Zvládnu vztah s partnerovými dětmi bez základů chování?
Ahoj, asi podle názvu diskuze tušíte co přijde a hledám další ženy, s podobnou zkušeností. Nehledám řešení, jen pohled dalších žen.
Zůstala jsem sama se dvěmi dětmi 3 a 6. Nyní se objevil v našem životě velice milý a příjemný muž, chlap pro rodinu. Je skvělý a musím říct, že je mi mnohem lépe, přestala jsem trpět na úzkosti a deprese, lépe zvládám péči a hlavně neustále nemoci mých dětí. Vlastně do teď je to jako fajn pohádka v reálném životě.
O víkendu jsem měla možnost se seznámit s jeho rodinou, mámou, segrou a taky s jeho dětmi. A nastal zlom. Jeho děti jsou totiž taková malá, zanedbaná zvířátka, bez základů slušného chování…například vyběhnou ze záchodu, nespláchnou, nezashnou, ruce se neumyjí. Na upozornění, co by měli udělat nejdříve neragují a straší kluk 7 let pak jen drze odpoví, ať ty dveře zavře táta, že stojí blíž. K večeři chtěli jen suché špagety, Ok nemám problém. Ty ovšem jedli rukama a kluk neustále koukal do mobilu- 3x jsem ho upozornila, ať mobil položí. Ignoroval mě. Ke snídani si dal meloun, ruce zásadně utiral do trička. Na upozornění, ať si tu ruce umyje se zasmál a opět je utřel do trika. Na pozdrav neodpoví, ani se nerozloučí, ani jeden. Jejich táta se snažil je krotit, ale mám pocit že jen proto že takové chování vadilo mě.
Jako moje děti taky nejsou svaté a mají své “dny”, kdy to stojí UA to. S čistým svědomím je ale mohu kamkoliv vzít a nemusím se za ně stydět.
Takže teď váhám, zda se chci do takového vztahu pouštět a investovat čas a energii. Přítel přiznal, že jsou dost zanedbaný a některé věci mu vadí, jeho syn je evidentně podviživený, bledý, kruhy pod očima, nejlepší jídlo jsou jablka….zuby si čistí bez pasty, prý je pálí, takže si dokážete představit, v jakem je mají stavu…
@ai30
Na co reagujes?
@zelenaesmolda Na to, ze clovek snese jen vlastni deti.
@ai30
Tak samozrejme je to s nadsazkou.Ale vetsinou to,co ti u vlastnich deti nevadi tak u cizich vidis jako problem.Hodne otcimu /macech to tak ma
@zelenaesmolda Jasne, ale ja tam treba nic z toho, co zakladatelka popisuje, nevidim. Rict diteti, at odlozi mobil, nemusi jen rodice. Kdyz jsou u nas kamaradi od deti na navsteve, taky jedem podle nasich pravidel.
Hlavne mi ale ty decka neprijdou jako problem. Problem je ten otec a mira, s jakou na ty deti pece. Jak pisu, pro me by to byla takova red flag, ze bych proste sla.
A nenapadlo tě, že ti jednoduše a prostě chtěli udělat naschvály od A do Z, že by tě to třeba odradilo natolik, že by se jim taťka vrátil domů???
A zajisté tvé děti mají tu nejlepší výchovu, i moje dítě 8lete má v ruce občas mobil a její výchova nijak nepokulhava...
@ai30
Jenze kamaradi od deti u vas na navsteve je prece jenom jina situace.Tam jsou u vas,vy jste dospeli,mate za ne zodpovednost.Tady nese zodpovednost jejich rodic,ktery tam byl.
@zelenaesmolda To je fakt. Ale proto pisu, ze mi problematicke prijde jeho chovani, ne jejich.
Myslím, že je nutné si promluvit s přítelem. Na rovinu bych mu řekla, že mi některé věci vadí, a to jsou hygienické návyky, chování u jídla, drzost. Řekla bych mu, že nejsem ta správná autorita pro jeho děti, že je bude muset více směřovat děti on, že pokud bude chtít, tak budeme hledat způsob tak, aby mu neskákaly děti po hlavě a on jim dokázal nastavit mantinel. Asi bych mu i řekla, že dlouhodobě nedokážu tolerovat některé chování dětí, že některé věci neustojím, protože nikdo mi nebude skákat po hlavě.
Nevím, jak často je hlídá babička, ale pokud si je bere třeba jedenkrát do týdne, tak bych se s ní domluvila, že po dětech chceme tohle a tohle, tak by bylo dobré, kdyby jela stejná pravidla.
Zírám, že jsi dostala čočku, že jsi se opovážila něco říct dětem a na jeho děti a výchovu jejich biomatky.
Jasně je to jenom tvůj pohled, tak nemusí být objektivní. Ale špatný stav chrupu, čištění bez pasty, špatná technika (Špatnou techniku předpokládám dle toho, že si tam něco šmrdlá a u toho je na mobilu.) Jako zubů na mobilu, to je mega za čárou. To, že si někdo pouští mobil u jídla chápu, i když vím, že to není není správné, také někdy jíme u filmu, takže nemůžu vyčítat dítěti, co dělám sama. Možná zveličuješ, možná ne, ale že výchova od biomatky bude spíš výchova-nezájem soudím dle toho, že to dítě je pořád na mobilu, to není normální.
Blbé je, že jsi v pozici kdy, pokud to nebude řešit otec, nenaděláš s tím nic. Otec jenom možná neví, jak to řešit, jak nastavit mantinely, jak se domluvit na pravidlech. Na druhou stranu se mi příčí, že bych si měla nechat skákat po hlavě od přítelových dětí ve svém bytě a měla si nechat ničit sedačku. Nevyžaduji, aby dítě sedělo jak pěna, ale mantinely mít musí.
Toto si vystihla uplne perfektne.
Otec roka.Vzdy a za vsetko moze matka
@levandule_k na dětské zlobení, křik a hádky jsem zvyklá, stejně jako na čurbes, který umí udělat. S tím se počítá.
Chtěla jsem názor na jejich chování a hlavně, zda se do takového vztahu pouštět. Nechci řešit jejich matku, ale můj vztah s partnerem a hlavně zda ty, které si prošli podobným vztahem, by to viděli stejně jako já.
Upozornit dítě na nevhodné chování podle mě není nic špatného a je jedno zda je to sousedovi dítě, dítě kamarádky, nebo cizí dítě na hřišti. Vychovávat si budu jen ty moje dvě
@trdelnik234 @treasurka já jsem taky sama s dětmi, kdy vztah ukončil ex. O děti se nestará, jen si je půjčuje na hezké chvilky, ostatní starosti a zodpovědnost je na mě a víte co? Děti mám vychované, slušného nečekám, že by se tatínek postaral. Já jsem rodič, on je chůva 💁
Takze jsi spokojena, zes nasla chlapa se stejnym rodicovskym pristupem, jako ma tvuj ex?
@ai30
Tak to je hodne dobrej point 👍
@zelenaesmolda
Drsne ale pravdive.
A nemáš toho svého bývalého jako normu?
Ale ja ti rozumiem a viem pochopit,ze ako si to myslela.
Len sa ti snazim naznacit jednu vec.A to,ze chlap,ktory to vychovne ma v pazi a necha to dojst do takych situacii ako popisujes, asi nebude rodinny typ.
Par chlapov,vyslovene rodinne typy mi preslo zivotom a to uplne inak vyzera t'en pristup.
Mam kamosku, uplne t'en isty problem ako ty.Desat min som pocuvala o detoch jej partnera.Ona sama deti nema,nechcela a nechce,je skvela teta,deti ju vacsinou zboznuju.Ibaze tie partnerove nedava a to ich ma tiez raz za 14 dni a kazdu stredu.
Takze odpoviem n'a otazku,co si polozila v uvode "ano,je to problem a Budé to problem.
@trdelnik234
Inak ta Kamoska to poriesila tak,ze sa vidi s tymi detmi iba raz za mesiac n'a dve hodiny max.Vacsinou ich beru s patnerom n'a nejake akcie.
@trdelnik234
proc si kamoska,ktera nechce deti nasla chlapa s detma?
@zelenaesmolda asi proto že vztah není o tom kdo co má a nemá, ale o tom jaký ten partner je člověk??
Jenze deti ze vztahu nikdy nemuzes uplne vyloucit.Jsou a vzdycky budou soucasti partnerova zivota a vzdycky by pro nej mely byt na prvnim miste.Clovek,ktery nechce deti tak tezko dokaze prijmou ty cizi kdyz nechce ani vlastni.
@treasurka vztahy nejsou černobílé, věř že otec, který řve přes dvě místnosti na plačící dvouleté dítě, které chceš naučit spát samotné v pokojíčku, není dobrý otec.
Partner, který jde za tvým brečícími dětmi, zatímco ty jsi ve sprše a uklidní je, usne přitulený k nim, je pro mě i pro moje děti mnohem cennější osoba, než jejich otec.
Taky jsem byla macecha, takže to trochu znám. Můj nevlastní syn byl tedy zlatý, chvíli nám to trvalo ale cestu k sobě jsme si našli. Dvě věci, které mi zásadně chyběly od partnera- funkční komunikace a to aby se za mne dokázal postavit. Přijde mi, že to možná más nebo budeš mít podobně. Já ze vztahu nakonec odešla, celkově kvůli chování exe. Přeju Ti pevné nervy a šťastnou ruku při rozhodování. Ono zas nenajdeš super partnera na každém rohu, který by vyhovoval po všech stránkách, člověk musí ledacos překousnout.
To souhlasim. Asi jsem někde něco v diskuzi přehlédla, protože mi přišlo, že druhý případ není ani jeden...
@treasurka já jsem to nikde nepsala, protože to není předmětem diskuze. Ani to, že partnerova ex téměř rok zakazovala styk s dětmi, nebo je různě očkovala naváděla, aby k tátovi nechtěli. Celkově to s ní partner zřejmě neměl lehké a do výchovy se téměř nesměl zapojovat, říci názor, vše bylo špatně. Možná to tak nebylo, nevím, nebyla jsem u toho. Každopádně nemám důvod mu to nevěřit 💁
@zelenaesmolda ne každý má děti na prvním místě
Neverim na tyhle pohadky o zle ex a chudackovi tatinkovi,kteremu se zakazoval styk.Kdyby opravdu chtel tak to resil pres soud nebo pres OSPOD
@zelenaesmolda ano, aby soud a OSPOD přikázal dětem, že k tátovi MUSÍ? Jasně, to je ideální, jak budovat vztah s dětmi…
Víš kolikrát mě zůstali děti doma a k tátovi jsem je nedostala? Hodněkrát! Naposledy v pátek, nakonec jeli alespoň v sobotu přes den!
@zelenaesmolda Taky tak, no.
Hlavne kdyz si mysli, ze je maly podviziveny a obe deti maji zkazene zuby a nefunkcni hygienicke navyky? Podal podnet na OSPOD o provereni, nebo si rekl 'LOL, luzri, ty nove decka jsou lepsi' a vykaslal se na ne? Ja si fakt nedokazu predstavit, ze moje deti zijou u partnera a ja si reknu 'tvl, ty vypadaj podvizivene' a jdu spat. To je chlap pro rodinu jak malovany.
Promin, zakladatelko, ty ho evidentne vidis jako svatouska, kteremu vsichni ublizili a on chudacek za nic nemuze, ale on je jejich rodic a ma zodpovednost za jejich vychovu, na ktere se 5 let podilel. Dopadlo to, jak to dopadlo. Jestli v tom chces pokracovat, tak se dohodnete, jak to bude fungovat. jednoduche to nebude, ale je jen tvoje rozhodnuti,jestli ti to za to stoji, coz evidentne stoji.
@zelenaesmolda To je stejný jako pohádky o tom, že chlap má milenku protože má doma semetriku s kterou nespí a je s ní jen kvůli dětem 😄

@zelenaesmolda Nemyslim si.