Dá se s 3 dětma vyžít s cca 17 000 Kč na měsíc?
ráda bych znala váš názor. tato otázka spíše směřuje na rodiny, kde jsou 3 děti. dá se v dnešní době vyžít s cca 17.000 kč na měsíc? - s tím, že tyto peníze jdou na jídlo, drogerii, benzín, oblečení - uvažujeme o třetím prckovi a mám strach, aby děti nestrádali. jinak zatím máme dvě holky 9 a 6 let, takže ta mladší dědí po té starší a oblečení na mimčo mám stále schované. prosím o vaše názory. moc děkuji
Ale když jedeme na dovcu,tak si vyplacime víc.Oba si děláme výplaty sami,takže je to flexibilní.
@verunka1989 vidíš, máme čistého nachlup stejně jako vy, ale očividně prostě jiné priority 🙂
@karlajasmine tam jsem nikdy nebyla.Asi tu žádném ani nemáme 😂
@verunka1989 kdyby tohle mělo zůstat po zaplacení všech poplatků,tak v některých krajích nemá děti skoro nikdo. To je fakt přemrštěné.
Jo,na oblečení šetřím,má jídle ne,dovolenou v zahraničí 3x za rok jsem nikdy neměla,ani jako dítě ani dospělá a fakt mi to nechybí.
Každý má jiné priority,ale netřeba shazovat ty,kteří tolik peněz jako vy nemají a takhle vysoký standard nepotřebují.
U nás je bazarku hodně ( ruzne kvality,ale vybiram ty lepsi) a blízko,značkové obchody jsou daleko. Takže šetřím peníze i čas. Teď jsem koupila krásnou kuchyňku za 350 Kč. Fakt nevím proč by měla stát tisíce.
tak jsem se pobavila, my tolik na jidlo a drogerii nemáme atd. a budeme mit tri deti,tak kdybychom nevyzili dám vedet...
boze lidi snad ji to tu nebastite, jasne v 16 kdy jeste nemuze si ani sjednat smlouvu na telefon si rozjela vlastni firmu....jasne ma 80 doma cistyho a proto sla prispet zrovna do tema jestli jde vyzit ze 17 tis....
tak a ted prosim jeste tu o cervene karkulce..
U třetího je ten rozdíl minimální 🙂 je nás doma 6 + pes (a ne zrovna malý) a měsíčně na jídlo, stravné škola a školka máme okolo cca 10tis.
@verunka1989 tady se někdo chvasta🙂 mohla bych taky...popravdě máme se ještě lip, ale nevidím duvod to rozepisovat...ono až Vás osud někdy ztresta..čelist Vám spadne velice rychle... A budete ráda i za veci z "druhé ruky". Znám hodně bohatých lidí, pohybují se mezi nimi docela casto ale všichni z nich si peněz váží, vědí jejich hodnotu, protože si je vydělali vlastníma rukama...čím bohatší tím více přemýšlí co a kdy koupit...to mluvím o majitelích velkých firem kteří mají miliardove obraty.to jen ve zkratce
@lajla naprostý souhlas.. Bezmyšlenkovitě kupovat drahé potraviny a drahé oblečení jen proto, že na to mám, a ještě se tím chvastat,je maximální hloupost..
@verunka1989 ľudia, ktorí sa neváhajú pochváliť, koľko majú peňazí len preto, aby v ostatných vzbudili pocit, že sú niečo menej, ja osobne považujem za najväčších úbožiakov. Nikto ti tvoje bohatstvo nezávidí, ani značkové oblečenie, ani manžela majiteľa firmičky, pretože tvoja prezentácia seba samej ťa v očiach ostatných zhadzuje. Skutočne bohatí ľudia svoje bohatstvo nevystavujú okázalo na obdiv a už vobec sa ním nechvastajú. A to že dávate mesačne 30000 na charitu tvoju nahnilú dušu nezachráni. Pár korún od niekoho, kto sa rozdelí o to posledné, má väčšiu hodnotu.
Jinak k otázce...slovo vyzit mi nezní dobře...to je jako obracet několikrát každou korunu... Tak to bych nechtěla ale pořádně si to rozmyslela...hezčí je hospodařit a mít nějaké menší úspory...každý měsíc vědět že mužů něco málo nasporit kdyby náhodou...ono není nic pěkného když Vám dojde pračka a musíte si vzít úvěr...
Hlavně se podívat do ledničky co kupujete za jidlo...na tom se dá hodně ušetřit...zdravá strava stojí min než ta "nezdrava"
Na oblečení z druhé ruky nevidím nic špatného...v obchodě většinou katastrofa nedá se to nosit a ta kvalita nic moc..ano jsou výjimky... Kdyz už třeba poukazi na paní.bohatou.. Tak ani gucci a dior pro děti nic moc za ty ceny...už to není co.bývalo
Pokud je paní tak znala...ať se třeba podívá na LV a jeho kvalitu...posledních pár let katastrofa...a ceny pořad nahoru
@verunka1989 Promiň, ale podle toho jak se tu chvástáš opravdu nevíš o čem je život. Jsi úspěsná, bohatá a máš zdravé děti? Tak za to děkuji každý den a nevysmívej se druhým 😔 , nikdy totiž nevíš, jak se může tvůj život změnit ze dne na den. Pokora, to je to, co nám některým chybí 😔 .
@nuonuon spis je to nejaka pubertacka, ktera se bavi, nebo nejaka zakomplexovana (ona rika zakomponovana, uz to vypovida o urcite inteligenci), ktera si potrebuje neco dokazat.
My vydelavame oba dost slusne, ja mam taky svou firmu, ale rozhodne nemam potrebu kupovat vsechno nove. Vetsi cast mame z bazarku, mame i kocarek z druhe ruky a vubec se za to nestydim.
Ale pokud i ma pani dceru, kterou bude v tomto duchu vychovavat, tak se jednou nebude stacit divit.
@lajla taky vas pani tak pobavila, nechapu ze v dnesni dobe jsou jeste lide co si mysli ze nekoho ohromi prachama.
radsi nebudu psat nase prijmy, jeste by pani mela mindrak, ale nikdy by me nenapadlo se jit posmivat nekomu kdo nakupuje v sekaci. ja tam teda nenakupuju, protoze asi nemam stesti a nikdy me nic nezaujalo, ale zjistuju ze cim vic penez mame tim vic se snazim setrit, kupovat veci v akcich a vyprodejich. nevidim na tom vubec nic spatneho a mam vzdy silenou radost kdyz se mi podari neco ulovit. Stejne vedu i deti a jsem hrda na to ze z nich rostou skromne deti a ne rozmazleny zmetci co si nevazi veci. Nedavno chtel syn tricko s obrazkem co se mu libi ale jako dat 500 za tricko mi prislo na hlavu a tak sem mu vysvetlila ze fakt ne, pred tydnem jsme ho videla v akci za 250 ale to mi prislo fakt stale premrsteny a vite jakou jsem dneska mela radost kdyz sem videla ze ho maji za 100, to uz mi prislo ze je odpovidajici cena za tricko ktere syn chtel. Nejvic se mi libi kdyz deti prileti s letakem a volaji jeee mami podivej maji v akci monte, nebo lipanky, nebo neco co maji radi a uz se tesi ze koupime do zasoby. Nerikam ze jim tyhle veci obcas nekoupim i za plnou cenu ale prijedmy sileny dat 18 kacek za tvaroh co do nich padne jako nic kdyz vim ze skoro kazdej mecsic je nekde v akci za pulku. myslim si ze neni obdivuhodny rozhazovat prachy a machrovat, ale obdivuhodny je nakupovat kvalitne a levne. A narovinu ja bych z tech veci asi ani nemela takovou radost jako kdyz vim ze treba zimni bundu co ted dcera nosi sem loni ve vyprodeji ulovila za 200 a ze je to fakt uzasne perovka. 😀
@eny7 ja se omlouvam, ale (jak jakekoliv agrese ktera tu v diskuzi frci 🙂 ) me to prijde na rodinu se 3 detmi malo, pokud nemate nejakou rezervu. Co zkusit treba alespon pul roku davat z tech zbyvajich 17tis kazdy mesic 3 tis. bokem a kdyz se ukaze, ze to neni zadny problem tak bych do ditka sla a alespon tam bude nejaky polstarek, kdyz to problem bude tak bych do nej nesla :(
Nevidim vubec nic spatneho na bazarkovem obleceni, ale zas si myslim, ze by si rodina mela mit moznost dovolit skolni vylety i krouzky pro vsechny deti a nejakou tu dovolenou taky. A kdyz je to na knop tak staci tak malo aby mel clovek uz problem - rozbita pracka, lednicka, auto.....
Ale koukam na to z pohledu nasi rodiny, ktera toho siiilene prozere no 🙂
@78marcela ano,tehdy psanou firmu na rodiče,jsem rozjizdela v 16 letech a že jsem v 19 měla malou a byla na rodicaku?a to se jako na rodicaku nedá pracovat nebo co ? :D
A kdyz na sobe budu mit znackove tricko, on nekdo pozna za jsem ho kupovala nove nebo uz nosene? 🙂
@78marcela Protože jsem si nevšímla,že t9 přepsala slovo zakomplexovana na slovo zakomponována znamená,že nejsem inteligentní jo? Aha.. Myslim,že všichni to pochopili až na vás..To spíš svědčí o hodnotě IQ 🙂
@tulikiss no..tak to se samozřejmě dělá tak,že vás zastupuje zákonný zástupce.To je přece jasné.Nenapadlo mě,že bych to měla vysvětlovat 😂😂😂 to bylo hodně mimo 😂😂 já má tak důvod si něco vymyslet,bože...podle sebe soudim tebe?? Přispěla jsem,protože mi to se 3 dětmi přijde nereálné,to je vše.
@verunka1989 a to si představte,že jsem zvládla i dokončit střední a později vysokou školu.Na mateřské😱 fakt nemožný úkol.stačí nebýt líná a hloupá a jde vsechno 🙂
@solinka1974 nejde o ti,u to někdo pozná,to asi ne,když bud v dobrém stavu,ale ten pocit by m vadil..
@verunka1989 myslim si ze jedine co je tu mimo jste vy, zijete naprosto mimo realitu. no preju vam at si dal muzete zit svuj sen a at nikdy neprijde srazka s realitou, protoze tu by jste urcite neprezila.
@verunka1989 teda to musi byt hroznej zivot byt zavrena doma a nechodit nikam, protoze kdyz jedu na dovolenou tam mi daji lozni pradlo ktere uz taky nekdo predtim mel, a rucnik taky, sakra ani do lepsi restaurace kde jsou latkove ubrousky nebo rucniky pak nemuzete, protoze prece ten pocit ze uz to nekdo mel je to sice vyprane ale prece nebudete mit neco co uz predtim nekdo mel. no asi budete muset i rodit doma protoze predstavte si ze predtim v tom nemocnicnim povleceni taky nekdo spal...
@verunka1989 takže normální člověk s normální práci nemá právo mít dítě? Jsi opravdu chudinka.
@tulikiss kvalitně? Monte,Lipanek...tak to jo 😂😂 já a mindrak? Aha,když budeme chtít,můžeme mít měsíčně třeba 200 000 ale to je zbytecne.měsíčně máme tak málo proto,že zbytek peněz nám zůstává ve firmách a setrime si to do budgetu,takže nebojte,mindrak se opravdu nekoná 😂No nic,jedu si pro dítě do školy a mizime na týden do alp.Tak se tu mějte ☺
@mravenecek_pvd ted jste to vystihla, bud si pani tady vymysli a honi triko a pak je jenom zakompelxovana chudinka a nebo jeste hur to co pise je pravda a mysli to vazne a v tom pripade je to chudinka se kterou musi byt hooodne tezke zit.
@lajla já ale nepotřebují být oblečená v takových značkách a ani nejsem.Jen prostě se mi příčí oblečení po někom.Nejsem pako,abych dala 5000 za tričko,protože je na něj vysita nějaká značka 😂

@verunka1989 a třeba na jídle rozhodne nesterime, s tou dovolenou a kolem dávám pouze příklad toho na co může člověk ušetřit když kupuje oblečení na bazarku. Já kupuji oblečení na bazarku hlavně proto,že tam člověk koupi věci za zlomek ceny a ve velmi dobré kvalitě. A dítě z toho hned vyroste. Třeba sobě jsem v sekáči koupila znackovej kabát, za 200Kč. No nekup to.