icon

Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?

13. srp 2022

Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.

autor
13. srp 2022

@klokanka31 což není předmětem toho co tady řeším takže tady více jejich situaci proč a jak řeší péči o dítě nebudu.

bara88
13. srp 2022

Hele já to fakt nechápu, ty ho miluješ?a jsi si jistá že miluje on tebe?co je tohle za vztah

xxx3d
13. srp 2022

je to určitě lákavý nebýt na všechno sama, někoho mít, s někým žít

jenže ty se všeho vzdáš, mít obecní byt s mini nájemným, v dnešní době, není málo, a kromě toho, máš ještě vydat docela slušnou sumu naprosto bez záruky, resp. víš, že bez záruky, takže tohle si musíš rozhodnout hlavně ty, jestli ten kluk s domem za ten risk fakticky stojí.

autor
13. srp 2022

@bara88 děkuji za názor. Já už se k otázkám ty ho nemilujes prtz řešíš budoucnost atd nebudu. Promiň.
Ty si žij jak chceš. Pro mě je normální přemýšlet co bude dál a pokud má problém se domluvit na případné byť 50% kompenzaci za rekonstrukci která mu zůstane tak ano je to pro mě velký otazník co dál.

autor
13. srp 2022

@xxx3d přesně to řeším co dál..

bara88
13. srp 2022

Ale to není že řešíš budoucnost ale jakým stylem řešíte oba dva budoucnost

autor
13. srp 2022

@bara88 děkuji za postřeh.

klokanka31
13. srp 2022

Mně se to nezdá jako normální vztah. Pět let vztahu, ale nechce abys tam měla trvalé bydliště, nechce ti dát nějaký papír na těch 60 tisíc že by ti je teda v případě rozchodu vrátil (nebo aspoň půlku), budeš platit všem jídlo...🧐 není v průšvihu a nepotřebuje jednoduše jen peníze?

autor
13. srp 2022

@klokanka31 to si nemyslim. Sám mi řekl že by materiál jel nakoupit se mnou abych viděla co kolik stojí

evik19
13. srp 2022

Ať se na to dívám z jakékoliv stránky, tak výhody jsou všechny jen na jeho straně. On na tom stěhování vydělá. Postaráš se mu o dítě, budeš živit jeho i jeho dítě, prispejes mu na energie, které do teď platil sám, zafinancujes rekonstrukci jeho domu, všechno ale zůstane jeho, ty nebudeš mít na nic papír ani pravo. A nakonec ještě budeš poslouchat, že se staras blbě a jídlo nakupujes málo. Pro tebe z toho žádná výhoda neplyne, jen bys šla do nejistoty a finančního propadáku. Těžko ti mužů radit, kdyz vaší situaci přesně neznám, ale já bych do toho ani náhodou nesla.

te_reza
13. srp 2022

Neinvestovala bych nikam nic, co by se nedalo odnést. Doma přispívám, platím, kupuju. ale nebudu platit rekonstrukci kuchyně, například, když tu sice trvalý pobyt mám, ale byt můj není. Takže u tebe bych rozhodně nesolila 60 tisíc do něčeho, kde nebudeš mít ani trvalý pobyt

guliii
13. srp 2022

Peníze bych mu na rekonstrukci nedala, myslím si, že je dobře, že o tom přemýšlíš. Ano některé ženy by mu peníze dali, některé budou mít štěstí a bude jim to s mužem klapat a další tady pak brečí co mají dělat, že přišli o peníze a nemají kam jít. Mám manžela, kterému opravdu věřím, ale bohužel život mě naučil spoléhat se hlavně na sebe. Nikdy nevíš co se může stát. Táta zemřel, když jsme byli malý, kdyby máma neměla svůj účet nevím z čeho bychom žili a kdyby dům ve kterém jsme bydleli a rodiče tam nacpali všechny peníze děda nenapsal na tátu odešli bychom s holým pozadím. Zdědil by ho strejda, i když také dostal svůj dům.
Já jsem také opatrná a moje děti jsou vždy na prvním místě. Já třeba vyplácela manželovo bratra z domu, který je psaný pouze na manžela. Ale manžel zase zaplatil velkou část z rekonstrukce na domu, který je zase můj. Ale my máme peníze dohromady a to co máme zdědí naše děti.
Když jsem s mužem začínala a chtěl abych šla bydlet k němu, původně ani nic na nájem nechtěl. To jsem samozřejmě nechtěla, ale ještě jsem studovala a měla jen brigády. Tak jsme se domluvili, že mu budu platit to co platím jinde a jídlo budeme kupovat střídavě.
Osobně bych to stěhování zvážila. Když pustíš obecní byt a nevyšlo vám to, bude možné si ho pronajmout znovu nebo ho obsadí? To, že má špatné zkušenosti je blbé, ale máš taky své zkušenosti. Raději bych se domluvila na konkrétním nájmu než na neurčité částce na jídlo. No prostě to co požaduje on ne.

michaela666
13. srp 2022

Můžu se na toho přítele přijít podívat??? 😃 Máte vztah, chce aby ses k němu nastěhovala, ale musíš zaplatit rekonstrukci pokoje pro svého syna?? Protože on potřebuje pokoj s PC hernou a pokoj s fotbálkem a nebude se kvůli vám přece uskromňovat?? Ty v*le na kole to je borec jak vrata. 🤦😃😃

Na tvém místě bych mu peníze nedala a už vůbec se nestěhovala. Když nemůže tyhle dva pokoje s minimálním využitím sloučit (aby měl svoje místo tvůj syn) tak je otázka času, kdy mu bude vadit že je kluk vůbec v JEHO baráku. Tohle jako vztah s budoucností nevidím.

klokanka31
13. srp 2022

No to sice jo, ale tím že bys platila jídlo bys mu vytrhla trn z paty...

autor
13. srp 2022

@michaela666 pravda je že se mi to celé nelíbí, jinak bych sem nepsala.

zuzita15
13. srp 2022

Mno tak tech 60tis by me netankovalo v pripade, ze by tam nemel dalsi dve cimry k nicemu. Ted uz mi to teda taky prijde divny… Ne, ze chce ty penize, ale ze nepusti ani jeden ze dvou pokoju, ktery ma vicemene na nic. Jeste bych teda pochopila pokoj pro jeho mamu. Osobne nechapu vyhravani PC her v dospelosti, navic v PC herne 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

levandule_k
13. srp 2022

Asi bych mu na rovinu řekla, že se nebudu stěhovat nikam, za těchto podmínek, bez trvalého pobytu, vyššími náklady na živobytí a větší prací (vařit pro dva a pro 4-5 lidí je rozdíl), práce okolo domu je víc, plus mu dám 60 tisíc na rekonstrukci a v případě rozchodu nic nedostanu.

Přeposílám názor manžela, zajímalo ho, co tady píšu, řekla jsem mu jen o požadavku 60 tisíc a přitom je volný pokoj, kde je herna. Máš ho poslat do háje, takový borec tě bude mít jako loutku, aby tě mohl komandovat.

autor
13. srp 2022

@levandule_k manželovi děkuji za názor chlapa.
Jsem s toho smutná protože jsem si to také po tolika letech představovala jinak.
Mluvila sem sním a řekl mi že ať se nezlobím, ale je ochoten udělat pokoj sám tzn bez placení někoho cizího ale materiál atd platit nebude.

l01991
13. srp 2022

Ale na PC hernu měl😅 ne promiň ale od toho ruky pryč...

autor
13. srp 2022

@l01991 což to je jeho věc co si udělal. To mě je jedno.
Mě mrzí že chce společný život, ale není ochoten nic moc udělat proto abych se cítila dobře..

gruyerre
13. srp 2022

Já chápu, že se ti to nelíbí. Navíc ho z tvého popisu podezírám, jestli tě nechce za služku, kuchařku a chůvu. Akorát teda těm se platí a ne že ony platí poplatky a kupují jídlo...

lv
13. srp 2022

Jídlo pro 4-5, to je tak 15tis, +4,5tis? Zbude ti, dost na život, auto, pojistky, spoření, školu atp.? Ted mu dite hlidal kdo, mama?

autor
13. srp 2022

@lv zbyde mi cca 4000 Kč na paušál, atd

hanca78
13. srp 2022

Pokud s tímto nesouhlasí, tak od něj utečte! Evidentně s vámi nepočítá. Kdyby ano, neměl by s tím problém. Normální by bylo kdyby souhlasil, nebo kdyby rekonstrukci zaplatil sám a vy jen vybavení syna, které by vám zůstalo, v případě rozchodu. Myslete hlavně na syna a na sebe, pak taky na nějakou finanční rezervu abpak teprve na toho vyčůraného pána.

camelinka
13. srp 2022

Je HODNE v poradku, ze se ti to nelibi, ted jen to nejak dotahnout bud k nejakemu kompromisu, nebo bohuzel...Sama citis, ze tam neco nefunguje jak ma, proto to sem pises.
Kdybys mu rekla sorry, ja na to nemam, vyplaznout 60k jen tak do ciziho, tak by ti rekl co? Ma to byt pro tveho syna, ano, ale z toho baraku vam dvema, nebude patrit ani cihla, a to, ze to typek nechce resit a vymlouva se, by mi rozblikalo kontrolku az nekde...

lv
Autor odpověď smazal
lv
13. srp 2022

Omylem jsem to smazala. Porovnej si, kolik ti zůstane teď. Já bych neměla problém investovat, pokud bych cítila přínos a pokrok ve vztahu, společná kasa, úhradu větší části potravin, neb má předpokládám větší příjem než ty. Ze svého představa hradit výdaje kolem kroužků, skoly, paušál,
pojistky, auto.. takhle mi to přijde, že za hlidačku, kuchařku, uklízečku nebude muset platit. Jak píše
@gruyerre

autor
13. srp 2022

@camelinka zřejmě ať si půjčím

l01991
13. srp 2022

Ale však o to jde... ano,investovat do SPOLEČNEHO je v pořádku ale ne že "dej mi penize,za to vam zrobim pokoj+teměř vše plať ty" a jako bonus nechce abys měla trvale bydliště...

guliii
13. srp 2022

Tak jsem se zeptala manžela co si o tom myslí. A říkal cituji, že pán je tedy velice vyčůraný a vy byste byla hodně hloupá kdybyste do toho šla. Že si to hezky vymyslel, bude mít zajištěnou domácnost i dítě a ještě za to dostane zaplaceno. Smál se, jestli jsem se teď neinspirovala a nebudu chtít po něm taky takový nájem, když bydlí v mém domě.

Strana