První narozeniny. Poraďte prosím, co nachystat

svetlanalana
4. pro 2017

Maminky, mám dotaz. Jaké jídla se dělají v CR na oslavu narozenin jako pohoštění pro hosty? Syn bude mít první narozeniny a chtěla bych udělat skvělou oslavu, ale v zemí, odkud pocházím, jsou ty zvyky jiné a necítím se jistě. Chtěla jsem uvařit víc jídel, udělat také několik druhů chlebíčků, salátů, něco jako raut. Pak objednat dort... a manžel říká, že je to přehnané, že tady se to takhle nedělá. Jak to děláváte vy? Inspirujte mě prosím. Díky

adelka951
4. pro 2017

Tak my vzdy slavime deti jen v ramci rodiny max 20 lidi vcetne deti.Vzdy upeceme krutu, mame venkovni gril. Potom ja upecu dort, udelam salat a najake chlebicky nebo jednohubky. Staci to vzdy, hladovy nikdo neochazi.

hanih
4. pro 2017

Taky děti slavíme v rámci rodiny - rodiče, prarodiče, nejbližší tety a strejdove. Vždycky jsou chlebíčky nebo jednohubky, něco sladkého (u nás vedou věnečky), dort, hlavní jídlo (cokoliv, co nám zrovna chutná, někdy řízky, jindy třeba grilované maso, těstoviny s nějakou omáčkou, atd), nějaký salát, ovoce.

yelowangel
4. pro 2017

Budu se opakovat ale taky slavíme jenom jako nejbližší rodina. Odpíchni se od toho kolik vás bude, protože nás i jako nejbližších je strašně moc (partner je ze 4 dětí..) ale úplně stačí pozvat třeba na oběd takže klasicky polívka a hlavní jídlo, můžeš udělat i zákusek ale spíš je to zbytečný protože pak se rodina většinou přesune na místo oslavy (rozuměj z kuchyně do obýváku) a tam mají nachystaný brambůrky, tyčinky, zákusky, nějaký ovoce, chlebíčky nebo jednohubky, moc dobrá je vaječná tlačenka, babička třeba dělá i obložený talíř takže si každej vybere na co má chuť a vedle má košík s pečivem. Popřejou oslavenci, vrhnou se na to, někde mezi tím se přinese dort a pitím končím, alkem i nealkem. To co jsem popsala je pro cca 15 lidí na celý odpoledne.

golca
4. pro 2017

Vcera jsme zrovna slavili prvni rok syna. Jen blizka rodina - 14 osob. Od 13hod (abych nemusela delat obed).

Prvne dostali kavu a dort. Pote byly na stole dva druhy chlebicku (velke), cesnekove jednohubky, zelnaky a sunkovosyrove listove testo. Zelenina. Nic dalsiho. A nesnedlo se toho tolik jak jsem cekala, tak jsem udelala vysluzku.
Jsme pazrava rodina, jindy pecu maso, vyvaruju, ale ted jsem se na to vybodla a bohate stacilo.

swetlusska
5. pro 2017

My velkou oslavu nedělali, protože malej by byl z toho akorát vyplašenej. Přislo postupně jen asi 6 lidí, dárky dostal taky postupně a bylo to uplně v pohodě. Měl dort, který byl jedlý hlavně pro něho. No a pro dospělé bylo malé lehké občerstvení v kuchyni (obložený talíř, jednohubky), káva. Tak si tam každý vzal co chtěl a já jsem nikoho neobsluhovala. Radši jsem si užívala dítěte...

bekyc
5. pro 2017

Ahoj, já dělala dva dorty - jeden pro malého (bez cukru) - dali jsme ho před něj, aby se v něm mohl plácat a ochutnávat. Byla to celkem sranda a navíc nebyl ani on o dort ochuzený. 🙂 A jeden pro dospělý. A burgery, který byly jako místo oběda - oslava byla ve 12. Takže jsme se najedli, pak dali dortík a kafe. Záleží, jak velkou oslavu chceš dělat. Nás bylo dohromady asi jen 8. Jestli budete mít na oslavě víc dětí, udělala bych třeba muffiny místo dortu pro děti.

jajinkaboh
12. pro 2017

Ahoj,my měli také malou oslavu,jen nejbližší 7lidí.Udělala jsem dort,nakoupila papírové nádobí s obrázkama,nafoukla pár balonků,největší úspěch měli beruškové "jednohubky"
Oslava byla po obědě když se malá vyspala.