icon

Jaké máte měsíční náklady na dítě do cca 3 let?

3neznama3
27. bře 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte přibližné náklady na dítě od narození do cca 3 let dítěte. 🙂

Strana
z2
drzticka81
6. srp 2016

@japona no mame to dobre 🙂)) ale to jsou jeste veci po muzovi, jeho starsi sestre 🙂)) takze postylka uz skoro 45 let stara, i ta zidlicka, kos 🙂))) ale vzdycky, kdyz to nekdo v rodine potrebuje, tak se to pujci -je to vazne fajn, na tom jsme fakt moc penez usetrili.....a ta moje kamoska je zlata taky 🙂))
jinak ty krouzky pro 0-3 na nektere muze prispivat pojistovna, zamestnavatel -takze se taky da usetrit, nebo vybirat ty levnejsi varianty, treba se synem jsem do plavani chodila, mela jsem 3 kurzy, ale pote jsem zjistila, ze je to o nicem 10 min se rozplavaval, pak nastoupila instruktorka tak na 15 min (furt stejne aktivity) a pak jsme se zas 5 minut sami vyplavavali -za me zbytecnost 🙂)) ja zavodne plavala, trenovala, takze letos ho zkusime dat uz do normalniho plavani se ucit!!! a protoze chlap tam taky obcas trenuje -budeme to mit levnejsi 🙂)) taky jsem navstevovala krouzky typu pohybove hry -u nas treba za 50(mozna i levneji), chodila jsem pres zimu do charity -ta nabizela hernicku za 20 (mohli jsme tam byt cele dopoledne, v nabidce i hlidani-za priplatek, ruzne krouzky pro maminky i sdetmi)-takze se da s detmi podniknout i veci levneji-rozhlidnout se, co v miste nabizeji 🙂)) lyze a vybava se daji taky poridit levneji -my treba mame i kola z druhe ruky (poradne koupime az vyrostou)-syn byl vzdycky max spokojeny a vubec mu nevadilo, ze je starsi 🙂)) no a pak,az deti vyrostou -ve skolce a skole jsou ruzne nabidky krouzku zdarma (v ramci druziny) -jedna moznost 🙂)) nektere krouzky jsou drahe, ale dite muze chodit treba na jeden drazsi a na druhy v druzine....ono se to urcite da zvladnout 🙂))

orchidis
Odpověď byla odstraněná
piwinka
6. srp 2016

Záleží jak je kdo narocny 🙂 Já utratím hodně za obleceni pro malou a to ted čekáme druhou holcicku 🙂 jinak každý nakupuje tak jak mu situace dovolit 🙂

Strana
z2