Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?
Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱
@eliss232 tak ale to pak asi třeba koukat v nějakých obchodech na to specializovaných ne?
@monniculik03 Jako například v obchodech se sanitou? 😂 Nemusí to být výlučně speciální obchod, jsou to běžné kusy koupelnového nábytku.
@klar_tek Tak jsou i kvalitní alternativy k nábytku z dřevotřísky, přičemž MDF desky a impregnované desky MFPB nabízejí vyšší odolnost vůči vlhkosti a delší životnost. Můj manžel tak trochu dělá s nábytkem, tak jsem něco pochytila, jinak se moc nevyznám 😀 Tohle například není dřevotříska, ale taky ta impregnovaná deska s povrchovou úpravou AMT.
Ale jak jsem výše zmiňovala, tohle vím jen díky mému muži, protože když mluví o nábytku, tak jen technické výrazy od něj slyším, ale už jsem si na to asi zvykla 😀 A něco jsem se evidentně i naučila, když na tohle umím odpovědět. 😂
AMT je ta technologie, díky které ta skříňka nenavlhne v tak vlhkém prostředí, jakým je koupelna. 😉 MDF (Medium Density Fiberboard) – středně hustá dřevovláknitá deska.
MFPB (Moisture- and Fire-Proof Board) – impregnovaná deska odolná vůči vlhkosti a požáru.
Ahoj, máte prosím zkušenosti se sprchovým koutem bez vaničky? Je to dobrý nápad? Nebude to chybět? Mám pocit, že by to mohlo být celkem praktické řešení, ale nejsem si tím úplně jistá. 🙊
@magola jakože ti bude voda téct přímo na podlahu? 😅 je pravda že je to teď moderní no moc se mi to nepozdává.
@magola Praktičtější z jakého hlediska? Jakože možná si tím zajistíš bezbariérový přístup, to jediné mi napadá 🙂 Vím, že lidi si dávají dělat sprchové kouty i bez vaničky, mně se to například líbí takhle mnohem víc, vypadá to moderně a hezky, ale fakt nevím, jestli je to takhle lepší. zda se i ta podlaha časem nezničí takto.
@monniculik03 A proč ne? Máš zlou zkušenost?
Podle mě je sprcha bez vaničky moderní, estetická a praktická, zvlášť pro starší lidi nebo osoby s omezenou pohyblivostí. Taky to i vypadá dobře, ale na druhé straně zase chápu, když to lidi preferují, jelikož mají dno mírně tvarované směrem k odtoku, což zajišťuje, že voda rychle mizí. 😇
U bezvaničkové sprchy je třeba precizně udělat spád, jinak se voda může hromadit nebo stékat mimo sprchový kout.

@vanessia7 Není to vůbec problém. Dřevo je fajn, a taky i hezky vypadá, ale rozhodně bych šla do něčeho kvalitnějšího. Hlavně pozor na dřevotřísku, když se někde poškodí hrana, nasákne vodu a nabobtná. No a to už asi neopravíš nijak 😘