Dá se s 3 dětma vyžít s cca 17 000 Kč na měsíc?
ráda bych znala váš názor. tato otázka spíše směřuje na rodiny, kde jsou 3 děti. dá se v dnešní době vyžít s cca 17.000 kč na měsíc? - s tím, že tyto peníze jdou na jídlo, drogerii, benzín, oblečení - uvažujeme o třetím prckovi a mám strach, aby děti nestrádali. jinak zatím máme dvě holky 9 a 6 let, takže ta mladší dědí po té starší a oblečení na mimčo mám stále schované. prosím o vaše názory. moc děkuji
@tulikiss proboha co to furt máte s tím zákonem? Plno spluzakum je teprve 5 let.Kristýna tam není nejmladší.to už je fakt omezenost.kolikrát to mám opakovat,tak použijte google,když o tom nic nevíte a chcete dělat chytrou!
@verunka1989 fiha, vozit decko do skoly 160 km,,to je teda obeť.
@verunka1989 ja s nim nic nemam jenom ten "zakon studuju na univerzite" to vy tu tvrdite ze skola do ktere chodi vase udajna dcre nemusi dodrzovat zakony Ceske republiky
@tulikiss a to jako proč??? My tu bydlime 😂 ráno jedem oba do práce a do školy a odpoledne zpět 😀
@78marcela 160 km ?? Aha 😂😂😂
@tulikiss od roku 2010 je to ve vybraných školách možné.už jsem posílala i odkaz.. Článek jsem si asi napsala na web sama,ne? To ne neskutečný 😂
@verunka1989 no tak Zatec a Praha 6 jsou 80 km od sebe jedna cesta, rikal teda google, kterym se tak ohanite. Krat dve je 160, vime? To by uz i vase dcera Kristyna umela spocitat.
@78marcela 160 km Žatec-praha? Na to že to jezdim skoro denně je divné,že jsem si nevšímla,že je to polovina.když chci dělat chytrou,tak aspoň musím umět používat mapy 😂😂😂
@78marcela no to jezdime už x let. Oba tam pracujeme.já teda jen občas ale přítel denně.tak co je za problém vzít do auta i dítě ???
@verunka1989 a co je jako podle vas od roku 2010 mozne? jako podle vas je od roku 2010 mozne aby soukrome skoly nedodrzovaly zakon? vy asi vazne mate snizeny intelekt celou dobu tu vsichni pisou ze je mozne aby dite slo do skoly jeste nez mu je 6 let, ale to vy tu porad tocite s tim ze skola nemusi dodrzovat zakony, ale ono to ze diteti ne vyjimecnych pripadech nemusi byt 6 je v zakone uvedeno.
@nonnni šlapat můžete tak akorát vy. Já od 16 ti vydelavam svým projektem,a vedu spořádaný život 8let s dnešních chlapem!
@verunka1989 protoze ocividne mate problem chapat tak to vysvetlim za 78marcela .. zatec- praha 80km, praha-zatec- 80km...to tedy mame 80 km + 80 km... to je 160km tedy odtud veta ze vozite dite do skoly 160km
@verunka1989 neverim, ze mas dite v prvni tride a to ani soukrome zkladni skoly. Muzes mit dite v nultem rocniku soukrome zakladni skoly, ktere dite pripravuje na prvni tridu. Je to takova lepsi skolka. Nic vic. Tve dceri jeste ted neni 6, tohle PPP nepovoluji ani pri inteligenci hodne Menzy.
Mmch, soukrome zakladni skoly v Praze, tedy ty, ktere za neco stoji a nejsou jen povlem obleknutym do pozlatka pro novo snoby, tak tam das za nulty rocnik 15 litru mesicne a 20 za prvni tridu vys...nejak mi k tomu nestymuji vase prijmy. Nebo charitu platite ze sveho a diteti skolne plati firma? Mozna by to chtelo nekoho fundovaneho pres dane, abyste pak na verejnosti nevypadali, jako blbci...kdyz tam tohle presentujete.
@verunka1989 jednou bydlite v Praze, jednou jezdite denne Zatec Praha..nejak to hapruje a to uz pak neni takova sranda, kdyz je to ocividna lez. Snazte se vic, Berunko, zezacatky byly ty lzi na lepsi urovni.
@tulikiss presne..ale treba Verunka jezdi jenom jednim smerem😀 😀 😀 😀
@tulikiss já nic neříkám o tom že škola nemusí dodržovat zákony,to ty o mě pořad pises,že to tak podle mě je...
@tulikiss a ted jsem se teda tak rehtala, ze moje petimesicni dcera se na me koukala a taky se smala nahlas. A protoze je nemocna a dnes dost plakala, tak vam Verunko za to pobaveni dekuju, kvuli smichu moji dcery to stalo dvojnasob za to. I kdyz je to jen normalni dite, ktere pujde urcite do skoly az v sesti nebo v sedmi letech.
@verunka1989
@nonnni ano,školné stojí 15000. A mektejte si už co chcete.po vyšetření v PPP na doporučení školy ji bylo uděleno povolení studoval základní školu v 5letech a není sama,je tam 13 stejně starých děti. Ale vy jste všechny geniální a moje dítě asi teda chodí do školky a já si toho nevšímla 😂
@78marcela cože???? Kde jsem řekla že bydlime v Praze??? Tak jste normální?? Proč bych to asi tak říkala... Říkala jsem,že bydlime tady(,jak je psáno v profilu,tak proč bych to měla měnit ) a do prahy jezdime pracovat a do školy.
@78marcela proboha ženská nejdřív myslete než něco kvoknete!!! Có sibto vymejslite za blbosti a tvrdit že jsem to napsala já... To je ubohý!!!
@78marcela jeee no to je strašná sranda,že jsem řekla,že Žatec Praha není 160 km... Jsou to dvě cesty dohromady a ne jedna,tak jsem to myslela.
A lituju děti té paní která psala,že 160 km denně kulí dítěti se oběť.Vozila bych ji tam,i kdyby jsme tam nepracovali! Mě to totiž přijde naprosto normální,starat se o svoje dítě a dělat pro něj to nejlepší. A hodina jízdy tam a zpátky není žádná oběť,kazdej nesedí jen doma na zadku a nefuni pod vrstvou tuku.
@eny7 Ano, samozřejmě, že dá. Jenom budete muset časem dělat kompromisy ve standardech - jako buď dostaneš nový mobil nebo pojedeš na hory, vyber si apod. Tohle hodně rodičů v dnešní době nechápe, utěšuje je jenom vědomí, že mohou materiálně dítěti dopřávat jako jiní, případně seriáloví hrdinové, což je samozřejmě hloupost.
Ale je to o prioritách, pokud je pro vás třetí dítě důležitější, šla bych do toho, časem se vrátíte do práce a bude to zase jiné 🙂
@verunka1989 kdyz tulikiss napise ze mas dite v Praze a ty na to hned navazes vetou bydlime tady, tak to z toho logicky vyplyva.
O tom, kdo blaboli kraviny, tu polemizujeme pomerne dlouho a vetsina lidi by rekla, ze ja to nejsem.
To, jak jsem dosla k cislu 160 km, jsem dostatecne jasne popsala, na to jste mi napsala ze neumim pouzivat mapy.
Moji dceru neni treba litovat. Do zivota dostane to nejlepsi, co ji muzeme dat. Nemyslim si, ze bude trpet tim, ze bude chodit na statni skolu. Nevidim mezi nimi rozdil. Ucila jsem jak na skole soukrome, tak na skole statni a kvalita vyuky je srovnatelna. Dost kvalitnich skol se da najit v okoli bydliste. A pokud je dite nadane, dostane se mu slusneho vzdelani i na statni skole.
Souhlasim s tim, ze je normalni starat se o svoje dite a delat mu to nejlepsi. A to si myslim, ze presne delam. V zivote bude mit spravne srovnane priority. A to je mnohem vic nez vzdelani na soukrome skole.
@78marcela nemluvil a jsem o tom že je státní škola špatná.to si nemyslím..
Myslím si že
@verunka1989 se musí cítit velmi osamělá , nemá si s kým popovídat a holky největší trest bude prostě nereagovat

@verunka1989 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak si holka zmen bydliste kdyz uz chces tvrdit ze mas 5 letou dceru ve skole v praze