icon

Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?

13. srp 2022

Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.

katule1990
13. srp 2022

Nepřispívala jsem, protože většina věcí byla už napsána. Snad ti to pomohlo v rozhodování a snad se rozhodneš tak, abys byla do budoucna šťasná. Je dobře, že o tom tak přemýšlíš, kupa žen to neudělá a pak jim jen zbydou oči pro pláč. Nepsala jsi teda, jaký je jinak partner, jak se k tobě a synovi chová, jak vám to celkově funguje, ale o tom diskuse nebyla, chápu. Každopádně ti přeju hodně štěstí 🙂.

autor
13. srp 2022

@katule1990 celkově bych řekla že si k mému synovi udělal pěkný vztah a i mezi námi je to v pohodě. Ovšem ono to se špatně soudí když s dotyčným nežiješ.
Každopádně já musím myslet už dopředu a hlavně si nemohu dovolit přijít o jistotu kterou mám.

elu
13. srp 2022

Ježíš Maria, tak on je to drzkgresle, má jako dospělej chlap pc hernu a chce po tobě, abys ho živila a hlídala mu děcko a ještě mu dala prachy na novej pokoj... No to je mi panečku partie 😓

jiss
13. srp 2022

Už tady bylo téměř vše řečeno, jenom mě ještě napadlo, že jestli na tom jeho matka začíná být zdravotně hůř, tak se tam nastěhuje do toho svého přespávacího pokoje, a proto se ten pokoj nemůže uvolnit pro syna, a péče o ni by časem beztak padla taky na tebe a pán by tak měl další mouchu zabitou... :(

rexinka
13. srp 2022

Tak jsem to docetla az sem a rikam si, ze to snad neni ani mozne, aby nekdo jen na chvili uvazoval o soužití s takovym pazdratem. Ovsem madam @mydlova tomu nakonec svymi komentari nasadila korunu primo kralovskou. 🤦‍♀️😃

autor
13. srp 2022

@rexinka 🙂

aselluska
13. srp 2022

Aha, takže vzít si peníze, to by mu šlo, ale aby to šlo pak doložit, to ne. Tak to by měl smůlu.

l01991
14. srp 2022

Jsem ráda že do toho nejdeš.Kurde,41 a ma PC hernu a fotbal,ok to bych mu možná i odpustila,každý má svoje i když tohle bych čekala tak u toho 20 leteho ale kdyby se jinak choval normálně a ne že "jupi konečně jsem našel sponzora pro sebe+chůvu pro syna a později i matku..."

sinicka
14. srp 2022

No nejlepsi na PC herne a fotbalku je to, ze se vraci jen na vikendy.. takze dojede a pujde si zahrat.. 😀 ja jsem teda zacala v pulce doufat, ze je to troll, ale i kdyby.. beztak nekde takovy lidi sou.. to si pak clovek uvedomi ty hodnoty 😀

martiniquest
14. srp 2022

Absolutne jsem nepobrala vztah mezi vami a napada mě jediná otazka - proc jste spolu? Ve vztahu by to podle me melo vypadat jinak. Na jeho podminky, ktere jsou podle me velmi nerovne, bych nepristoupila, pokud o nich neni schopen diskutovat, a hledala si jineho partnera.

superkousky
14. srp 2022

Manžel by nikdy nechtěl žádné peníze na pokojíček pro mého syna. Stejně tak nechce půlku na energie s tím, že kdyby tu byl sám, tak stejně musí topit i svítit. Já nakupuji jen jídlo a to taky ne vždy. Ten tvůj je fakt bezva patie. Skásne tě o půlku na poplatky (které by stejně musel platit). Chce aby jsi jeho i jeho dítě dotovala v jídle a jako bonus z tebe udělá chůvu. Ještě má tu drzost, chtít po tobě 60lis. On bude vysmátý a tobě zbudou usmolený 4litry. Tak to se fakt vyplatí.

barumrallyebum
14. srp 2022

@jiss ty jo, tohle me vubec nenapadlo! Mazec, drzost, nebetycna vychcanost

loylii
14. srp 2022

No z tebe to teda leze.. mysleli jsme asi všichni tady, ze mas dítě ve své péči a on žádné😇

brunetka11
14. srp 2022

Ehm…on byl asi důvod, proč se své ex nemohl zbavit. Jestli mu i ona sponzorovala život, jak si to naplánoval u tebe, tak to se pak těžko osamostatňovala podobně vysosaná.

Jako upřímně - sama víš, proč celých těch 5 let žijete odděleně. Možná je to příjemný chlap na občasné schůzky, ale jinak prostě sobec na entou.
Ta drzost, s čím na tebe vyrukoval, je až neuchopitelná. Počítej s tím, že to bude chtít obrátit proti tobě, že se nechceš vzdát pohodlného života, ale být tebou, regulérně bych mu to sepsala, co ti nabízí:
- zasponzoruješ mu zvelebení domu, aniž by se měl k případnému vrácení této investice
- zajistí si v tobě chůvu pro syna, kuchařku, uklízečku a zahradnici
- ba co víc, ty je všechny nakrmíš ze svého - a jako s 2 žravými puberťáky nebude žádná sranda tohle sponzorovat
- časem i jeho matku, o kterou se pak budeš muset postarat, takže tu máme další roli pečovatelky
- pokryješ mu náklady za vás “krky navíc”
- a u toho budeš organizovat program dvěma klukům, učit se s nimi, a snášet nálady kluka, pro kterého nebudeš plnohodnotnou mámou, ale viz výše
- jo a ještě je potřeba chodit do práce, protože je potřeba tenhle “báječný život s vychcánkem” zaplatit 👍
A on přijede na víkendy, užije si sex s milenkou - bezdomovkyní, vyžere lednici, zapaří v herně, nechá si od tebe vyprat a vyžehlit prádlo a zase odtáhne spokojený, jak si krásně zajistil život.

Ty vado, jestli jsi vůbec nad tou skvadrou “benefitů” zvažovala, že do toho jít - prosím, chci být tvým mužem! 😂
P.S. Z té čtyřky, co ti milostivě může zůstat, jsi chtěla platit i oblečení?

To se fakt doteď nijak podobně neprojevoval? Ani náznak, co je zač?

guliii
14. srp 2022

@brunetka11 ano také mě napadlo, že se nemohl ex zbavit z důvodu, že mu tam nacpala peníze a neměla kam by pak šla vysosaná

barumrallyebum
14. srp 2022

A jeste se s babkou budou tvarit, ze jim ma byt vdecna za to, ze tam muze bydlet.

mydlova
14. srp 2022

@rexinka nechápu 🤦🏼‍♀️ si to vem obráceně. Kdyby ta paní měla velký dům, on bydlel se synem v bytě. Spolu 5 let, pan pořád u ní na domě. Tak navrhne, že se může přestěhovat, ale ať má syn důstojné bydlení je nutná rekonstrukce. Ale chlap nechce dát korunu. Takže paní by vybrala všechny své peníze, zaplatila topenáři, zednikovi, elektrikáři ať má cizí dítě krásný pokoj. Prostě nenechá dítě bydlet v kůlně 🤦🏼‍♀️ za mě to hajzl není, na co zařízena další místnost. Kdyz se rozejdou, tak na co mít další místnost na vytápění. Tam zavře dveře a už nikdy tam nevkroci. Kdyby po ní 60tis nechtěl, tak se stěhuje hned? Pokud to je i tak blbec, tak by si maminka od syna měla zamyslet, s kým se 5 let stýká 🤔 zeny to jste se všechny provdali za milionáře, nic nemusíte doma platit? Mě by zajímalo i jeho názor, je divné, že 5let je hodný chlap a najednou vychcanek

somalicats
14. srp 2022

@mydlova Vychcanek je proto, ze ma problem s tim hodit tu investici na papir a v pripade rozchodu ji vyplatit. Ta investice mu ten dum zhodnoti. Jinak muj manzel bydli v mem dome, ktery jsem poridila jeste pred svatbou, dum neni v sjm a nikdy nebude, jednou ho zdedi deti. A taky po nem nechci, aby prispival na investice do domu jako takoveho.

katule1990
14. srp 2022

@mydlova At ma cizi dite krasny pokoj 😳😳? Mam za to, ze pokud ma vztah fungovat, tak beres partnera i s ditetem jako svoje, ne jako pritez, nekoho ciziho 🙄. Chudak dite, pokud by zilo s nekym, kdo o nem takhle uvazuje.

mydlova
14. srp 2022

@katule1990 napsala jsem schválně cizí dítě. Protože když ona to bere jen zhodnocení cizího (vychcanka ) domu, tak pro něho je to jen cizí dítě. Kdyby to byl takový hajzl, tak vůbec neuvazuje ať má důstojné bydlení. Očividně ale chlap bere kluka jako svého syna, když uvažuje do budoucnosti, a neustele mu v obýváku na gauči. Každý ví, že kluk může třeba se za 10let oženit a odstěhovat, nebo také může zůstat klidně v domě i do konce života 👍 očividně chlap bere kluka jako vlastního syna

katule1990
14. srp 2022

@mydlova Tak dum a dite je trochu neco jinyho 😁. Pokud to beres takhle, tak ona by mela zaplatit podlahy v jeho dome, protoze tam bude prebyvat pro nej cizi dite. A to, ze ona by se mela cely dny starat o "cizi" dite (jeho syna), nakupovat mu jidlo atd., tj. investovat do nej ve vysledku jeste mnohem vic, to je v pohode?

mydlova
14. srp 2022

@somalicats takže když je potřeba udělat nové topení, tak to budeš platit celé ty? Třeba nové tepelné čerpadlo za 300tisic? Děravá střecha? Nová koupelna? To mi spíš nepřijde jako manžel ale spíš jako spolubydlící. Když na to nemáš, tak jdete za právníkem a on napíše smlouvu o pujcce?

brunetka11
14. srp 2022

@mydlova Pokud tam nemá člověk trvalé bydliště, bez poskytnutí účtenek, pak ano.
Proč tě vlastně tak žere, že nějaké ID na mateřském serveru ovládá základy finanční gramotnosti? 😇

mydlova
14. srp 2022

@katule1990 tak ať to nedospěje do fáze, když budou chodit za právníkem a účtovat i za sex 😆 manželé, partneři mají táhnout za jeden provaz. Cena rekonstrukce za M2 je 8000-14000, takže za 20m2 je to minimálně 160 000 👍

mydlova
14. srp 2022

@brunetka11 protože chudák chlap, takhle ho tu pomlouvat

somalicats
14. srp 2022

@mydlova Ted zrovna financuju fotovoltaiku na strechu. Pujcku na to nepotrebuju. A neni to o spolubydleni, je to ochrana mych investic pro deti - jak moje, tak ty spolecne. Manzel je o dost starsi a ja nevidim duvod, proc bych v pripade jeho umrti mela majetek delit jeste mezi jeho deti z prvniho manzelstvi. Ty at si zabezpeci on sam se svou ex (i kdyz jeho deti jsou uz dospele, tak se zabezpeci uz samy).

elwe
14. srp 2022

Když se k němu přestěhuješ:
- Zaplatíš 60 tisíc, co už neuvidíš.
- Náklady na život se ti zvýší, zatímco jemu se náklady na život sníží.
- Práce ti přibude, zatímco jemu práce ubyde.

Ne, do toho bych vážně nesla, tady není co řešit. Pokud s tebou chce bydlet, mělo by to pro tebe být výhodnější, než současný stav, ne naopak.

autor
14. srp 2022

@guliii ona jeho ex s ním zaprvé měla toho syna a pak taky odešla k jinému a nadělala dluhy takže to bylo trochu jinak.

autor
14. srp 2022

@mydlova já sem nikde nepsala že je vychcanek. Psala sem jak to má nastavené a ne já u něj vážně netravim všechen čas. Jezdím k němu občas na víkend.

autor
14. srp 2022

@mydlova tak to očividně nebere, jelikož počítá s tím že dům nechá svému synovi.

Strana