Malé vánoční dilema, jak je to u vás?
Řešíme teď s mužem problém, nastolil ho tuhle u večeře otázkou : "A co stromek, bude ho malej zdobit s náma, nebo ho bude nosit Ježíšek?" No a to je i má otázka na Vás. V manželově rodině nosí stromek Ježíšek, u nás jsme ho zdobili s rodiči a vždycky to bylo fajn rodinné dopoledne a naši nemuseli řešit, jak přede mnou utajit jedli nebo to, jak ji propašovat do obýváku. Každopádně i to, že stromek nosí Ježíšek a kouzlo toho okamžiku, kdy se v půli dne objeví stromeček je super. Co u Vás zkušenějších, jak to máte? Vyhrálo Vánoční kouzlo stromku, který se náhle objevil nebo praktičnost a chvíle, kdy dítě má super zábavu na několik hodin a užije si to s rodiči.
Zdobíme společně s dětma.Měli jsme to tak i doma.
Popravdě jsem ještě neslyšela, že by to tak někdo dělal, že ho "jako" nazdobený donese ježíšek 😎
U nás se vždy zdobil s rodiči 23. 12. Prý to, že jej přinese Ježíšek, udělali naposedy, když mi byly dva roky a sestře půl roku. Pak už byl problém, jak to utajit, a rodičům se nechtělo zdobit jej v noci, když jsme spaly. Takže zapojili nás - bylo to rychleji, odpadl stres s tím, jak to provést a navíc nás to jako malé strašně byvilo. Tenhle princip se u nás osvědčil, tak v tom budu pokračovat. 🙂
Zdobíme společně. Je to jednodušší a magii s Ježíškem to neporuší 🙂
My jsme zatím každý rok nazdobili večer 23.12. a dcera ho viděla poprvé 24.12. Letos jsme si řekli Ježíškovi jen o stromeček a ozdobíme si ho společně s dcerou 🙂
My taky stromeček zdobíme spolu s dětmi, je to tradice, ani když jsem byla malá, tak nám Ježíšek stromek "nenosil" 🙂 Tento zvyk jsem ani neznala, až když se brácha odstěhoval do Opavy, a jeho dětem stromek Ježíšek nosí. Záleží na lokalitě.... Já jsem osobně ráda za náš systém, Ježíšek ten den dětem donese plno dárků, takže stromeček si necháme už pro nás a aspoň hezky strávíme dopoledne.
u nás zdobíme společně. Pouštíme koledy a je to takové naše společné dílo. Nejmladší a nebo nejstarší pak za velké slávy nasazuje špičku 🙂 Určiět bych se o ty momenty nechtěla nechat ochudit....plus přenášet a zdobit potají stromeček je další tajná operace navíc 🙂
Zatim zdobim sama v noci tak cca.kolem 22.prosince. Az budou deti vetsi budeme zdobit spolecne. Uziji si tak behem detstvi obou variant. Myslim, ze oboje ma neco do sebe.

Zhruba do tří let syna jsme stromeček zdobili 23. my s manželem a stromeček čekal ráno nachystaný jen bez dárečků. Od loňského roku už zdobíme dopoledne spolu s dětmi a je to strašně fajn. Některé ozdoby vyrábíme, loni si prcci vybrali na trzích každý svoji ozdobu, kterou jsme pověsili na stromeček (letos to asi zopakujeme) - je to strašně fajn. Večer po večeři pak děti s manželem odejdou vyhlížet Ježíška k oknu, já rychle nachystám dárky, pak zajdu za dětmi, manžel odběhne - přidá dárky které má schované pro mě a pak zazvoní na zvoneček.
Jinak dětem říkáme, že Ježíšek nosí jen jeden dáreček - to co si přejí nejvíc a se zbytkem pomáhají rodiče a babičky. Můžu pak s klidem vybírat dárky pro manžela s dětmi.