Proč neslavit narozeniny dříve než v den narození?
Zdravím můžete mi prosím vysvětlit nebo říct z jakého důvodu se nemůžou slavit narozeniny dřív?nemyslím teď týdny a měsíce..ale třeba dva dny....🤔nám oslava syna vychází o 2-3 dny dřív na to abychom se sešli celá rodina...a docela mě zarazili reakce že jsem se zbláznila že se to nesmí...myslím že loni jsme taky slavili dřív...zajímá mě proč...jsem líná hledat na internetu..dekuju
U dětí slavíme často na několikrát s různými částmi rodiny a tudíž klidně předem, jak to vyjde se sejít. U dospělých ale vždycky po (asi spíš ze zvyku, než že bychom věřili tomu, že se narozenin nedožijí, pokud popřejeme předem.)
My vždy v den nebo později. Máme to tak naučené.
Tuhle pověru neznám a normálně slavíme dřív, jak to prostě vyjde, abychom se sešli celá rodina 😀 Třeba 40.narozeniny jsem slavila o 2,5 měsíce dřív společně ještě s někým jiným... 😀 a
Dodrzujeme, kdyz se nekdo narodi priklad 10.2 tak se ma slavit tento datum.
Ja se narodila 18.12, manzel 1.3, prvni syn 24.11, a druhy syn 16.8 a slavime v tento den pouze my, a az potom je velka rodinna oslava.
U nas drzime...nedalo by mi to radsi oslavim dyl než driv a je ...ale znam hodne lidi co to neresi....
Slavíme tak,jak se všichni sejdem. Pár dní před,nebo po. Neřešíme
Povery-blaboly. Ja jsem strasny nicitel vsech pover a vzdy jdu schvalne proti tomu. Slavime bezne drive ruzne narozky, bez potizi. Kdyz nekdo ma umrit, tak urcite ne, proto ze sfoukl svicky o dva dny drive a nafouklo se par balonku.
Tak tuhle pověru slyším poprvé. U nás se narozeniny slavily vždy tak, aby to vycházelo téměř všem v příbuzenstvu na stejný den.... málokdy se slavilo dříve, spíše vždy déle...

Ale jako nějaké opodstatnění to má, hlavně u starších lidí.Jinak manžel má narozky v září, já v listopadu, příští rok čtyřicítka. Tak buď to oslavíme už v tom září/ŕíjnu společně nebo ty moje už nikdy. Slavit půl/ třičtvrtě roku po narozeninách mi přijde ještě divnější, než slavit 14 dní předem (teď mluvím o těch kulatinách, kdy se dělá větší oslava a scházíme se širší rodinou, běžné narozky "slavíme" ten den anebo následující víkend v nejbližším kruhu max.s rodiči)