icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

eliss232
26. únor 2025

@vanessia7 Není to vůbec problém. Dřevo je fajn, a taky i hezky vypadá, ale rozhodně bych šla do něčeho kvalitnějšího. Hlavně pozor na dřevotřísku, když se někde poškodí hrana, nasákne vodu a nabobtná. No a to už asi neopravíš nijak 😘

ditkla
27. únor 2025

@eliss232 Myslíš, že kombinace materiálů v koupelně funguje, nebo radši zůstat u jednoho?

stelica51
5. bře 2025

@eliss232 Tak to souhlasím, měli jsme v koupelně obyčejnou dřevotřísku a s tou skříňkou to fakt nedopadlo dobře. 😂 takže tohle řešení se moc neosvědčilo. 😅

numda11
5. bře 2025

@stelica51 co jste dali místo toho?

stelica51
6. bře 2025

@numda11 Já se moc do toho nerozumím, takže nechci říkat, abych neřekla hloupost, ale určitě to bylo něco lakované nebo foliované kvůli odolnosti vůči vlhku a vodě. Takže spíše bych hledala do koupelny něco takového.

monniculik03
6. bře 2025

@eliss232 tak ale to pak asi třeba koukat v nějakých obchodech na to specializovaných ne?

eliss232
7. bře 2025

@monniculik03 Jako například v obchodech se sanitou? 😂 Nemusí to být výlučně speciální obchod, jsou to běžné kusy koupelnového nábytku.

klar_tek
10. bře 2025

@eliss232 a nemávají tam jenom klasické dřevotřísky jako je tomu i v klasických obchodech s nábytkem?

tattiana9
10. bře 2025

@klar_tek Kde máš na mysli?

klar_tek
10. bře 2025

@tattiana9 myslím tak všeobecně v těch obchodech se sanitou 😅

tattiana9
10. bře 2025

@klar_tek Ano, většina koupelnového nábytku v obchodech se sanitou i v běžných nábytkových obchodech je vyrobená z dřevotřísky (LTD) s laminátovou povrchovou úpravou. protože to nejlevnější a nejrozšířenější materiál. 🙂 Ale tak to neznamená, že nejsou i jiné, že jo.

klar_tek
10. bře 2025

@tattiana9 a jaké jsou teda ještě jiné materiály? protože se nejčastěji neb v podstatě pořád 😀 potkávám jenom s tou dřevotřískou.

tattiana9
11. bře 2025

@klar_tek Tak jsou i kvalitní alternativy k nábytku z dřevotřísky, přičemž MDF desky a impregnované desky MFPB nabízejí vyšší odolnost vůči vlhkosti a delší životnost. Můj manžel tak trochu dělá s nábytkem, tak jsem něco pochytila, jinak se moc nevyznám 😀 Tohle například není dřevotříska, ale taky ta impregnovaná deska s povrchovou úpravou AMT.

anezzka3
11. bře 2025

@tattiana9 proboha co jsou ty zkratky? 😀 😀

vanessia7
13. bře 2025

@tattiana9 takže v podstatě není dřevotříska jako dřevotříska. I jsem si myslela že to bude nějako opatřený aby to nechytilo plíseň z té vlhkosti. A dávali jste někdo i něco jiného než je tedy dřevotříska?

tattiana9
17. bře 2025

Ale jak jsem výše zmiňovala, tohle vím jen díky mému muži, protože když mluví o nábytku, tak jen technické výrazy od něj slyším, ale už jsem si na to asi zvykla 😀 A něco jsem se evidentně i naučila, když na tohle umím odpovědět. 😂
AMT je ta technologie, díky které ta skříňka nenavlhne v tak vlhkém prostředí, jakým je koupelna. 😉 MDF (Medium Density Fiberboard) – středně hustá dřevovláknitá deska.
MFPB (Moisture- and Fire-Proof Board) – impregnovaná deska odolná vůči vlhkosti a požáru.

ditkla
17. bře 2025

@tattiana9 vau 😀 tak neumřu úplně blbá 😀 a tohle všechno je normálně uvedeno tak aby si to zákazník i všimnul?

eliss232
18. bře 2025

@ditkla A ty jako nečteš popis produktů, když si něco kupuješ? 😅 To mi připadá celkem divný.

ditkla
18. bře 2025

@eliss232 ne úplně všechno, jelikož některým zkratká prostě nerozumím. ono tohle spíš řeší můj manžel 😀

tattiana9
20. bře 2025

@ditkla Tak ať to tedy řeší on 😀 A nečíst si popis u produktu mi přijde nesmyslné. Děláš to i v obchodě, když nakupuješ potraviny například? Vždyť o tom přece potřebuji něco vědět předtím, než to zaplatím, připadá mi to logické.

numda11
20. bře 2025

@tattiana9 no jako upřímně studovat etikety se mi v obchodě taky nechce 😀 nebudu číst co to obsahuje protože to bych asi nejedla nic 😀

magola
21. bře 2025

Ahoj, máte prosím zkušenosti se sprchovým koutem bez vaničky? Je to dobrý nápad? Nebude to chybět? Mám pocit, že by to mohlo být celkem praktické řešení, ale nejsem si tím úplně jistá. 🙊

monniculik03
21. bře 2025

@magola jakože ti bude voda téct přímo na podlahu? 😅 je pravda že je to teď moderní no moc se mi to nepozdává.

radi51cka
25. bře 2025

@magola Praktičtější z jakého hlediska? Jakože možná si tím zajistíš bezbariérový přístup, to jediné mi napadá 🙂 Vím, že lidi si dávají dělat sprchové kouty i bez vaničky, mně se to například líbí takhle mnohem víc, vypadá to moderně a hezky, ale fakt nevím, jestli je to takhle lepší. zda se i ta podlaha časem nezničí takto.

radi51cka
25. bře 2025

@monniculik03 A proč ne? Máš zlou zkušenost?

magola
26. bře 2025

@magola Jo, přesně proto jsem se na to ptala, protože se teď staráme o tátu, co měl těžkej úraz, a vím, že by to pro něj takhle bylo prostě jednodušší na vstup do sprchy. No a vana třeba vůbec nepřipadá v úvahu, to je jasný.

klar_tek
26. bře 2025

@radi51cka Je to moderní jen jestli je to například i bezpečný. Na té podlaze spíš uklouzneš nebo starší člověk když je..

eliss232
1. dub 2025

Podle mě je sprcha bez vaničky moderní, estetická a praktická, zvlášť pro starší lidi nebo osoby s omezenou pohyblivostí. Taky to i vypadá dobře, ale na druhé straně zase chápu, když to lidi preferují, jelikož mají dno mírně tvarované směrem k odtoku, což zajišťuje, že voda rychle mizí. 😇
U bezvaničkové sprchy je třeba precizně udělat spád, jinak se voda může hromadit nebo stékat mimo sprchový kout.

anezzka3
1. dub 2025

@eliss232 Jo pro staříky je to velmi nápomocné, tak ono se to musí vyspádovat to je jasný. Jen je tam to riziko uklouznutí pořád a je jedno jestli vanička je nebo není..

eliss232
1. dub 2025

@anezzka3 Tak uklouznout můžeš i ve vaně, to je úplně jedno 😀 Stát se ti to může kdekoli, i když si tam vytvoříš jakkoli bezpečné prostředí.

Strana