Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?
Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱
@vanessia7 Jo, přesně tak, určitě se vyplatí koupit něco, co už tu protiskluzovou úpravu má. Některé povrchy jsou trochu drsnější na dotek, ale většinou to není nic, co by bylo vidět na první pohled. Spíš je to taková jemná struktura, která zlepší přilnavost.
Jinak existují i průhledné protiskluzové nástřiky nebo speciální samolepky, kdyby měl člověk už vaničku bez úpravy. Ale otázka je, jak dlouho to vydrží. 😖
@numda11 Vany se obvykle balí velmi důkladně, protože jde o větší a křehký tovar, tak je jasné, že je obal většinou robustní. Bývá zabalena do silné kartonové krabice, která ji chrání před nárazy a kromě kartonu se často používá také bublinková fólie na ochranu před poškrábáním a poškozením povrchu. V některých případech mohou přidat i další ochranné prvky, jako jsou pěnové výplně nebo dřevo pro pevnost obalu. Je to prostě standard, který je potřeba zachovat, aby se předešlo poškození během přepravy. 😉
@eliss232 To je pravda, ochrana je u van opravdu klíčová. Přeprava může být docela drsná, a jak víme, i malý náraz může způsobit velkou škodu. To balení v kartonových krabicích a bublinkových fóliích je naprostý základ. Když připočteš ještě pěnové výplně a dřevo, tak je to vlastně jako balení něčeho křehkého, co se může snadno rozbít. 😊
Zajímalo by mě, jestli jste někdy měli nějaký problém s poškozením při přepravě, nebo vám vždy dorazila v pořádku?
@monniculik03 Nám se zatím nic takového nestalo, za což jsem ráda. Aspoň co se sanity týče, tam opravdu nemám co vytknout. Jednou jsme si z Polska objednali (fakt se nám nikam nechtělo jezdit) stropní svítidlo a přišlo poškozené, ale to bylo ze stránky, se kterou jsme neměli zkušenost, to byla ta chyba. 😕
@monniculik03 Nám se zatím nic takového nestalo, za což jsem ráda. Aspoň co se sanity týče, tam opravdu nemám co vytknout. Jednou jsme si z Polska objednali (fakt se nám nikam nechtělo jezdit) stropní svítidlo a přišlo poškozené, ale to bylo ze stránky, se kterou jsme neměli zkušenost, to byla ta chyba. 😕
@eliss232 Tak ono v dnešní době je všechno buď z Číny nebo z Polska, tak člověk už ani neví kam a na co se obrátit.
@eliss232 Tak ono v dnešní době je všechno buď z Číny nebo z Polska, tak člověk už ani neví kam a na co se obrátit.
@anezzka3 To je pravda, že dneska spousta věcí putuje z dálky, ale myslím, že by se to nemělo úplně házet do jednoho pytle. 🙂 Záleží spíš na konkrétním dodavateli a jak si hlídá kvalitu a zabalení. Myslím, že klíčové je spíš to, jestli daný obchod ví, jak s tím správně zacházet a jestli má vyřešené reklamace. Mně třeba víc záleží na tom, jak rychle a ochotně řeší případný problém, než odkud to přesně je.
@anezzka3 To je pravda, že dneska spousta věcí putuje z dálky, ale myslím, že by se to nemělo úplně házet do jednoho pytle. 🙂 Záleží spíš na konkrétním dodavateli a jak si hlídá kvalitu a zabalení. Myslím, že klíčové je spíš to, jestli daný obchod ví, jak s tím správně zacházet a jestli má vyřešené reklamace. Mně třeba víc záleží na tom, jak rychle a ochotně řeší případný problém, než odkud to přesně je.
@jari110 Taky se mi líbí, že se čím dál víc lidí zaměřuje na to, jak se řeší reklamace. Protože stát se něco může vždycky, ale když ti vyjdou vstříc a nejsou to dva týdny dohadování, tak máš chuť tam nakupovat znova. Máš skušenost že to šlo hladce nebo jsi musela vypisovat milion emailu?
@jari110 Taky se mi líbí, že se čím dál víc lidí zaměřuje na to, jak se řeší reklamace. Protože stát se něco může vždycky, ale když ti vyjdou vstříc a nejsou to dva týdny dohadování, tak máš chuť tam nakupovat znova. Máš skušenost že to šlo hladce nebo jsi musela vypisovat milion emailu?
@vanessia7 Já jsem ale nikde nezmiňovala konkrétní reklamaci, kterou jsem řešila. Mluvím obecně.
@vanessia7 Já jsem ale nikde nezmiňovala konkrétní reklamaci, kterou jsem řešila. Mluvím obecně.
@jari110 „No tak to jsi šťastná ženská 😀 Upřímně, nevím, jestli jsem někdy něco objednala do domácnosti tak, aby to bylo v pohodě. Buď přišlo něco poškozenýho, nebo se to časem pokazilo, nebo ta dodací doba byla šíleně dlouhá...
@jari110 „No tak to jsi šťastná ženská 😀 Upřímně, nevím, jestli jsem někdy něco objednala do domácnosti tak, aby to bylo v pohodě. Buď přišlo něco poškozenýho, nebo se to časem pokazilo, nebo ta dodací doba byla šíleně dlouhá...
@klar_tek A odkud obvykle objednáváš? Máš na mysli sanitu, nebo obecně?
@klar_tek A odkud obvykle objednáváš? Máš na mysli sanitu, nebo obecně?
@eliss232 „Tak obecně – snažím se objednávat tak, aby cena produktu nebyla přestřelená a aby mě doprava nakonec nestála víc než samotná věc, protože to už se mi taky párkrát stalo. No a samozřejmě je pro mě celkem plus, když jde platit na dobírku.
Já jsem tedy reklamaci řešila jen jednou, ale všechno se vyřešilo, šlo jen o záměnu, což se při velkém počtu objednávek může stát, dá se to pochopit. Samozřejmě pokud to vyřeší bez jakýchkoli problémů, tak jsem s tím úplně v pohodě. Všechno přišlo i pořádně zabalené, takže super. 👍
@eliss232 Sprcha super i značka. A v té velké spodní krabici bylo co? 🙂
@eliss232 „Tak obecně – snažím se objednávat tak, aby cena produktu nebyla přestřelená a aby mě doprava nakonec nestála víc než samotná věc, protože to už se mi taky párkrát stalo. No a samozřejmě je pro mě celkem plus, když jde platit na dobírku.
@klar_tek Jo dobírka je velké plus i pro mně - máš alespoň jistotu že zaplatíš až když tovar reálně obdržíš.
@eliss232 Sprcha super i značka. A v té velké spodní krabici bylo co? 🙂
@anezzzka36 Tam bylo umyvadlo. Postupně už chceme řešit všechno, fakt už jen detaily, nějaké skříňky a budeme to mít kompletně hotové.😇
@ditkla No jo, dobírka fakt funguje, ale díky, žes to připomněla i těm, co to třeba nevědí. 😅
@anezzzka36 Tam bylo umyvadlo. Postupně už chceme řešit všechno, fakt už jen detaily, nějaké skříňky a budeme to mít kompletně hotové.😇
@ditkla No jo, dobírka fakt funguje, ale díky, žes to připomněla i těm, co to třeba nevědí. 😅
@eliss232 Tak super, hoď pak klidně nějakou fotku pro inspiraci 🙂 Nábytek do koupelny řešíte spíš na míru od nějakýho truhláře, nebo to berete klasicky z obchodu?
@eliss232 Tak super, hoď pak klidně nějakou fotku pro inspiraci 🙂 Nábytek do koupelny řešíte spíš na míru od nějakýho truhláře, nebo to berete klasicky z obchodu?
@vanessia7 Nechtěli jsme nic od truhláře. Jednak bychom na ten nábytek dlouho čekali, protože měl hodně zakázek (jiného jsme nesehnali), a taky by nás to vyšlo dost draho, což by se nám nevešlo do rozpočtu, který jsme si původně nastavili 🙂
@vanessia7 Nechtěli jsme nic od truhláře. Jednak bychom na ten nábytek dlouho čekali, protože měl hodně zakázek (jiného jsme nesehnali), a taky by nás to vyšlo dost draho, což by se nám nevešlo do rozpočtu, který jsme si původně nastavili 🙂
@eliss232 takže jste to vyřešili jen cez nějaký klasický obchod s nábytkem ano? Jaký jste měli rozpočet? Ať vím od čeho se odrazit.
My jsme si nastavili rozpočet 125 000 Kč, ale netuším, jestli se do této částky vejdeme, nebo ne. Nechceme všechno nejdražší, ale samozřejmě se taky nebudeme koukat po úplně levných materiálech. Prostě zlatá střední cesta by pro nás byla ideální. 😇
My jsme si nastavili rozpočet 125 000 Kč, ale netuším, jestli se do této částky vejdeme, nebo ne. Nechceme všechno nejdražší, ale samozřejmě se taky nebudeme koukat po úplně levných materiálech. Prostě zlatá střední cesta by pro nás byla ideální. 😇
@stelica51 My se taky snažíme jít u všeho tou střední cestou, je to taková jistota. Finančně nás to nezruinuje a víme, že co se týče kvality, bude to pořád v pohodě. 🙂
Podle mě je ten váš rozpočet tak akorát, s tím se už rozhodně dá něco udělat. A plánujete částečnou rekonstrukci, nebo měníte úplně všechno? Protože to je velký rozdíl. 🙂

@eliss232 A nedá se to nějak ovlyvnit ? Například materiálem nebo alespoň možná těmi podložkami proti uklouznutí 😅