Zůstat s partnerem kvůli dětem?

samikdamik2012
15. bře 2019

Zdravím všechny mamky. Obracím se na vás s velkým problémem. Který mě trápí už delší dobu. S přítelem jsme spolu skoro 14 let. Od mých 16ti. Máme dva syny 10 a 6 let. Vždycky jsem na děti byla tak nějak sama, on s námi nikam nechodil, nejezdil. Děti téměř nehlidal. Trávil veškerý volný čas u počítače a online her. Nejdřív jsem ho premlouvala ať s námi jde tam a tam nebo jedeme na výlet. Po čase jsem to vzdala a tak nějak si zvykla být na vše sama. Do práce chodil peníze domů nosil. A tím pro něj veškerá starost o rodinu končila. Abych to zkrátila. Vloni na čarodějnice jsem se opilá a vše mu řekla.. To co mě čeká léta trápí.. A že k němu už v podstatě nic necítím. Najednou otočil a začal se opravdu hodně snažit. Věnoval se dětem atd. Tak jsem si řekla že mu dám ještě šanci. Celé léto bylo ok. Ale já tak nějak pořád cítila že tam ta láska už prostě není. On na mě tlačí, začal neskutečně zarlit, nikam pomalu nemůžu sama aby ke nedělal scény. Kam jdu s kým m jsu a v kolik přijdu. Nějak už to nedávám. Děti miluje a mě prý taky. Problém je ten že já jeho už ne. Nejdřív jsem myslela že je to nějaký můj rozmar a přejde mě to. Ale už je to pomalu rok a je to spíš horší než lepší. Je mě odporné když se mě dotkne sex s ním mám jen z povinnosti a abych měla klid. Byla jste některá v podobné situaci? povinnosti povinnosti abych měla klid. Omlouvám se za ten román. Nehledám

leniczka23
15. bře 2019

@samikdamik2012 ja byla v podobne..meli jsme ale jen 1 dite a byli mu 3 roky. Manzel si zil svym zivotem, byl jen on, jeho konicky, on je prece ten chudak co chodi vydelavat a ja se valim doma a beda jak nebylo uklizeno..no.proste hovado. Mluvili jsme o tom, prosila jsem ho o zmenu, ale on na rozdil od tveho nezmenil vubec nic. A mozna i kdyby zmenil citila jsem to stejne jako ty. Nikdy bych nezustavala s chlapem kvuli detem..ty kecy o tom ze jim vezmes tatu jsou uplne mimo..pokud je to tata jak ma byt, bude deti vidat, bude si je brat atd. Opravdu jsem nechtela aby syn koukal na to jak zijeme vztah bez lasky, bez opory, kde je zena sluzka a chlap pan buh. Odejit, bylo to nejlepsi rozhodnuti v mem zivote..Zralo to ve me rok, vim ze jsem udelala maximum pro to, aby se to dalo napravit, ale neslo to..se sexem a dotyky jsem to mela uplne stejne a to uz jsem vedela ze je konec.
Tajze za me, pokud vis a berozhodla si se ze dne na den, ze to uz nejde a jsi si jista ze si nebudes muset vycitat ze si pro to, zachranit to neudelala maximum, odesla bych. To k moji zkusenosti.
Moc drzim.palce at uz se rozhodnes jakkoliv, at jsi hlavne spokojena. Zivot je prilis kratkej na to, aby si clovek udrzoval nespokojenost😉

codal
15. bře 2019

@samikdamik2012 myslím,že je obrovská škoda,že ses neopila dřív,respektive žes mu to neřekla mnohem dřív. Myslím, že u vás hodně vázne komunikace a to je kámen úrazu většiny vztahů. Kdybyste o tom mluvili dřív,tak by se možná probral driv a ty by ses nedostala do téhle fáze averze vůči němu. Což ho samozřejmě neomlouvá,že se takhle choval,ale myslím,že sis měla dupnout mnohem dřív. To,že žárlí, je asi proto,že má vážně strach,že o tebe přijde a může si myslet,že za tím někdo je. To je ale jeho problém,rozhodně bych se tím neomezovala,že bych nikam nechodila. Ve chvíli,když ten vztah je takhle mrtvý z tvé strany a jde to až do odporu,tak asi nemá cenu v tom zůstávat. Můžete zkusit poradnu nebo nějaké odloučení, třeba by ti to pomohlo k němu zas nějak najít cestu,ale je to běh na dlouhou trať, musíte chtít oba na tom pracovat a výsledek je hodně nejistý..

rubi
15. bře 2019

@leniczka23 Naprosto s tebou souhlasim. Rodicovsky vztah a partnersky vztah jsou dve naprosto odlisne veci. Muzes mit krasny vztah s manzelem a presto se vas vztah k detem pokazi ( nevychovou, zarlivosti, pubertou, drogami atd.), stejne jako muzou mit rozvedeni rodice krasny vztah k detem.
Sama jsem vyrustala s rodici, kteri sice svoji, se nikdy nemilovali a nerespektuji se.
Na spolecne dovolene jsme stejne nejezdili, protoze se nesnesli. Naopak to negativne ovlivnilo muj pohled na vztahy a manzelstvi.

To jaka jsem manzelka nema vliv na to jaka jsem matka. Pro manzela muzes byt zanedbana slepice a pro dite budes krasna maminka, co vsechno umi.

lv
15. bře 2019

I když teď nc necítíš, nemusí být všemu konec, zvolila bych poradnu, opravdu to funguje (vlastní zkušenost). Jako šanci, pro čisté svědomí že jsi udělala maximum.

sudylichozrout
15. bře 2019

@samikdamik2012 Pokud to mas takhle uz dlouhodobe a nemas uz ani touhu zkusit na vztahu pracovat, sla bych, byt tebou. Nema cenu zit ve vztahu, ktery ti je spis pritezi a nejsi v nem stastna. Deti to poznaji a preberou si nedobre partnerske vzorce.

samikdamik2012
autor
15. bře 2019

@lv už jsem o tom přemýšlela zda nemám já sama vyhledat psychologa... Jestli to prostě není jen ve mě...

samikdamik2012
autor
15. bře 2019

@sudylichozrout právě já už nechci. Zároveň ale nechci nikomu ublížit... Jak jemu tak dětem...starsi syn je dost citlivej... Mladší by to asi dal lépe než on.. Jen se nějak bojím rozpoutat to celé.. Vím že v pohodě to nebude probíhat. Už teď mě říká jak strašně nás miluje a kdybych odešla tak to nedá... Vidira mě... A já jsem nějak v pasti z toho...v tyhle chvíli vlastně ani nemám kam jít.. Jedině k mámě ale ta bydlí daleko.. A já tu mám praci

ariadna12
15. bře 2019

No ujasni si, jestli partnera chces nebo ne a co chces od zivota. Abys sis nenabrnkla pak nekoho, kdo bude mnohem horsi. Chlap se chytil za nos a snazi se, nechce o tebe prijit. Coz je vyrazne plus.

treasurka
15. bře 2019

@samikdamik2012 Pokud jde o tu praktickou stránku věci, že nemáš kam jít, tak bych si našetřila nějaké peníze bokem, třeba prodala nepotřebné věci, sem tam něco ulila, abych měla na první nájem, kauci a něco k tomu. Jinak bych být tebou šla do té poradny, jen ty sama, ujasníš si co a jak...

samikdamik2012
autor
15. bře 2019

@treasurka zkusím kouknout zda u nás něco takového je..

treasurka
15. bře 2019

@samikdamik2012 koukni na Poradnu pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy. Klidně tam můžeš i sama a je to bezplatný.

pavca1982
15. bře 2019

Já třeba nechápu jak může mít někdo s někým sex jen z povinnosti. Spát s někým kdo je mi protivnej.😲
@samikdamik2012

samikdamik2012
autor
15. bře 2019

@pavca1982 když s ním spát nebudu vůbec je to pak ještě horší. Kecy typu kde mám toho nabíječe a pod. Pak nemůžu ani ke kámošce na kafe bez toho aniž by mě udělal scénu za kým jdu... Takze tak.. Vím že je to pro některé lidi nepochopitelné

sudylichozrout
15. bře 2019

@samikdamik2012 No tak mu ukaz fotku nejakyho ciziho chlapa a rekni tady ho mam. A praskni dverma. Tohle je vazne na palici takova zarlivost. Evidentne si tebou byl jistej, mel full service a zadny povinnosti, leharo. Ted zjistil, ze o tenhle klidecek asi prijde, tak kope kolem sebe. Klasika. Nemela bych na to nervx a urcite bych nemela zaludek na to, spat s nekym, kdo se mi protivi. Vyprdni se na to, sex neni povinnost.

pavca1982
15. bře 2019

@samikdamik2012 Uvědom si, že nejseš jeho vězeň a že tohle nemusíš snášet. Nemiluješ ho a nechceš s ním být, tak s ním neprovozuj sex. To je první věc kterou začneš.Jinak si chlap nikdy neuvědomí, že to myslíš vážně.Taky si sama sebe začni trochu vážit!

gabrriel
15. bře 2019

Tak na vztah musí být 2. No a zjevně už dlouho jste v něm vždy jen jeden. Možná je třeba prostě udělat tlustou čáru za minulostí a řešit dnešek. Nebyl super? Nebly, ale teď už píšeš, že se dost zlepšil. Ale ty už ne. Já si taky mockrát říkal, že se snažím pro partnerku tohle a támhlencto a ona pro mě nic. A pak najednou něco bylo a já si říkal že skoro just ji to oplatím a budu dělat já že nic. A bralo to energii oběma. Na vztahu se dá vždy pracovat. Občas je to dřina a slzy. Romantika dávno zmizela, ale věřím, že pokud i ty se začneš zase snažit být ta milá a pozorná holka, tak se to zase může vrátit. Já to taky překonal a nakonec se mi to vrátilo... třeba za první týden v lednu jsme se spolu pomilovali víckrát, než předchozí 4 roky dohromady,... pak to teda zase krapet opadlo, ale furt je lepší 1-2x za měsíc, než 1-2x za rok, že? A navíc už to není to "když už to musí být" ale je to opravdu hezký zážitek.

samikdamik2012
autor
15. bře 2019

@pavca1982 to je právě ten problém.. On si myslí že je vše ok... Když jsem chtěla odejít nenechal mě... Dělal zle, sliboval, vyhrožoval měl pomalu infarkt, a já kra.... Blbá mu na to skočila... A teď když mu to říkám dělá ze nic..

pavca1982
15. bře 2019

@samikdamik2012 No má tě dobře v pasti.

samikdamik2012
autor
15. bře 2019

@pavca1982 máte naprostou pravdu.. Jsem upl e v pasti. Asi bych potřebovala nějakou poslední kapku abych šla... Nějak na to nemám teď...

ariadna12
15. bře 2019

@samikdamik2012 pokud by si myslel, ze je vse ok, neptal by se, kde mas nabijece.....

misicka_2
19. bře 2019

@samikdamik2012 také to velmi dobře znám. My jsme spolu 5,5 roku, máme spolu 2 děti (3,5 roků a 6 měsíců). Manžel je celý týden pryč, o víkendu s ničím nepomůže jen se válí u telky a spí. Do nedávna jsem celou rodinu živila dlouhou dobu sama z rodičáku a svého vedlejšího příjmu. Sice je pravda, že nějakou dobu pracoval na našem bydlení. Momentálně pár měsíců peníze nosí, ale že by to byla nějaká výhra se říct nedá. Syn se mě stále ptá, kde tatínek bydlí, občas se zeptá i jeho, když za námi občas zavítá. Že mě miluje mi nikdy neřekl, že prý nikdy zamilovanej nebyl, ale že nás má rád. Já ho asi milovala, ale nyní už ani ne. Naštěstí nemusím pro klid s ním spát, protože to po mě nevyžaduje. V těhotenství jsme měli rozepři a od té doby se mě ani nedotkne a pokud mi dá pusu, když přijede a když odjíždí, tak to je moc. Jsem z věřící rodiny, on je nevěřící, svatbu jsme měli v kostele a bydlíme v bytě u rodičů v baráku, takže stále raděj, jak mám být vlídná. O rozvodu tak nějak nemůže být ani řeč, hlavně aby měli prej děti tátu.

sudylichozrout
19. bře 2019

@misicka_2 pokud jsi nestastna a opravdu tam neni nadeje na zlepseni, tak se opravdu vybodni na verici rodice a rozved se. Oni neziji tvuj zivot a neciti to, co citis ty. To je totiz jedinecne a neprenositelne. Nezijeme ve trinactem stoleti, abys musela trpet vrtochy sveho muze. Zivot je jen jeden a prozit ten jediny pokus, ktery mas, v nestesti jen kvuli vire ci dokonce vire rodicu, je hodne brutalni.

samikdamik2012
autor
20. bře 2019

@misicka_2 ahoj myslím že jsi na tom ještě hůř než já.no není to jednoduché. Obdivuji ty ženy které nad ničím nepremysleji sbali se a jdou. Byt to jen o mě jsem fuč už dávno. Jen prostě nechci být sobecka ale myslím i na děti. Jasně ženský tu mají ve všem pravdu. Já se chystám do té poradny. Abych si vše urovnala.