Jsem kmotra. Co dát synovci k prvnímu svatému přijímání?

mandella
11. kvě 2015

Ahojte, prosím o radu - asi spíš lidi, kteří chodí pravidelně do kostela 🙂
Jsem kmotra osmiletého klučiny, který jde k prvnímu svatému přijímání. Jako kmotra mu chci dát dárek, ale ideálně něco, co by využil - takže ne kapesní Bibli, růženec ani kancionál, což se asi normálně dává. Napadlo mě nechat vyrobit mikinu s křesťanským potiskem (něco cool, aby se nestyděl to nosit), jenže mají jen pánské mikiny (shop.in.cz). Pak mě napadají ještě hodinky, i když už to s tím přijímáním moc nesouvisí. Hlavně nechci koupit nějakou blbost, hraček má kolem sebe dost. Ale kupovat něco "svatého" jen proto, abych měla něco v ruce, taky nechci. Díky za případné rady!

mandala
11. kvě 2015

No já nevím, já si myslím, že to k tomu prostě patří, dostat něco symbolického pro tento den. Moje dcerky jdou za měsíc taky k 1. sv. přijímání a ještě jsem nepřišla na nic ideálního, co jim koupit na památku, ale pokud nevymyslím nic jiného, tak dostanou stříbrný křížek na řetízek. A jak víš, že by třeba nějakou knížku modlitbiček nevyužil ? Jako hračka mě přijde, že se vůbec nehodí, hodinky by možná šly i ta mikina s potiskem.

barborka09
11. kvě 2015

@mandella já bych klidně dala hodinky. Když jsme k přijímání chodili my, tak hodinky tehdy dostal každý druhý. Ovšem to byla osmdesátá léta, co se dává teď netuším.

evulina77
11. kvě 2015

@mandella dospělácké hodinky, malej doroste...

coxa
11. kvě 2015

Zlatou - stříbrnou minci nebo medaili. Je to na památku a i to má hodnotu.

mandella
autor
15. kvě 2015

Dámy, děkuju všem za rady. Hodinky jsem odpískala, malý už má dvoje a ani jedny nenosí. Nakonec z toho je stříbrný křížek na stříbrném řetízku, hezké a docela i levné (250 korun). Snad bude spokojený...
@mandala @barborka09 @evulina77 @coxa