icon

Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?

13. srp 2022

Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.

autor
13. srp 2022

@bara88 doteď mu pomáhala maminka, ale už je starší a nemocná.

bara88
13. srp 2022

@ai30 jako já to chápu ale chápu i toho chlapa,on má pokoju pro sebe dosta a ted by to prostě dělat nemuse a když se tam nastěhuje ona s dítětem tak by to dělat musel hned a nebo se tísnit v jednom pokoji s dítětem

bara88
13. srp 2022

pořád nechápu o co vše

levandule_k
13. srp 2022

No já nevím, spočítej si, abys neměla větší finanční náklady, když se pustíš do společného bydlení než když jsi sama se synem. Já třeba čekám od chlapa, že si mě bude trochu hýčkat ne, řešit každou korunu.

Warren Buffett říká, že pravidlo číslo jedna při investování je, nikdy neprodělej peníze a pravidlo číslo dvě, nikdy nezapomeň na pravidlo číslo jedna.

Hele jestli ho máš ráda a chceš s ním být, tak si vyjednej pro sebe lepší podmínky, prostě se za sebe postav. Když se máš přestěhovat, tak jedině s trvalým pobytem, to ho budeš mít na radnici jak bezdomovec, nebo si ho dáš k rodičům. Poplatky za energie ne půlku, ale třetinu, on + jeho děti a ty plus díětě 1,2 v měsíci, to jste jak jeden a půl osoby. Občas ať chodí nakupovat on. 60 tisíc není problém, ale když by to stejně jednou rekonstruoval, dělal by to pro sebe, tak by si to i platil, takže budeš chtít zpátky třeba 80% z 60 tisíc.

A co, že má špatné zkušenosti, tak to si nevěří, že si umí najít partnerku, která není kráva? Ty máš také zkušenosti a máš zodpovědnost vůči svému synovi, tak se musíš chovat, tak, abys neskončila na dlažbě.

klokanka31
13. srp 2022

Tak ty budeš platit polovinu nákladů plus jídlo pro všechny, a co bude platit on? Chlap a nechá se živit 🤦‍♀️

autor
13. srp 2022

@bara88 prosím tě promiň, ale o čem to píšeš? Má dvoupodlažní dům s 6 pokoji akorad v tom který má udělaný a mohl by tam být syn tak má pc hernu.
Takže ten pokoj co chce udělat bude 7.

ai30
13. srp 2022

@bara88 No jasne, ale kdyz se rozejdou, tak ona si prece tu podlahu neodnese, jemu zustane zrekonstruovana mistnost. Ja chapu, ze se mu ted do toho nechce investovat, ale prijde mi fer, aby ona to ted zaplatila s tim, ze kdyby se mela odstehovat, tak on ji alespon castecne vyplati.

bara88
13. srp 2022

Hele proč ho tady vůbec pomlouvaš?ty takového člověka miluješ?

ai30
13. srp 2022

Takze ten duvod sestehovani je, aby se mu mel kdo starat o dite, kdyz on je pracovne pryc?

autor
13. srp 2022

@bara88 já ho pomlouvám? 🙂

autor
13. srp 2022

@ai30 to si nemyslím. Stará se už dlouho sám.

bara88
13. srp 2022

A ne snad?a miluješ ho?protože mě přijde že ne

autor
13. srp 2022

@bara88 mysli si co chceš. Já mám zodpovědnost za svého syna a já musím přemýšlet co udělám. Ono vydat se z peněz je krásná věc, ale přemýšlet co když se to nepovede je také na místě..

autor
13. srp 2022

@levandule_k přesně tak bych to brala.
Nemám problém mu dát na rekonstrukci, ale pokud by to skončilo mezi námi tak bych čekala že mi třeba půlku dá.
Jemu to už zůstane.

sinicka
13. srp 2022

A co teda bude na něm? Ty se přes týden budeš starat o děti, řešit jídlo (za jídlo já osobně utratím nejvic) přispívat na poplatky a on?
Peníze bych do domu neinvestovala v tomto případě. Aby měl člověk strach, že přijde o úspory a nedejbože zustavat s nekym, kdyz jsem prece dala do domu tolik.

autor
13. srp 2022

@sinicka on by samozřejmě platil internet, řešil topení což není levná záležitost, platí vodu.

zuzita15
13. srp 2022

Cetla, ale predpokladam, ze ted platis najem + jidlo + poplatky

autor
13. srp 2022

Mě nevadí starat se o dům, jeho dítě atd, ale taky musím myslet na sebe a svého syna. On o nic nepřijde pokud bychom spolu nebyli. On v domě zůstane a on řešit jiné bydlení které něco stojí nebude.

autor
13. srp 2022

@zuzita15 ano nájem minimální v obecním bytě

autor
13. srp 2022

@zuzita15 neřeším tady ani to co chce ať platím, jak sem psala hned v úvodu.
Reším to že chce 60 tisíc a v případě rozchodu není ochoten se domluvit na třeba 50% vraceni částky. Což si myslím je fér

zuzita15
13. srp 2022

A on potrebuje 6 pokoju? Obyvak, loznice, pokoj pro jeho dite, pc herna a ty zbyle dva pokoje dodelane jsou co?

sudylichozrout
13. srp 2022

To rozhodne neni fer a nechod do toho. On s tebou nepocita.

autor
13. srp 2022

@zuzita15 hala a taková herna kde je fotbálek a spí tam jeho máma když přijede.

zuzita15
13. srp 2022

A to nemuze mit pc hernu s pokojem pro mamu v jednom, kdyz tam je jen obcas? Hala neni pokoj

autor
13. srp 2022

@zuzita15 prý nemůže.

antoinet
13. srp 2022

Proč bys měla zhodnocovat jeho dům?
A proč bys mu měla kupovat jídlo???
Nedělala bych v žádném případě ani jedno.

autor
13. srp 2022

@antoinet tak to jídlo je taková kompenzace toho že budu dávat jen 4500 poplatky.

antoinet
13. srp 2022

To mi nepřijde tak málo, pokud je dům jeho. Podle on na tom krutě vydělá...

autor
13. srp 2022

@antoinet dům je jeho bez hypo

klokanka31
13. srp 2022

Tak se stará sám nebo jeho maminka?

autor
13. srp 2022

@klokanka31 jak sem psala výše, pomáhala mu maminka když bylo třeba. Dříve

Strana