Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?
Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.
No to me taky zaskocilo. To fakt neni normalni.. on by tobe do baraku dal 60k na dokonceni mistnosti? Kde by si milostive mohl ubytovat dite?
@sinicka tak asi to bere tak že to není jeho dítě a on se omezovat nechce. Nabízí že to udělá zadarmo tedy za materiál.
Takze kdyby nebylo tveho syna, tak on by tu mistnost nedodelaval? Nechal by ji bez podlah, elektriny a tak? Nebo cim on argumentuje?
Tak tedy znovu,za 1)co tam je za 60 tisíc?A za 2)proč to nechce pojistit smluvně?Tolik času to zase nezabere,i kdyby jste to měli doma sepsat na papír a nechat si to potvrdit od notáře... a ještě by mne zajímalo,vzal (našel) si tě i s dítětem,ok ale proč nechce ani aby jste tam měli trvalý pobyt?Návštěva co přispěla do jeho baráku a jako bonus s ním spí...
@ai30 ano přesně tak. Udělal by to až časem.. Nepotřebuje ji..
On ale furt TOBE nabizi, ze dodela mistnost ve SVEM dome, kdyz mu TY zaplatis material. To fakt nesedi. Uplne bych s tim souhlasila, kdyby byl ochotny to osetrit tak, ze te vyplati, pokud by ses mela vystehovat. Ale jenom tak mu dat 60tis na barak + bezne platby, to ne. Udelejte normalni najemni smlouvu a zapocitejte tech 60tis jako predplatne najmu.
Spis bych se na tvem miste zamyslela nad tim, zda ho nekopnout do zadku. Tohle neni partner, ale spolubydlici. 🤦
Tady vidím velký špatný 🤷
Jen tak pro predstavu ho odeber z te rovnice. Kdyby ti nekdo nabidl bydleni s tim, ze do nej musis investovat 60tis, budes za ubytovani bezne platit, bez smlouvy, nebudes tam mit trvaly pobyt a majitel te muze kdykoliv vyhodit na ulici. Zvazovala bys to?
Stehovani zrus, bydlete se synem spolu, s pritelem dal randete a vetsi krok udelejte, az na nej budete pripraveni.
@ai30 ne nikomu cizímu bych 60 tis nedala
Jak dlouho se znáte?🧐
Tak sis odpovedela sama.
@klokanka31 5 let
Nesmysl,proč by jsi měla platit rekonstrukci,zařízení pokoje bych chápala,ale rozvod elektřiny,podlahu,proč.. Je to jeho dům,tu místnost by musel udělat tak jako tak. Připadá mi to od něj i dost nesolidní,vůbec toto požadovat.
Já teda půjdu asi proti proudu, ale já bych byla rada, ze mám vyřešené bydlení a partner se o nás bude “starat”. Takže bych 60tis klidně dala i bez smluvního ujednání. Kdybys nesla k nemu, ale sama se synem do najmu, tak bys taky peníze do bytu dala. Nikdy to nebude na 100% podle tebe. A chce to vždy doladit.
Můj názor teda je, ze je mezi vámi kalkul, s kterým oba jaksi nesouhlasíte. Láska není o podmínkách. To je to, co chci pro druhého udělat.
@loylii ale já v nájmu žiju a mám byt zařízený takže já nepotřebuji aby se o mě někdo staral. Pracuji a jsem plně soběstačná.
@loylii a nikde přece nepíšu že chci aby bylo vše ve 100% po mém jako ani nechci aby se o mě někdo staral.
Tak bych to tak nechala a k nemu se nestehovala😇 po 5 letech vztahu by to mělo vypadat jinak. Než se handrkovat co kdo uhradí. Já taky nejsem vdaná, bydlím u chlapa (od začátku vztahu) a věci s kterými on nesouhlasil jsem si zrekonstruovala podle sebe a i s tím počítám, ze kdybych odesla, asi mam smolika a ještě to bude používat jiná buchta. Ale já to tak nějak beru..😊 to je proste daň za vztahy..
No vidíš doma ses doma a ses svou paní… stěhování do cizího domu kde je majitelem jen partner a narovinu té tak v něm hodlá i přivítat nevím jak se chceš cítit dobre. Už to vyžadování peněz z tebe nedělá jen podnajemnika ale i nerovnovnocenbeho partnera. Ty mas kde bydlet, 60 000 můžeš utratit určitě efektivněji. Zvazila vYch žití a možná i chození s takovým partnerem.
Proč nechce, abys tam měla trvalý pobyt? Celý je to divný, nešla bych do toho.
@galatea_a má prý špatné zkušenosti s ex. Nemohl se jí údajně prý pak zbavit.
Snad se ale už za těch 5 let znáte ne? Nebo on nepočítá že spolu zůstanete navždy?
@klokanka31 nevím s čím počítá.
Ale vy přece plánujete SPOLEČNÉ bydlení. A ne že on bude mít nájemnici s benefitama, která tam ale ani nebude mít TP. Promiň, možná mu křivdím, ale já bych do toho fakt nešla.
A to ses ho nikdy neptala jak to s tebou má? Aby se nestalo že pustíš nájem, jemu dáš peníze, on za měsíc, za rok tě odkopne a budeš bez peněz i bez bydlení...
@klokanka31 to ti, ale přece nikdo nepovi jak dlouho s tebou bude.
Neposilala bych mu nic
V tom případě bych se k němu nestěhovala ,podle mě nemáte vztah vůbec ujasněné ani z jedné strany,ty mu zřejmě taky nevěříš
No to ne, může se stát cokoliv, ale nějak by člověk měl plus mínus vědět jestli s ním ten druhý počítá pokud možno navždy, nebo jen na pár let a pak jde dál...

@sinicka kdyby to bylo takto vyhrocené tak bych nad tím vůbec neuvažovala. On k synovi neni lakomej a problem něco mu koupit nemá, jen toto mě zaskočilo.