Zkušenosti s vrčením pejska na miminko - musím se vypovídat
Zdravím vás máte někdo zkušenosti s vrčením pejska na miminko ? Máme doma am.staforda jsou mu 4 roky je jinak v pohodě trochu nechce poslouchat má svoji hlavu ale ok.
Problém je v tom ,že hodnekrat denně zavrci a občas zasteka po malým - syn 10 měsíců .začal to dělat od té doby co vidí že už leze atd ...nevím co stim .jakmile vidí ,malýho na zemi někdy si ho nevšimne ale většinou už začne hnusně vrcet malej ho nesmí moc hladit tak udržují odstup už se bojím přítel mi říká ,že bymu neublížil atd...ale beztak mám prostě strach! Jak jste to řešily ? Dekuji

@keicy nemá ho z útulku vzal ho někde z prasečí farmy od štěněte ještě s jeho ségrou .....ta je u jeho bejvalky ......nechtěla jsem do bytu 2 psy ! To taky docela přítelovi vadilo že kvůli mě musel dát 1 psa pryč ale vysvětlovala jsem mu že mám jen 1+1 a nechci psa v bytě jaksi mě neposlouchal no....
@srdicko123456789 Napiš odborníkovi - ne na koníka...máš spoustu stránek na netu věnující se chovu amstafů, a prvotně bych přestala vnímat psa jako přítelova psa - jednou jste rodina, máte společné dítě a je to člen rodiny. Zkus si načíst i ty, pokud nemáš zkušenosti, povahové rysy , co znamenají jednotlivé reakce a pak cvičák. Z debaty jsem usoudila, že tak jak tě nerespektuje pes, tak ani ty jeho. To je problém. Taky jsem se dala s přítelem do kupy a on už psa měl - 2-leou fenku amstafa a mužů říct že teď po dvou letech mě miluje snad víc jak jeho... Respektuje nás oba a i dítě... Pokud se přítel nemá k řešení, tak budeš muset ty...
@speku já na to nemám nervy ani čas malej mi dává zabrat .....to musí on
@keicy Klášterec nad Ohří okres Chomutov
@srdicko123456789 Jenže on doma není, když se tohle děje... A předpokládám, že když doma je , tak pes nevrčí... Když seš doma ty sama, tak seš vůdce smečky a jako takový se musíš chovat, a fakt to není o tom že psovi hodíš pamlsek nebo mu dáš nažrat... Bohužel to ty budeš muset řešit. A rozhodně ti dá víc číst odborný články na netu od kynologů než tady rady matek, které s chovem moc zkušeností mít nebudou. Jak by ti přítel měl pomoci? Za předpokladu, že by chtěl?? I když psa naučí, že na mimino vrčet nemá, jakmile se za ním zavřou dveře, bude to zas a jen na tobě.
Jako pokud napíšeš, že budeš nejspíš čekat, aby kousl malého, že pak tvůj přítel možná začne něco se psem dělat, tak promiň, ale jsi úplně tupá. Co chceš dělat až ti malý začne chodit? To už toho psa vůbec neuhlídáš. Jako promiň, ale pokud to tvůj chlap nechce řešit, tak bych rozhodně volila bezpečí svých dětí a odešla. Taková jsem já, dítě na prvním místě.
Chce pozornost cítí se odstrčený Vás má jako smečku musí malé příjmout a zvyknout si na něho. Měli jsme trochu podobný problém. Potřebuje pevnou ruku jsou to palice.
@srdicko123456789 máš zprávu.
@pavla_emma prosím vás vždyť ten pes je celý dny s námi i vpokojicku je v kuchyni všude leze za mnou i na WC nevyhazuju ho jenom pokud zavrci tak už mám pak zkazeny celý den!😞 Od dnešního dne sháním odborníka jsem zvědavá co mi na to řekne chlap asi mě zabije nebo budou hádky kdo ví ale já si nenecham vrcet na mého syna!!!! Moje děti jsou mi přednější
@speku vrčí i když je přítel doma
@srdicko123456789 přítel je s prominutím de*il, jako čin hezký, ale když na to plemeno nemá, zvlášť když je to ještě nakřížené bůhví čím a jakou linií, tak má sklopit uši a situaci řešit a ne dělat machra. Leda by chtěl být aktérem zpráv na Primě. Ty děláš dobře že to chceš řešit, tomi se říká zodpovědný přístup.
@srdicko123456789 Chápu to správně, že bydlíte ve Tvém 1+1? Pak snad není co řešit, pes by šel a pokud by to chlapovi tak moc vadilo, tak může jít taky.. Sorry jako, ale v 1+1 nemáš kam uklidit psa ani dítě, aby nebyli spolu bez dozoru. A čekat, až dítě kousne? No to snad nemyslíš vážně...
To, že Vám tady bude někdo vykládat, jak jste to zanedbali a dejte psa pryč, Vám asi nepomůže. Když si pořídím psa, je to moje zodpovědnost, pes za to nemůže, že jsme udělali chybu a tak je i na nás, tu naši chybu odstranit. Pes není věc, kterou zahodím, když se mi nehodí jeho chování. Právě naopak Vám dává jasně najevo i mimču, že se mu něco nelíbí a varuje předem. Rozhodně nečekejte, až se něco stane! Určitě nechcete, aby mělo Vaše dítě znetvořený obličej či hůře. K příteli se nebudu ani vyjadřovat, jde o Vaše děti, vezměte situaci do svých rukou. Jaké možnosti měl pes před dětmi? Mohl spát na posteli či gauči? Krmíte od stolu? Dostává stravu před tím, než jíte vy? Toto jsou třeba situace, které psovi určují nejvyšší místo v hierarchii. A dalším členem rodiny padá najednou dolů, což samozřejmě žádné zvíře nechce. Zkuste se podívat, jestli ve Vašem okolí není i někdo, kdo se věnuje pozitivní výchově psů. Je to časově náročnější způsob, ale dá se pracovat se psy všeho věku a velmi úspěšně. Přeji hodně trpělivosti a hlavu vzhůru, vše se dá vyřešit 🙂
Vyhoď z kvartýru psa i přítele a už si prosímtě s žádným další dítě nedělej. Myslím, že náš genofond je již dostatečně obohacen.
@kristynka_l Vyřešit se dá spousta věcí, jenže v tomhle musí být jak zakladatelka, tak její přítel zajedno, jinak se ten pes bohužel vychovat nedá. A evidentně chlap si s výchovou moc hlavu nelámal a doteď to neřeší. Navíc, ať se na mě nikdo nezlobí, ale v bytě 1+1 nezajistíš nikdy, aby pes nebyl pohromadě s dítětem bez dozoru - stačí i být k nim otočená zády a třeba vařit. V takovém bytě buď pes, nebo děti, je mi líto.
Mam sama dva psy, teda jednu civavu ;D a jednoho velkeho ppdvrataka blazna;D a je mi jedno jaka rasa pes je, ale aby mi bezduvodne a to bezduvodne myslim jakoze ne ze zarli vrcel na dite tak to ne. Navoc pises ze je plicaty a nekdy neposlwchne. No kazdy pes muze ublkizit onto hir kdyz ma takovou silu jako staford. Za me by sel pryc bohuzel.
@srdicko123456789 To neznamená, že za Vámi leze se necítí odstrčený právě proto si myslím, že tu pozornost vyžaduje. Vy si pak vezmete malého místo toho aby jste si sním hrála a proto vrčí prostě není už na prvním místě. Takhle on to cítí, že je na druhé koleji. Musí se mu ukázat, že malé není pro něho hrozba. Když půjdete za odborníkem tím lépe držím palce.
@somalicats Sama jsem měla bývalého partnera blbce, se kterým na výcviku nebyla domluva a psa jsem si vychovala, mám 40kg psa a s tříletou dcerou nemá od narození problém. Když žárlí, tak jen ve formě, že mezi nás nacpe hlavu a hrajte si i se mnou 🙂 A jelikož rekonstruujeme dům, taky žijeme v 1+1, takže jak říkám, vše se dá řešit. Separovat je od sebe jen psa utvrdí v tom, že má pravdu. Ale chápu, že pro někoho je jednodušší toho, kdo není dle jejich představ, vyhodit. Takže si položte otázku, až nebudete pro svoji rodinu dle jejich představ, můžou Vás taky vyhodit?
@keicy s tímto naprosto souhlasím, pejskovi se evidentně nelíbí přitomnost malého, zavrčet může i malý pes. Někde jsem viděla, že když se začne olizovat, stahovat uši dozadu, vyvracet oči, dívat se za sebe, tak to bývají první příznaky, než už bude pozdě. Moje babička má pražského krysaříka, který má tyto projevy, když k ní přijedu s dětmi, jinak je to hodný pes, ale děti si hlídám, protože jí nevěřím a vím, že děti nemá ráda!!!
Proč zbytečně riskovat??? Byl by to opravdu velký ,,průser", kdyby vašemu synovi ublížil, je to nenávratná změna, nejen šrám na tváři, ale i VELKÝ na duši !!!!!!
@kristynka_l Já k tomuhle přistupuju jako doktor, co vidí ty následky pokousání. A srovnávat člověka se psem - to fakt ne.
@kristynka_l Jinak vše je o podmínkách. V bytě 2 nebo 3+1 - není problém, tam je čas na to psa vychovat. V bytě 1+1 - to je i týrání toho psa.
@somalicats Unavený pes může přebývat bez obav v kotci. Pokud ho majitel fyzicky a psychicky utahá, je skoro jedno na jak velkém prostoru pak hnípe.
Jinak úplně přesně vidím "přítele", pořídí si psa na zvýšení sebevědomí a nedokáže ho ani vycvičit, fakt "boreček". Buďte rádi, že vrčením dává najevo, kde je hranice. Buď jí důkladným výcvikem a dovýchovou posunete směrem ke psu a nebo snad fakt psa dejte pryč, než dítěti prokousne hlavu...
@srdicko123456789 Dalsi debata. Nevychovany/nezvladnuty pes a mimino nepatri k sobe. Riskujes pekny pruser. Doporucuju urychlene psa sverit do rukou odborniku a fofrem makat na tom, aby pochopil, kde je jeho misto. Osobne bych ale dost vahala, jestli mi ten cas, ktery bude treba k naprave, stal za risk, ze se stane tragedie.
@srdicko123456789 A jeste jedna vec, pokud to tvuj pritel nechce resit a vic mu zalezi na psovi, nez na bezpeci vaseho ditete, vymenila bych pritele.
@somalicats Kdo psům rozumí, asi ví, co je pro ně týrání a kdy je pes spokojený. Nikdo nechce, aby to dopadlo zle, proto se zde asi všichni snažíme poradit 🙂
Vyberte se prioritu, zda dite nebo pes. A je to.
@kajalka To ano, jenže ruku na srdce - kolik takových majitelů je? Tady mi přijde, že zakladatelka přišla k psovi jak slepej k houslím, přítel nic řešit nechce. Proto třeba já psa nemám - ač je mám ráda, nemám tolik času, abych mu zajistila jeho potřeby, takže i kdybych chtěla sebevíc, psa si nepořídím.
@kristynka_l Právě proto - kdo psům rozumí. To zakladatelka ani její přítel nejsou.
@srdicko123456789 to je jednoduché.. Píšeš tvůj byt 1+1 takže já bych nachystala kufr před dveře, k tomu privazala vodítko se psem a zamkla 😂 no sorry.. Prostě takový pes potřebuje zápřah, utahat a určitě ne okriknout a poslat na místo... Kontaktuj odborníka.

@srdicko123456789 okres, město?