Zhoršení vztahu. Jak vrátit chuť k sexu?

nock
20. srp 2023

Zdravím, už nevím co dál, potrebuju poradit od někoho, kdo si to také zažil. Jsem 8 měsíců po porodu, kojim a stále jsem ještě neměla menstruaci. Vůbec nemám chuť milovat se s partnerem nebo vůbec na žádné doteky ani líbání a nic takoveho. Pohlavní styk mě většinou bolí a nevzrusuje mě to. Ve filmu když vidim nějakou tu romantiku tak se mi to spíše hnusí a nelíbí se mi to. Vůbec necítím žádné vzrušení a hodně nám to kazí vztah, není žádná romantika ani nic takového. Promluvili jsme si o tom ze nás to oba dva štve a ze už to není takový ale ani jeden se nechceme rozejít. Co mám dělat? Kdy se mi to vrátí? A kdybychom se rozešli tak si ani nenajdu žádného chlapa protože proste mě nevzrusují. Mate nějakou radu nebo něco?

nock
autor
20. srp 2023

Myslíte ze by pomohli třeba nějaká afrodiziaka? Nechci ale abych kvůli tomu ztratila mliko a přestala kojit nebo ji to nějak ublížilo

slecnami
20. srp 2023

Ahoj, asi tě nepotěším, ale mně doktorka říkala, že to je úplně normální, že se s tím setkává velmi často. Jak žena kojí/hormony, je unavená, některé nebývají ok se svým tělem po porodu, což se pak promítne do psychiky, atd. Radu žádnou bohužel nemám🙈🤷

ladyhacek
20. srp 2023

u mě to trvalo tak ten rok, než jsem fakt měla chuť a spííše chut mám až teď když josu děti větší. Takže vydržet 🙂 u starší, který byl přirozeně ta chuť byla dřív, ale u mladšího, byl císařem, ta chuť na sex nebyla několik měsíců a to jsem byla vyspaná, syn spal, jak jak se píše musíš být ok se svým tělem, já po císaři po psychické stránce fungovala špatně. Možná to bylo i tím

zekrt
20. srp 2023

To jsou ty hormony při kojení, je to normální. Po dokojení se to zlepší. 🙂

irmamala
21. srp 2023

Mela jsem to uplne stejne, bohuzel se to nevratilo uz nikdy. Ale vydrzeli jsme v tom fungovat dalsich 10 let.

budouci_maminka
21. srp 2023

Zkusila bych prestat s kojenim a vice se zacala venovat sobe - sportovala, odpocivala..Pro mne osobne by bylo dulezitejsi zachranit vztah nez za kazdou cenu pokracovat v kojeni

sinicka
21. srp 2023

@nock měla jsem to stejně. Myslím, že jsi stejně jako já naprosto upřednostnila dítě přede vším. Což je normální, běžné. ALE měla bys ale pečovat i o vztah s manželem, protože s takovou skončíš sama. Což je ve finále pro dítě to nejhorší - střídaní, noví partneři…
Může to být hormony a kojením a nebo se ti něčím manžel zhnusil?
U nás to pak skončilo ještě z několika důvodů rozchodem. Po ukončení kojení mě jiní muži přitahovali. Cítila jsem se jak znásilněná, když jsem pro klid s něčím souhlasila.. teď zpětně bych to řešila všechno jinak a bojovala o vztah..
jinak naprosto do formy jsem se vrátila až s nástupem do práce, když jsem opět začala fungovat sama za sebe. Mateřská krade duši :D!

Jinak se současným manželem a dalšíma dětma jsem toto nezažila ani při kojení, normálně mě přitahuje atd. Ale to je dané především tím, že jsem starší a na tom vztahu už umím pracovat..
rozbít rodinu kvuli sexu, je hřích a fakt krajní řešení ale zase se pak nemůžeš divit, když si třeba najde milenku - což je bězne..

zrzinda
21. srp 2023

Mě napadla jedna věc - jak moc se partner zapojuje do chodu domacnosti? U nás to je tak, ze manžel obstarává naprosto všechno, co je třeba. Nemusím mu nic říkat, sám ví, ze je třeba vyndat myčka/dat prádlo do pracky, cokoliv. A já chuť na sex mám. I se dvěma malyma detma.
Ale když jsem si představila, ze bych na to byla sama, tak by to tak asi nebylo.
Tak třeba jestli tohle taky není třeba jeden z důvodu, proč mate takový blok. 🙂

nock
autor
22. srp 2023

@zrzinda asi to spis bude tím no 😕 když něco nestihnu tak je zle a říká ze jsem cely dne doma tak jak nemůžu nic stíhat atd.

sinicka
22. srp 2023

@nock tak to je debil a nechtela bych s nim spat taky 🖕🏻😀

l_
23. srp 2023

@nock ale on je v praci a ty se staras o dite.. domacnost je vase spolecna, nikoliv tva.. on spini nadobi, ji, pouziva vanu, a obleceni taky samo ze spiny do skrine nenaskace.. nedelej chlapovi sluzku, stanov si cas pro sebe (pro sebe, ne na uklid) a ono treba chut bude ;)

kamimnichov
23. srp 2023

@nock muzu ti napsat soukrome?

veru181
23. srp 2023

Kromě již zmíněného mě ještě napadá, že asi moc nepomůže, když to bolí. Víš důvod bolesti? U mě to trvalo třičtvrtě roku, kdy jsem z toho nic moc neměla, pak to samo přešlo. A lékařka mi doporučovala při kojení lubrikační gel, protože kojení vysušuje.

jane46
23. srp 2023

@nock Nekde jsem cetla, ze to je vlastne pouze prirozeny efekt... priroda to tak prapuvodne zaridila a je to tak i u vetsiny zvirat. Staras se o dite, kojis... Kdybys byla lvice, tak to prvni dite teoreticky muze Tvuj (klidne novy) partner pred parenim sezrat... ci Ty znovu otehotnis a ztratis o to prvni zajem a nevyroste jak by melo... 😁

zrzinda
23. srp 2023

@nock Hm, a je to tu 😢 Uprimne bych se s takovým přístupem z jeho strany na sex vysrala taky.

sarad
23. srp 2023

@nock Ahoj, chci te podporit, nejsi v tom sama! Prosla jsem si tim taky a myslím, ze jsme nemeli po porodu sex snad rok nebo dva. A ustali jsme to, jsme stale manzele a dokonce mame uz druhe dite.

Po porodu me to strasne bolelo, byla jsem jakoby zavrena a odrena, byl to horor, stale jsem citila jizvu po nastrihu. U doktora se nic nezjistilo, krcil rameny a poradil mi lubrikacni gel (k nicemu).

Chvili jsme to zkouseli, ale ja nedokázu mit sex, kdyz nemam chut. Mam se na to moc rada.

Po letech mi doslo, ze to byla psychika. Ze moje mysl rekla telu dost! a dal uz ne. Proste jsem zavrela "kram".

Bylo v tom hodne veci, predevsim jsem na prvni dite nebyla absolutne pripravena, psychicky, fyzicky ani financne. Duverovala jsem manzelovi, ze vi, co dela. No zjistilo se, ze ani nahodou. Do doby nez se syn narodil mi byl oporou, hodne se angazoval v domacnosti, chodili jsme do spolecnosti...pak prisel o praci a prepnul do modulu "blbec". Celou peci o dite nechal na me; z povzdali mi radil a rikal, co delam spatne, aniz by delal neco sam. Ja byla totalne vycerpana, v byte jsme ani pomalu nemeli nabytek (nenasetrili jsme), nikam jsme nechodili (nebyly penize a ja nevedela, jak fungovat s malym ditetem mezi lidmi), kamaradi daleko a jakoby najednou nikdo nemel cas (nemeli jeste deti). Hruza hruz to byla. Nakonec mi pomohlo vratit se do prace a zase najit samu sebe. Uvedomit si, co chci a potrebuju ja. Nastavit manzelovi pevne hranice a drzet se jich.

elfka21
24. srp 2023

@nock připojím se. Já mám v plánu (až nebudu kojit) nakoupit v lékárně přípravky na zvýšení libida a když nepomohou, asi budu muset zajít za nějakým odborníkem. Nesnáším doktory. 🤦🏻‍♀️ Možná je problém v hormonech, možná v psychice. Bolí to i přes tunu lubrikantu. Téměř spolu nespíme, naštěstí je manžel chápavý a čeká.

nock
autor
31. srp 2023

@sarad mám to úplně stejně