icon

Kolik bude čistá mzda ze zkráceného úvazku 25 hodin týdně za 8000 hrubého?

terezapos
2. lis 2018

Prosim poradi mi nekdo kdyz nastoupim na zkraceny uvazek 25 hodin tydne a hruba muda bude 8000 deti si neodepisuji kolik bude cista mzda? Dekuji

ilonne
4. lis 2018

@barchen No tak my bydlime 25 km od Prahy a mam spolehlivou a sikovnou pani na uklid za 100,-kc/hodina a naproto bajecnou chuvu za 110,-kc/hodina.

sudylichozrout
4. lis 2018

@simona_33 troll nejsem. Ne, to ne. Nemam duvod trollit. Kdybych se chtela bavit timhle zpusibem, zacnu tady nadavat na chlapy, to zabira. Rekla jsem, kde pracuju. Delam na sebe v oblasti medii. Kazdopadne v Praze je prumerna mzda u vysokoskolaka neco lehce pod 40 tisic a celkove tuhle mzdu snizuji to nektere humanitni obory. Jinak by byl i prumer jinde. Ale to je udel prumeru.

sudylichozrout
4. lis 2018

@ilonne Ne, nemam.

simona_33
4. lis 2018

@sudylichozrout no takze z toho vyplyva, ze 300 na hodinu neni ani vysokoskolsky prumer v praze... No tak jsme se aspon k necemu dobraly...

sudylichozrout
4. lis 2018

Holky, jedine, co se vam tu snazim rict je to, ze treba ctyri roky na rodicaku se daji vyuzit i jinak, nez vysivanim chnapek pecenim cukrovi. Za ctyri roky muzete byt dobre programatorky, muzete umet perfektne spanelsky, muzete se naucit uctovat velke firme. Muzete se naucit leccos. A tim si zvysit prijem. Zensky si na rodicaku dodelavaji doktoraty, takze to lze. Osobne se ridim tim, ze neustale prekonavam limity, ktere si davam. Snazim se o ti, chci. Chci a jde to. Pric by to nemelo jit vam? Jasne, nemuzou byt vsechny jaderne fyzicky. Ale muzou se treba naucit anglicky, aby mohly jit za pozicema, kde je plynula anglictina povinnosti. Berte me jako nafoukanou, berte me klidne jako blbku. Nevadi mi to, mate na to pravo. Ale zkuste se alespon na chvilku zamyslet nad tim, co rikam. Rikam, ze clovek dokaze hodne, kdyz chce.
Jako priklad dam sveho dobreho pritele, ktery studoval hotelovku v jednom okresnim meste. Vyhodili ho z gymplu, mel sebevedomi na nule a pred sebou vidinu pingla ve ctyricetitisicovem (jeho slovy) zapadakove. Tak se hecnul, sel do Prahy na vejsku a zacal se venovat IT. A zacal se mu venovat opravdu. Jel do cizi zeme delat do fabriky, aby si vydelal na studia, aby si sel za tim, co si vymyslel. Jeho sen bylo, aby kolem ctyricitky nemusel resit to, co jeho mama. Jak uzivit rodinu. No a po dvaceti letech, kdy na sobe drel, je dnes jednim z cca 40 lidi na tehle planete, ktery ma mezinarodne uznavany certifikat, ze je opravdu ve svem oboru dobry. Sakra dobry. Ted ma malinke dite a opravdu se nemusi bat, jak rodinu zabezpeci. No a tak si dal dalsi metu... Buduje firmu. Kluk z knedlikarny... Tohle je pro me clovek, ktereho si mohu vazit. A vy muzete byt take takove. Staci jen chtit a jit si za tim, co si vysnite.

sudylichozrout
4. lis 2018

@simona_33 Jasne, absolvenka genderstudies to asi mit nebude. To je fakt. Ale treba vyvojar ma 6-8 tisic MD.

simona_33
5. lis 2018

@sudylichozrouto tomhle ale snis ty, ne holky tady... To je ten problem. A neeee, opravdu nemuze byt uplne kazdy skvely programator. A HLAVNE, kdyby kazdy byl programator, co by sis kurva dala k snidani???? V cem bys to chtela mit naprogramovane? (recnicka otazka...)

78marcela
5. lis 2018

@sudylichozrout já s tebou v podstatě souhlasím. Taky jsem na sobě dost makala, abych mohla dělat práci, co mě baví a co jsem chtěla vždycky dělat. Studovala jsem při práci, dvě vysoke školy, celkem cca 12 let s přestávkami a druhe státnice jsem dělala při mateřské.
Úplně nesnáším, pokud si někdo stěžuje, jak se má blbě a není schopný nic udělat pro to, aby se měl líp. To nechápu a takoví lidí nemají právo si na něco stěžovat.
Pak jsou ale lidi, kterym to stačí. Kteří neposuzují vše optikou výdělku a jsou pro ně důležité jiné benefity, třeba čas s rodinou, nenáročnost práce, žádný stres, práce v místě apod.
U me je blbý to, že v práci, která mě baví, si nikdy nevydelam tolik, kolik jsem měla, když jsem dělala soukromě. Ale s tím jsem do toho šla.Delam, co jsem chtěla dělat, oceňuji to, že mám víc času na děti, že se jim můžu víc věnovat. Vydělám tolik, abych zajistila vše potřebné, aby jim nic nechybělo. Za potřebné nepovažuji každoroční moře nebo hory. To by mi nevyvazilo to, že bych chodila do práce s nechutí.

A ještě - není to jen o VŠ, Kdo chce na sobě dělat, stačí mu řemeslo nebo rekvalifikace. řemeslníci si dnes vydělají mnohem víc než spousta vysokoškoláků. Vcera tu byl známý a rikal, že za tři dny platil řemeslníkovi to, co já vydělám za celý mesic.

vineta
5. lis 2018

@sudylichozrout Opravdu mi přijdeš dost zabedněná. Stejně, jako ty postrádáš empatii a schopnost přemýšlet mimo svou bublinu, postrádají někteří lidé třeba vůli, touhu, tvoje kapitalistické vidění světa, třeba i schopnosti, které přisuzuješ každému, pokud si mákne- ne každému snaha pomůže, ne každý ji má, ne každý ji chce mít. Ne, opravdu ne každý dělník ve šroubkárně si chce číst Ovidia v originále, mám-li použít citát. Každý máme jiné priority, jiné touhy, jiné možnosti, jiné schopnosti, a tak je to správně, tak je to dobře, kdo by probůh dělal všechny ty potřebné práce, kdyby se každý věnoval jenom tomu, co mu nejvíc posype? Zakladatelka tu třeba myslím naznačila, že se jedná o prodej někde v obchodě na vsi, kolik tam asi vydělají, přesto to bude užitečné pro celou ves, mít tam obchod, protože ne každý může jezdit do toho Lidlu do města, kde by se teda mohla vyšvihnout na vedoucí prodejny, jsou lidi, co auto nemají, co na auto nemají, co ocení, když si nakoupí ve svojí vesnici, ale to se nerentuje, že jo, to ty neoceníš, to ty nechápeš.

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout nenastupujes za nízkou mzdu..😀 ty jsi vtipná. Jenže ženská kolikrát práci potřebuje,musí vydělávat,to je lepší být doma na dávkách? Nebo bez peněz když na ně člověk nedosáhne? Fakt vtipné,ale úplně mimo.

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout a proč by to nemohla být jediná dovolená? To jako která je ta lepší, správná? Seš mimo ale hodně.

anina32
5. lis 2018

@sudylichozrout Pokud tvoje kámoška dělá v kauflandě za 25 hrubého, tak rozhodně není vedoucí prodejny, ale obyčejný asistent prodeje. Nástupní plat na tuto pozici je v celé ČR minimálně 24000 hrubého a pod tuto pozici spadají a stejný plat berou všichni řadový zaměstnanci v celé republice, od pracovnice trezoru až po uklízečku. Koordinátoři a vedoucí jsou platově opravdu někde jinde. Vím o čem mluvím v kauflandě pracuji 10 let. Ale třeba se ti to ta kámoška stydí říct, že je jen řadový zaměstnanec, když máš takovýto přístup?

sudylichozrout
5. lis 2018

@anina32 to je mozny, ale v tom pripade by kecala cele rodine, byla to svagrova pritelkyne a cela rodina znala tuto pozici. Kdyz se rozesli, ona resila, jestli nepujde do Prahy.

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout jenže ne každý tu možnost má. Přes den se stará o děti,pomoc nemá,v noci je rád že je rád a pak musí do práce. Znám holky co studuji při dětech,jenže ty mají obrovskou podporu,nebo to dělají na něčeho úkor.
A ne každý, zdaleka,je nadaný na jazyky nebo technický či IT typ. Já teda svou poslední RD chci využít k učení aj. Ale i tak to na ty tvoje vysoko hodnocené profese nebude. Navíc budu potřebovat kratší úvazek ( 4 děti,chlap směňuje a dojíždí)

ilonne
5. lis 2018

@sudylichozrout Jsi materialistka a bud si to bojis nebo si to nechces priznat. Uz jen - nesmi to byt pouze dovolena na Machaci - hovori o mnohem. Podivej ja mam 3 deti a tu druhou VS studuji proto, ze budu mit praci v miste bydliste a podstatne vice casu na deti. A taky mene penez, opustila jsem dobre placene misto a ted rozhodne tolik penez mit nebudu. Ale budu vice s detma, nebudu uhonena jak pes, neuvidim deti pouze mezi dvermi.
Jinak souhlasim s @marcela78, ale s tebou souhlasit nemuzu. Zakladatelka si tady nestezovala, ze ma malo penez, jen chtela vedet, jakou mzdu bude pobirat. A ty ji tady automaticky podsouvas, ze je neschopna, nevazi si sama sebe a ze ma byt radeji na socialnich davkach. Ja si ji naopak vazim uz jen za to, ze jde radeji do prace, nez drepet doma, nadavat jak je svet nespravedlivy a do CV si pak napsat "x let na UP".

veroniquecz
5. lis 2018

@andelka moje řeč 👍👍 na vše sama, chlap celý den v práci, rodina daleko....
ono je to hodně něco jiného když mas pomoc okolí a když ji nemáš....

ilonne
5. lis 2018

@veroniquecz
@andelka To si piste holky. Jezdim do skoly kazdlu sobotu, nekdy i patky. 150km daleko. Funguje manzel, kdyz musi do prace, nastupuji babicky a chuva. Takze si urcite dovede predstavit i tu financni stranku....

sudylichozrout
5. lis 2018

@ilonne Helejť, řeknu to úplně upřímně. Nejsem materialistka, jen nemám ráda to, když si lidi lžou do kapsy. Moje dětství bylo krásné, ale dost chudé. Naši se rozvedli, a i když táta platil nadstandardní peníze, protože vydělával hodně a mohla jsem s ním být, kdy jsem chtěla, máma prostě dřela bídu s nouzí a musela "úchylně šetřit", jak říká. Měla gympl, pak si po revoluci udělala ještě institut, kterej jí pomohl v jejím oboru, ale pořád měla v té době průměrnou mzdu a byli jsme na to tři. Léta jsem trávila na chatě a na skautských táborech a jednou ročně na týdenní dovolené někde po ČR. Táta tenkrát splácel byt a i když měl fakt nadprůměrné příjmy, taky si nemohl úplně vyskakovat, protože si musel pořídit úplně vše znovu. Pokud mi něco právě táta nekoupil, nosila jsem oblečení ze sekáčů a od Vietnamců. Lyže jsem měla po bráchovi strašně staré a velké, že do nich dorostu. Prostě jsem byla za socku a cítila jsem se kvůli tomu dost blbě. Máma dělala, co mohla, ale mladá holka to prostě vidí jinak. Ona se fakt snažila, pracovala jako blázen, postupně se to zlepšovalo, ale ty kritické roky v mém dospívání byly prostě chudé. Tenkrát jsem jí za to nenáviděla, protože jsem neměla to, co bylo v té době běžné. Ne nadstandardní, ale běžné. Takhle to vidí dítě. Vy si myslíte, že nepotřebuje to a tamto, že mu stačí být na "Mácháči" a že stačí láskyplná náruč. Ale není to pravda a pokud tvrdíte, že to stačí, tak si to jen namlouváte, abyste vám nebylo tak ouzko.
Já prostě tohle svým holčičkám neudělám. Chci, aby se měly dobře a nemusely se stydět za to, jak chodí oblékané. A nerozumím tomu, když má někdo možnost z toho kruhu vystoupit a neudělá to, protože by musel máknout.
Já mákla, máma mákla a brácha taky. Teď se máme už všichni daleko lépe, bráchovi je skoro čtyřicet, peníze sice nepřehazuje vidlemi, ale má jich dost. V klidu se svou partnerkou uživí děti. Já to samé. A máma si i díky dalšímu vzdělávání polepšila a když jsme se osamostatnili, začala si konečně plnit svoje dávné sny.

sudylichozrout
5. lis 2018

@vineta Vineto, ač s tebou nesouhlasím... ač nesouhlasím skoro s žádnou v téhle diskuzi, nenadávám vám. Mohla bys prosím dodržovat alespoň základy slušné komunikace a nechat si ty urážky od cesty? Díky moc.
Nepostrádám empatii, naopak. Jen nesnáším lenost a rezignaci.

ilonne
5. lis 2018

@sudylichozrout To me mrzi, ze mas takove vzpominky. ALle neblazni o tech dovolenych to vazne neni. Minimalne v dobe, kdy jsou deti jeste male. My mame penez dost a taky jame letosni dovolenou travili s prateli na pronajate chalupe a pak na nasi chalupe a jezdili na vylety. Nasim detem je 7,4 a 7m a, nejradeji byli, kdyz jsme je "neotravovali" a mohly si na chalupe vyrazit za kamarady nebo babickou. U more jsme jeste s detma nebyli a opravdu o nic neprisli. K mori radeji vyrazime az budou vetsi, rozumnejsi a nebude to hrozit "rozvodem". Ne vazne. Male deti potrebuji hlavne rodice, ne drahe dovolene, tablety a mobily. Zbytek se dostavi postupne s casem a i ty deti si reknou. Nemuzes nikomu naridit jak ma zit. Ano, pokud si ti nekdo bude stezovat, muzes mu zkusit udelat "brainstorming", ale nemuzes nikomu nutit svuj zpusob zivota.

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout jsi normální? Máma se mohla přetrhnout aby ti dala víc než měla spousta jiných dětí ( věř že u nás bylo minimum těch,kdo jezdili k moři,většina jezdila na chatu a moje nejlepší kamarádka s rodiči nikdy jinde než na chatě na dovolené nebyla,jenže je to normální holka a na rodiče se nezlobila a nezlobí dodnes,a ty řekneš že jsi matku nenáviděla? 🙄), Chata, tábor a tuzemská dovolená byl luxus a tobě to bylo už tehdy málo? Tak ti se nedivím že teď tak jedeš po nadstandartu a luxusu.
Ano, lepší mít láskyplnou náruč a rodinnou dovolenou na Mácháči než vychovat něco jako tebe.

andelka
5. lis 2018

Já teda z dětství nejvíc vzpomínám na roky,kdy jsme jezdili s rodinou a známými do chatek na Sázavu. Ženský musely vařit,my si hráli v lese,u vody,jezdili jsme motoráčkem nakupovat do města..večer byly hry, oheň, zpěv.. Jasně, vzpomínám i na dovolenou v Itálii,ale ta zdaleka nezanechala takový dojem a zážitky.

ilonne
5. lis 2018

@sudylichozrout A jsi jen o 5 let mladsi nez ja. To co pises rozhodne v te dobe bezne nebylo. Bez nejakeho napadani, vazne se zkus zamyslet nad svym vnimanim sveta. Nehlede na to, ze pokud jsi to stejne vnimala jako dite, tak to do tebe "nekdo nahustil". Deti nejsou apriori naprogramovane na vnimani penez. A bohuzel si to neses do dospelosti. Vazne se ohledni a rekni si, zda by jsi treba nemela spis zpomalit....

sudylichozrout
5. lis 2018

@andelka Nejdu po luxusu, jdu po standardu a v něčem po lehkém nadstandardu. Máma se mohla přetrhnout, ano vím. Také jsem jí za to vděčná, ale to puberťák nechápe. Já nemluvím o současnosti. Ale o tom, když je ti jedenáct, dvanáct, čtrnáct. Chceš se líbit, chceš udělat dojem, jako každá holka. A nemůžeš. V tom věku prostě za to rodiče "nenávidíš" a určitě nejsem jediná, kdo to tak měl. Proč si myslíš, že jsou puberťáci protivní? Jejich rodiče je štvou. Ale to sem nepatří. Já se na ně také nezlobím, dávno ne. Naopak, máme fajn vztahy v celé rodině, pomáháme si a máme se rádi. Vychovaná jsem dobře, věř mi, že jo. To, že se mnou nesouhlasíš je jedna věc, ale opravdu si trochu dávej pozor na slovník. A zkus prosím, než začneš psát nějaké urážky, nejdřív pořádně, ale opravdu pořádně číst.

andelka
5. lis 2018

@ilonne u nás to samý. Příští rok bude dětem 9 a 7. Ještě jsem s nimi na dovolené vlastně nebyla ( od jejich 3 a 5 jsem byla rozvedená), tedy na chatě,na návštěvě u známých,na výletech jo,byli i na táboře. Ale vyloženě pobytovka ještě neproběhla.

andelka
5. lis 2018

@sudylichozrout jasně, puberťák nemá nikdy dost a bývá sobecký sám o sobě,normální vývoj. Jenže většina se z toho dostane. Ty asi ne. Máme 13 letou dceru, jasně že jí rádi uděláme radost,aby se líbila,ale naštěstí nevyžaduje značkové věci. Je rozumná a hodná. Vnímá víc než asi tehdy ty.
Nenávidět rodiče je fakt přes čáru. Zvlášť kvůli takovým blbostem.

sudylichozrout
5. lis 2018

@ilonne Já mám vnímání světa úplně normální. Respektive normální v mé sociální skupině - dát dětem vše, co můžeme. Jak po stránce emoční, tak i materiální. A vím, že můžeme dát vždy víc, než si myslíme. Jen to prostě není úplně jednoduché. A proto opravdu nesnáším takové ty kecy o tom, že nebudu měnit práci, protože mi tam dají "JEN" o dva tisíce víc, proč bych se měl učit anglicky, když to nevyužiju.

andelka
5. lis 2018

Sociální skupiny..to je mor.

vineta
5. lis 2018

@sudylichozrout Uznávám, že jsem mohla použít jiný výraz než zabedněnost, prestože na tom nic tak hrozného nespatřuji, nicméně tvoje komentáře k zakladatelce, že si sama sebe neváží apod., mi přijdou jako opravdová urážka, takže se mi nezdá, že by od tebe bylo oprávněné dovolávat se něžnějšího zacházení 🤷🏻‍♀️...

sudylichozrout
5. lis 2018

@andelka Ty fakt nerozumíš psanému slovu. Já neříkám, že nenávidím rodiče. Ale že jsem mámu tenkrát za to nenáviděla. A Ano, nenáviděla. Stejně jako jsem ji ve své pubertě neměla ráda za tisíc jiných věcí, ze kterých člověk s pubertou vyroste. Tvé pubertální děti tě také nenávidí, když jim zakážeš mobil. Nemysli si... Ty se točíš na tom jednom slovu, zkus prosím vnímat kontext.

Strana