icon

Domácí rodinné učetnictví

tabbinka
4. led 2018

Ahoj holky,
za měsíc čekám prvního prcka a mám trošku strach jak to budeme dávat finančně, tak si říkám, že by bylo na čase konečně zavést rodinné učetnictví aby jsme viděli za co vše utrácíme a kolik, no prostě mít přehled. Tak se Vás ptám kdo z Vás něco podobného používá a jaké programy jsou nejlepší - nejjednodušší - co prostě můžete doporučit - pokud možno program zdarma. jsem počítačový analfabet a nechci tomu věnovat moc času Moc děkuji 🙂

lv
•
4. led 2018

My používali RQ Money

mariti
•
4. led 2018

Můj názor je, že to není o programu, ale o Vás. Klidně excelovská tabulka. Aspoň si to uděláte po svém a nebudete se muset vejít do nějakých kategorií. Ale samozřejmě záleží, co všechno od toho očekáváte.

betelgeuzz
•
4. led 2018

já si dělala excel, sloupce na potraviny, drogérii, poplatky na bydlení (elektřina, plyn, nájem apod.), oblečení, zábavu. člověk pak pěkně viděl, za co moc utrácí.

betelgeuzz
•
4. led 2018

A dle mě je důležité psát si úplně všechno. Ne si říct, že to je za pár korun, to psát nebudu. Ono v těch položkách za 20 - 30 kč se toho nasbírá nejvíc a člověk se až v součtu diví, za co toho tolik utratí.

biedronka10
•
4. led 2018

Ja si to pisu rucne do diare. Delam si sloupce, ktere nadepisu na jednotlive kategorie jako potraviny, PHM (pohonne hmoty), drogerie atd...a vedle toho castky. Je to nejlespi a uplne to staci. Na konci mesice vzdy sectu a pak zacnu hodnotit, co je zbytecne atd. Ceho se mam vyvarovat.

tabbinka
autor
•
6. led 2018

@lv Děkuji za Vše odpovědi, jsem tu nová a nevěděla jsem jak odpovědět, tak snad jsem na to přišla. Stáhla jsem si ten program a mrknu na něj. Zatím mě nejde otevřít, tak si schranuji lístečky za co utrácíme aby jsem to pak doplnila do toho prográmku či excelu - kamarádka mě s tím snad pomůže , je zvyklá používat excell.

daasqua
•
6. led 2018

My doma na účetnictví používáme normální excel, dělíme si daným výpočtem příjmy a potom zadáváme výdaje... máme něco jako "cost centra", že něco je společné, něco jen každého z nás a ať si s tím dělá, co chce... dělíme do typů, za co jsme to dali... pak se za nějakou dobu udělá vyúčtování, aby třeba ten, kdo víc platil, dostal zpět. Máme tam i něco jako odpisy. Oba zatím vyděláváme, s pěnezmi nebyl nikdy problém, takže bychom takovou přesnou evidenci ani nepotřebovali, ale aspoň máme přehled. Pracuji ve financích, takže jsem nastavila základní výpočty a tabulky a manžel pak jen doplňuje (účtovat v práci a ještě doma by mě zabilo 😀 ).