Je třetí dítě finančně náročnější než dvě děti?
Vy, co máte tři a více dětí - je to velký finanční rozdíl místo dvou capartů?
Uvažujeme, že bychom šli ještě do třetího dítěte. Starší jde příští rok do školy, mladší do školky a nějak ta touha po ještě jednom je, jenže máme docela strach, jestli to nebude velká finanční zátěž.
Oblečení, výbavičku, to mám schované po dětech, takže by nás to ze začátku stálo maximálně plínky, nadstandardní očkování (obrazně řečeno) a nové auto (s čímž počítáme). Až by začalo chodit do školky i to nejmladší, já bych šla do práce a rodinný příjem by se zvýšil…
Ale pořád tam je to ALE, ta racionální stránka, která nechce srdci dovolit jít do tohoto rozhodnutí naplno.
Za me to teda rozdil sakra je :D a to krome auta hlavne v tom, ze jsem tak "dlouho" na rodicaku 🙂 Treti byla neplanovana, vedome bychom do tretiho ditete v nasi financni situaci nesli 🙂 A jako nemenila bych, ale ty starsi deti maji uz nejake potreby - krouzky, chteji na primestak treba a to jsou proste strasne palky, kdyz rodinu zivi jen jeden 🙂

Jestli máš z vaší nynější rodiny pocit, že jakžtakž zvládáte, poslechni srdce. Děti jsou požehnání a teď nemá moc smysl řešit, co bude za 12-15 let.
Život nemusí být o drahých kroužkách a dovolených, ale o obyčejných radostech, zahrát si večer karty, kouknout na hezký film, pozvat kamarády.
@amazienka Ale zase pokud je to třetí dítě na úkor celkového životního komfortu rodiny, jako společný pidipokoj pro 3 děti a rodiče 18 let na rozkládací pohovce v obýváku, kroužky nejsou žádné, neb na ně není, na dovolenou se nejezdí vůbec anebo třeba jen pod stan nebo na nejlevnější chatu, protože na dražší dovolenou do zahraniční anebo třeba i po ČR není, dítě nejde studovat VŠ, i když by na to mělo, protože právě náklady na studium mimo rodné město atd., atd....tak ty děti to taky zpětně vnímají, že se v dětství musely omezovat, protože jich v rodině bylo "moc". Samozřejmě někdo má takový příjem, že by pohodlně uživil třeba deset dětí. A někdo má problém slušně uživit i jedno. Vždy je třeba vše dobře zvážit, zhodnotit priority, životní styl rodiny a tak vše kolem a kolem.