Zákaz návštěv. Jak vysvětlit?

23. dub 2020

Dobrý den, prosím o radu.
Jsem na začátku tehotenstvi a mám par zdravotních problémů.
S tím se pojí to,že se bojim koronaviru.
V karantene jsem nemusela nikomu vysvětlovat, ze jezdit nemůže ale co po zrušení? ( nikomu o mem tehotenstvi říkat zatím nechci.) vsichni to berou tak, že zrušení = návštěvy normálně. Dochází mi argumenty. Poraďte prosím.

martt
23. dub 2020

Ja bych to řekla na rovinu, že mám zdravotní problémy a ze si nepřeji návštěvy. O těhotenství se zatím zmiňovat nemusíš. A pokud to jsou normální chrápající lidi tak to pochopí.

martt
23. dub 2020

Pardon chápající 😀

autor
23. dub 2020

@martt Jenže odpověď je: ten vir tady muže být i 5 let! chytit to můžeš i v krame. No prave,ze v tomhle jsou nechápavý.😕

vrabcak0007
23. dub 2020

Ja rikam, ze je mi jasny, ze nez bude lek a vakcina, tak to tu bude a ja se pred tim samozrejme nehodlam a nemuzu uplne zabetonovat, ale nehodlam tomu chodit zbytecne naproti..a ze jeste chvilku vyckavam, jaka bude reakce s nakazou po uvolnovani a podle toho se budu rozhodovat...rozumnej to pochopi a ti ostatni te budou mit stejne za hysterku..ale me je to fuk..

veruuu_kubesovic
23. dub 2020

my teda nikoho nenavštěvujeme, ani k nám nikdo nechodí = nemám co vysvětlovat...

ondul
23. dub 2020

Nechápu, proč by si někomu měla něco vysvětlovat. Nebo tobě se návštěvy násilím vlámou do bytu?

aselluska
23. dub 2020

Bohužel i takový lidi jsou, je jedno, co řekneš, všechno je špatně a zaboha nikdy nic nepochopí. Nemůžeš mít třeba nějaký infekční onemocnění? Co by je odradilo? 😁

ivis_b
23. dub 2020

Proč něco složitě vysvětlovat nebo si vymýšlet. O těhotenství říkat nemusíš, ale můžeš jednoduše říct, že zkrátka máš z toho viru strach, vyčkáváš, jak se to bude vyvíjet a žádné návštěvy zatím nechceš. Přesně z toho mám strach, že zruší karanténu a všichni se nahrnou do hospod a obchoďáku a budou se tvářit, že tu žádný vir není a nebyl. Nicméně před takovými lidmi se nemusíš nijak obhajovat, je to tvoje zdraví a ty o něm rozhoduješ.

pavlinakm
23. dub 2020

Tak rekni ze jsi zacala kaslat a skrabe te v krku a navstevy vycouvaji sami aspon na nejakou dobu. Aspon ziskas zase nejaky cas nez se odvazite rict ze jsi v tom.

vendes
23. dub 2020

Řekněte, že máte pozitivní test, a mátee klid. Nemusíte říkat, že je to test těhotenský.

vikinkav
24. dub 2020

@vendes genialni!

pabka
24. dub 2020

@veruuu_kubesovic tomu říkám odpověď k věci 🙈🙈🙈

@pavlinakm Přesně tak, řekla bych ze kašlu a mám zvýšenou teplotu a nikdo se nepohrne 😂😂

.... vtip, jako dospěly člověk snad dokážeš říct, ze si v tuto chvíli návštěvy neprejes. I přesto se k vám někdo nutí? To si nedovedu představit, když je odmitnes, ze jim to není blby a řeknou co? My stejně prijedeme?

veruuu_kubesovic
24. dub 2020

@pabka tak stejně tak jako dotaz, jak zakázat návštěvy? jednoduše neotevřít...

autor
24. dub 2020

@pabka nemohu zde napsat detaily. Mám tu hodně známých a hned by jim to doslo

autor
24. dub 2020

@veruuu_kubesovic Blbě jste si to přečetla a nejspíš i pochopila

tasimia
24. dub 2020

Ty jo, když si nepřeju návštěvy, tak to řeknu na rovinu, proč hledat nějaké výmluvy? Ja když nechci aby mě nekdo navštěvoval, prostě řeknu nejezděte nebo nepřeji si teď žádné návštěvy. Si snad dospělá a oni to musí tolerovat 😉.

ivuska1986
25. dub 2020

Ahojky, jsem těhu podruhé, už ve 39 týdnu. Též jsem měla strach, nyní jsem musela na předoperační vyšetření ke své praktické lékařce. Dost mi změnila pohled na celý koronavirus. Ordinuje bez roušek, je na tobě zdali u ní v roušce budeš sedět či ne. Tvrdí, že celý koronavirus je nafouknutá bublina. Že zdravy jedinec ho prodělá snadněji než chřipku. Ohrožené skupiny zlomí každý vir či bakterie. Za ní populaci více ohrožuje nedostatek vitamínu D, který tu nikdo neřeší. Na chřipku, spalničky, tuberkulóza zemře ročně mnohem více lidí, a to jsou vakcíny vyvinuté. Proockovanost na chřipku je u nás cca 10 procent, v Rakousku třeba 80. Takže je otázkou, zdali vakcína na Covid něco změní... Asi bych kvůli tehu přestala být vyprděná a začala si vše užívat a snažila se vrátit k co normalnejsimu životu.

eviicka
25. dub 2020

@ivuska1986 hele já chápu obě strany, taky jsem ve 3. trimestru ale když je někdo na začátku je to jiné, tam i chřipka (a jakákoliv horečka) je hooodne nebezpečná. I když já normálně pokaždé do práce chodila.

flyhigh
25. dub 2020

@ivuska1986
@tasimia Jak asi probíhá porod ženy nakažené koronavirem? Celou dobu v rousce? Zdravotníci v ochranných oblecích? Miminko hned odvezou a kontakt s matkou umožněn až po jejich dvou negativních testech, tedy za několik dnů /týdnů?

tasimia
25. dub 2020

@flyhigh a proč se mě na to ptáš? To, že si zadavatelka nepřeje návštěvy a neumí to říct na rovinu a hledá výmluvy, nemá nic společného s tím jak rodí nakažená žena, jinak opravdu nevím jak to probíhá, žádná moje z kamarádek co teď rodila, nakažená díky bohu nebyla ;)

eviicka
25. dub 2020

@flyhigh oficiálně celý porod v roušce má teď úplně každá žena (pokud rodí v porodnici)... ale to je na jinou debatu.

Jak probíhá porod je dobrá otázka, ale asi ne tady, kdoví, jestli v ČR nějaká nakažená žena vůbec rodila... spíš si myslím, že ne. Takže pro nás laiky jsou to jen spekulace. Pokud je tu někdo, kdo by znal oficiální metodiky, tak by mě to docela zajímalo.

tasimia
25. dub 2020

@eviicka rouška být nemusí ;). To už jsem si ověřila, píšou to dokonce i na stránkách nemocnice kde se chystám rodit i když za tři měsíce kdo ví co bude 😉. Jinak co vím od kamarádky, které se teď narodila krásná holčička, tak porod bez tatínka, mohl akorát po porodu na dvě hodky v ochranných pomůckách - ty dostal. Návštěvy jsou povoleny pouze na nadstandardním pokoji. Testy na Covid-19 jí nedelali, podepsala pouze čestné prohlášení, třikrát denně měření teploty. Pokud te něco zajímá, ptej se dal. Za dva dny má termín další kamarádka, takže budu mít info 🙂

vendes
26. dub 2020

@flyhigh Záleží na přístupu porodnice, některé testují všechny rodičky a separují, dokud není výsledek testu (mají na to ovšem právo???). Jiné testy plošně nedělají, neseparují a pozitivní/podezřelou matku nechají s dítětem. Některé porodnice rodičku pozitivní na covid ani nepřijmou a pošlou ji do porodnice, která je na to zařízena. Záleží na konkrétním zařízení. Ale to patří do jiné diskuse.