Jak reagujete na telefonát od finančního poradce?
Moje celoživotní kámoška, za kterou bych dala ruku do ohně, se stala finanční poradkyní. Ráda jsem si s ní dala schůzku, i když s nikým cizím bych si takhle nesedla a otevřeně o financích nepovídala. Nicméně hned na téhle první schůzce mě poprosila o kontakty na další lidi, který by mohli mít zájem. A já fakt nerada jsem jí nakonec nějaké dala. Ale bojím se, že mě buď ty lidi ani nepozdravěj, nebo se mi naopak ozvou a vynadaj mi. Ona mě ujišťovala, že se ona ani její kolegové nesetkali s nějakou negativní zkušeností. Jak byste to vnímaly vy? Kdyby vám zavolala poradkyně, že na vás dostala kontakt od někoho, s kým jste se třeba rok neviděly(i)…
Tohle už funguje roky a dopadne to stejně - z vás vyždíme kontakty na lidi, které bude otravovat s úžasnou nabídkou, aby na nich dostala provizi. Dozvědět se, že někdo dal mé soukromé číslo podobné pijavici, tak bude hodně zle.
Jakkoliv mám našu finanční poradkyni fakt ráda, tak mimo jiné proto, že jsem si ji vybrala sama. Dám mé číslo někdo blízký někomu, koho sama kontaktovat nechci, budu běsná.
Ja myslim, ze by to melo byt opacne. Ze ses mela zeptat nejdriv tech lidi, jestli muzes jejich cislo dat.
Ano, je to častý postup. Tvůj pocit, že "nerada" je správně. Většina lidí to odignoruje, ale prostě vyžadovat čísla tímto způsobem je podvod. A kamarádce bych to vysvětlila. Ten tlak na "takle se to dělá" je v oboru obrovský a člověk vlastěn velmi snadno prodá svoji pověst. Neznámého poradce poslala nejprve slušně, a pokud by nepochopil, tak klidně dost explicitně, do prdele.
Mě takhle kontaktovali asi 3x za život,pokaždé dostali na me číslo od někoho známého,koho jsem léta neviděla...pokaždý mě to pěkně naštvalo a poslala je slušně k šípku,ať už nevolají..nešlo se jich vůbec zbavit.
Tohle je jejich praktika uz dvacet let, kdy po me chtela spoluzacka, kterou jsem roky nevidela, tel.cislo, aby ho dala FP. 🤦🏻♀️ Štve mě to, neprijde mi to jako ferove jednani (od spoluzacky ani od FP).
Na sve drivejsi pozici jsem s poradci pracovala, byla jsem s nimi denne v konaktu, a nemam na ne pozitivni nazor. Jsou motivovani bankami a jejich provizemi, ne potrebami klienta.
Ač jsem sama dřív u finančního poradce byla, nedovolila bych si mu dát kontakt na kohokoliv jiného bez předchozího souhlasu dotyčného. Jednoduše jsem odmítla a vysvětlila svoje důvody. Tlak od poradce sice byl, ale ustát se to dalo. Je dost přes čáru dávat někomu cizímu soukromé telefonní číslo na přátele, rodinu nebo známé.
Asi přesně vím, kde kamarádka začala pracovat. Taky jsem měla takové setkání a také na konci po mně paní chtěla kontakty. Ale bohužel. Dala jsem jí jen na partnera, a to ještě proto, že jsem věděla, že to stejně nezvedne.
Vnímala bych to tak, že jsi překročila hranici a volala bych ti, abych ti vysvětlila, co si myslím o tom, že bez mého svolení poskytuješ třetím osobám mé kontaktní údaje. Proč jsi jí neodpálkovala s tím, že její služby známým nabídneš sama a předáš její kontakt jim?
Nikdy žádné kontakty nepředávám dál. Co myslíš, že se bude dít? Ona jim zavolá, řekne, že má kontakt od tebe a ty dostaneš právem vynadáno.
Kdysi mě takhle ukecal kamarád,finanční poradce. Je to tak 18let. No co,vybrala jsem kontakty o kterých jsem věděla,že se z toho nezblaznej. Dala jsem jim vědět,že bude volat a nikdo z toho dramo nedělal. Poslali ho do prdele a bylo😂😂..nicméně ten kamarád je mým Fin.poradcem celých těch 18let,spoustu peněz mi ušetřil, vydělal,zařídil vše od pojistek po hypotéku. Dávno má svou klientelu a žádné kontakty od nikoho nesbira.to bohužel musejí dělat jen na začátku.
Mame finančního poradce, ale vybírali jsme sami. Dali si nezávaznou schůzku s projednali, jaká máme očekávání, jestli jsme schopni debaty a taky jaké jsou reakce, když s něčím nesouhlasíme.
Kdyby někdo takový kontaktoval mě, nemám zájem.
Pochopím, kdyby mi řekl, kdybych věděla o někom, kdo by o jeho služby mohl mít zájem, tak ať jim dám na něj kontakt, ale přijde mi docela sprostý takhle tahat kontakty napřímo.
Vybrala bych nějaký kontakt, o kterém si myslim, že by se mu mohl FP hodit. Kdo třeba má hypotéku a mohl by refinancovat, chce někam investovat nebo tak. Nebo je v blbe finanční situaci a FP by mu mohl pomoct s lepším nastavením pojistek, splátek apod.
Tohle fakt nemám ráda, jako běsná bych nebyla, ale naštvaná určitě.
No, já bych to nejspíš nezvedla, cizí čísla většinou nezvedám. Ale kdybych byla náhodou někým požádána o další kontakty, tak to ani omylem.
Kdyby takto nekdo rozdal moje telefonni cislo, byla bych besna. Kamosce bych rekla, ze az spolu budete nejakou dobu pracovat a budes s tim spokojena, rada ji doporucis dal a das lidem cislo na ni, ne naopak.
Že jsi udělala něco, co se nedělá, ti už došlo. Já bych tě nijak nepranýřovala, řekla bych si, že jsi trubka a hodila to za hlavu. Ale poradce, který toto vyžaduje, bych nepovažovala za solidního, považuji to za překonanou praktiku, která snad nemůže ani dnes fungovat.
Nebyla bych tolik naštvaná na kamarádku, která dala FP moje číslo. Předpokládám, že bych svůj nezájem vysvětlila v rámci prvního hodně rychlého telefonátu. Ale byla bych naštvaná na každého, kdo chce po mě čísla na mé známé. Tohle je opravdu praktika, která mohla fungovat před 20 lety. Ale dnes?
Kdyby někoho zajímal update: Nikomu nechtěnému se nevolalo. Proto jsem mimo jiné psala, že kámošce důvěřuju, a ona mě nezklamala, takže si určitá čísla ze seznamu škrtla. Každopádně jak byste zase na druhé straně argumentovaly na poznámku, že ona není klasickou finanční poradkyní, protože lidem nabízí daleko lepší a férovější služby, jenže to já těm lidem už nevysvětlím, zatímco ona u toho telefonátu může. Jenže k němu už (kvůli mně) nedojde.
Kdyby někoho zajímal update: Nikomu nechtěnému se nevolalo. Proto jsem mimo jiné psala, že kámošce důvěřuju, a ona mě nezklamala, takže si určitá čísla ze seznamu škrtla. Každopádně jak byste zase na druhé straně argumentovaly na poznámku, že ona není klasickou finanční poradkyní, protože lidem nabízí daleko lepší a férovější služby, jenže to já těm lidem už nevysvětlím, zatímco ona u toho telefonátu může. Jenže k němu už (kvůli mně) nedojde.
@anonym_autor A myslíš, že nějaký poradce o sobě neřekne, že je lepší než ostatní a nabízí férovější služby? A hlavně jak se to měří? Všichni poradci jsou živi z provizí ze smluv, které zprostředkují. Za skutečně nezávislého poradce bych považovala takového, který žádné provize nebere a klient si takového poradce platí sám. Existuje vůbec něco takového? O tom, do jaké míry poradce zvolí produkty nejvhodnější pro klienta a do jaké míry v tom hraje výše jeho provize, je záležitostí jeho morálního kreditu. A to se dost blbě měří. Jestli svoji kamarádku považuješ za opravdu dobrou FP, doporuč ji dál, předej svým známým kontakt na ni. Tohle je nejvíc, co pro ni můžeš udělat. Nic víc není! Sama jsem OSVČ, naštěstí v úplně jiném oboru, a můžu říct, že osobní spokojenost klientů a jejich doporučení je nejlepší reklama na další zákazníky, žádný účinnější způsob neexistuje.
A ja mam jiz druhou fin poradkyni pod stejnou firmou (prvni povysila) a ani jedna po me nikdy kontakt na nikoho nechtela. Oni si reklamu delaji dobrou sluzbou, nemusi se vnucovat..
Naopak jina poradkyne toto delala a jeste jednala silenym stylem.. takze je to o lidech..

Ja s FP uzce spolupracuji na temer denni bazi, takze obecne na ne negativni nazor nemam, samozrejme zalezi, jako u kazde profese, na konkretnim cloveku.
Kdyby mi ale zavolal nejaky FP, ci pojistovaci agent ci kdokoliv podobny a rekl mi, ze na me dostal kontakt od urciteho cloveka, byla bych na toho cloveka dost nastvana…