Zvládnu vztah s partnerovými dětmi bez základů chování?
Ahoj, asi podle názvu diskuze tušíte co přijde a hledám další ženy, s podobnou zkušeností. Nehledám řešení, jen pohled dalších žen.
Zůstala jsem sama se dvěmi dětmi 3 a 6. Nyní se objevil v našem životě velice milý a příjemný muž, chlap pro rodinu. Je skvělý a musím říct, že je mi mnohem lépe, přestala jsem trpět na úzkosti a deprese, lépe zvládám péči a hlavně neustále nemoci mých dětí. Vlastně do teď je to jako fajn pohádka v reálném životě.
O víkendu jsem měla možnost se seznámit s jeho rodinou, mámou, segrou a taky s jeho dětmi. A nastal zlom. Jeho děti jsou totiž taková malá, zanedbaná zvířátka, bez základů slušného chování…například vyběhnou ze záchodu, nespláchnou, nezashnou, ruce se neumyjí. Na upozornění, co by měli udělat nejdříve neragují a straší kluk 7 let pak jen drze odpoví, ať ty dveře zavře táta, že stojí blíž. K večeři chtěli jen suché špagety, Ok nemám problém. Ty ovšem jedli rukama a kluk neustále koukal do mobilu- 3x jsem ho upozornila, ať mobil položí. Ignoroval mě. Ke snídani si dal meloun, ruce zásadně utiral do trička. Na upozornění, ať si tu ruce umyje se zasmál a opět je utřel do trika. Na pozdrav neodpoví, ani se nerozloučí, ani jeden. Jejich táta se snažil je krotit, ale mám pocit že jen proto že takové chování vadilo mě.
Jako moje děti taky nejsou svaté a mají své “dny”, kdy to stojí UA to. S čistým svědomím je ale mohu kamkoliv vzít a nemusím se za ně stydět.
Takže teď váhám, zda se chci do takového vztahu pouštět a investovat čas a energii. Přítel přiznal, že jsou dost zanedbaný a některé věci mu vadí, jeho syn je evidentně podviživený, bledý, kruhy pod očima, nejlepší jídlo jsou jablka….zuby si čistí bez pasty, prý je pálí, takže si dokážete představit, v jakem je mají stavu…
K těm vlasům a dredům. Mé dceři bude v létě 5. Opravdu ji češu denně, a přesto má každé ráno ve vlasech dredy, jak píšeš.
"Upozornit dítě na nevhodné chování podle mě není nic špatného a je jedno zda je to sousedovi dítě, dítě kamarádky, nebo cizí dítě na hřišti. Vychovávat si budu jen ty moje dvě"
Jako vážně upozorňuješ na jiné chování i cizí děti, třeba na hřišti? No, tak snad se na něm nepotkáme...🙈
No, už asi diskuzi dočítat nebudu, asi jsem ani neměla... "vztahy nejsou černobílé, věř že otec, který řve přes dvě místnosti na plačící dvouleté dítě, které chceš naučit spát samotné v pokojíčku, není dobrý otec." Myslíš, že učit dítě usínat samotné přes pláč je OK? Promiň...
@zelenaesmolda matka ve styku bránila tak, že děti očkovala, často před nimi brečela a dávala to za vinu otci, děti to pochopili tak, že táta mámě ubližuje a proto k němu nechtěli… navíc se nastěhovala k milenci od kterého se po třech měsících stěhovala do nového pronajmu a opět dětem řekla, že za tu změnu může táta ( a on jí se stěhováním ještě pomáhal), hezky to otočila proti němu. Děti si k němu vytvořili averzi…Tak mi pak řekni, jak chceš přijít za dětmi s papírem v ruce a donutit je s tebou strávit víkend???
@oveckaluky hele nevím, vlasy jsem jí rozčesala, přes den měla copy, večer jsme to opět před spaním pročísly, ráno rozčesat vlasy trvalo cca 30 vteřin, oproti 20 minutám. Má krásný, pevný a kvalitní vlasy, nic co by se hned cuchalo, tak zkrátka vidím chybu v péči 💁
@oveckaluky ne, to si teda nemyslím. Jen jsem po probdělé noci neměla sílu jít k synovi já, vzbudila jsem otce ať tam skočí a on to vyřešil takhle…takže jsem za synem šla opět já. Tohle není a nebyla moje vychován metoda!
Tak u nás stačí, aby spala s rozpuštěnými vlasy, a máme ráno co dělat.
Promiň, fakt to o tom pláči vyznělo jinak.
Ano,pokud jsou deti male a takhle lehce manipulovatelne tak bych si ten styk vynutila klidne s papirem v ruce.Ony z toho rozum nemaji,jednou ale pochopi jak to bylo a budou rady za to,ze matka vztah s otcem uplne neprerusila.
@oveckaluky tak představ si, že pokud cizi dítě flákne moje dítě lopatkou po hlavě a jeho matka nevidí nebo nezareaguje, zabráním dalšímu konfliktu já 🙈ale asi je lepší si nechat bezdůvodně mlátit dítě, aby se cizímu nestala újma, že? 😂
@oveckaluky
K tem dredum-doporucuju podivat se na fb do skupin Mama z Afriky nebo Curly girl metoda.Ve spouste pripravcich je protein,na detske vlasy nepatri a zpusobuje cuchani.
Kdyz jim tam vyfotis jake pripravky pouzivas tak ti poradi jak peci o vlasy upravit,aby se tolik necuchaly.Muzes treba na spani davat satenove bonnety nebo povlaky na polstar.
@zelenaesmolda v tom případě doufám, že tohle nikdy nebudeš muset řešit 👍
To by bylo prozření 🙈 z celé té situace, z reakcí dětí a hlavně z "činnosti" soudu a odpod.
A co jineho ma ten otec teda delat?Nechat matku at deti proti nemu uplne postve a rozbije jim vztah na cely zivot?V puberte uz to fakt nenapravi...
Opět to jaksi vyznělo jinak, původně... no, nějak se to omluvit musí...
@zelenaesmolda Díky, pomáhá nám sprej na rozčesávání z DM, co mi tu holky poradily. Nepoužívám v podstatě nic, stále ani nepotřebuje ani klasický šampon, jen přidávám dětský gel do koupele. Vlasy má krásné, jen cuchavé.
@oveckaluky
ty drogerkove spreje vetsinou prave moc dobre nejsou z hlediska slozeni.hod mi sem odkaz na ten,ktery konkretne mas
@zelenaesmolda víš co dělal? Chodil za nimi alespoň na návštěvu, když děti chtěli vzal je na hodinu ven na hřiště, do kina, postupně k sobě zase cestu našli a teď s nimi tráví víkend v pohodě, na jarňáky spolu jeli na hory.
Ona taky matka prozřela a časem zjistila, jak se jí hodí volný víkend a přestala prudit…
@zelenaesmolda https://www.dm.cz/balea-sprej-na-rozcesavani-oc...
Bez něj to jde blbě. Ale jako taky to jde, jen to dlouho trvá.
@zelenaesmolda Hele jak s tebou většinou souhlasím v tvých názorech, tak v tomhle si myslím, že nemáš úplnou pravdu. Kdybych v tom teď rok nežila, nikdy bych nevěřila, co všechno se může dít. Můžeš mít vyjednané cokoli, ale když ti dítě brečí, že k tobě prostě nepůjde, tak ho přece nedotáhneš pod krkem do auta. Určitě je důležité to nevzdávat a hledat další a další cesty, ale když máš bojovat proti vlastnímu dítěti, tak těch cest na výběr moc není. A někdy je fakt jediné řešení čas - až se ohoblují hrany, až vychladnou emoce, až to štvavé matky přestane bavit.... Pak teprve můžeš začít dětem vysvětlovat, že se jim opravdu nic špatného neděje. Ale pod nátlakem toho moc nezmůžeš.
@zelenaesmolda ona píše že je chlap má o víkendu 1x za 14 X dní...! Proč by neměli být s chlapem spolu?
@irmamala
Ono je to totiz celkove tezka situace,zalezi na mnoha faktorech.
Na jednu stranu souhlasim s tim,ze kdyz dite breci,ze k tobe nechce tak je blbe ho nutit.
Na druhou stranu v tom opravdu muze hrat roli manipulace ze strany druheho rodice a dite casem pochopi,ze tata je fajn a neni pravda co o nem maminka povida.Bez nekdy vynuceneho kontaktu by se tak ale treba nikdy nestalo a v puberte uz by bylo pozde.Ono je totiz docela mozne,ze ty rany se neobrousi a matku to stvani neprejde.
Ale taky to muze byt tak jak rikas,ze casem emoce opadnou a bude to v poradku.
@oveckaluky
zjistim ti to,pres curlsbot prosel coz je dobre ale muze tam byt neco co neni vhodne pro detske vlasy.
jinak zkus spis treba urtekram,ty jsou non toxic.
Jak to tak čtu... Lpíš na věcech, které jsou pro maminku dětí evidentně nedůležité. A neexistuje síla, která by jejich mámu přiměla změnit priority na stejné jako máš ty ☝️ Takže máš dvě možnosti: 1. smířit se s tím a každý druhý víkend preckat jejich existenci. Ostatně tvoje děti to nejsou, tak nač se stresovat s jejich zacuchanýma vlasama..
2. Vztah ukončit, protože pokud nejsi schopná přijmout věci tal jak jsou, byli byste nešťastní všichni.
@zelenaesmolda No v to jsme právě doufali, že když s námi bude "muset být" skrz soud, že pochopí, že jí s námi může být fajn. No, ale jak píšu, ani ten papír není samospásný. A teď jaká je ta správná cesta? Přistoupit na její podmínky a vídat se odděleně? Jelikož je na pořadu dne společné bydlení, tak velmi složitě proveditelné. Nebo nepřistoupit a riskovat, že se s otcem přestane vídat úplně? Ani varianty někdy všichni, někdy samy neprošly. Takže věř, že v nějakém příběhu budeš ten špatný, i když jsi se snažila jak jsi mohla.
@irmamala
Asi bych se nenechala vydirat matkou ditete.Ona kdyz si najde pritele tak se s nim bude vidat bez deti?Tezko.
Mno, zakladatelko, nezávidím ti… ale taky moc nechápu, některé názory zde…
Mám jedenáctileta dvojcata, 5 let jsem rozvedena a 4 roky mám bezdětného partnera ( bydlíme spolu) … vždy jsem měla za to, ze moje děti jsou vychovane - a za tím si i stojím - ALE … jsou to děti…někdy nezhasnou, občas nesplachnou, neumyjou si ruce, bordel v pokoji, drobky všude… a partner je za to docela dost napomíná… Až moc na můj vkus… mám potvrzeno z více zdrojů, ze na návštěvách kde nejsme přítomni jsou vzorní…
S ex mají dobrý vztah, bere si je často - až by se to dalo považovat za stridavou péči - ALE u nej nemusí nic, přijedou po víkendu, smrdí až za roh, dredy rozcesavam ne 20 minut ale klidně třičtvrtě hodiny…jídlo? Parky, pizza, těstoviny s kecupem… - to už jsem taky vzdala ex je vyučený kuchař ale prý ‘mu nic jiného neji’ … doma ji vše - někdy remcaji, ale opravdu sní vše.
Jezdí k němu moc rádi a já, i když se mi to nelíbí, nenadelam s jeho ne-výchovou nic… když od nej přijedou, trvá den než se srovnaji a začnou doma relativně fungovat v nastavených pravidlech…
Věřím, ze časem přijdou sami na to, co je pro život vlastně lepší…
Každopádně - můj byt - moje pravidla… takže byt na tvém místě, tak bych si asi s partnerem sedla a promluvila o tom, jak to bude fungovat - co jsi ochotna a schopna tolerovat a co už je za červenou linii… asi to nebude jednoduché, ale záleží na vás, jak se k tomu postavite… a asi by to chtělo aby se vidali častěji než jednou za 14 dni… třeba den - dva v týdnu na odpoledne bez tebe… proste jen ‘jejich čas’…
@oveckaluky
Jake ma dcera vlasy?
Co si budeme, děti jsou jako prdy. Ty vlastní ještě rozdýcháš... přijde mi, že jsi proti klukovi zaujatá a hlavně ho vidíš poprvé a hned ho komanduješ. To se nediv, že tě bude ještě víc provokovat. Přečetla jsem jen první stránku diskuze, tak promiň, pokud to někde víc rozepisuješ. Ale taky dost záleží na pohlaví. V tomhle věku jsou většinou kluci vedle holek jako totální vemena. Jednou ty děti máš a už vždycky budou určitou "komplikací". Buď chlap nepřijme tvé děti nebo ony jeho, nebo tam budou problémy moje dítě vs. tvoje dítě. Já mám syna 8r, mám teď dva roky přítele, co má také dítě a ačkoliv mezi námi láska jako trám, tak s dětmi to bylo dost komplikované. Každý jsme ze začátku dost nekriticky chránili to svoje, děti rozjeli proti sobě intriky, první rok, když byla mezi námi nějaká hádka, tak zásadně kvůli dětem. Můj syn třeba ve snaze se zalíbit, se vždycky chová jak úplný lunetic.
Pokud vám to jinak klape, tak vztah nezahazuj. Ono to totiž, co se týká dětí, lepší asi nikdy nebude a chce to prostě čas. A hlavně, od výchovy partnerových dětí je zde partner a jeho ex. Ty můžeš jen případně působit na partnera. Nějaká přímá akce až po opravdu delší době (já teprve teď třeba po dvou letech utrousím velmi zřídla poznámku, aby partnera dítko třeba odneslo nádobí do myčky apod. On se na výchově mého syna podílí více, ale on s námi žije, já jeho dítě vidím jednou za dva tádny).
@zelenaesmolda
Tak to ja neviem.Ja by som 2 vikendy bez chlapa prezila uplne v pohode,ale chapem,ze nie kazdy to tak ma.
Je to jedno z riesenie,nic viac nic menej

@kryany K tomu bych ráda, opět z vlastní zkušenosti, dodala, že ano, dá se to přežít nebo se dá taky vídat se bez jeho dětí. Nicméně, děti porostou, matce se nedej bože může něco stát, nebo bude chtít dítě třeba studovat školu ve městě, kde bydlí otec a pak hrozí, že se jí ty děti nastěhují do bytu a bude s nimi muset žít naplno. Mě to "hrozilo", neuměla jsem si to přestavit, že se budu komplet starat o puberťačku, co si neumí ani poskládat prádlo po sobě atd. Naštěstí se mi to vyhnulo. Ale potkaly mě v souvislostmi s jeho dětmi zase jiné nepříjemné starosti. Takže děti se opravdu nedají odpárat. Buď vztah komplet i s dětmi nebo radši vůbec. Mmch. dcérenka ve svých 35ti letech dodnes nepracuje... 🙈