Zvládnu vztah s partnerovými dětmi bez základů chování?
Ahoj, asi podle názvu diskuze tušíte co přijde a hledám další ženy, s podobnou zkušeností. Nehledám řešení, jen pohled dalších žen.
Zůstala jsem sama se dvěmi dětmi 3 a 6. Nyní se objevil v našem životě velice milý a příjemný muž, chlap pro rodinu. Je skvělý a musím říct, že je mi mnohem lépe, přestala jsem trpět na úzkosti a deprese, lépe zvládám péči a hlavně neustále nemoci mých dětí. Vlastně do teď je to jako fajn pohádka v reálném životě.
O víkendu jsem měla možnost se seznámit s jeho rodinou, mámou, segrou a taky s jeho dětmi. A nastal zlom. Jeho děti jsou totiž taková malá, zanedbaná zvířátka, bez základů slušného chování…například vyběhnou ze záchodu, nespláchnou, nezashnou, ruce se neumyjí. Na upozornění, co by měli udělat nejdříve neragují a straší kluk 7 let pak jen drze odpoví, ať ty dveře zavře táta, že stojí blíž. K večeři chtěli jen suché špagety, Ok nemám problém. Ty ovšem jedli rukama a kluk neustále koukal do mobilu- 3x jsem ho upozornila, ať mobil položí. Ignoroval mě. Ke snídani si dal meloun, ruce zásadně utiral do trička. Na upozornění, ať si tu ruce umyje se zasmál a opět je utřel do trika. Na pozdrav neodpoví, ani se nerozloučí, ani jeden. Jejich táta se snažil je krotit, ale mám pocit že jen proto že takové chování vadilo mě.
Jako moje děti taky nejsou svaté a mají své “dny”, kdy to stojí UA to. S čistým svědomím je ale mohu kamkoliv vzít a nemusím se za ně stydět.
Takže teď váhám, zda se chci do takového vztahu pouštět a investovat čas a energii. Přítel přiznal, že jsou dost zanedbaný a některé věci mu vadí, jeho syn je evidentně podviživený, bledý, kruhy pod očima, nejlepší jídlo jsou jablka….zuby si čistí bez pasty, prý je pálí, takže si dokážete představit, v jakem je mají stavu…
Nepočítej moc s tím, že neco zmůžeš a pokud ti to vadí už ted, budeš v tom vztahu neštastná 😪
No tak ty děti jste vzali do úplně cizího prostředí, kde se jejich vlastní otec stará o cizí děti u cizí ženské, která se navíc do nich montovala... A čekáte, že ty děti se budou chovat dospěleji než vy? Vztah bych nekončila kvůli tomu, že jeho děti jsou jiné než moje, spíš kvůli tomu, že on se o ně asi moc nezajímá a ještě je chce hodit na hrb tobě. Pro začátek by chlap holt trávil dál svůj víkend s dětmi u sebe doma, ne u tebe.
No, je to těžké. Já asi úplně nesoudím, že s nimi je málo. Mají to ti tatínci v ČR těžké, plus když matka úplně nespolupracuje. Ale když je nechá takhle chovat, je to divné. Nezávidím ti, je to těžké. Na jednu stranu zahodit fungující vztah, na druhou stranu taková komplikace bez řešení.
@la_amanita a kde jsi vyčetla, že se staral o moje děti??? Nic takového se nedělo, věnoval se svým, případně jsme společně hráli hry (kromě jeho syna, ten měl mobil).
I kdybych se nevměšovala do toho co se dělo (viz zmíněná návštěva wc), stačilo by jen pozorovat jak se chovají, jak mluví, jaké mají návyky. Situací kdy jsem kvetla bylo hodně, druhy den už jsem jen držela jazyk za zuby
Ja bych zdrhla. Jsou to jeho deti, vizitka jeho pece a jeho hodnot.(A ne, nemyslim si, ze za vsechno muze matka a on je chudacek, co nic nemohl. Kdyz jsou deti u nej, muze si nastavit sva pravidla, taky si nemyslim, ze deti byli uzasne a 'zvlcely' az po jeho odchodu.) Nemohla/nechtela bych vychovavat sve deti s clovekem, ktery takto zanedbal sve vlastni.
Taky jsi mu rekla,at polozi u jidla mobil.Jako sorry ale co tobe je po tom?
Upozornit na umyti ruk nebo splachnuti by je mel jejich otec a ne cizi zenska,kterou vidi poprve v zivote.
@zelenaesmolda umýt si ruce a spláchnout po sobě by měli automaticky bez upozornění 💁
A mobil v ruce u jídla? Jako fakt?
Meli by to delat automaticky ale pokud ne,tak ty nejsi v pozici,abys je na to upozornovala.A uz vubec ne,abys jim rikala neco o mobilu behem jidla.Nejsi jejich matka.Jsi naprosto cizi zenska,ktera je vidi poprve v zivote.
@zelenaesmolda tak pokud jsou u ni doma ,její pravidla snad ne .. u nás když mají decka kamarády tak mě taky nezajímá jak ji doma,u nás se ji u stolu a bez telefonu . Tečka
@jana_a_jan
pise,ze se seznamila s jeho mamou,segrou a detmi.Pochybuju,ze by vsichni prisli k ni domu na navstevu...
@zelenaesmolda tak to si fakt nemyslím, to že to neudělá automaticky se stane, občas i mým dětem, ale já ho upozornila a jeho táta, který se akorát vracel z pokoje to schytal, že to má udělat on, když stojí blíž k těm dveřím 💁
A k jídlu s mobilem, máme stůl v obýváku, moje děti si televizi vždy stopnou a po jídle můžou pokračovat. Nevidím, proč by měl mít jiná pravidla než ostatní, než moje děti
@zelenaesmolda ne, mobil u stolu se odehrál při večeři U MĚ DOMA. To že měl mobil u stolu i na oslavě nekomentuji, to už byla věc jeho táty a ne moje
Nevidím, proč by měl mít jiná pravidla než ostatní, než moje děti
Protoze to neni tvoje dite a neni na tobe,abys mu nastavovala pravidla.Tim tuplem kdyz ho vidis poprve v zivote.
Teď to vem z jich pohledu. Otec je na víkend, který do teď trávili u něj a jen s ním vezme k cizí ženské s dětma. Oni mají doma u matky nějaký styl výchovy ( nebo spíš nevýchovy). A ty je hned začneš proudit, protože po nich chceš něco, co oni neznají ( mýt si ruce, což je dost selhání OBOU rodičů), jídlo bez mobilu, atd .... Jasně, že tě nebudou respektovat. Jsi pro ně vetřelec v jejich vztahu s otcem.
Musíte si nastavit společně pravidla pro všechny. Někam je pověsit a co bude následovat za porušení - to je super nápad. Budeš to mít náročné, ale vztah bych nevzdávala hned. Zvlášť pokud jejich otec to vidí stejně a chce s tím něco dělat.
Tak předně, vychovávat, upozorňovat, komentovat má otec. Ne ženská, kterou vidí poprvé v životě na cizím ( jejím) území. Že se jim rodiče málo věnují bude asi fakt. Co poradit? Podpořit chlapa,ať se víc zapojuje. Protože čtyři dny v měsíci jsou plivnutí v moři. Vy dva musíte stát při sobě, mít pravidla ( až spolu budete bydlet) a držet se toho. Ale hlavní slovo u nich musí mít jejich rodič. Ne žena,která má úplně jinou situaci se svými dětmi,než prožívají oni. Ty sis svoje děti vychovávala od malička, víš jaké jsou,jaké mají geny, jakou rodinnou, sociální situaci, ve výchově se s ex shodnete, máš je naučené na určité věci a přijde ti to automatické. Věř ale, že jsou rodiny,které fungují jinak. Chápu,že jsi překvapená. Nemile. Patchworkova rodina přináší mnohá úskalí. Taky ji máme, moje, tvoje, naše. Ale bydlení naštěstí naše společné. Naše pravidla. Přesto na děti,které člověk vídá dva víkendy v měsíci, se působí hrozně těžce. Fakt.
Tvoje děti si stopnou TV..ale v jiných rodinách to chodí jinak. Myslíš,že ty děti jsou telepati,že tvoje pravidla a fungování vaší domácnosti, a to co ty považujes za samozřejmost znají? Těžko.
Predstavuju si tu situaci na sobě. Kdyby se teď můj taťka dovedl novou paní a ta mě měla tendenci vychovávat na prvním setkání. No, nevím. Ale myslím, ze i teď ve skoro třiceti letech bych ji dala co proto.
Nečetla jsem všechno, ale nemohly děti dělat taky naschvály? Musí být pro děti těžké seznamování s cizím člověkem...
Ale co si neodpustím - je zajímavé jak snad každá macecha vidí děti svého partnera jako nevychované a zanedbané spratky a čuníky.
@klokanka31 nemusí to být naschvály, něco může být i ze stresu, nepozornosti..no a hlavně, některé děti takhle " nevedene" prostě jsou. Moji kluci když přijdou od otce,tak mám dojem,že taky ledacos flakaji. Nebo aspoň dřív to tak bylo. Než se přeorientují na jinou domácnost, požadavky.
@klokanka31 pokud 20 minut rozčesáváš holčičce vlasy, protože tam má pěkné tři dredy, co jiného si myslet? Chtěla zaplést copy jako moje malá a tohle jsem tam našla 💁
@zrzinda předpokládám, že asi už víš, že posmrkaný kapesník patří do koše a ne na koberec. Doma ať si je hází klidně do postele, já mám zřejmě přehnaná očekávání, když si myslím že by to dítě mělo vědět 💁
@andelka moje děti mání taky vždy tak půl dne po návratu od otce dojem, že nic nemusí a chovají se děsně. Pak se ale srovnají a zase jedeme dál.
Na chování jeho dětí mě ale uppzornovala i jejich babicka, která to sama těžce nese ( mluví na ně a oni sice na ní koukají, ale neodpoví, nepozdravi, nerozloučí se) 💁
@klokanka31 Přesně! A vždycky je to vina matky. Pan otec si je vezme jednou za dva týdny na víkend, chce být ten hodný, takže rezignuje na výchovnou roli, v podstatě je jen hlídá, ale zlá ošklivá mámotáta, ktrerá s nima řeší všechno, za to může 👍 Pro mě by bylo varovný ne to, jak se chovají děti, ale jak on se postavil ke svojí rodičovský zodpovědnosti.
ano máš přehnaná očekávání. Máš očekávání. Předpokládáš, že.... a to bys neměla. Asi to je těžké, ale neměla bys očekávat vůbec nic. Pak uvidíš co a jak... meli jsme asi 2x na víkend kluka necelých 6 let. Nekolikrát denně se nám pokadil nebo počůral. Asi toho na něj bylo moc, ale prý to dělá i doma. Tak jsme ho holt museli furt převlíkat a prát.
Moje dcera ma taky nekdy dredy ve vlasech-ma je kudrnate a staci treba den nerozcesat a je to.Rozhodne to ale neznamena,ze je zanedbana.A co bych si pomyslela?Ze matka pouziva nevhodne pripravky obsahujici protein,ktery cuchani zpusobuje.
@ai30 Přesně. A ještě autorka napíše "moje děti mání taky vždy tak půl dne po návratu od otce dojem, že nic nemusí a chovají se děsně. Pak se ale srovnají a zase jedeme dál." ... Tak třeba doma u mámy taky fungují normálně, ale z táty mají prdel, protože ví, že jim nic neřekne... Proč si je teda nevezme do střídavky? Nebo nepožádá o častější kontakt?
@treasurka
Tak deti jsou jako prdy-kazdy snese jenom ty vlastni.Co u svych prejde,u cizich je problem.

@lencaa11 jsou od sebe přes dva roky a vztah ukončila matka její nevěrou. Partner chtěl vztah několikrát slepit, ona se hned odstěhovala k milenci, aby se za 3 měsíce opět stěhovala jinam, překvapivě jim vztah nevydržel 🤪