icon

Co budete kupovat mužovi k Vánocům? Tipy

leni78
16. lis 2013

Zajímají mě vaše nápady, nějak mi došly, mám pocit, že všechno má, a co nemá, to je zas pro mě finančně nedostupné 🙂 ( přál by si rodinný vůz, čekáme třetí dítě, ale na auto nemam 🙂 ) Fakt nevim.

Strana
z5
laurital
16. lis 2013

@petrusew Já mám kromě Garpa jen Pravidla moštárny, jenže u nás už jsou knihovny po polovině bytu.Muž říká, že jsme pobočka univerzitní knihovny Brno.
Letos si chci udělat radost a doplnit si kromě mého kompletního Remarqua i italský neorealismus tj. Moraviu a spol.
Každopádně mně by to spolu s lahví kvalitního vína bohatě stačilo.Máš palec hore Péťo.

petrusew
16. lis 2013

@laurital Děkuji, strašně mě to potěšilo. Rádi sáhneme po knížce v knihovně a máme jich docela požehnaně. Nedávno jsem od manžela dostala Malého prince, protože jsem si posteskla, že jsem ho ještě nikdy nečetla, dojal mě k slzám🙂Momentýlně jsem dočetla vojnu a mír, bylo to těžší počteníčko, ale byla jsem hrdá, že jsem to zvládla celé přečíst. Myslím že v tvé knihovničce bych byla jako v ráji🙂

laurital
16. lis 2013

@petrusew Malý princ je klasika, která musí být v každé knihovně...nemůžeš nechat umřít růži, kterou jsi k sobě připoutal..
Krásné, těch knižních dárků se držte, je to nádherná tradice.
Já mám ráda i J.M.Simmela..to by tě také mohlo bavit.
Tolstého mám ráda, i Feuchtwangera, my jsme doma vůbec hodně četli, bohužel u MM ne..

petrusew
16. lis 2013

@laurital Děkuji za tip, určitě se po něčem od něj podíváme🙂 že by měl manžel tip na dárek pro mě? 🙂

laurital
16. lis 2013

@petrusew Jestli mohu doporučit tak od Simmela "A Johnny šel za duhou"

petrusew
16. lis 2013

@laurital myslím že Feuchtwangera jsem četla, nenapsal Židovku z Toleda? Tu jsem dostala na referát v literatuře na střední, učitelka mě v ní chtěla "utopit" jak později přiznala, ale nepodařilo se jí to a já obstála🙂 máme od něj Goyu Ale abych řekla pravdu tohle jsem ještě nečetla🙂

petrusew
16. lis 2013

@laurital Píšu si🙂

laurital
16. lis 2013

@petrusew Já považuju Vojnu a mír za majstrštyk, to málokdo dočte a pak od T.Manna Kouzelný vrch, to je taky masakr.
Já mám strašně, myslím v literatuře, ráda období 20.-50. let a proto mám moc ráda Moraviu, Remarqua, Manna..nebo třeba cokoliv od Steinbecka 😉

laurital
16. lis 2013

@petrusew Děkuji za prima a inspirativní pokec Peti 🙂

petrusew
16. lis 2013

@laurital I já moc děkuji, většina mých vrstevníků moc nečte a když už, tak knihy, které mám ráda jim moc neříkají, jsou na ně moc těžké a musí u nich přemýšlet...a já to beru jako relaxaci a příjemné posezení nad potištěnými listy🙂

laurital
16. lis 2013

@petrusew Souhlasím, miluji chvilky, kdy se s knížkou a dobrým čajem nebo dvojkou vína zavrtám do deky a čtu...to mi Kindle nikdy nedá.
A mě strašně těší, že ti muž dal Exupéryho, zvlášť v době, kdy všichni čtou slátaniny jako Padesát nebo kolik odstínů šedi.Má vkus pan manžel.

petrusew
16. lis 2013

@laurital Určitě mu to řeknu. Zakládá si na kvalitní knihovně, jak tomu říká🙂

laurital
16. lis 2013

@petrusew Tak já jsem si zrovna chtěla vlézt do deky se Simmelem, kterého tu tak doporučuji a s hrůzou koukám, že jsem naprosto dementně u mé nejoblíbenější knížky zblbla název-takže "A Jimmy šel za duhou", vůbec nechápu, proč jsem napsala Johnny, možná proto, že teď poslouchám Johna Lennona?
Kdyby chtěl J.Ledecký napsal remake Pěkné tak z fleku může-Blbá, blbá, blbááááá..

leni78
autor
17. lis 2013

@blahova_andrea Muj taky nečte, prý by bral encyklopedii, nebo něco o hokeji, ale neco pěknýho. ..tak se půjdu podivat.

blahova_andrea
17. lis 2013

@leni78 můj knihy považuje za zbytečnost stejně jako fotky. co potřebuje si najde a přečte na netu

evitaa
17. lis 2013

Ptala jsem se manžela, co by chtěl k Vánocům. Upozornila jsem ho, aby vynechal odpovědi typu, že chce mě (nejoblíbenější odpověď) nebo klid, atd. Tak si tedy řekl o 3D televizi a telefon. No není náročný 😉

caboonek
17. lis 2013

My letos Vánoce hlavně v klidu, penízky se rozkutálely na věci pro miminko, tak jsem se rozhodla pro nový holící strojek a knihu jeho oblíbence Scarrowa

xveronikaxx
17. lis 2013

@leni78 letenky za teplem na únor pro oba a pak zimní sportovní oblečení a asi ještě nějakou drobnost.. o letenkách ví, ale neví kam, zimní sportovní oblečení tuší, a o té drobnosti nemám potuchy ještě ani já 🙂

verlis1
17. lis 2013

Joo, to bych taky ráda věděla 🙂

xveronikaxx
17. lis 2013

@petrusew také miluju knížky, zalézt si pod peřinu, obložit se nezdravým jídlem...jenže většinou to končí ipadem, knihou v pdf kvůli nedostatku času - navíc teď jsem dočetla Deník Bridget Jones 3, který u nás vyjde v knižní podobě bůh ví kdy, teprv vydavatelství koupilo práva... prostě ne vždy se to dá ☹

verlis1
17. lis 2013

@xveronikaxx ahoj, taky uvazujeme o nejake exoticke dovolene, kam chcete letet Vy ?

xdany
17. lis 2013

Přemýšlím o zaplacení denního výletu za psím spřežením nebo hodinky, aby se pořád neptal, kolik je hodin 😅

xveronikaxx
17. lis 2013

@verlis1 napíšu do IP raději...

katchi
17. lis 2013

@xdany jizdu se psim sprezenim jsem kupovala predloni a melo to velky uspech 😉

xdany
17. lis 2013

@katchi To je super slyšet 🙂 Asi do toho ty peníze vážně dám!
On pořád "otravuje", že potřebujeme smečku samojedů (husky/malamuty jsem teda zatrhla v počátcích) a že s nima bude jezdit...jenže vzhledem k tomu, že je v práci od nevidím do nevidím, tak smečku bych dostala na starost já 😅

babulinkab
17. lis 2013

pod stromeček jsme si vzájemně koupili oblíbený parfém, ale je to víceméně kvůli dětem, aby jsme pod stromečkem něco měli......kupovat překvapení, aby se třeba pak nelíbilo, z toho už jsu vyléčená...ať si každý radši koupí sám, co uzná za vhodné 😉 😉 😉 😉

leg
17. lis 2013

@laurital jé, jsem ráda, že se tu našel někdo, kdo opravdu rád čte a veřejně to přizná. 🙂 Všichni tito autoři patří také k mým oblíbeným a už se moc těším, až odložím skripta a zavrtám se do postele s pěknou knížkou. A to že jich tu mám požehnaně (vyklízeli jsme dům po babičce, kde jeden pokoj byla obrovská knihovna) a miluju tu jejich vůni. 🙂
Jinak dárek pro milovníky knížek je také (když už si někdo netroufne sám vybrat) dárková poukázka do knihkupectví. Bohužel v rodinném rozpočtu na to nezbývá, ale dostat takový to dárek, tak jsem nadšená.

katchi
18. lis 2013

@xdany prave se samojedama manzel jel 😀

jika10
18. lis 2013

Tak pro manžela mám zateplenou mikinu, termo čepici, ještě mu koupím nějakou tu kosmetiku na holení a po holení a zjistila jsem, že mu došel jeho oblíbený parfém

verlis1
18. lis 2013

@kamino Ahooj, taky bych chtela koupit manzelovi hru na plyastation GTA 5, ale nikde ji nemuzu sehnat, kdyz jsem si dala do vyhledavace, tak me to pise, ze hra bude v prodeji az na jare 2014, ale mozna jen špatne hledam, mohla bych se zeptat, kde si ji koupila ty?? Děkujuu 🙂

Strana
z5