Je můj příspěvek na domácnost dostatečný?
Žiju s přítelem a dětmi v jeho domě a zajímalo by mě jak to máte doma vy co se společných výdajů týká.
U nás je to takto: já+ 1 dítě školou povinné, přítel + 1 dítě školou povinné.
Žijeme u něj. Platí hypotéku na dům + elektřinu. ( voda ze studny), internet.
Já mu platím 7000 Kč na bydlení a 9000kč na jídlo+ hradím prášek na praní a hygienu celkově.
Dovolenou platíme na půl. Výlety se střídáme.
On plat přes 40.000 Kč já cca 25.000 Kč .
Myslíte že mu dávám málo?
Jinak moje dítko jezdí na víkendy k tátovi a jeho k mamce.
My nemáme rozdělené finance, jsou společné. Ale kdybych to měla vzít jako kdyby byli rozdělené tak já platím 8tis a parter 20tis, pravidelné platby. Jídlo, drogerii atd .. platíme podle toho kdo jak jde nakoupit. Ale z 95% to platí chlap
@levandule_k Rodiče už nemám pár let. Děkuji za pochopení. Určitě se nějak zařídím. Nic jiného nezbývá.
@sinicka Mariánské Lázně. Facebook nemám.
Komu není rady, tomu není pomoci. I tak ti přeji hodně štěstí..
@sinicka Bez RK ano, ale bez kauce nikoliv. Také bych musela řešit nábytek a zařízení a to také není zdarma.
@sinicka Děkuju;) Rady ano, ale reálné a to co si mi popsala je velice nereálné a neznám nikoho kdo by pronájem takto našel.
Kauce se dá domluvit formou splátek, v okolí se to dělá běžně co vím. Klidně na dvakrát nebo třikrát a vybavení bytu seženeš za odvoz nebo minimální peníze na lokální skupině. Jasně nebude to nové a stylové, ale funkční a do začátku ano.
Když najednou bude chtít přítel abys mu platila víc a tím pádem na to nebudeš mít tak co? Sbalí ti kufry a najde si jinou hospodyni co mu je dá. 🤷 Raději bych na tuhle možnost byla finance připravená a odkládala si.
Tak jdi do Azylu, když ti nic nevyhovuje.
Existuje hromada skvělých lidí, vídám to často v naší regio skupině. Někdo poptá nábytek do začátku a už se hrnou nabídky za odvoz. Ano, je to propad úrovně, ale pokud je přítel hovádko, pak to jen zbytečně oddaluješ a čeká tě to tak jako tak.
Každopádně jsem za promluvu, upřímně mu to říct.
@pampelina18 A proč bych chodila do azylu? Moc všem děkuju za rady a víc to nebudu rozebírat. Kauce na 2 splátky by mi asi pomohla v čem? Každý je chytrý dokud se to netýká jeho osobně. Pěkný den
Kdo chce, ten hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Ty zatím hledáš jen ty důvody, proč to nejde. Když by tě vyhodil z domu, tak to taky budeš muset řešit hned, nikdo se tě nebude ptát, zda na to máš či nemáš. Jak to tedy chceš řešit v takovém případě?
Když máš přístup k MK, pak můžeš mít přístup i k FCB, kde máš bazarové skupiny z okolí, kde se nabízí nábytek i za odvoz.
Pokud zůstáváš ze strachu, že to nezvládneš, můžeš hledat další pracovní příležitosti, abys tedy měla nějaké peníze navíc. Případně můžeš hledat sdílené bydlení s nějakou jinou maminou pro začátek...
Můžeš se čertit jak chceš. Ptala jsi se na názor, slušně ti ho napsalo víc uživatelek a tobě se to nelíbí? Chápu tě, bude to těžké a budeš asi potřebovat minimálně do začátku nějakou brigádu k práci, ale aspoň tě nebude obírat o peníze tvůj životní partner. To tě asi hodně nezjištěně miluje, když tě nechá financovat jeho bydlení a tebe jednou sbalí s igelitkama a postaví za dveře.
Vždycky se dá najít řešení, dokonce je i hodně skvělých lidí, kteří rádi pomůžou. Každopádně ten nejtěžší - první krok je na tobě.
Tak s ním zakladatelko vyřeš to jídlo, že prostě oni dva mají vyšší náklady, tak je fér aby přispíval víc + do toho přihodit i tu drogerku. O nákladech na bydlení bych se moc nezmiňovala, protože mi tak trochu přijde, že on bude mít malinko vyšší náklady než píšeš a cena bydlení je pro tebe dobrá. Plus můžeš operovat i těmi domácími pracemi, pokud jich děláš víc, tak bys zas měla na tu spotřebu platit o to méně, nebo na něj něco přehodit.6
Takhle, je to moc a pokud ti řekne hned ať vypadneš, tak sorry, ale nezáleží mu na tobě, asi potřebuje jen hospodyni a nejlíp zadarmo jak vidíš. S takovým člověkem by mi dobře být nemohlo a šla bych dál, protože se na něj nemůžeš spolehnout v těžkých životních situacích. Protože nemáš facebook tak nevíš, že se rozdává nábytek zadarmo nebo za pár kaček, schválně si ho udělej a podívej se na Marketplace, já tam kupříkladu dávám zdarma vše co nepotřebujeme po dětech, Ukrajincům jsme dovezli dvě válendy, skříňku, lidi tam dávají za pár korun cokoliv, protože je to lepší než řešit sběrný dvůr. Ted jsme třeba sehnali synovi zdarma nádherný jako nový psací stůl.
@j.a.n.i přesně tak, zajímalo by mě kdo tedy pere, vaří, uklízí
Holky vono to fakt neni sranda odejít kdyz nemate nasetreno, byla jsem v te situaci a neodesla jsem, nevylo kam bez penez a na rodicovske... I ty prispevky od statu se vyplaci zpetne, talze proste do zacatku musis mit, jinak smula, azylaky praskají ve švech... Pak jsem si nasetrila a nasla teda podnajem, nakonec jsem se neodstehovala, muž se chytl za nos kdyz jsem mu oznamila ze se stehuju a ukazala mu i byt kde budu bydlet a ze je vse domluveno. Nekdy to chce na chlapi rázne, byla jsem opravdu odhodlana odejit, pokud se neco nezmeni a i ted muz vi, ze kdyby zapadl do starych koleji, okamzite hledam podnajem. Ale bez penez to fakt nejde ☝️
Ty si zacni davat stranou, korunka ke korunce a za rok muzes tomu pitomcovi udelat pápá 😉
Ale vždyť ona nikde nepíše, že od něj chce odejít, jen se ptá, jestli je to lakomec 😀 Jako finančně by sis asi nikde jinde extra nepolepšila, spíš jde o to, že mi Váš vztah nepřijde úplně láskyplný, když po tobě tak striktně vyžaduje platby, ačkoli zná tvoje platové podmínky a ještě ti namísto diskuze otvírá dveře. Když by ses dostala do problémů a třeba přišla o práci, nebo byla delší dobu na PN, tak tě vykopne? To je to, co bych řešila. Jestli o mě stojí jako o partnerku a chce se mnou žít, protože mě miluje, nebo jen potřebuje pomoct s financováním bydlení.
Ted zrovna byla na donio sbirka na jednu znamou, samozivitelku. Bydlela v azylaku radsi nez s debilem. A vybirala prave na kauci, aby mohla s detma bydlet v normalnim byte, navic bliz praci a skole. A povedlo se.
Anonyme promin, ale ctu tu od tebe jen vymluvy. Chapu, ze to neni jednoduchy, ale osobne bych se fakt pretrhla abych s takovym uz nemusela bydlet 🙈
Autorko, z toho, co píšeš, mi vychází jedno, on Tě nebere jako partnerku, on potřebuje někoho, kdo mu bude přispívat na hypo, tudíž platit nájem. Jako bonus má servis a nákupy. N_A_S_R_A_T. Jako podnájemníka si může sehnat kámoše, nedělej ze sebe dojnou...
Znám ženu, co se dlouho připravovala na odchod od partnera, který ji týral, dala to. Nedával jí vůbec peníze když byla na rodičáku a ten si musela nechat posílat na jeho účet. Pak na tom pracovala s pomocí psycholožky a připravovala si plán útěku. Jako první úkol měla najít si stabilní práci, což se jí povedlo.
Dávám nevyžádanou radu, zkus na sobě pracovat, abys nedopustila, že tě někdo takhle využívá. Je naprosto v pořádku nechat za sebe zaplatit, nejsi vyžírka. Možná by nebylo od věci, kdybys na tyhle vzorce koukla s nějakým psychologem. (Dají se sehnat i na pojišťovnu.)
Proč? Protože ti není nic dobré... Mě ex vyhodil s jeho dítětem z bytu a měla jsem 6tis. Rodičák. Překvapivě jsem nebyla blbá a měla jsem našetřeno bokem necelých 20tis a ten den jsme ještě bydleli v podnájmu. Takže když se chce tak to jde. Ty bereš 25tis a máš furt s něčím problém... Se seber a odstehuj.
@swan42 na kauci ji dá i úřad práce....
to davas mesicne 16000? to ti toho moc nezbyde..urcite platis jeste svyu diteti krouzky,obedy,obleceni,obuv..to ti opravdu nic nemuze zbyt..skoro. Prijde mi to hodne
Tak když chce bydlení napůl, tak ale domácí práce taky napůl a ty v ten ušetřený čas můžeš jít uklízet k někomu jinému a vydělat si celkem pěkné peníze za to. Já to chápu tak, že on do vašeho soužití vkládá více statky a ty zase více svou práci. Když to nechápe recipročně, tak ok, ty platit bydlení a on domácí práce, ne?
@levandule_k máme to stejne
tak my taky nemame ucet spolecny ale penize mame dohromady. Benzin plati ten kdo zrovna jede kolem, jidlo take kdo zrovna nakupuje,vetsinou ale ja .. Veci na deti platim ja (boty,obleceni, skolka) on zase hypo a delniky na stavbe,inkaso jak kdy, zalezi kdo jde kolem posty. Kdyz na neco potrebuju, da mi a zase naopak.... atd atd
promin jestli se te to dotkne ale co to je za vycuranyho blbecka?

Nevím, odkud jsi, ale scifi to není. Mrkni na místní skupinu na facebook s nemovitostmi. Jsou lidi, co pronajímají bez RK.