icon

Malé vánoční dilema, jak je to u vás?

svetlanap
14. říj 2015

Řešíme teď s mužem problém, nastolil ho tuhle u večeře otázkou : "A co stromek, bude ho malej zdobit s náma, nebo ho bude nosit Ježíšek?" No a to je i má otázka na Vás. V manželově rodině nosí stromek Ježíšek, u nás jsme ho zdobili s rodiči a vždycky to bylo fajn rodinné dopoledne a naši nemuseli řešit, jak přede mnou utajit jedli nebo to, jak ji propašovat do obýváku. Každopádně i to, že stromek nosí Ježíšek a kouzlo toho okamžiku, kdy se v půli dne objeví stromeček je super. Co u Vás zkušenějších, jak to máte? Vyhrálo Vánoční kouzlo stromku, který se náhle objevil nebo praktičnost a chvíle, kdy dítě má super zábavu na několik hodin a užije si to s rodiči.

Strana
z3
zuhur
5. lis 2015

Zhruba do tří let syna jsme stromeček zdobili 23. my s manželem a stromeček čekal ráno nachystaný jen bez dárečků. Od loňského roku už zdobíme dopoledne spolu s dětmi a je to strašně fajn. Některé ozdoby vyrábíme, loni si prcci vybrali na trzích každý svoji ozdobu, kterou jsme pověsili na stromeček (letos to asi zopakujeme) - je to strašně fajn. Večer po večeři pak děti s manželem odejdou vyhlížet Ježíška k oknu, já rychle nachystám dárky, pak zajdu za dětmi, manžel odběhne - přidá dárky které má schované pro mě a pak zazvoní na zvoneček.
Jinak dětem říkáme, že Ježíšek nosí jen jeden dáreček - to co si přejí nejvíc a se zbytkem pomáhají rodiče a babičky. Můžu pak s klidem vybírat dárky pro manžela s dětmi.

werunqa
5. lis 2015

Zdobíme společně s dětma.Měli jsme to tak i doma.
Popravdě jsem ještě neslyšela, že by to tak někdo dělal, že ho "jako" nazdobený donese ježíšek 😎

nataly007
28. lis 2015

U nás se vždy zdobil s rodiči 23. 12. Prý to, že jej přinese Ježíšek, udělali naposedy, když mi byly dva roky a sestře půl roku. Pak už byl problém, jak to utajit, a rodičům se nechtělo zdobit jej v noci, když jsme spaly. Takže zapojili nás - bylo to rychleji, odpadl stres s tím, jak to provést a navíc nás to jako malé strašně byvilo. Tenhle princip se u nás osvědčil, tak v tom budu pokračovat. 🙂

adamkovapetarus
29. lis 2015

Zdobíme společně. Je to jednodušší a magii s Ježíškem to neporuší 🙂

duck09
30. lis 2015

My jsme zatím každý rok nazdobili večer 23.12. a dcera ho viděla poprvé 24.12. Letos jsme si řekli Ježíškovi jen o stromeček a ozdobíme si ho společně s dcerou 🙂

marrei
30. lis 2015

My taky stromeček zdobíme spolu s dětmi, je to tradice, ani když jsem byla malá, tak nám Ježíšek stromek "nenosil" 🙂 Tento zvyk jsem ani neznala, až když se brácha odstěhoval do Opavy, a jeho dětem stromek Ježíšek nosí. Záleží na lokalitě.... Já jsem osobně ráda za náš systém, Ježíšek ten den dětem donese plno dárků, takže stromeček si necháme už pro nás a aspoň hezky strávíme dopoledne.

apple11
1. pro 2015

u nás zdobíme společně. Pouštíme koledy a je to takové naše společné dílo. Nejmladší a nebo nejstarší pak za velké slávy nasazuje špičku 🙂 Určiět bych se o ty momenty nechtěla nechat ochudit....plus přenášet a zdobit potají stromeček je další tajná operace navíc 🙂

bartovka83
1. pro 2015

Zatim zdobim sama v noci tak cca.kolem 22.prosince. Az budou deti vetsi budeme zdobit spolecne. Uziji si tak behem detstvi obou variant. Myslim, ze oboje ma neco do sebe.

Strana
z3