (mamka totiž bydlí pár minut od nás), kde mamka hlídá malého, já snídám, pak uklízím, vařím, buď jdu pro dceru na dvanáctou nebo na 15,30h. Pak jdeme na hřiště, pak je večeře a večerní ukládání obou dětí (také dělám sama, manžel mi pomůže v tom, že malého svlékne a podá mi ho do vany, já ho vysprchuju a mokrého předám manželovi na utření), pak už si ho oblékám, čistím mu zuby, kojím ho a ukládám ho do postýlky. Pak jdu na druhé dítě, dceru sprchuju, čtu jí pohádku, ta pak usíná sama. Manžel mezitím už má zprávy v TV, když jdu dolů je už tak 21-21,30h. Přijde mi, že už víc zrychlit nemůžu, jsem asi pomalá, ale snažím se dětem věnovat, mít doma uklizeno, každý den luxuju a vytírám přízemí, myčku vyndavám jen já, malého přebaluju jen já, dceři čtu večer pohádku jen já, na hřiště chodím s dětmi jen já, prádlo uklízím jen já atd. K doktoru s dětmi chodím já.....Mamka hlídá ale třeba malého abych mohla vzít někam za zábavou dceru (ma mamka má svoji vnučku ráda a chce, aby měla zábavu, tak malého hlídá), třeba s dcerou chodím 1x za 14 dní na stadion bruslit nebo jsem s ní jela do města do divadýlka a na oběd. Mamka měla jenom mě, já sama jsem jedináček. No a třeba včera se stalo, že jak jsem doma uklízela, pak běžela s malým pro dceru do školky, pak domů, dát jim svačiny a pak bylo pěkně, tak jsme šli na hřiště, z hřiště jsme přišli v 18,15 h až a jak bylo pěkně slunečno, dceři jsem na hřiště měnila teplou čepici za lehčí, tak jsem tu teplejší nechala venku i s čelenkou její. a po příchodu večer z hřiště dát dětem večeři a večerní jejich ukládání no a já zapomněla na to oblečení venku na terase.....což dnes ráno mamka objevila a bylo zle....jak bylo v úvodu příspěvku. Já vůbec ted nějak zapomínám, po 5 letech na mateřský asi ten mozek není tak cvičení, no.....Holky je to normální nebo toho fakt dělám tak málo?? Hodně času mi žerou i fotky, má záliba, strašně ráda umělecky fotím své děti, pak ty fotky upravuju, zálohuju a dávám dělat klasické fotografie, také dětem dělám fotoknihy a píšu deníček, kde mají i nalepené fotky. Baví mě i plánování nákupů hraček pro ně k svátkům, narozkám a Vánocům, nebo jim dělám narozeninové oslavy - přípravy dopředu, kdy se snažím výzdobu sladit do jednoho stylu a vyrábím jim dekorace, což tedy ocení vždy dcera - na jaře jí bude pět, bude mít výzdobu jako překvapení.
@anelamates není na to typ nebaví ho čtení pohádek, s malým si prohraje ale jinak neví jak si hrat s ročním dítětem
Včera k večeru jel i na kole, chtěl vzít i dceru ale ja ze radši ne když ma rýmu
Muž je jaký je, děti ma rad ale hrat si s nima ho tak nebere, tak přece ho nebudu nutit číst pohádky, ne? Proste v tom se uz nezmění, to uz mám vyřešeno, ale rad s dcerou jezdí na výlety, na kole, to zatim s tím ročním je ještě složitější ten se ještě musí přebalovat, spát po obědě takže to s nim zatim na celodenní výlet není nebo dceři povídá o práci, dcera tatínka miluje
@blahova_andrea ale jak mamka miluje vnučku, tak uz se nabídla ze ji pr rok musíme naučit lyžovat ze máme na par dni jet na hory s ni syna ze bude hlídat a dceři ze máme zaplatit skolicku tam. Ja jsem totiž vášnivý lyžař co mám dceru jsem ale na tom nestala, zrovna tak malého hlídá když jedu s dcerou na krasobruslení, udělala by pro ni cokoliv
@feedoo ano, jsou vždy na někom závislé. je jedno jestli je to manžel, maminka, tchýně nebo sousedka...neznám nikoho, kdo by měl děti a vystačil si vždy a ve všem sám. to prostě není v lidských silách. ano, pokud je maminka, je lepší říct té. já psala o tom, že někdo maminku nemá nebo ji má 200km daleko, takže se o ni opřít nemůže a musí to řešit jinak. nějak se to řešit musí vždy.
@feedoo taky nenutím číst pohádky. muž čte velmi nerad, jen technické věci, které potřebuje, žádné delší texty a už vůbec ne na hlas, to fakt ne. to by pro něj bylo stejné mučení, jako kdyby on po mě chtěl vykopat jímku. no tak já raději čtu a on kope 😀 hodně zjednodušeně. spíš se fakt snažím ho občas sunout k dřívější koupeli, abych mu mohla děti strčit do vany. užijí si to a jeho to donutí jít dřív relaxovat 😅 občas ho prostě požádám, aby jim pomohl něco postavit nebo se mu oni sami nahrnou na klín k jídlu. jsou to maličkosti a je jich teď u nás fakt málo, ale časem to snad bude lepší. chápu, že každý chlap není takový ten táta, co s dětmi relaxuje. většina to má bohužel nastavené jinak, pro nás ženy špatně a násilím je donutit nelze nebo to dlouhodobě stejně není udržitelné a nikam nevede. taky si většina tatínků víc užije spíš starší dítě než ty prcky, to je taky běžná realita. nejde po všech chtít to stejné. já taky nezvládám to, co moje kamarádky a jsem ráda, že to po mě nikdo ani nechce 😀
@blahova_andrea
@yelowangel
No s tou čepici to jsem ji dala jinou ma jich hodně máma to myslela tak ze jsem ne poradna tu čepici dceři pletli a ji jako pohrdá ze jsem ji venk nechala
Ano můj táta takto pomáhá doma ale máma je extrémně pracovitý taky mají perfektní zahradu...... No a pravé ryje nový obr záhon u nás.......
@blahova_andrea nebo doma mamka se nabídla ze si mám dat vymalovat a ze můžeme spát po tu dobu u nich, no bylo to nádherný ale uz mi syn roční stačil něco za špinit tak řekla e ho neumím uhlídat........no ale přeci nemůžu byt jen u něho , taky me netěší ze na nové extra sterce jsou uz smouhy
@feedoo fííííha... Tak tohle dělat moje mamča mě, tak jí vypakuju velice rychle. Je to přece VÁŠ dům, VAŠE starost, VAŠE plány, VÁŠ denní režim a VAŠE "chyby", které pro vás chyby nejsou (zapomenutá čepice venku? No a? Tak se vezme druhý den a vypere....), ale pro mamku zřejmě jo. Divím se, že z tohodle nejste na palici, já bych teda byla....
Co se týče těch sazí na krbu... My topíme pouze kamny a dřevem, které máme vedle. Protože se tady ještě za tu dobu, co tu bydlím, nemalovalo, stěny jsou šedivé, šmouhaté. Prach bych mohla utírat každý den třikrát - dělám to jednou týdně a to ten prach ještě luxuju, protože to jinak nejde, usadil by se za chvilku znova. Mamka sem jezdí občas na kafe a nikdy jsem od ní neslyšela, že tu mám bordel.
Nedá se s ní nějak rozumně domluvit? Vždyť přece láska k dětem není daná tím, jak máte naklizeno, navařeno, vypráno, vyžehleno, ale jak se jim věnujete... Vy víte, že děláte maximum, nenechte si do toho někoho kecat, i když je to vlastní máma.
@feedoo to je hezké a je to dobře, že má babi ráda vnoučata, doufám teda, že obě a ne jen vnučku, ale jen proto se nemusíš nechat utiskovat. mě třeba máma poprvé nabídla, že si děti vezme na týden na prázdniny. jsem nadšená. těším se já i oni. ale nehodlám dělat psí kusy, aby si to náhodou nerozmyslela.
@feedoo já mám taky pracovité tchánovce. sedět je člověk moc nevidí a když, tak v sedě stejně zas něco dělají. ale oni teda mají rozdělené klasické mužské a ženské práce. děda rozhodně nežehlí 😀 babi zas nekutí nic v garáži 😀 na zahradě spolupracují
@feedoo tak u nás se maluje a dělají jiné práce vždy s dětmi za zadkem. uhlídat se nedá vše, však jsou to děti. nemůžeme je držet ve vakuu. však až odrostou, tak se vymaluje znovu, repasuje nábytek, koupí nová sedačka...nic není věčné. s dětmi ani bez nich. dnes je bohužel vše spotřební. ne jak dřív, že to měli lidi vše na celý život. taky byly obýváky na okrasu a jen pro vzácné návštěvy a ne na rodinné žití jako dnes
No, ono se nakonec dá všechno i bez hlídání. My to tak máme - je to pořádně těžké, ale když není vyhnutí, tak musíš.
Ale samozřejmě - musí fungovat oba - muž i žena.
Co se týká mamky - ty jí musíš vymezit mantinely. Nejlépe :"ano, jsem vděčná, že hlídáš, nebudu ti s ničím jiným přidělávat starosti, mimo to - jsem nejraději, když si doma i kolem domu dělám podle sebe.
A jestli to nespolkne - tak ať si vodí děti k sobě.
Já jsem na svoje věci dost háklivá a nevidím jediný důvod, proč by mi měl někdo doma kontrolovat pořád, nedejbůh uklízet.
Mám to zařízené tak, jak potřebuju a jak rodině vyhovuje a nikdo zvenčí mi do toho nemá co kecat. Mmch - mamce by se líbilo, kdybys jí nakráčela domů a hledala, co nemá udělané nebo to má špatně, případně začala uklízet? Asi ne, že - tak ať si to představí naopak. Možná jí jen nedošlo, že už nejsi dítě, ale dospělá žena.
@blahova_andrea no my malovali v době kdy malý lezl jen, tak to fakt neslo nábytek venku a na zemi stará prosteradla, tak to by s nim fakt neslo, navíc se strhává ká stará omítka pak sterka lazuru to by s nim neslo, to s dcerou to je něco jiného ta uz i pomáhá, té se věnuji protože chci ja a když mám k tomu čas, ale vím ze když bych něco cely den dělala ze to pochopí a v pohodě si hraje sama, porad něco tvoří a kreslí
Koukám že máš pro každého plno omluv a důvodů, proč to nebo to. Manžel nerad malého, nerad čte, je unavený a a a ... Maminka je miluje, jenom je zkrátka taková, no ale tak potom těžko radit. Co bys vlastně ty chtěla? Mín práce? Víc uznání? nebo víc pomoci? Ujasni si to. A znovu - není to maminčina domácnost, tudíž sice může brčet, že máš bordel, ale ty nejsi povinna skákat jak ona píská. A jsou to i manželovy děti a domácnost, takže dle mého by se prostě zapojit měl. Nebo ty děláš doma jenom to, co tě baví? No takovou ženskou bych chtěla vidět.
@anelamates hezky jste to napsala, asi mate v podstatě pravdu, asi jak jsem jedinacek tak na me rodiče - matka měla a ma vliv, brzy jsem se vdala a vlastně jsem nebydlela nikdy sama.....co se tyče manžela tak ten uz se nezmění, ze by s nadšením četl pohádky, ale me to nevadí dceři vecer číst, to uz syn spí, tak uz je na to takový klid. Dřív když jsem měla jen dceři a byla miminko tak jsem se s nim o to snažila, byla naivní a myslela ze bude s námi Spa, přebalovat nebo vecer koupat, to jsem hodně četla ze tatínkové dělají, nebo když se narodil syn, aby dcera měla zábavu tak ze s ni bude chodit bruslit na stadion, koupila jsem brusle dceři i manželovi, ten s ni byl třikrát a ze ho to nebaví, bolí zadá Atd ještě říkal počkej to taky nevydrzis se u ni kroutit, nakonec s ni ja i děda-můj táta na střídá mu chodíme uz druhým rokem. Manzel jak jsem psala chodí do práce, stará se o zahradu, o auto se kterým jezdí on do práce, ja jezdím autem rodičů, muž i nakupuje když jede z práce z města, bydlíme na vesnici, no a o víkendu vaří oběd-rychlovky kuře Atd na zahradě teď vertikutoval, což mu dalo zabrat, vyváží drny které mamka vyryla, proste zahrada, pak jel včera třeba na kole a na pivko, měl včera volno, ja šla vyzvednout dceru do školky a pak s oběma na hřiště, manzel tedy nabízel, ze vezme dceru s sebou na kolo do sedačky, ale ma ještě dost rýmu, tak jsem řekla ne a šla s ni radši na hřiště, tak myslíte ze manzel toho děla málo? Ja se nekdy rozčiluje, ze jsem ja a děti no a on je extra jednotka-práce, teď na jaře zahrada a aby měl pohyb rad jezdí nakole, to sice dceru vzít muže, ale té je pět ta uz mi nedá moc práce, ta je plné samostatná, zabavi se doma sama, jen porad něco povídá, muž vlastně ani nikdy na dyl než 3 hodiny je dohromady nehlidal, ale jak píšu dcera uz se v podstatě hlídá sama, tam spis logistická, odvést, přivést, jít s ni někam na zážitky
@anelamates jak tu uz zaznělo po řeším to noční spani u syna, když v noci bude blbnout , tak dat napít pomalinku ale říct ze se spí a proste ho v té postýlce nechám, bude křičet ale co........ S mámou- musí si uvědomit ze nejsem dite, na druhou stranu jsem na ni závislá-hlidani, jezdím jejich autem- bydlíme na vesnici tak třeba za doktorem. Ze nemám vše perfektní - no a co? Mamka řekne i musíš se lip ucesat, lip se stroj, tohle nezehlis, to musíš zehlit, a tak. Ja jednou měla hodin nahlíženo, přijela moje babička mamky máma , ja uklidnila i hračky a babička mi povídala, ze to tu mám jako by tu nikdo nebydlel, mám rada minimalismus, jen nízké skříňky pod TV, no a mamka mi na to řekla to ti babička řekla jen aby ti udělala radost.......u rodičů rozhodne minimalismus není, sice uklízet ale na můj vkus tam mají hafo věci a hafo stylu a nesmyslu každy kout a míst zastavěné ze dle me když uklidním hračky tak to u nás vypadá uklizenejsi
co na to říci? jak jste si maminku naučila, tak to máte. My si stanovili hned jasné hranice a buď to budou chápat a nebo ne - to je už na nich. Bydlíme taky na vesnici, do města 15 km na všechny strany, rodiče 25 km od nás oboje, hlídání nemáme, manžel jezdí 25km za prací, vyjíždí v 5 ráno a vrací se 18 :00, takže celý den sama. Nikdy mě nenapadlo si postěžovat, že vše dělám sama, i přese všechno si odpočinu, i přese všechno si najdu čas na sebe. Je to o zorganizování si věcí. O děti se postarám celý den a vše co potřebuji zařídit, tak si zařídím sama a nebo s dětmi, vždy se to dá nějak udělat i bez hlídání. Je potřeba si stanovit priority. U mě to zkusila tchýně jednou - říci něco k tomu, jak co dělám a měla jasno během několika vteřin - uctivě, s láskou a v naprosté pohodě to funguje.
Ale nikdy bych nedovolila ať mým rodičům nebo manželovým, aby mi ryl na zahradě a říkal, co kde a jak je třeba udělat..... a jak jste si to s mnaželem stanovili, tak to máte, je to vaše domáctnost, vaše děti, váš den.... chcete-li změnu, tak se musíte o tom pobavit spolu....
a co se týká malého a spaní v noci - taky jsem obě dvě děti kojila v posteli, tak u nás spali, taky jsem každou noc i 10x vstávala a skoro vůbec nespala a když pak byly dvě děti, tak to vůbec ne, ale nikdy mě nenapadlo jim pustit pohádku. I přese všechno jejich časté buzení a chození k nám, tak vždy jsem jin zachovala spánkový režim, v noci se spí a nic víc - motivačně je holt přinutila k tomu aby usnuly, děti kole 1 roku to mívají ,že v noci se probudí a spát už nechtějí, je ale třeba včas zakročit a nedovolit jim to, teď to budete mít hodně náročné to zase vrátit do normálu, ale začnětě ještě dnes.... jinak se dítě naučí spát krátce jako přes den a bude mít celý denní rytmus nabouraný, zbytečně vytváříte problémy.....
a co se týká zážitků s dětmi - vždy jsem brala obě dvě děti, nikdy jsem je neodlučovala - patří k sobě, jsou to sourozenci, skoro všechny aktivity lze dělat s oběma dětmi. Vždy jse to tak dělala a bylo to nejlepší 🙂
@leikkka No jo no. Ja to u dcery nezažila ze by v noci nechtěla třeba tři hodiny spát, jak kojila se to ano několikrát za noc ale poté zase usnula, zase ale chodila spát pozdě a moc nepsala přes den, ale tohle ze syn nespí tři hodiny to jsem kromě nemocné u dcery nezažila, mezitím ma syn jste noční kojení kdy po tom usne, no ale co tedy v noci- prohlásit nakojil ale zase vrátit do postýlky tam bude tedy třeba hodinu dvě řev....... U me v posteli totiž neleží blbne, stoupá si.......
Jinak mám skoro 4 lety vek rozdíl, takže maj různé potřeby, dcera ma kroužky jako krasobruslení- musím jet autem do města a byt s ni na ledě hod a půl nebo ma cvicitelku a ja koukám, tam roční syn nemůže, tuhle jsem s ni jela do divadla do Prahy a na oběd, divadlo je od čtyř let, tam taky nemůže, to samé kino nebo lyžování, múzou spolu na daň kování nebo procházky nebo hřiště, ale je spousta věci kde by se syn jen trápil, loni jsme byli s oběma na dovce, syn byl sedmi měsíční, bylo to jen v ČR ale zrovna na výlety hrozné vedro, syn se v kočáru ač sportaku přehříval, zpětné uz bych s nima neměla, syn z toho nic neměl, pro nás s manželem náročný, dcera se v jedné místnosti se synem nevyspala v noci, ale jinak dcera byla nadšena byla jediná která si to užila tu dovce, miluje výlety, město Atd, když jsme šli do zámku tak muž musel zůstat se synem venku a úspavam ho v kočárku, takže dcera spokojena, ale trochu na úkor syna, v autě jsme neměli ani klimatizací Atd. A jednou v restauraci se syn tak pokadil, ze jsme to tam museli hadici sptrchovat🙂
Teď se člověk tomu směje, ale to opravdu nebyla dovolena, to je lepší doma nebo jen s dcerou je rozdělit, ale čas letí teď uz je syn zas větší ale letos asi nikam po té zkušenosti nepojedem, až příští rok, to mu bude v létě dva a půl to bude o něčem jiném
@feedoo no, když nemáš kam odejít nebo ty děti dát, tak ty úpravy a malování děláš s nimi tak jako tak. prostě se to bere po částech a ne vše naráz. aby byla vždy nějaká místnost čistá na to hraní a spaní. ale to je fuk. měli jste jinou možnost, tak jste to udělali rychleji. jen ti chci otevřít oči. nemáš se špatně. nemáš to těžké. nejsi na vše sama 😉
To se určitě nemám špatně to jsem snad ani nenapsala, manzel nam na léto udělá dokonalý trávník a v podstatě jsem šťastná, ja si to s dětmi moc užívám fakt , strašně se těším uz na teplo jak budem na zahradě, syn loni nechodil tak letos to pro nej bude jiný rozměr, syna si užívám když je dcera ve školce a s dcerou tak jednou za týden někam za kulturou vyrazime - tom nás pravé ma mamka podporuje , abychom ne seděly s dcerou jen doma, přeci jenom děti maj mezi sebou skoro čtyřletý vek rozdíl , jde o to si s mámou určit hranice, hlídat chce, vnoučata ma rada, zrovna zítra berte dceru do kina, ale do toho úklidu si uz mluvit nenechám uklizim tu jen ja, tak co
@blahova_andrea uz jsem ti nahoře odpověděla, no a to spani fakt změním, když syn nebude chtít po na kojení u me v posteli dal spát a bude blbnout , tak to host pretrpim ten řev a ne po hodině blbnutí u me v posteli ale hned po nekojeni půjde vedle do postýlky a hold asi bude rvát dlouho no......asi ho budu muset tak nechat, no
Aby se naučil spát , postupně i - je mu 15 měsíců uz, tak uz kojit jen vecer a pak uz v noci ne......i když teď dělám hrdinu, ale dnes nezačnu, je ještě trochu nastaly, tak kojit ho v noci nechám
Ale problém je i když v noci když teda křičí v postýlce ze spát nebude, muž nekdy přijde a sám říká ze to je až do vedl místnosti slyšet, ze brzo vstává do práce, ze se musí vyspat ať si ho k sobě do postele vezmu...... Tam ale nesmím usnout, jelikož by hrozilo ze v zápalu blbnutí spadne, tak to hold bude mít muž smůlu, bude muset řev vydržet
@blahova_andrea jenom ještě proč tu TV v noci
Přes den ji vůbec nezačnu
Ale v noci když nechce spát, tak po na kojení hodinu dvě vydrží byt vzhůru ale pak uz se mi kolizi oči, tak ho dam do postýlky a aby ne křičel zapnula jsem tu TV třeba art Charlesem Chaplina tuhle dávali on ne křičí a ja mužů spát, to třeba vydržel 30 minut takhle pak zas začal ja to vypla a znova nakojila a pak uz usnul
Tak to fakt byla chyba a blbost, TV uz mu v noci pouštět nebudu
@blahova_andrea a ještě proč syn spal u me v postel, nekdy u čtvrtého měsíce měl bojkot kojení ja se ho nechtěla vzdát a Ada látka ční poradkyně byla ať jsem s nim těl na tělo a ať s nim takto spím ze v noci se dite nakoji lip když nedělá blbosti a ja to tak udělala kojení pro me dost znamenalo, nechtěla jsem um
Tak ještě jednou - oč ti tedy jde. Máš pocit, že manžel dělá dost protože se stará o zahradu a auto, nakupuje, jenom se vlastně nevěnuje dětem. A maminka je zkrátka maminka. To je pak těžké cokoliv poradit. Budeš si muset v první řadě sama ujasnit, co chceš, a pak se ptát, jak toho dosáhnout. Noční spaní - to se pořeší tím, že se jednoduše zatneš a vydržíš pár prořvaných nocí. Pouštět v noci TV dítěti je hloupost. Manžela nekomentuju, evidentně ti nevadí, že si s dětmi nehraje, nevěnuje se jim. A maminka - to už ti tu řekl každý, je potřeba jí říci děkuji, ale tohle je moje domácnnost a i kdybych tu měla po zemi špinavé prádlo a bláto, je to moje špína a tobě do ní nic není. Takže znovu - co vlastně tě nejvíc štve? Mně by asi nejvíc vytáčel ten manžel a mohl by si na mne zkusit nějaké výmluvy typu mně nebaví číst a bolí mě záda. Okamžitě bych končila s žehlením s tím, že mne nebaví žehlit a bolí mne záda. Takového, co si udělá děti a pak na ně dlabe, takového bych si nikdy nevybrala.
@anelamates jo mas tady asi nejkonstruktivnejsi příspěvek, ujasnit si co vlastně chci, protože děti je převážně jen moje režie ne manželova, tak ale samozřejmě jsem na vesnici o to zavislej si na té moji máme než na manželovi, tak je to trochu začarovaný kruh......ale manžela jsem uz řešila uz v minulosti, ze nikdy sám od sebe nebude luxovat, vytírat-to v domě nikdy nedělal ani nebo ze nikdy nebude sám od sebe stavět lego dětem nebo jim sám od sebe číst - s tím jsem se uz smířila, pokud se nechci rozvést, tak mužů byt rada co pro nás děla zajistí nam nakoupí potraviny v neděli uvaří a sem tam výlet, v podstatě ani se mi nesvěřuje.......taky tu zazněl názor ze se mám hodně dobre a ze to normalni s mužem, ze když mám na starost jen děti a domácnost je to luxus
Ja tedy hlavně řešila vztah s mamou
@feedoo tak to si v hlavě nejdříve ujasněte, proč máte děti, co jim chcete dát a jak se jim chcete věnovat 🙂 mně by nikdy nenapadlo se věnovat jednomu dítěti a druhé dát na hlídání, ať mají věkový rozdíl jaký mají. I na lyžování jsem si brala oba dva - starší kluk běhal na lyžích na předem stanoveném okruhu a já s druhým bobovala, jezdila na sjezdovkách... tohle je jen váš pohled, vždy se dá nějak zkloubit obě dvě děti naráz, nebo vymyslet takovou činnost, u které mohou být obě dvě děti naráz. Docela toho kluka dáváte stranou, za čas si to uvědomí, že dcerka je protěžovaná. Máte čas pouze na synka? aby jste mu to mohla kompenzovat? děláte něco jen se synkem, co ho baví? Proč nejít do divadla, kde mohou být i obě dvě děti, proč nejít na bruslení s oběmi dětmi? Proč volit pro dcerku takový sport, když se nemohu postarat i o toho druhého, proč jedno dítě protěžovat? a co se týká dovolených, vždy jsme vybrali takovou dovolenou, aby obě dvě děti měly vyžití, jezdíme s nimi od malinka a nikdy jsme neměli problém, všechno vždy zvládli. Je to jen o tom, jaké dovolené si vybírate. Těch kuriozit taky máme hodně a teď se jim jen smějeme 🙂 to holt k mateřství patří....
A co se týká toho spánku - vaše dítě si opravdu přehází biorytmus, je potřeba ho nechat vyřvat, dát mu najevo, že se v noci spí. I já v noci děti kojila. Je už dost starý na to, aby toto měl nastolené a i noční buzení kvůli kojení je třeba omezovat. Už to nepotřebuje tak často. Holt musí teď manžel pár týdnů vydržet a pomoct vám s tím, aby se to zlomilo a začněte hned. Neodsouvejte to, protože je nastydlý, je nemocný apod. To jen hledáte výmluvu, proč to neudělat.
@leikkka s tím spaním mate pravdu, no kojení noční ani nepočítám.......ale hodiny v noci po nocovat je blby, ano s tím něco udělám.
Ale razantně nesouhlasím s tím co jste napsala ze protezujete dceru
To je nesmysl!!!!! Dcera chodí do školky ze zacatku jen do 12h což bylo jen chození sem ta, teď najizdime na režim ze ji výzva vám v 15-15,30h a jen v pátek ve dvanáct, protože ma pak ještě výtvarku. Takže se synem jsem stále i v noci, 24 h denně. A přeci bruslit s námi 15 měs syn nemůže, dokonce syn po té špatně noci chodí hned po deváté spát dopoledne my s dcerou pokud jsem bruslit, tak syn často spí nekdy dokonce i když přijdeme z bruslení tak ještě spí!!!! Nekdy je uz probuzení chvílicku a to mu máma dává oběd, takže si hlidani ani nevšimne. Odpo pak uz nespí až do osmi vecer, tak na tom nevidím nic špatného, to mám jako dceři říct ze nemůže chodit kvůli brachovi bruslit? Až za tři roky? Až bude moci i on? A což bychom měli třetí dite? To dcera pak další čtyři roky nemůže?
Divadlo to je přístupno až od čtyř let, tak to taky ma dcera několik let čekat? Nebo kino? V divadle jsem s ni byla poprvé....a to lyžování když učíte jedno sjezdovat kdo bobule hlídá mladší?? No musíte se přeci střídat s mužem, ne? Tak ja místo muže mám na to mamku.....nebo s dcerou musím do města dat ji dělat otisk na vložky do bot, smajda, tak přeci synovi to tahání v kočáru Bushem nic moc nepřinese, když muže u babi běhat na zahradě, a když uz budem ve městě tak s dcerou půjdeme do muzea vlacku, tak akce jednou týdne kdy ji omluvím ze školky a někam jedem kdy u toho bruslení si toho syn ani mc nevšimne to přeci jen ze dceru protezuju
@feedoo hrdinu nedělej. já sice v něčem jsem neústupný pes, ale kojila jsem do dvou let. pak už jsem měla dost a fakt jsem si řekla stop, jsem taky člověk a už je to zlozvyk, ne potřeba. během dvou týdnů byl klid a bylo nám lépe všem 🙂 ale chce to se fakt rozhodnout sama v sobě. dokud budeš váhat a bude mít dítě pocit, že má šanci tě zlomit, tak máš smůlu, jsou to potvůrky 😀 spaní v posteli ti nevymlouvám. já byla taky vždy proti, první dítě taky, prostě bychom spolu nespali, nikdo by nebyl spokojený. druhé dítě bylo jiného názoru, takže se mnou nějakou dobu spávala. než jsme byly obě zralé na změnu. muže jsem si z ložnice ale dětmi vyštvat nikdy nenechala a to také vstává ráno v pět hodin. to je moje noční můra, odděleným ložem začíná pak spousta dalších problémů. je jich dost i tak, tomuto se chci vyhnout.
@anelamates jenže to dopředu nikdy nevíš, jaký ten chlap bude otec. to by lidstvo vymřelo, kdyby ženy vybíraly muže jen podle toho, jak moc se budou pak věnovat dětem. ono ty představy o rodině jsou často hodně jiné než pak ta realita. takže chlap, co vypadal, že bude bezva táta nakonec není. zjistí jaké to vlastně je náročné a nedá to. ale co už pak s tím? mě taky štve, nebo spíš mrzí, že se tatínek dětem víc nevěnuje, ale bohužel momentálně má něco vyšší prioritu a stranou šlo naprosto vše. jenže ten čas už nevrátíme. děti odrostou a on o tohle období přijde. ale nejde s tím nic dělat, tak nad tím nehodlám brečet. mohu jen doufat, že za rok či dva bude lépe.

@anelamates vyprané a vyžehlené! tkaničky v botech a co si lidé pomyslí
tak to mě dostalo 😀 takhle jsem se dlouho nezasmála 😅 já vůbec nemám ráda řešení čehokoliv, podle toho co si lidé pomyslí, ale toto...no nemám slov, jak jsou některý lidi praštěný