Jaký je váš systém pro vánoční dárky pro děti?
Ahoj ahoj, ptám se proto, že manžel na mě dneska prskal, protože jsem se zeptala co dáme malému k Vánocům (3r). Reakce NIC má TOHO DOST, mě docela zvedla z židle. Chápu, že má v říjnu narozeny a že nějaké věci už dostal ale na Ježíška se těší a samozřejmě že nějaký dárky dostane. Manžel je hodný ale štve ho.. ani vlastně nevím co ( že je to tak brzo po sobě, že má dosti věci....atd). Přitom zase tolik věcí nemá. Dostává hodně věcí na vyrábění, omalovánky atd prostě věci které jsou zachvilku hotové a na výhoz. Ale hraček jako takových má několik. Tak by mě zajímalo jak je to u vás? A ještě by mě zajímalo zda vám takto staré dítko řekne co by chtělo?? Ukazovala jsem.mu katalog hraček atd a nikdy neřekne konkrétně co chce. Ráda bych ho do toho zapojila ale moc zájem nemá. Je trochu nervák a u ničeho moc dlouho nevydrží... Takže projde dvě stránky a jde si hrát 😂
Syn i dcera si namalovali jeden dárek. Už loni si syn namaloval jeden dárek a dostal toho víc a hrozně se divil, proč má víc dárků než chtěl. Takže teď váhám jak to udělat, jestli jim tam dát každému opravdu jeden dárek. Teď měli narozeniny a dostli tolik dárků, že je ještě ani po 14 dnech nerozbalili.
@klokanka31 já věřila na Ježíška do 9ti let 🙈 a Vanoce nesnáším...mám tři děti - 8, skoro 5 a 1.5 a ano, Vánoce mají se vším všudy, ale ode mě je to bohužel hooodne přetvářka. Co potřebují nebo si ne úplnou blbost přejí během roku, pořídí se, sportovní náčiní a oblečení taky, nevidím důvod, proč to všechno nechávat na prosinec. Jako ano, ta rozzarena očička jsou k nezaplacení, ale...
Zrovna předevčírem jsem říkala manželovi, že už se tesim až bude nejmladší vědět, jak to s Ježíškem je...sebereme se pak na svátky a zmizime někam na dovcu, jeden dárek každý a hotovo.
@sarkoc to my máme teď. Hned po svátcích jedeme. Proto ani ty dárky tolik neřešíme. Myslím si, že nejsme materiálně založený a i ty děti to vidí. Během roku máme všeho dost.
Já pořizují obou dcerám dá se říct zároveň jak na narozky tak i na Vánoce od všech,takže uf...takže to není o počtu dárků ale spíš o finanční hodnotě
No tak jestli ho stve ze to je moc po sobe ...co na to rict?....
tak te mel oplodnit o 4 mesice driv😂
Taky říkáme že toho má dost protože po celý rok dostává hračky ale že bychom mu nic nekoupili k Vánocům to by nás nenapadlo. A počet dárků záleží co si přeje bude mu šest takže letos bude mít 4 dárky a ještě něco od mých rodičů a od příbuzných. Letos je nás o jednoho člena na víc tak jsme to rozdělili že i on bude mít 4 dárky 😊 a nejmladší mu bude 6.mesicu teď v neděli
tak byt to na manzelovi, tak deti taky nic nepotrebuji a vanoce ho serou, neni co slavit... takze jsem ho poslala rovnou k mamince at nas neprudi a deti budou mit vanoce normalni... bud at se probere nebo tady nemusi byt.. vanoce jsou pro deti.. darku bude mit kazdy cca 5, ale mezi tim taska do skoly, lego, neco na vyrabeni, vejce s plysakem..jako takovy hromady toho nebudou, to nemam rada, ale par veci co jim udela radost urcite, jsou mali jen jednou..
Syn dostane v podstatě jeden dárek. Je vcelku drahý, ale moc ho chce. Loni a předloni to bylo podobné. Ale tam měl dárky na doplnění a ty ho absolutně nebraly. On si řekne co chce. A nikdy nechce nic navíc. Dcerka dostane jeden velký, ale k tomu se dokoupilo příslušenství, ale taky to bude "jedna krabice". Je možné že to psychicky nevydržím a stejně něco dokoupim 🤣 i manžel už se začíná ošívat že by bylo třeba 🤣
@fandysek_1 asi tak. Syn byl překvapený taky. On stejně jen viděl ten hlavní a zbytek ho nezajímal. Ale ví že dárky dostane tři. Jeden doma a pak ještě i prarodičů jedněch i druhých.
Muž měl jen špatný den, ne? Nebo to myslel vážně? My máme obě děti narozené na podzim.. dcera konec září, v prosinci svatek..syn listopad..takže je toho taky dost a snažím se to redukovat a babičky trochu směřovat. Naši jsou v pohodě. (Protože pohodlný) tchyně je premotivovana..loni koupila k dárků, který jsme si vybrali (na její žádost) ještě další zbytečnosti..a muž má času dost, nechává to na mě a kolem 15.se splaší a začne vymýšlet a je jak urvany že řetězu..hlavně pokud jde o syna
Letos ale mám pro oba pyzama, zupany, knihy, karty..a pak hračky, jakožto hlavní dárky.
@keysi90 u nás je to měsíc po Vánocích narozky syn. Takže vymyslet něco je někdy na palici. 🙄
My máme tři děti a každé dostane doma dárků pět - jeden měkký, jednu knihu a tři co si přejí (rozumně - jeden dražší, dva méně). Babičky dávají 1000 každá, tak pak najdou něco i u nich.
Cca 5-7 dárků a podobně u babiček. Průběžně si během roku zapisuju, co mě napadne jako vhodné, co se mu někde líbilo apod. Letos jsme prvně zkusili vybírat podle katalogu, ale taky mu to nešlo 😀 (je jen o trochu starší). Dala jsem mu fixu a spíš si z toho udělal omalovánky 🙂
Bych ho pleskla.. 😁🤷 Dcera ma narozeniny 20.12. Takze pecka jeste vetsi.. 😁😂Ale tak proste nakpuoim darky a pak jeden vyradim a ten dostane k narozeninam.. 😊 A financne zalezi jak clovek na tom je.. 😊Ale jelikoz si u vas jeste nerekne co by chtel..tak je to fajn,vedet co ma rad s cim si rad hraje a proste mu treba nejakou sadu lega/auticek/masinek/dinosauru zvetsit.. 😁🤷.. Nemyslim si ze deti musi mit darky za tisice.. 😊 V tomhle veku.. 😊
Miminku jeden dárek, 4leťákovi cca 10 dárků od nás rodičů jako hry a stavebnice, tvoření (14.12. má narozky), puberťák vysněný boty a peníze.
Letos dostane devitilety syn pocitac a židlí k nemu tak bude radost Veliká. Menší pětiletý syn dostane nějaký merch, a přál si hodinky, brýle potapeci, povlečení a tašku do školy. Každý pak ještě knížku, oblečení , kosmetiku. Mladší má hned 2. Ledna narozky tak musím koupit něco navíc.
Mame rádi bohatého Ježíška, takže mají dárku hodně, no a co ?myslim ze okolo 10. Plus u dvou babiček. Dáváme třeba i sportovní vybavení, minuly rok syn boby s volantem, dcera brusle na led. Pak vždy knizky, společenské hry, tvoření, Lego a něco co si přeji plus nějaké maličkosti. Letos chtěl syn velké Lego Star Wars, stoji hodně. Pak vez z tlapkove patroly, boty na bezky, Boffin. Dcera bude mít z bazaru set na bezky, protože vyrostla. Pak taky Lego, nějakého psíka na vodítku si přála nejvíc a přemýšlím o fotaku s tiskem fotek, protože myslím, ze to by byla nadšena. Mobil ještě nemá, a klasicky foťák se mi moc nechce kupovat, nevím, ještě to promýšlím. Snažím se aby měli stejný počet a typ dárku.
Dcery dostanou každá cca 15 dárku, mam rada pod stromečkem hodně darecku. Většinou dostanou jeden velký a hromadu drobnějších, letos na ten velký hlavní nemám nápad, tak bude spousta malých.
My až tak neřešíme hodnotu (jako děti). Ale řešíme hlavně stejný počet (jako děti). Letos dáváme každé 5 a babičký dají každé 1. Jsou v tom velké věci, co si přály. A také úplné kraviny. 😅
Jeste nevim. Ale k tem datum - kdy ma pritel narozeniny, svatek, kdy mate vyroci? Neni neco aspon trochu po sobe? Ze bys mu jako nekdy taky nedala darek, ze dostal nedavno?
Syn má 17.12 svátek, pak Vánoce a hned 9.1 bude mít 5 let. Nenapadlo by nás, ze by třeba už k narozeninám, nebo pod stromeček nedostal nic. Dcera ta je zas narozena v únoru. A to samé. Pod stromeček dostávají tak 6 dárku kazdej. A ve 3 letech ne ze by si přímo řekli nebo věděli takhle co chcou. Když jsem jim ukázala časopis do hrackarstvi tak tam by chtěly nejraději všechno 😄
@fire85 Syn chodí do malé soukromé montessori školky, kde je část dětí bez Ježíška. Navíc tam jsou i děti z kultur, které Vánoce neslaví vůbec. Ptala jsem se učitelek, jestli to nějak zohledňují a prý v tom rodiče hledají větší problémy než ty děti. Těm stačí říct, že každý to má jinak, popovídat si o různých tradicích a hotovo 🙂.
Pár dní před Štědrým dnem se u nás scházíme ve větší partě s kamarády a jejich rodinami a tam na Ježíška kvůli ostatním dětem hrajeme a v pohodě.
My i doma říkáme, co chceme do Ježíška, rozsvěcíme stromeček a dáváme pod něj dárky, když u toho syn není (dokonce i zvoním na zvoneček), ale prostě syn ví, že to je jenom hra.
My máme vždy 1-2 hlavní (velké lego, magnetická atp) a pak kolem 10 malých. Plus cca 5 společných. Celková cena kolem 8000,- pro tři děti. Jsou malí. Částka se bude časem zvětšovat a dárků ubývat 😂..zatím věří na Ježíška, takže pohled na 50 dárků na zemí pro celou rodinu je super ☺️
Syn se narodil pár dnů před štědrým dnem. A nehodlám ho ošidit ani o narozeniny, ani o vánoce. Jsem ráda, že se těší, že ještě spolu se sestrou věří na Ježíška a prožívají to kouzlo. K Vánocům toho dostanou vždy dost. Letos jde spíše o levnější dárky, neni tam žádný velký vau dárek. Bude toho dost na tvoření, jemnou motoriku, ale budou mít splněna i přání, co psaly do dopisu Ježíškovi ( byly to také spíš drobnosti).
Miluji Vánoce, během roku dětem nekupuji žádné kraviny, ani hračky. Opravdu jen na narozky, svátek či Vánoce. Snažím se jejich přání plnit.
Ve třech letech si toho děti ještě moc neřekly, chtěly hlavně odrážedla, auta, panenky. Postupně se to vytřídilo a teď se opravdu těší.

U nás nosí dárky Ježíšek, dcera na 7, syn 4, na konci února má 5. Dcera kdyby mohla napíše si kupu dárků, ale ví, že má napsat 2 které si opravdu přeje. Takže tam je lego Harry Potter a Albi globus, samozřejmě že dostane i další dárky, které vím, že si přeje a které ji udělají radost. Syn pořádně neví co by chtěl, jen že chce spidey lego a chodícího dinosaura. U nás se snažíme 5-6000 za jednoho max, což při dnešních cenách vyjde tak na 5 dárků maximálně. Vždyť jen takove lego je raketa. Plus dostanou ještě od zbytku rodiny, takže toho budou mít dost. Dcera na Ježíška stále věří, ale je teď v 1. Třídě a už ji taky kamarádka říkala, jak to mají doma oni, že dárky kupují rodiče a dávají pod stromek. No nadšená z toho nejsem.