icon

Jak splatit dluhy na popelnicích po rozvodu?

24. črc 2025

Ahoj, ja se omlouvam za tema, co sem asi nepatri, ale od doby co se zavedlo placeni popelnic jsem to neplatila, mela jsem s mym ex i dluhy co jsem po rozchodu taky neplatila protoze jsem byla psychicky na dne z toho co se stalo, prisla jsem i o praci, ale to je jedno, kazdopadne po vyleceni jsem si rekla ze dluhy zacnu splacet, nasla si praci, chodim obcas i na brigady a platim jeste soc a zdrav protoze jsem tenkrat nedosla ani na pracak, takze to je narocny ale chci byt cista, ale ted mi dosly i ty odpady ze jsem neplatila, v pondeli tam budu volat, ale ted predem takhle myslite ze to bude hodne velky dluh? mela jsem na krku skoro 1 milion a dalsich x tisic by me asi znicilo, ale muzu si za to sama ja vim

ladyhacek
24. črc 2025

Od dob co se zavedli??
Kolik vám je? Záleží kde máte trvalý pobyt od toho se odvíjí i částka, každá obec či město to má jinak.
Ale pokud jste nikdy neplatila tak dluh bude asi velký.
Záleží do kdy platili rodiče, a kdy jste se osamostatnila.
Popelnice se platí 1x za rok a v průměru se pohybují cca 700-1500 ?

1pomnenka
25. črc 2025

Nepíšeš, zda za tebe platili rodiče, pokud ne, tak se ti může stát , že dlužíš od narození plus penále. I kdyby ti bylo jen 30, částka je k tvým současným dluhům dost šílená. Nic jiného než splátkový kalendář ti nezbývá.

anonym_7400af
25. črc 2025

Tak normálnímu člověku bych doporučila insolvenci, ale místní trollce/trollovi doporučuji přesunout se na jinou sociální síť, nebo alespoň zapracovat na stylu psaní a vymyšlených příbězích, neb současný styl už je dost ohraný ;)

eloise02
25. črc 2025

Dle Ai se za svoz odpadu v ČR platí od roku 2001, takže 24 let dluhů. Gratuluji.

anonym_47919f
25. črc 2025
@anonym_7400af

Tak normálnímu člověku bych doporučila insolvenci, ale místní trollce/trollovi doporučuji přesunout se na jinou sociální síť, nebo alespoň zapracovat na stylu psaní a vymyšlených příbězích, neb současný styl už je dost ohraný ;)

@anonym_7400af kdyz ma nekdo dotaz,tak to hned musi nyt troll?🙈.Ty trolle...

anonym_7400af
25. črc 2025
@anonym_47919f

@anonym_7400af kdyz ma nekdo dotaz,tak to hned musi nyt troll?🙈.Ty trolle...

@anonym_47919f ne, to jistě ne, ale ty bezpochyby ano 😉

ninive211
25. črc 2025
@anonym_7400af

@anonym_47919f ne, to jistě ne, ale ty bezpochyby ano 😉

@anonym_7400af @anonym47919f Píše anonym anonymu, tvl. 😀 V reakci na další anonym.

Troll to být může, nemusí, každopádně pokud není, dluh bude vysoký a velmi pravděpodobně by se snad i obec/město dávno ozvala a dala to na vymáhání.
Jak je vůbec možné, že někdo neví, že je třeba platit popelnice a "najednou"L, po x letech se "probere" a chce to platit.
@eloise02 A dřív se popelnice neplatily? Kdo pak hradil ty náklady za svoz atd.? Nevím, jen se ptám, měla jsem za to, že odvoz odpadu se hradil vždycky. Ale nejsem AI 😀

anonym_7400af
25. črc 2025
@ninive211

@anonym_7400af @anonym47919f Píše anonym anonymu, tvl. 😀 V reakci na další anonym.

Troll to být může, nemusí, každopádně pokud není, dluh bude vysoký a velmi pravděpodobně by se snad i obec/město dávno ozvala a dala to na vymáhání.
Jak je vůbec možné, že někdo neví, že je třeba platit popelnice a "najednou"L, po x letech se "probere" a chce to platit.
@eloise02 A dřív se popelnice neplatily? Kdo pak hradil ty náklady za svoz atd.? Nevím, jen se ptám, měla jsem za to, že odvoz odpadu se hradil vždycky. Ale nejsem AI 😀

@ninive211 konečně je tu rovné postavení účastníků diskuze - když se může zadavatel schovávat za anonym, může komentující reagovat ve stejném formátu 😉

marketa11112
25. črc 2025

V některých městech to bylo tak, že popelnice platilo roky město. Takže ten dluh může být třeba jen pět let či rok a pod. Každopádně jaká to bude částka, tu nikdo z nás neví. Dluhy vyčíslí firma, exekutor a pod. Pak je třeba buď zaplatit celé naráz nebo si zkusit zajistit splátkový kalendář.
Je děsivé, kolik lidí v ČR má dluhy. A k tomu bere třeba sociální dávky místo toho, aby makali jako mourovatí. Popravdě, když vidím, o jaké osoby jde, nechala bych je v tom plavat někde pod mostem. Pomoc si zaslouží jen velmi malá část.

eloise02
25. črc 2025
@ninive211

@ninive211 Hele nevím, ale pamatujtu si z dávných dob, že se lepily na popelnice nálepky a platilo se to asi za domácnost a ne na osobu.

1pomnenka
25. črc 2025
@eloise02

@ninive211 Hele nevím, ale pamatujtu si z dávných dob, že se lepily na popelnice nálepky a platilo se to asi za domácnost a ne na osobu.

@eloise02 Ano, ale cena za samolepku na odpadní nádobě se odvíjí podle toho, kolik je tam nahlášených osob k trvalému pobytu.

martt
26. črc 2025
@1pomnenka

@eloise02 Ano, ale cena za samolepku na odpadní nádobě se odvíjí podle toho, kolik je tam nahlášených osob k trvalému pobytu.

@1pomnenka U nás ne, naši platí popelnice úplně stejně když jsem tam byla hlášená já s manželem a teď když jsou hlášeny oni sami dva. Liší se jen částka když chceš svoz jednou za měsíc nebo jednou za 14 dni. Sousedka je sama a platí úplně stejnou častku jako naši.