icon

Vztahy v rodině

feedoo
17. bře 2017

Dneska nějaký špatný den. Moje máma sem ke mě domu ráno přišla, že pohlídá malého (1rok) a já jdu se starší dcerou (4,5 let) do školky, kde je do dvanácti h, máma mi hned vynadala, že jsem venku na terase večer zapomněla dceřinu čepici atd. já odvedla dceru přijdu domu a máma mi vynadala, že malý zatímco ho hlídala šáhnul na krb a má špinavé prsty, že to jako nemám uklizený ty saze. Já říkám no je to krb, v noci jsme topili, ráno jsme to vypnuli a ráno je fofr jak odvádím dceru na 8h do školky, tak holt jsem okolo krbu to neuklízela ráno! pak máma odešla. Už jsem z toho zoufalá to je furt dokola, že něco nemám uklizeno, pořád slyším, že je tu nic nemá řád, nic není v pořádku atd. a pak na to řekne (mamka je jediný člověk, který mi hlídá děti, manžel je furt v práci a o víkendu dělá na zahradě), že už sem tedy nebude chodit (protože já už vybuchla) a at si dceru odvádím ráno do školky i se synem a vůbec...... Navíc máma ze své iniciativy, aby můj manžel nepěstoval rajčata na terase a bylo to tu pěkný a syn měl na jaře kde jezdit odrážedlem, aby tu nevadily ty velké nevzhledné květináče, tak se pustila do rytí na naší zahradě do nového záhonu, aby tam manžel umístil letos rajčata atd. Tak to víte, to je dřina to rytí, takže ona tu sice maká fyzicky hodně, já jsem vlastně ráda, fakt to byla zrůdnost ty květináče na terase, ale fakt si to také vymyslela a navrhla sama, manžel říká, že jí do toho nikdo nenutil. Tím chci říct, že máma má pocit, že tu dělá.....ale dělám já toho doma málo, že mi pořád jen v podstatě nadává, co nemám nebo mám špatně doma?? Manžel chodí do práce a nakupuje potraviny, o víkendu dělá na zahradě. No a já? já mám na starosti děti ( 1 rok a 4,5) a domácnost uvnitř domu. Spíme s manželem odděleně, aby se manžel mohl vyspat, syn 1 rok spí pořád mizerně, v noci se probudí tak v 1 -2 h ráno a už nechce spát (kdyby se budil na kojení a pak zas usnul, tak ještě ok), jenomžel nechce pak spát, tak ho dám k sobě do postele, kojíme, pak ale neusne a nadále u mě v manželské posteli blbne, což hrozí, že by spadl z postele, jelikož já v tuto noční dobu nemůžu zaručit, že neusnu třebas na krátký mikrospánek.....no tak pak pustím tv a dám ho do postýlky, chvíli kouká a já můžu podřimovat vedle v posteli, pak ho to přestane bavit a jen řve a řve - chtěl by ke mě do postele.....njn chvíli ho nechám křičet, pak zas beru k sobě kojíme, pak zas do postýlky, mám ji na kolečkách, tak třebas vozím, pak už jsou 3 nebo se to blíží ke 4. ranní, tak ho zas nechám řvát, to se unaví a usne, pak před šestou ranní je zas vzhůru. Asi mu rostou zuby, ale to je proces, který trvá už řadu měsíců a nechýlí se ke konci, je pravda, že je trochu nastydlý teď. Jinak máma mi na to, že se nevyspím pořádně a jsem na to v noci sama řekne, že si za to můžu sama, že takhle blbě spí, že jsem ho od malička naučila spát u mě v posteli....!!!! no já ho kojila v leže a když křičíval, tak k prsu a ke mě do postele (je pravda že párkrát mi ale z postele spadnul), prý jsem ho neměla od urč. měsíce v noci kojit a nedávat do postele, pak prý by spal.....no tak to je noc, přes den dceru odvedu do školky, vracím se domu (mamka totiž bydlí pár minut od nás), kde mamka hlídá malého, já snídám, pak uklízím, vařím, buď jdu pro dceru na dvanáctou nebo na 15,30h. Pak jdeme na hřiště, pak je večeře a večerní ukládání obou dětí (také dělám sama, manžel mi pomůže v tom, že malého svlékne a podá mi ho do vany, já ho vysprchuju a mokrého předám manželovi na utření), pak už si ho oblékám, čistím mu zuby, kojím ho a ukládám ho do postýlky. Pak jdu na druhé dítě, dceru sprchuju, čtu jí pohádku, ta pak usíná sama. Manžel mezitím už má zprávy v TV, když jdu dolů je už tak 21-21,30h. Přijde mi, že už víc zrychlit nemůžu, jsem asi pomalá, ale snažím se dětem věnovat, mít doma uklizeno, každý den luxuju a vytírám přízemí, myčku vyndavám jen já, malého přebaluju jen já, dceři čtu večer pohádku jen já, na hřiště chodím s dětmi jen já, prádlo uklízím jen já atd. K doktoru s dětmi chodím já.....Mamka hlídá ale třeba malého abych mohla vzít někam za zábavou dceru (ma mamka má svoji vnučku ráda a chce, aby měla zábavu, tak malého hlídá), třeba s dcerou chodím 1x za 14 dní na stadion bruslit nebo jsem s ní jela do města do divadýlka a na oběd. Mamka měla jenom mě, já sama jsem jedináček. No a třeba včera se stalo, že jak jsem doma uklízela, pak běžela s malým pro dceru do školky, pak domů, dát jim svačiny a pak bylo pěkně, tak jsme šli na hřiště, z hřiště jsme přišli v 18,15 h až a jak bylo pěkně slunečno, dceři jsem na hřiště měnila teplou čepici za lehčí, tak jsem tu teplejší nechala venku i s čelenkou její. a po příchodu večer z hřiště dát dětem večeři a večerní jejich ukládání no a já zapomněla na to oblečení venku na terase.....což dnes ráno mamka objevila a bylo zle....jak bylo v úvodu příspěvku. Já vůbec ted nějak zapomínám, po 5 letech na mateřský asi ten mozek není tak cvičení, no.....Holky je to normální nebo toho fakt dělám tak málo?? Hodně času mi žerou i fotky, má záliba, strašně ráda umělecky fotím své děti, pak ty fotky upravuju, zálohuju a dávám dělat klasické fotografie, také dětem dělám fotoknihy a píšu deníček, kde mají i nalepené fotky. Baví mě i plánování nákupů hraček pro ně k svátkům, narozkám a Vánocům, nebo jim dělám narozeninové oslavy - přípravy dopředu, kdy se snažím výzdobu sladit do jednoho stylu a vyrábím jim dekorace, což tedy ocení vždy dcera - na jaře jí bude pět, bude mít výzdobu jako překvapení.

Strana
z4
majaaa82
17. bře 2017

Řešení je jednoduché. Nepustit matku přes práh a zaplatit si hlídání, plus případně trochu zapojit manžela. I když pracuje.

j.a.n.i
17. bře 2017

Já nějak nechápu, kde je problém, tak prostě mámu pošli do háje, že si uklízíš a staráš se o děti podle svého... no a že se urazí a nebude ti chtít hlídat, no tak nebude, holt prostě vezmeš malého s sebou do školky, ale budeš mít klid.
Na druhou stranu souhlasím s tvoji mámou s tím spaním, je blbost pouštět ročnímu dítěti v jednu v noci televizi, tak ho prostě nech u sebe v posteli, nech zhasnuto a on se postupně naučí, že se v noci se spí a nedívá na pohádky, proč by jako měl spát, když mu pustíš pohádku.

blahova_andrea
17. bře 2017

a co je za problém, aby roční dítě chodilo s vámi ráno taky do školky? na to přece není potřeba každodenní ranní mámino remcání, ne? a ona to má doma jako pořád dokonalé? bych došla na návštěvu a začala bych s tím stejným...proč se ti tu tohle válí už od minulé návštěvy? tady máš smítko, tady prach, tohle bych si roztřídila jinak...promiň, reaguju jen na první odstavec, už ten mě nadzvedl ze židle, třeba se dál dočtu, že mámu fakt potřebuješ a že jsou nějaké důvody, proč si toto necháváš líbit. já jsem pro úctu k rodičům, vděčnost, ovládání se kvůli dobrým vztahům v rodině, ale vše má svou cenu a vše má své meze

blahova_andrea
17. bře 2017

píšeš, že máš na starosti jen děti a dům zevnitř, tak kde je problém? já při tomto systému mám pocit, že mám fakt pohodu a mateřskou dovolenou. víš, co některé ženy vše musí při tomto ještě stíhat, nebo ani nemusí a stíhají? bych vedle takových nejraději chodila kanálama. děti mi kolikrát vstávali v noci i co deset minut na střídačku a já k nim pořád lítala, ale nikdy mě nenapadlo jim pustiti tv 😅 to fakt nechápu. pokud ti maminka chce pomáhat s rajčaty a ty na zahradničení nejsi (chápu, taky nejsem a u nás to dělá tchýně s tchánem), tak fajn, buď ráda, poděkuj, ale není důvod si nechat kecat do všeho a aby ti doma "strašila" denně, ne? 😉 to, že máš náročné noci je normální při dětech, zároveň si za to částečně asi fakt můžeš sama a ty sama musíš dozrát do stadia, kdy si řekneš už dost, rázně to utneš, nastavíš jinak a děti si po pár dnech, některé týdnech zvyknou, věř mi. rozhodně to není tím, že bys ho rozmazlila spaním u sebe v posteli. některé děti to prostě potřebují a jsou tak klidnější ony i rodiče, tak proč ne. ale musí to být o tom, že se bude spát a ne skákat po posteli, po rodičích a koukat na tv. to ať si teda skáče a řve s postýlce, nejsme přece jejich trampolíny 😅

blahova_andrea
17. bře 2017

já teda od narození tahala obě děti všude, neměla jsem hlídání. teď stavíme, bydlíme dočasně u tchánovců a babi už je v důchodu, tudíž hlídání mám, téměř kdykoliv, je zlatá. přes zimu jsem byla ráda, že jsem nechávala malou dospat a šla se starším do školky, ona pak vstala, šla dolů za babi, dostala snídani, nemusela do té kosy...teď už bývá venku hezky, vstává dřív a tak chce stejně chodit s námi, zpět to vezmem přes sámožku, projdeme se oklikou. tvoje máma odchází kdy? až se vrátíš z té školky? hlídá třeba půl hodinky nebo tam pak u tebe je i po dobu úklidu, vaření a kouká ti pod ruce a kybicuje? 😅

feedoo
autor
17. bře 2017

@majaaa82 zaplatit hlídání i když finančně nestarádame a pustit cizi osobu do domu by mi manzel nepovilil,ráno vzít malého do školky problém nebude, ale občas je hlídání potřeba, mám po dvou cisarich a mám velkou diastazu rozestup břišní stěny vypadat jako v 5 měsíci našla jsem si paní na spec cvičeni je to buď pravidelně v Praze což jsem zavrhla nebo jednorázové ze cviky vysvětli trvá to dvě hodiny, cesta do Prahy hodinu a půl to samé zpátky, což z toho děla výlet skoro na cely den , dcera bude ve školce ale syna bude hlídat mamka, je to o všední den, manzel v práci........a jiný hlídání není, mamka byli par domu odsud a je v důchodu, tak manzel řekne proč shánět někoho jiného na hledání, ona mamka hlídá rada, zvláště když někam jedu s dcerou, na dceru nedá dopustit, takže je sama rada když jedem s dceru někam z naši vesnice a malého hlídá, ale jak je tu uz napsáno vždy se u me najde v domácnosti nedostatek, mužů mít stokrát vyluxovano ale po ránu to proste není u krb.....nebo zapomenuta čepice venku nebo tuhle ze dcera měla bundu byla čistá ale měla ji špinavou u dlani, tak hned ze ji mám špinavou ze to musím prát v ruce nejprv než jen dat do pračky, ze jsem cuchta atd

blahova_andrea
17. bře 2017

taky jsem pomalá a za týden nestihnu co jiné matky za den, nejsi v tom sama. ale mám pocit, že ty jsi na mateřské asi nespokojená. že tě to nenaplňuje, že ti nesvědčí dozor maminky, že ti chybí být víc s mužem. i s tím se ale potýká řada z nás ☹ většina je na vše sami. ti úžasní tatínci mi přijdou jako z říše snů a spíš sci-fi, fakt vzácný druh. ti, co chodí domů brzy, pak si s dětmi hrají, vezmou je ven, vykoupou je. myslím jako běžné rituály, ne 2x do roka jako zpestření rutiny nebo po výčitkách ženy 😅 buď se s tím smiř a najdi si v tom výhody, systém, pozitiva a nebo s tím něco zkus udělat. nemáš kamarádky, s kterými by jsi s dětmi trávila čas, střídat se v návštěvách, chodit na výlety. nebo nějaký koníček, nebo když teda máš hlídat, co nějaká brigáda a prostě z toho kolotoče vypadnout? nečekat prostě jen na muže, který dojde pozdě a stejně nepomůže (je jedno jestli nemůže nebo nechce).

majaaa82
17. bře 2017

@feedoo to si musis ale teda vyresit s manzelem, my to tu za tebe neudelame. Rekni mu to, co nam a uvidis. Pokud mate dobry vzah, vyjde ti vstric. A pokud ne, tak je treba se zamyslet i nad jinymi vecmi.

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo a v jakém duchu bude pátá oslava? 😉
fakt chceš odpověď na to jestli toho děláš málo? prostě se staráš o děti a domácnost. muž je celý den v práci a ty hol teda sama věšíš to prádlo, sama uklízíš hračky, sama s nimi chodíš na hřiště...tak to prostě je. přece s nimi nepůjde on na hřiště v osm večer nebo si kvůli tomu nebude brát dovolenou? ano...snem nás žen je, aby se muži rodinám věnovali aspoň o víkendu 🙂 ale jinak přece jsou pryč proto, abychom my mohly být doma s dětmi a řešit jen to pitomé a jednoduché prádlo, ne? 😉
přemýšlela jsi u o nehezké a nevyhnutelné budoucnosti? že při tomto všem budeš muset ještě stíhat chodit do práce a psát s dětmi úkoly? já to teď beru jako flákáníčko, ale co má přijít s nástupem do školy a do práce mě vyloženě děsí už teď. právě proto, že vím, že na to kmitání nejsem úplně fyzicky ani psychicky stavěná ☹ no a ty si přijdeš dle toho co píšeš až moc vytížená už teď. tak jak to hodláš zvládat pak? asi to chce se vnitřně trošku přenastavit a začít s tím nějak pracovat. samo se to neudělá a ty jsi takto očividně nespokojená. jenže změnu musíš začít u sebe. rozhodně ji nečekej od maminky nebo od muže

ellar
17. bře 2017

Nečetla jsem vše, ale co kdyby maminka vodila staršího do školky. Ty bys jí ho přichystala, ve dveřích předala, a sama bys pak měla čas vše v klidu dodělat. My to tak máme podobně s manželem. Ráno, zatim co se manžel chystá, nejdřív vypravím strašího, a když odejdou, jdu chystat mladšího, sebe, uklidim kuchyň, vařím atd..
Pak někdy maminka může přijít zpět, dáte si kafe nebo tak nějak. Myslíš, že by to takto nešlo? 🙂

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo diastázu mám taky, nechala jsem si napsat doporučení od své lékařky a budu chodit na rehabilitace. nějaké najdeš jistě blíž než v praze dvě hodiny cesty. taky na ně budu muset dojíždět z vesnice do města a budu ráda, že bude babi hlídat. na pár lekcích se naučím správně cvičit a pak už je to stejně na mě, najít si na to klid a odcvičit si to doma.
já mám teda štěstí, že mě ani jedna babi nepucuje za úklid nebo čistotu. spíš ony dají dětem klidně špinavé kalhoty nebo bundu, že je to jedno, že to na vycházce hned zaprasí a já už bych jim to třeba nedala. ale já je za to taky nepucuju. jsem ráda, že hlídají a pokud se nestane kdo ví jaký průšvih, co bych musela řešit a pokárat je, tak je nechávám, ať si to ošéfují sami. chce to vzájemnou toleranci a důvěru, no.

anelamates
17. bře 2017

Podívej, jednoduše. At se to manželovi líbí nebo ne, víc ho zapoj. Přijde z práce, nech ho chvilku vydechnout a dej mu děti na starosti. prospěje to tobě i jemu i dětem. A on to zvládne, to se neboj. Ty si zatím bud udělej kousek své zábavy anebo si něco uklid, to je na tobě.
No a babička - pokud ti hlídá malého a pak má řeči, že musí hlídat, tak přece stačí říci, že se sama nabídla. A jestli hlídat nechce, no tak at se nenabízí. Totéž okolo nepořádku - neomlouvej se jí, tvůj nepořádek není její problém a ty se nemáš za co omlouvat. Stejně tak zahrada. Rytí trávníku je fakt těžká práce, ale jestli se do toho pustila sama, ne na tvou žádost nebo manželovu, tak zase - je to její boj. Pokud má řeči, tak jí řekni že jí děkuješ, ale příště to už nesmí dělat. Že si to uděláš raději sama. Prostě se bran a nenech se pořád dusit jako malá holka. Je to máma, ano, má starost a chce ti pomoci, já taky pomáhám dceři, ale když něco udělám, tak mi řekne děkuju a víc o tom nemluvíme. Sama se nabízím, tak jí nebudu vyčítat. Podívej, anebo si sedni a řekni jí mami já vím, že to myslíš dobře a chceš mi pomáhat, ale tak mi pořád nevyčítej, že mi pomáháš. Jestli tě to zatěžuje tak mi pomoc nenabízej, já to zvládnu. Jsem dospělá a hotovo. Prostě se nedej, ukaž jí, že to zvládneš. A hlavně, zapoj manžela.

feedoo
autor
17. bře 2017

@blahova_andrea ale přece až budeš chodit do práce i ty tak pak se bude muset muž se střídat s tebou v odvádění a vyzve dávání děti do školy vždyť by ti to při plném úvazků ani ne vycházelo časové, me tu jedna maminka řekla ze k čemu by jim byl otec který by jen byl v práci......my jsme na vesnici tudíž dojíždění by ani ne vycházelo časové do pěti vyzvednout.....muž ma náročnou práci proto já pak budu hledat jen poloviční úvazek abych to i nadále mohla dělat já, můj muž ma ale názor mají mi rodiče více hlídat když jsou v důchodu můj táta teda ještě není, však já mu říkám ze povinnosti prarodičů není hlídat, ale on ma svůj názor opačný, proto budu hledat zmenšená úvazek,tady u nás se jen velmi málo mamin vrátilo k plnému úvazků, pokud ano tak mi pak jedna často píše abych výzvědná v pět její dceru a ona si j pak vyzvedne u nás, ale mši se Furt doprosovat někoho a střídat ty lidi.ja nepsala ze nestíhám ja nestíhám dle mámy, která chce vždy vše perfektní. Máma je v důchodu můj táta ne, dítě -me mají dospělou, a přesto můj táta doma i své prádlo žehlí luxusně vytírá, takže jo maj doma pořádek a taky měla jen me jedináčky, prý proto ze táta byl Furt pryč jak v práci

j.a.n.i
17. bře 2017

@feedoo Hele a když má tedy muž pocit, že ti má máma hlídat - jak často hlídají jeho rodiče?

anelamates
17. bře 2017

To co ti říká muž je nesmysl. A já bych ho na tvém místě sjela na tři doby. Jakože on má náročnou práci, tak doma nic nemusí? No a co? každá práce je nějak náročná. Ale to je jen na tobě, aby ses bránila. A že ti mají víc hlídat rodiče, no to si dělá legraci? to si myslí, že oni nemají svůj život? To by ode mne něco slyšel.

yelowangel
17. bře 2017

Hele taky nestíhám hromadu věcí a to mám jenom jedno dítě i když dost náročný. Mámu pošli do háje, syna ber ráno s sebou do školky a zpátky, jemu to neuškodí. Pokud vám chce rýt máma na zahradě tak prosím ať to udělá ale o víkendu až budeš mít muže doma a můžou si na zahradě dělat společnost (třeba na vlastní kůži pozná že to není s tvou mámou úplnej med). Když pojedeš na cvičení ať prostě pohlídá syna u sebe. Proč má pořád chodit vizitýrovat k vám? Když podle ní děláš všechno špatně tak přece může být jenom ráda že syn bude podle ní aspoň chvíli v "lepším" prostředí. To proč není udělaný to a to bych prostě řekla že se to nestihlo a nezrozpitvávala bych to a žes zapoměla oblečení venku? To nemá dcera jinou čepici? A i kdyby víš kolikrát my jsme měli na hlavě ledovou čepici a jak rychle se pak zahřála? Nebo ji aspoň na chvilku hodit na topení a problém vyřešen...mě to spíš přijde že tvoje máma nemá co dělat a tak rejpe. Zkus jí trošku "dotlačit" na kafe s kamarádkama nebo třeba jazykový kurz a jestli nemá chuť se vzdělávat normálně bych jí řekla to co doktorka naší babi: Ve vašem věku je potřeba ten mozek pravidelně procvičovat, snižujete si tak riziko zapomínání a stařecké demence. Tak ať se snaží taky dělat nějaký kroužek kde by musela myslet. Přijde mezi lidi a vám dá pokoj.

blahova_andrea
17. bře 2017

@anelamates ono záleží jakou práci její muž dělá a v kolik chodí domů. jsou tatínci, kterým fakt nejde dát odfrknout a pak jim šupnout dítě. ale u těch by to chtělo pak fakt aspoň ten čas pro rodinu o víkendech. vzít děti dopo ven a maminka ať má dopo pro sebe, zacvičí si, nalakuje nehty, udělá v klidu oběd. náš tatínek je teď taky bez šance se zapojovat ani kdyby extra chtěl. když mu děti jednou za měsíc skočí do vany nebo ují na klíně kus večeře, tak je to obří svátek, že ho vůbec viděly a dotkly se ho.
jinak s tím okolo babičky souhlasím. když pomáhá sama od sebe, nemá to pak vyčítat. prostě se poděkuje a hotovo. jenže ne každá maminka asi pomáhá s rozumem a bez postranních úmyslů jako ty 😉

yelowangel
17. bře 2017

Jo a ještě jedna věc. Syna sis fakt blbě naučila. Nevím proč mu zapínáš v noci televizi. Na nás to malej taky zkoušel že nebude spát. Prostě se najedl, zhaslo se a dobrou noc. Když začal ječet tak začal no, vstalo se, rozsvítila noční lampička, pohladil se, dal se dudlík, pustil se mu slon (hraje a pouští hvězdičky) a dobrou,. A opakovalo se podle potřeby. Já teda ani nejsem zastánce spaní v posteli s dětma ale tohle je na každým jak si to nastaví. Prostě jak se vzbudí rozsvítit jenom tak abys viděla, dát mu napít, pak ho třeba přitulit, zhasnout a že se jde spinkat.

feedoo
autor
17. bře 2017

@blahova_andrea
Jenže ja mám fakt pocit ze zvládam, myslím si ze mám i uklizeno, ale proste zapomenu to oblečeni např venku, mám to objeví a je zle, nebo není vyluxovano u krbu-ale v noci se točilo a ty saze stejně nějak projdou ven, jinak vyluxovano bylo, ja se z menších nedostatku nehroutim, ale máma jo a teď ji asi frustrující ten záhon ze je na tak těžkou práci sama a ano ona je asi perfekcionalistka, na to samé si stěžuje i můj táta, který s mámou žije......uklizi také ale nehrozí ty věci do perfektna.

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo no já to při plném úvazku nebudu stíhat a proto na plný úvazek nepůjdu. u nás ani školka do pěti není. nevím do kolika je pak třeba družina, ale i kdyby, nechci žít tak, že budu děti vyzvedávat skoro v noci a pak nás ještě bude čekat mučení u úkolů. pokud to jen trošku finančně půjde, tak si raději kde co odepřu a budu méně pracovat a více s dětmi. ale to si težko teď naplánuju. to se uvidí, jak to dopadne.
půjdu na částečný, když ho seženu a budu ráda za pomoc právě babičky, na vykrývání některých situací. taky budu muset do práce dojíždět z vesnice. a na co nám tatínek je, když je pořád v práci? no min. na penízky, proto do ní chodí a pak, když teda si ten čas najde, víkend, dovolená, oslava...tak na ty vzácné společné chvilky. u nás je to teď ale náročný skrz to, že stavíme, takže pokud není v práci, tak je na stavbě, tak ho fakt vídáme málo a rozhodně po něm nemůžu chtít řešení prádla nebo školky. má toho nad hlavu a já mám proti němu leháro. a on to dělá i pro nás, nebo možná hlavně pro nás, to ví jen on 😀
mě zas přijde šílený, že některé ženy chtějí, aby je muž zabezpečil a pak ještě aby snad pral prádlo 😅 mě mrzí jen ten nedostatek času pro nás nebo pro děti. ne to, že jsem sama na praní či přebalování. to jsou blbosti. mám celé dny na to, abych to dělala a stíhala. v tomto směru mě pomoc muže netrápí. chtěla bych, abychom šli častěji do divadla, na večeři, na výlet jako rodina, aby si s dětmi častěji pohrál, aby s nimi/námi šel na procházku. nechybí mi pomoc v péči o děti či domácnost. chybí mi společný čas, pospolitost.
a jak jsou na tom jeho rodiče? má je ještě? pracují? v důchodu? žijí daleko? co je to za názor, že jsou prarodiče povinni hlídat? nejsou! je to čím dál větší vzácnost a já za tuto možnost tchýni často velebím. dřív jsme bydleli blízko mých rodičů, oba pracující, nemocní, hlídání bylo téměř sci-fi. fakt vzácné a hodně předem domluvené. teď bydlíme poblíž jeho rodičů. táta chodí domů brzo, máma je v důchodu a ta domluva a možnosti jsou úplně někde jinde. vím jak je těžké hlídání nemít a moc si vážím toho, že ho teď mám a rozhodně to neberu jako samozřejmost. jsou to moje děti, moje povinnosti, moje zodpovědnost. pokud se jim někdo jiný bude věnovat, tak proto, že chce. a jedno, jestli mi je vezme ven kamarádka, babička nebo sestra

feedoo
autor
17. bře 2017

@j.a.n.i
no on rodiče nema

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo víš, ale ony maminky, které nemají poblíž prarodiče, tak to tak musí řešit. musí se mezi sebou domlouvat, kdo kdy vyzvedne, pohlídá, kde předá, s kamarádkama, sousedkama...prostě se to musí vykrýt, když prarodiče nejsou a tatínci nefungujou. ne každému se povede najít částečný úvazek, ne každému z něj stačí výdělek...život je pestrý

feedoo
autor
17. bře 2017

@anelamates
No on ma několik operaci za den tak říká ze proste musí byt vyspaly a o volnu fakt maka na zahradě, ma rad vše dokonale jako ma máma

anelamates
17. bře 2017

To je prostě jenom mámin problém, ne tvůj. Tomu se ty musíš bránit a jde to úplně jednoduše. Prostě říci - mně to tak vyhovuje a nevadí mi to. Skutečně se neomlouvej. Nemáš zač, je to tvoje domácnost, ne její. Jednoduše - bud v sobě najdeš tu sílu a řekneš jí to - je to moje domácnost a mě to nevadí, i za tu cenu, že se na chvíli naštve, anebo se zkrátka budeš trápit. Mé kamarádce vyčetla maminka, že děti nemají vyprané a vyžehlené! tkaničky v botech a co si lidé pomyslí.
No a ten manžel - zakladatelka uvádí, že doma při koupání je. No a aby si je vzal večer na starost, to snad tak hrozná námaha není, hádám kanály krumpáčem nekope a pokud není nějaký mozkový chirurg po 12 hodinové operaci, tak si u děcek taky oddechne a vyčistí sdi hlavu. napustit vanu, strčit je tam a koukat, jak se ráchají, pak utřít, obléct pyžamo, strčit do postele a přečíst pohádku snad není taková dřina. Holky, stručně, chlap má tytéž ruce jako vy a mnohem víc síly. A vážně to není taková rasovina. Vy si stěžujete na únavu, vyčerpání, ale tak prokrista zapřáhněte ty chlapy! Můj zet denně jezdí do práce a domů 120km a přesto večer jsou děti jeho, syn jezdí mín, jenom 60, a taky má děti odpoledne. A jde to. A ani jeden z nich se nefláká. Musíte si to samy nastavit, uvidíte, že to jde. Vy se jenom necháváte moc lehce ukecat. Musíte se za svá práva a svou rodinu a život poprat!

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo máš rozmazlenou maminku. sama v důchodu a chlap jí dojde z práce a začne žehlit a vytírat? žije ve snovém světě 😀

anelamates
17. bře 2017

@feedoo No dobře - jiný příklad. Manžel mé neteře, mají dvě děti. A taky po příchodu ze špitálu doma lítal kolem holek. neteř to stejné, též lékařka, a myslíš, že měli doma chůvu? neměli, museli to zvládat. To jsou priostě výmluvy a ty mu je bereš. Neříkám v noci, jo at se vyspí, ale večer zkrátka něco dělat může. To koupání a čtení pohádky a to, ze bude s dětmi, je duševní relax jako víno.

feedoo
autor
17. bře 2017

@blahova_andrea ale pak jsou závisle na sousedech zase.......Atd to uz je lepší říct vlastní máme, ne? Ale me to nevadí ze jsme ji vy zvedly, dcera měla radost ze ma doma kamaradku, takže OK me to nijak nezatizilo

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo hele, je to tvoje domácnost, tvoje oblečení. pokud ty jsi spokojená s tím, jak to u vás vypadá, splňuje to tvé požadavky, tak do toho nikomu nic není. každý máme holt ty míry jinde. co je pro jednoho vánoční naklizení je pro jiného stále bordel, který by neměl doma ani po roce neuklízení. tím bych se fakt neřídila. jsou podstatnější věci. nikomu není nic po tom, jestli na podzim zazimuješ pískoviště a hračky a nebo to tam do jara necháš ani po tom jestli jsi tam čepici nechala vymrznout schválně nebo ji tam zapomněla 😀 jsi dospělá, tak se ozvi, ať si to máma občas uvědomí. tvůj život, tvoje pravidla, tvoje "chyby"

feedoo
autor
17. bře 2017

@blahova_andrea ale ta maminka to svoji dceru měla v změny 3tydny nemocnou tak ji na dva týdny sem přijela ji hlídat její matka až ze Slovenska, protože byla ve zkušební době.......proste na vesnici a bez hlidani ta matka si musí někoho najít na hlidani, stejně ji musela mamka ze Slovenska přijet a to ma jedno dite

blahova_andrea
17. bře 2017

@feedoo tak on rodiče nemá, takže on nic nemusí, jeho rodiče nic nemusí a ty a tvoji rodiče musíte všechno? tak to bych se ozvala! 😉 ty se staráš a mám a ti pomáhá, on rodiče nemá a sám nic nedělá, takže buď ať se zapojí a nebo aspoň ať neremcá!

Strana
z4