Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?
Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.
@klokanka31 tak dle něj s námi počítá.
Tak ja budu asi taky divna, ale ja bych mu je dala. Usetris za najem, do ktereho bys drivnebo pozdeji 60tis taky narvala, navic je to tvuj syn a ne jeho, mne na tom nic divneho neprijde. Byt, ve kterem bydlime, vlastni taky jen manzel, penize do nej strkame oba a ani by me nenapadlo, ze je to jeho byt, tak vsechno bude platit on a ja bez najmu pohodicka, klidecek. Klimatizaci za 100tis jsme platili napul, kdyz byt byl jeste tchyne, ani tak jsem s tim nemela problem, byla to investice pro nas, aniz bychom vedeli, ze byt bude nekdy manzeluv nebo jak dlouho tam budeme bydlet. A ano, zrusit nekomu trvale bydliste je proste vopruz a ani te k nicemu neopravnuje (ani k tomu bydleni tam), takze proc ho tam vlastne potrebujes? Ja taky nemam trvale bydliste v manzelove byte, ackoliv by me tam samozrejme nechal napsat, a vubec mi to nevadi, mam to vsude vedene jako kontaktni adresu.
@zuzita15 ale já nebudu nikde bydlet zdarma. Jak sem psala. On chce půlku na poplatky cca 4500 Kč + jídlo všem
No to je ale zdarma 😅 nebudes platit najem, jen poplatky, mne to prijde fer. A jeden krk navic s jidlem te jako najem nevyjde
@zuzita15 počkej jídlo všem tzn jeho dítěti, jemu a nám to je měsíčně tak 12000+ poplatky. S tím že já mám syna ve střídavé péči takže u mě je 14 dnů v měsíci.
On ma dite ve sve peci? To jsem nejak prehlidla. A na kolik te vyjde jidlo mesicne jen pro tebe a pro syna? Urcite ne na pulku
Tak takovou spolubydlu bych brala taky😅🤔😳
Ní jde vidět že ty ho asi taky míč ráda nemáš a nevěříš mu. Zůstala bych ve svém
@zuzita15 ano má dítě ve své péči. Jídlo pro mě a syna je rozhodně půlka toho když je syn půl měsíce u otce.
@bara88 a proč bych ho neměla ráda? Protože přemýšlím??
Jako promiň, ale co to je za socku, když má barák a má v něm nedodelane místnosti a chce, abys to platila. Snad každý normální člověk má v každé místnosti podlahu a elektřinu. Tohle je celý divný.
A proč bys je měla živit? Tak on chce 60litru na pokoj, kde bude Tvůj syn půl měsíce, ale Ty máš jeho dítě živit pořád?
Vykašlala bych se na něj, zůstala, kde jsem a kde mám klid.
Pokud by o Tebe opravdu stal, pokojicek pro syna by byl automaticky nachystaný, Ty bys mu tam jen dala jeho nábytek a věci, ale proboha podlaha a elektřina??? To je jak holobyt.
@camelinka 🙂
Prostě dle toho jak se tady o něm vyjadřuješ, neřeším to s ním, tak si to myslím
@barmil není to holobyt, má přistavěno a ta místnost která je velká asi 40 m2 je prostě nedodělaná.
@bara88 🙂 a kdo řekl že to neřeším s ním.
Tak jestli za sebe a napul syna utratis jen 6tis mesicne za jidlo, tak klobouk dolu. Nicmene predpokladam, ze soucasny najem je vic nez 6tis za mesic a ze kdyz se nastehujes k nemu, tak budes v plusu…
a tak řešíš?v tom případě nechápu co řešíš tady nebo jakou čekáš radu?on by asi další pokoj nepotřeboval tak do toho ted investovat nechce.ty ho potřebuješ tak bud se na tom budeš podílet a nebo bydlet tam kde bydlíš
@zuzita15
Ty si to moc dobře nečetla vid..
Psala sem ze za jídlo u něj minimálně 12000+4500 poplatky. Takže ne v plusu bych nebyla.
@bara88 já ho nepotřebuji, to on navrhl společné bydlení. Já mám obecní byt kde je nájem velmi levný jelikož jde o vesnici.
však ale to je jídlo snad za všechny ne?
@bara88 ano jídlo za 4 lidi
@bara88 a proč bych měla dávat desetitisíce do domu který není můj? 🙂
třeba proto že tam budeš bydlet?
@bara88 od toho budu platit jídlo všem, poplatky a o vše se starat.
jak že se budeš o vše starat?
@bara88 třeba tak že on jezdí s kamionem a přes týden bude péče o vše na mě.

Jako mě se to taky moc nezdá a být tebou bych to ještě promyslela, hlavně když máš své bydlení vyřešené a jsi soběstačná. A že on má špatnou zkušenost, to neznamená, že to odneseš ty😉. Koupila bych nábytek a věci, které se dají odnést a možná bych zvážila dát půlku na tu rekonstrukci, s tím, že bych to hold riskla.