icon

Dá se s 3 dětma vyžít s cca 17 000 Kč na měsíc?

eny7
3. led 2016

ráda bych znala váš názor. tato otázka spíše směřuje na rodiny, kde jsou 3 děti. dá se v dnešní době vyžít s cca 17.000 kč na měsíc? - s tím, že tyto peníze jdou na jídlo, drogerii, benzín, oblečení - uvažujeme o třetím prckovi a mám strach, aby děti nestrádali. jinak zatím máme dvě holky 9 a 6 let, takže ta mladší dědí po té starší a oblečení na mimčo mám stále schované. prosím o vaše názory. moc děkuji

Strana
z9
bartovka83
21. led 2016

@verunka1989 Já spíš nechápu, když oba děláte v Praze a vaše dítě tam navštěvuje školu, proč každý den dojizdite? Při vašich příjmech byste si určitě mohli dovolit nějaký byt, abyste nemuseli každý den dojíždět. Neumím si představit v kolik musí chudák holčička vstávat každé ráno a pak ještě ta sama cesta domů? To je podle mě na pětileté dítě dost záhul.

bartovka83
21. led 2016

@78marcela Státní škola není špatná, ale chodí tam děti v sekáčových hadrech! A co kdyby se nedej bože holčička někoho takového dotkla? Fuj, nechutné 😀

78marcela
21. led 2016

@bartovka83 😀 😀

jamia
Odpověď byla odstraněná
elu
21. led 2016

žádnej člověk, kterej opravdu prachy má, to nevytrubuje na internetu, naopak se snaží žít skromě, aby mu to lidi nezavíděli, jinak bych to vystihla slovy...dělate machry a hajzly máte na chodbě 🙂)

petrasipkova1
21. led 2016

@verunka1989 jako kam chodite na ty platy? Zijete vubec v CR ? Ja pracovala ve statni sprave tj.tabulkovy plat 14 000 , manzel cca 25 000, cisteho,ja ted rodicak 7 000. To jako nemame mit deti???

kulatakosticka
21. led 2016

Zakladatelko, pokud máte rezervu a ta částka už počítá s rodičákem, je to v pohodě.
Ad místní kauza pětileté dítě ve škole, ono na to posouzení je mnohem více parametrů než čtení a počítání. To je minimum, je tam i řada dalších podmínek 😉

verunka1989
21. led 2016

@bartovka83 😂😂😂😂

verunka1989
21. led 2016

@kulatakosticka proč prevracite všechno co řeknu. Já jsem vůbec nerekla že kulí tomu ji vzali !!! Ano,samozřejmě jde o celkovou vyspělost,a taky testy od mensy..

verunka1989
21. led 2016

@elu vidíte tu snad moje ofiko jméno? Blik 😂

verunka1989
21. led 2016

@bartovka83 zatím to zvládá. V Praze bydlet zatím odmítá,nelíbí se ji tam.Proto to dojizdeni,bohuzel.

verunka1989
21. led 2016

@jamia 😂😂 tak to cekej 😂 jen jsem v 15 ti měla dobrém nápad,který se ujal a máme vyvozy i do zahraniči 🙂nejsem velkopodnikatelka,jen prostě štěstí,nápad a schopni lidé okolo mě,kteří mi pomohli.

kulatakosticka
21. led 2016

@verunka1989 testy od Mensy to nejsou, opravdu ne. IQ změří každá PPP, nepotřebuje na to duplicitně Mensu... Vyspělost tam je, ale pořád to není vše...

verunka1989
21. led 2016

@tulikiss šílený to je,hlavně pro mě to vstávání.Ale do prahy ji nemuzeme přemluvit.

verunka1989
21. led 2016

@kulatakosticka já nevím jak je to na kterých školách,ale u nás se prostě přihlíželo i na testování dle Mensy. Tak mi do haje pořad nerozporujte něco,s čím mám čerstvou zkušenost.dekuji

kulatakosticka
21. led 2016

@verunka1989 tak jo, akorát že já jsem z oboru a toto je tak trochu houpání, ale hraj si klidně dál...

lajla
21. led 2016

@verunka1989 by mě zajímal ten projekt a v čem "podnikas" . určité máte internetové stránky, rada se podívam.a jméno firmy. Třeba ji znám nebo můj manžel a budeme chytřejší, určité to není tajné když vyvážite, a za nic se nestydis dle příspěvků
Dekuji

mravenecek_pvd
21. led 2016

@lajla to asi potrvá, než najde nějakou firmu, kterou by si " přivlastnila" 😀

mravenecek_pvd
21. led 2016

@petrasipkova1 my právo na dítě nemáme, jak jsem pochopila 🙂

andelka
21. led 2016

@petrasipkova1 no, nemáte, protože těch 40 máte dohromady, a ne až po odečtení všeho co je potřeba poplatit, chudáčci 😅 Ta cifra je naprosto mimo realitu, klid. Bohužel lidé žijící někde mimo náš časoprostor existují, očividně.

leikkka
21. led 2016

myslím si,ž zakladatelka nepotřebovala slyšet výměnů názorů ohledně jedné zde nejvíce diskutující, ale radu, zda je možnost vyjít 🙂 Záleží opravdu zda se jedná o 17 000 za vše ostatní mimo výdajů za bydlení. Jsme vícečetná rodina, která 4 roky staví dům z vlastních peněz, bez hypotéky, s jedním příjmem a rodičovským příspěvkem po celou tu dobu. 17 000 neutratíme ani my za měsíc. Nám stačí něco kolm 8 000 - 10 000- Jsme skromní, peníze holt nerozhazujeme, kupujeme jen to, co je opravdu potřebné, děti nestrádají, plníme jim jejich sny, naučili jsme se s penězi hospodařit. Nestydím se za to,že děti mají převážně oblečení z druhé ruky, nepovažuji to za špatné - je škoda oblečení vyhazovat jen proto, že ho mělo dítě jednu krátkou sezonu, nemyslím si, že by maminky, od kterých to kupuji se k oblečení chovali nějak zle, aby ho moje děti nemohly ještě unosit. Nové věci taky mají, ale i když na ně peníze máme, tak to nepovažujeme za důležité ho kupovat. Určitě s třetím dokážete vystačit. Je důležité si spočítat, za co všechno utrácíte,když jste v počtu, v jakém jste, udělal si představu, ale nemyslím si, že to 5 let se ta částka nějak navýší, ano pak školkou , školou, to už ano, ale to už pak ani maminka neni na rodičovském příspěvku a ze dvou příjmu se to utáhnout dá. Moje sestřenka má 5 dětí, je stále na RP už 9 let a její manžel vydělává 21 000. bydlí sice ve svém domě, který ale při jejím RD koupili, předělali a bez problémů 5 dětí uživí. Je to o prioritách.

bartovka83
21. led 2016

@eny7 Urcite hodne zalezi na jaky standart jste zvykly. Ja mam deti dve, pritel jedno. S penezmi jsme na tom asi podobne jako vy. Vyjit se da, i kdyz to neni na velke vyskakovani, ale jako socky si rozhodne neprijdeme. Mame vse co potrebujeme, nijak zvlast nestradame. Ale jak rikam, zalezi jakou uroven ocekavate. My jsme treba letos byli na krasne dovolene na Sumave, meli jsme pronajatou chaticku jen pro sebe, kazdy den jsme chodili po vyletech, na obedy, doprali jsme si vse co jsme chteli a cela dovca nas vysla na nejakych 22. tis. Obleceni obcas klidne koupim v bazarku, nekdy nove. Znam spoustu lidi, co maji i mene penez a vyjdou.

magdalenax
21. led 2016

Já si myslím, že se s těmi penězi, co zakladatelka uvedla dá vyjít naprosto v pohodě

verunka1989
21. led 2016

@lajla tak to ses asi zbláznil a,ne?😂 aby potom tady místní zavistivky mohli psát nějaké hanlivé komentare ? To jsem tu rovnou mohla vystupovat pod svým jménem,aby jste si to zjistili na googlu . Nejsem blondýna 😂

magdalenax
21. led 2016

@verunka1989 já jsem sice nečetla úplně příspěvky, ale většinu ano, ale ani jeden nepřišel jako závistivý

78marcela
21. led 2016

@magdalenax zavistive opravdu nebyly. Neverici ovsem ano a v te neduvere hodlam pokracovat i nadale.

magdalenax
21. led 2016

@78marcela Upřímně, také jejím slovům nevěřím. Znám lidi, kteří mají opravdu peněz dost, ale nechlubí se tím...!

mravenecek_pvd
21. led 2016

@verunka1989 tak to je jen důkaz toho, že lžeš jak tiskne... kdo by ti tady prosím tě měl co závidět???

78marcela
21. led 2016

@magdalenax presne tak.
@mravenecek_pvd proste nenasla firmu, kterou by si mohla privlastnit😉

verunka1989
Odpověď byla odstraněná
Strana
z9