icon

Jaké máte auto?

m_tina
7. kvě 2019

podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂

vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(

díky za typy!

Strana
z9
kaaaciii
10. kvě 2019

@lusynkova Dobrý den, můžu se zeptat? Zrovna tento model nás zajímá... 🙂 Jak staré máte, kolik najeto?

m_tina
autor
10. kvě 2019

@kos_atka no nam jde o misto podelne, kvuli protismerkam, ono uz se mi stalo, ze auto fakt velke a sedacka se nevejde, ptz jsou blbe tvarovana predni sedadla :(

miba10
10. kvě 2019

@zuzineckah no budeš se divit, ale i nemovitost může ztratit na hodnotě. Je to totiž ve vlnách. Jednou se dobře prodá a špatně koupí (jako teď kdy ceny nemovitostí jsou nahoře) a jednou je to naopak jako před pád lety. Tchán vlastní realitku, takže o tom dost mluvíme 😉 navíc to že zrovna vy nepotřebujete auto vlastnit X let neznamená, že to tak nemůžou být ostatní. Ale jak se říká, proti gustu....

elinka90
10. kvě 2019

@fifina86 ježiš to je kec. Vybourej se v 15 let starým nebouraným passatu a novým citigo a nebo jiném malém autě. Jsem si naprosto jistá, kdo vyjde jako vítěz

zuzineckah
10. kvě 2019

@miba10 srovnávat vlastnictví nemovitosti a auta je prostě čirý nesmysl. Tím bych tuhle diskuzi s dovolením ukončila, protože to není předmětem debaty 🙂 Jak to chodí s nemovitostmi vím, je to s nimi jako s ekonomikou. Jak to chodí s auty taky vím. A vůbec netvrdím, že to ostatní musí mít stejné jako my, proboha... Jen jsem napsala jinou možnost jak se dostat k autu. Toť vše.

miba10
10. kvě 2019

@zuzineckah 😂😂😂😂 v pořádku

nikolka13
10. kvě 2019

@edie13 Ford S-Max za nás TOP. Máme 4 děti (občas vozíme 5 dětí), koupili jsme 7mi místnou verzi, aby se i kočárek pro nejmenší vlezl a neomezilo to děti při cestování. TOP pohodlný, super na cestování, výlety, dovolené...

fifina86
10. kvě 2019

@elinka90 a ty jsi z oboru, ze to dokazes posuzovat?

elinka90
10. kvě 2019

@fifina86 velká část z rodiny a hlavně jsem takovou nehodu na dálnici i viděla.

fifina86
10. kvě 2019

@elinka90 automechanici, co ;) Kazdopadne proste auta starnou, 10lete auto je stare a nema bezpecnost takovou jako auto nove, to je proste realita.

elinka90
10. kvě 2019

@fifina86 ano někteří automechanici. Jiný na velmi vysoké pozici ve výrobním závodu. Bohužel jsem u jedné takové nehody asistovala v první pomoci, protože se stala pár aut přede mnou. Řidič citigou nedopadl vůbec dobře při čelním nárazu s o dost starším Passatem.

zmrz_lina
10. kvě 2019

@kos_atka vedle sebe možná, ale u protisměrných autosedacek je problém v tom, že je potřeba větší prostor mezi přední a zadní řadou sedaček 😉

m_tina
autor
10. kvě 2019

tak ono js logicke, ze kdyz to do sebe celne da passat a citigo, jak to dopadne... proste tan passat je trosku jina vahova kategorie... ale kdyz to do sebe da novej a 10let starej passat, nebo novy a 10let stary citigo, tak tam proste rozdil bude a ne ze ne... auta se konstruuji na zivotnost cca 10let... tohle je ale uz na kazdem, jake auto si poridi a cemu veri v bezpecnosti... ja si neumim predstavit, zs bych si koupila citigo a hodlala s nim jezdit po dalnicich a myslet si, ze mam bezpecne auto... na druhou stranu urcite je bezpecnejsi, nez treba favorit nebo 20let stara fabia bez airbagu atd atd atd....

tinie
10. kvě 2019

Taky se vyjadrim k tomu Citigo, nejsem zadny velky znalec, ale pred par lety, kdyz jsme jeste nemeli svoje auto, jsme meli Citigo na par dni z pujcovny. No a teda, nikdy jsem nejela autem, ve kterym bych si pripadala vic zranitelne. Pokud by do nas narazilo jakykoli auto, ze nas na miste sesrotuje, takova tenka slupicka to cely auto bylo, at novy nebo stary 🤷‍♀️
Presne pred rokem jsme resili stejnou otazku, jake auto koupit, byla jsem pul roku tehotna a na konci kvetna uz jsme si vezli domu novy hyundai tucson. Autosedacky se dve vejdou. I kocar a stredne velky pes 🙂
Pomer cena/vykon/vybava u nas vyhral na plne care a s ditetem, ktere vozim vzadu, se citim naprosto bezpecne.
A taky se pridavam do klubu odpurcu skodovek, jsou opravdu silene predrazene za to, co nabizi a motory jdou ted brzo do kopru - potvrzeno i znamym, ktery ve skodovce dela jako vyvojar motoru nebo jak se jim rika. A to jsme oktavku rs meli a bylo to fajn svezeni, mela odpich. Prodali jsme ji a stacilo, skodu uz ne.

m_tina
autor
10. kvě 2019

@tinie tak za me prave tenhle pocit bude v kazdem tomhle pidi aute, to jsou proste auta do mesta...
s temi skodovkami souhlasim do posledniho pismenka - presne tohle jsou ty duvody, co manzel neustale opakuje a skodovka nam nesmi pres prah... mozna tak jedine sluzebni 😂😂
s tim hyundai ste spokojeni? my na ne koukali, ale mame strach ze servisu, taky nam pri testovaci jizde uplne nesedel tempomat a docela to plavalo... tak me zajima, jestli to je u vsech - ten tuscon toriz u nas nebyl

odula
10. kvě 2019

@m_tina sice to nebyla otázka na mě. Ale bratr měl dlouhý leta hyundai. Nemusel na ni hrabnout držák jako hrom.nevim ale uz co to bylo za model.

puhelin
10. kvě 2019

@nikolka13 My jsme meli ve finalovem vyberu SMax a Galaxy a v 7mistne verzi si u SMaxu nedokazu predstavit jet s kocarkem a dalsimi zavazadli na delsi cestu. Ale z venku je SMax hezci 🙂

kos_atka
11. kvě 2019

@zmrz_lina mám protismernou 🙂 Nevím jestli jsi to zkoušela nebo odhadujes Ale ve finále je to fuk 🙂

kos_atka
11. kvě 2019

@m_tina já protismernou sedačku mám a v pohodě

zmrz_lina
11. kvě 2019

@kos_atka já reagovala na tvé "Vejdou se tam i tři sedačky vedle sebe". Mám dvě protisměrné autosedačky - pro syny 4r a 1,5r.

lusynkova
11. kvě 2019

@kaaaciii 10 let, necelých 280 tis.

alcar
11. kvě 2019

@m_tina meli jsme/mame v rodine celkem 4 Hyundaie (zntoho dve okolo 7 let) a vsechny bezporuchove. Uz se te problematice nevenuji, tak ted ale aktualne nevim, jake maji motory.

mendywendy
11. kvě 2019

Pracuji pro Škodu a samozřejmě je lepší mít vždy na své nové auto. Je to jako hypotéka. Kdo by chtěl platit celý život za něco co není jeho? Já tedy ne. Hezky den. 😀

barinkas
11. kvě 2019

@m_tina myslíš, že škodovka je nekvalitní??? Máme Superb, rok výroby 2012, kupovaný nový, aktuálně najeto přes 330 000 km, diesel. Za ty kilometry měl jen jednou problém, kdy měl menší tah, nešlo s ním jen více jak cca 80 kou. Jinak bez jediného problému. Držák. Navíc krásné prostorné auto. Měli jsme více aut, passaty, oktávku, audi. Tento je top. Až mě bude líto, kdy se s ním rozloučíme jednou.

barinkas
11. kvě 2019

@mendywendy souhlasím, leasing je jak bydlet v podnájmu 🙂 Nechápu, kdo na tom co vidí dobrého... když dám desítku měsíčně za leasing, kolik tak dám asi 10 let 🙂 a nic nemám...

odula
11. kvě 2019

@mendywendy no jasně. A taky je lepší bejt mladej zdravej a bohatej. Nekdo tolik peněz nemá a auto stejně potřebuje že jo.

odula
11. kvě 2019

@barinkas mě to přijde zas super. Jak máme nastavenou smlouvu- máme servisy za zvýhodněnou cenu, tuhle jsme měli problém s chladičem, oprava zdarma. Až doplatime půlku, necháme jim ho, a prachy z něj pouzijeme na vklad za nový. Jo - je to jako pronájem, ale nevidím rozdíl v tom jestli si x let budeš šetřit 10 000 měsíčně a jezdit mestskou nez si budeš moct to auto koupit, nebo jestli půjdeš do leasingu a budeš auto moct pouzivat a platit 10 000 a "pronájem ". Samozrejme ze úroky a bla bla. Ale pokud bychom měli na rodinný ušetřit trictvrte mega tak by to trvalo tak dlouho az uz bychom potrebovali zas jenom brouka 😃

zmrz_lina
11. kvě 2019

@barinkas kvalita škodovek šla dolů, zejména auta vyráběná 2015 a dál už zdaleka, zdaleka nejsou na úrovni těch dřívějších, jako je třeba tvůj Superb. Bohužel. Mně se jinak třeba Superb v kombíku líbí moc.

m_tina
autor
11. kvě 2019

@barinkas ja ne, ja tomu nerozumim 😂 ale manzel pomerne jo a proste co ma nacteno, do skodovky by nesel, maji hodne problemy s motory, coz uz i oni sami obcas nekde priznaji... ted mi rikal, jak zrovna cetl nejakou recenzi na auto, jak bylo vychvalene do nebes a pak vysel novejsi model a recenze od stejneho cloveka a bylo to same nadseni, jak tohle ipravili, jak tohle lip funguje, jak tam to neklepe atd... ale v prvni recenzi nejlepsi auto na svete... my skodovku meli, meli ji tchanovci a proste ne... ono se to nezda, ale my na tom aute furt neco resili, jen je to proste skodovka, dily za par korun i na vrakaci, plno veci opravis doma, ale proste nechceme uz tohle neustale resit...
@odula tak ono pokid nemas hotovost na nove auto, tak je asi lepsi operak nez ojetina, ale pokud tu hotovost mas a proste chces nove auto, tak je podle me operak fakt nesmysl

m_tina
autor
11. kvě 2019

@alcar dekuju...no my asi nejvic mame problem s fim, jak si odrovnali servisni sit... manzeluv kolega se do servisu musel objednavat 2m predem a proste mu auto 2m stalo... ja v pondeli zavolam a ve stredu mam auto v servisu a vecer doma...

Strana
z9