Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?
Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.
Já bych se nestehovala. A kor když mas obecní byt. Ten jak jednou pustis, tak už se do něj zpět nedostaneš. Třeba u nás jsou cekacky i 10-15 let…..
@veroniquecz jj i tady
Já při vší úctě moc nechápu, nač se tu ptáš. Když si řekneš nahlas “abych se mohla nastěhovat k muži, se kterým pět let chodím, musím investovat 60k do pokoje pro moji součást - moje dítě, aby on měl svou pc hernu. Budu mu platit půlku nákladů na bydlení a všechny náklady na jídlo. A trvalý pobyt si musím dát k rodičům, pač on mě tam nechce”…
Ahoj, s přítelem manželé nejsme a byt co máme koupený je nás obou, každému z nás náleží půlka bytu. Upřímně by se mi asi nechtěly cpát peníze do něčeho co není ani z půlky mé. Nikdy nevíš co se stane a přijdeš o peníze, které jsi do domu dala. Mám kamaráda, který žil s přítelkyni v baráku, dal tam nějaké své peníze do koupí střechy a ona ho pak po nějaké době vyhodila. Střecha není zrovna levná záležitost, takže šel z domu bez peněz. Neměli to nijak ošetřené,např smlouvou nebo tak.
Můj manžel říká, že 60tis za takovou místnost je nic.. Pokud bych toho chlapa milovala, on miloval mě i mého syna, tak bych peníze neřešila. Nechápu na co se ptáš, máš zodpovědnost za svého syna, pokud to tak necítíš, tak doprdele s kým se stykas?! Nebo jako chceš ať mu udělá velký pokojíček za své? 🤔 Jen pro představu, by ve velikost 40m2 má hodnotu 4mega a on po tobě chce jen 60tis 😆 když budete oponovat, tak to jsou 4 najmy které taky neuvidíte 😆
@evik19 napsala jsi to přesně. Já už paní taky odpověděla a to jsem ani nevěděla další věci, například to, s jeho synem, placením jídla všem, to že teď je paní v levém nájemním bytě kde může jednou bydlet i její syn. A on se nechce třeba vzdát herny a poskytnout ji jejímu synovi, když teď nechce nebo nemůže z jakéhokoliv důvodu zrekonstruovat další pokoj? To není vyčůránek ale ještě něco horšího. Matka se nemůže starat o dítě když jede s kamionem, tak nabídne takové výhodné bydlení paní. Teď už jen chybí, aby mu předložila ceník na sexuální služby.
Teď jsem všechno dočetla a kroutím hlavou, na co se vůbec ptáš, a nad čím přemýšlíš. Máš obecní byt, kde platíš nízký nájem, žiješ si asi fajn, obstaráš sebe a syna, zbyde ti podle všeho ještě dost peněz. A ty uvažuješ, že tohle všechno vyměníš za bydlení s chlapem, kterému bys musela zaplatit 60 tisíc za pokoj pro syna (pochopila jsem, že bez nábytku, ten bys ještě měla dokoupit), dávala bys mu 4500,- za služby, platila všem jídlo (sobě, synovi, jemu, jeho dítěti), starala se o dům, zahradu, jeho dítě? A zbylo by ti na žití 4000,-. No a kdyby to nedej bože nevyšlo, tak bys odešla s holým zadkem. Páááni, samé výhody. Ale ne pro tebe 🙄
@mydlova když je to nic, pak by neměl být problém, aby ji to "nic" v případě rozchodu vrátil, žejo😎 Na to říká manžel co?
@mydlova a kdo ti prosím řekl že s celé té místnosti udělá pokoj? Chce to prepazit a pokoj udělat jen s části.
@hanca78 ...nemluvě o tom, že ji přibyde náklad v podobě poměrné částí nákladů a jídla pro tři? Kauf jako hovado😉
Cože, takže pokojíček bude jen z půlky místnosti, ale ty to zaplatíš celé sama?
@gruyerre ne. Rekonstrukci udělá jen s toho kousku. Zbytek nechá tak
A jak to cele pripada tobe? Ja osobne bych ho s tim poslala do rite, ale po peti letech sama vis nejlip, jestli to je k necemu vztah, nebo je fakt vychcany jak dira do snehu....
@camelinka mě to přijde vyčurané
Jak to tak čtu tak čim dal tim "vyhodnějši"😅😆 ale psat ti tu mužeme co chceme,stejně se zařidiš po svojim...
@l01991 ano já za těchto podmínek do toho nepůjdu.
Ty jo. Nejak se z toho vykecej a zustan kde jsi. Zachranis si "kozich".
Tak doufám, že si schovava veškeré účtenky, za všechny dárky pro tebe, za všechny zaplacené obědy, večeře, kytky, kina, no i naftu. A do smlouvy bych i napsala poměrnou část nájmu. Až se rozejdete, tak si to přesně na korunu spočítáte.
A to velice...
Uf teda, pán dobře kalkuluje. Souhlasím s většinou holek, co tu psaly, tohle vypadá, že mu budeš dělat hospodyni, kuchařku, pečovatelku a vychovatelku pro jeho dítě a vlastně za to ještě platit.
Přiznávám, že u mě by navíc blikala kontrolka i kvůli té PC herně a toho, že se jí nechce vzdát. Jak často hraje? Není to už trochu závislost? Aby to pak nedopadlo, že bude pryč s kamionem, ty budeš mít vše na povel (+i finančně, protože jídlo není zrovna pakatel, co si budem) a když přijede, tak si bude potřebovat odpočinout, zaleze do herny a opět bude vše na tobě. Z jeho peněz nic moc neuvidíš - zaplatí co? 4500 za poplatky? Své auto, které ty nebudeš moct používat protože je jeho?? A když by s tvými “službami” nebyl spokojený, tak co?
Z toho, co jsi psala, bych se nestěhovala ani náhodou. Bydlení je dražší a dražší, abys pak jednou neskončila někde s holým zadkem a bez bydlení.
@mydlova si malinko mimo
Nečetla jsem celou diskuzi, ale buď mě chlap chce a postará se nebo ne a já si radši najdu někoho komu na mě záleží a nebude mít takové nápady. Když má problém s papírem. Když mi bylo 17 byla jsem s klukem co si koupil v 18 na hypo byt.spolecne jsme tam začali bydlet. Stylem že on platí hypo a já energie a jídlo. Po 4 letech vztahu jsme se rozešli. Já neměla kde bydlet a nasetreno velké prd. A on měl zaplaceno 4 roky hypotéky a ještě nasetreno na účtě. Vte době mě to vůbec nezajímalo. Došlo mi to až při rozchodu.
tohle teda neni vyhodne hlavne pro tebe. Ok pokud chce zaplatit 60 tis, coz neni malo(predpokladam, ze tam neda jen tak obyc podlahu, kdyz,chce 60 tis. a vse bude delat sam), proc tolik? stopro to jde udelat podstatne za min... 20m2. Za druhy predpokladam do toho co on tam chce dat nemas moc co mluvit...pac je to jeho..
tve naklady ted jsou urcite podstatne nizsi nez chce on..
vubec nerozumim proc mas platit jidlo vsem..ok poplatky napul to chapu. Ale vzhledem k tomu, ze se mu budes o vsechno starat i dite min. varit, uklizet atd. to by mel zohlednit, to neni automatika..je vycurany..doted to musel calovat sam a obstarat sam a ted mu na to z vetsi casti mas ty pridat bez naroku na cokoliv.. po 5 ti letech to s tebou ocividne nemysli moc vazne. Zvaz jestli tohle ma budoucnost, kazdopadne bych si nechala svuj byt a vidala se s nim jen tehdy, kdyz on bude doma. I s tim, ze si koupis na ten vikend jidlo pro vas, uvaris na vikend co snite, nikoliv krabice na cely tyden do auta atd. System nejaky zabehly ma takze bych to nechala plynout dal..
V této situaci bych se k němu určitě nestěhovala. Jsi soběstačná, obecní byt za minimální nájem bych v současné době fakt nepouštěla, máš v podstatě svůj klid, vidíte se, když chcete... Pokud neplánujete společné dítě, nechala bych to tak. Dělá to na mě dojem, že potřebuje někoho, kdo by se staral o jeho syna, když on bude na cestách, protože jeho maminka na to časem nebude stačit. Chápu, že je opatrný, když se v minulosti už spálil, ale dům je jeho, ty na něm žádný podíl mít nebudeš, on si bude zvelebovat svůj majetek, takže nevidím důvod, proč bys mu na to měla dávat peníze. (Mimochodem ta částka mi nepřipadá přemrštěná, pokud je potřeba ten pokoj kompletně rekonstruovat.) Že koupíš nábytek a vybavení, to je na místě. Na rovinu bych si s ním promluvila o všech obavách, které oba máte. Myslím, že rozumný člověk pochopí důvody, proč chceš mít případnou investici smluvně ošetřenou. Je to hezké, že chce po pěti letech udělat další krok, ale jakožto poučený člověk by k tomu měl přistupovat zodpovědně se vším všudy. Pokud vám to spolu nevyjde (což se prostě stává - když se spolu lidé sestěhují, vztah se změní, a ne vždycky k lepšímu) nebudeš se mít kam vrátit. Riskovala bys hodně, máš především zodpovědnost vůči svému synovi, jak už tu bylo mnohokrát řečeno. Já bych rozhodně stála nohama na zemi, i kdyby to znamenalo, že o toho chlapa přijdu. Přeji ti, aby ses rozhodla správně 🍀
@t_novotna já vím a to taky tady celou dobu píšu.
Dočetla jsem to celé..
Ale bože 😅 to je frajer 🤣
Maminka už se nechce (nemůže) starat a on hledá chůvu pro svoje dítě 😅 nevím, jak je to dítě starý.. ale když se nenastehujes, tak bude jako celý týden doma samo?
PC herna a místnost s fotbalkem 💪 kolik mu je? 20?? Zastydla puberta, ne?
Děkuji všem za reakce. Víc asi není třeba to rozebírat. Mám jasno. Pěkný večer
@adel_si je mu 41 let

@guliii 🙂