icon

Jaký je váš systém pro vánoční dárky pro děti?

30. lis 2023

Ahoj ahoj, ptám se proto, že manžel na mě dneska prskal, protože jsem se zeptala co dáme malému k Vánocům (3r). Reakce NIC má TOHO DOST, mě docela zvedla z židle. Chápu, že má v říjnu narozeny a že nějaké věci už dostal ale na Ježíška se těší a samozřejmě že nějaký dárky dostane. Manžel je hodný ale štve ho.. ani vlastně nevím co ( že je to tak brzo po sobě, že má dosti věci....atd). Přitom zase tolik věcí nemá. Dostává hodně věcí na vyrábění, omalovánky atd prostě věci které jsou zachvilku hotové a na výhoz. Ale hraček jako takových má několik. Tak by mě zajímalo jak je to u vás? A ještě by mě zajímalo zda vám takto staré dítko řekne co by chtělo?? Ukazovala jsem.mu katalog hraček atd a nikdy neřekne konkrétně co chce. Ráda bych ho do toho zapojila ale moc zájem nemá. Je trochu nervák a u ničeho moc dlouho nevydrží... Takže projde dvě stránky a jde si hrát 😂

Strana
z4
teryem
1. pro 2023

Mají spousty dárků ze všech stran, třeba 15-20, ale většina jsou jen drobnosti pro radost, pak třeba 3-4 větší dárky. A je mi to úplně jedno. Teď jsou malé, až vyrostou je jak po kouzlu, tak po radosti. Vždycky, když si píše Ježíškovi, poprosí o to, abychom všichni byli zdraví, šťastní a spolu. Ví, že hromady dárků nejsou všude samozřejmost, že spousta dětí nemá nic. Váží si toho, ale je to dítě. Snažím se ho vychovávat celý rok, nepotřebuju mu zrovna na vánoce dokazovat hroznou dobu tím, že mu dám jeden dva dárky. Ale když to tak mají jinde nastavené, tak ať. Každý podle svého.

hanourek_
1. pro 2023

@michaela666 ty jo odložit narozeniny až na Vánoce.. to asi ne . Chci aby věděl, že tenhle den prostě má narozeniny a druhý den přijde Ježíšek. No určitě děkuji.. sama jsem na to opravdu zvědavá jak to budeme řešit hlavně s oslavkou :D jak říkám uměl si to vybrat

elu
1. pro 2023

@kochichak84 dokupte 🙂

kochichak84
1. pro 2023

@elu už mám. Viděl jak si prohlížím pouzdra. Bobek řekl že by chtěl nové a že ho vyměnit za jedno z těch aut co si přál, tak to byla jasná volba ❤️

klokanka31
2. pro 2023
fatal_error
4. pro 2023

co nejmíň, rozhodně.
ideálně tak 1 až 2 dárky od nás, od prarodičů a od druhých prarodičů, celkem tedy max 6 dárků na dítě a i těch 6 mi přijde dost.
jinak šestiletej si řekl, že chce mikroskop, téměř čtyřletej si přeje kolo a půlroční si neřekne a nemá z toho zatím rozum. 🙂

fatal_error
4. pro 2023

@klokanka31 no jo, jenze nas syn uz minuly rok ze skolky prisel s tim, ze jezisek neexistuje, ze je vymyslenej. a ted pred nedavnem prisel s tim, ze mikulas, cert a andel jsou jen prevleceni lide. tomu nejde zabranit, vzdy se nejakej malej debilek najde.
vubec jsem nevedela, jak mam reagovat, zaskocil me, tak jsem mu potvrdila, ze to prevleceni lide sice jsou, ale ze to je takova hra, takova hezka kouzelna hra a kdo chce, ten tomu veri dal. a hlavne at to nerika mladsimu brachovi, abysme mu to nezkazili. stejne si ted musi myslet, ze jsme mu lhali a delali z nej blbce.

klokanka31
4. pro 2023

@fatal_error To je smutný 😟 Nám se zase stává že nějaký blbec se zeptá jestli už máme dárky na Vánoce, tak naší malé vysvětluju že zlobivým lidem Ježíšek dárky nenosí, a proto si je musí kupovat sami...Ale k nám že chodí Ježíšek.

verciiik
4. pro 2023

@klokanka31 kdo nemá sám malý děti, tak to prostě nedomýšlí. U nás třeba byli na vánoce tchánovci, ze začátku dobrý, pak se přestali hlídat, když si mysleli, že děti neposlouchaj, a vždycky, když jsme rozbalili něco od nich, tak nám začli vyprávět, kde to koupili/jak to sháněli atd. 🙈

fatal_error
4. pro 2023

@verciiik prave a deti jsou potom imho dost zmatene a ted si kladou otazku, jestli jim rodice lzou a duvera je narusena raz dva.

fatal_error
4. pro 2023

@klokanka31 tenhle psycholog zase radi rict detem pravdu, nazory se proste lisi

https://www.youtube.com/watch?v=DWiFXgO-oMI
klokanka31
4. pro 2023

@verciiik A tohle je na houby. Naše malá slyší všechno i když vypadá že si nás vůbec nevšímá.

Strana
z4