icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

ditkla
6. čer 2025
@anezzzka36

@monniculik03 To jsou prosím pěkně krabice dvě 😀 V jedné je bidet, o kterém s manželem sníme už dlouho 😀 😀 😀 😀 Hahahahah... A ve druhé vlastně ani nevím, co všechno je, do košíku jsem si naházela různé koupelnové doplňky. No bylo jich tam celkem dost 😀 Jen jsem nakoukla, zkontrolovala, jestli přišlo všechno v pořádku a přišlo. Vybalím později, musela jsem utíkat do práce, protože už tak jsem měla zpoždění. 😀

@anezzzka36 máte zvláštní sny 😀 😀 A neuvažovali jste nad takovým wx s touto sprškou? Myslím jako 2v1. Doplňky myslíš jako co? Protože kromě dávkovače mýdla a věšáku na ručníky si nevybavím nic jiného 😀

anezzzka36
13. čer 2025
@ditkla

@anezzzka36 máte zvláštní sny 😀 😀 A neuvažovali jste nad takovým wx s touto sprškou? Myslím jako 2v1. Doplňky myslíš jako co? Protože kromě dávkovače mýdla a věšáku na ručníky si nevybavím nic jiného 😀

@ditkla Já vím, zní to možná zvláštně, ale fakt jsme o tom bidetu mluvili už roky 😅 Vždycky jsme ho chtěli, jen se to pořád nějak odkládalo, a teď konečně nastal čas to řešit 😀 No to wc se sprškou zní taky dost lákavě, to jsme kdysi taky zvažovali. Ale mně se prostě líbí, když má bidet svoje místo, lépe to i vypadá. A místa máme dost, takže proč ne 🙂

ditkla
13. čer 2025
@anezzzka36

@ditkla Já vím, zní to možná zvláštně, ale fakt jsme o tom bidetu mluvili už roky 😅 Vždycky jsme ho chtěli, jen se to pořád nějak odkládalo, a teď konečně nastal čas to řešit 😀 No to wc se sprškou zní taky dost lákavě, to jsme kdysi taky zvažovali. Ale mně se prostě líbí, když má bidet svoje místo, lépe to i vypadá. A místa máme dost, takže proč ne 🙂

@anezzzka36 jak velkou koupelnu máte? Potřebovala bych se od něčeho odrazit. Popřípadě když máš nějaký půdorys nebo něco podobnýho.

radi51cka
17. čer 2025

Nemyslím si, že potřebuješ půdorys koupelny někoho jiného. 🙂 My jsme si udělali úplně jednoduchý náčrtek té naší a pomalu ji zařizujeme. Takhle je to podle našich představ, občas se podíváme na Pinterest, ale jinak se neinspirujeme nikým jiným.

vanessia7
18. čer 2025
@radi51cka

Nemyslím si, že potřebuješ půdorys koupelny někoho jiného. 🙂 My jsme si udělali úplně jednoduchý náčrtek té naší a pomalu ji zařizujeme. Takhle je to podle našich představ, občas se podíváme na Pinterest, ale jinak se neinspirujeme nikým jiným.

@radi51cka tak ale to je celkem riskantní na vlastní pěst řešit to dizajnování, ne? Předsti jenom se tam jedná o ty cm všechny a taky záleží od napájení na vodu - nemůžeš dát umyvadlo tam kde má být vana nebo naopak. Nebo jdete měnit i tohle?

eliss232
19. čer 2025
@vanessia7

@radi51cka tak ale to je celkem riskantní na vlastní pěst řešit to dizajnování, ne? Předsti jenom se tam jedná o ty cm všechny a taky záleží od napájení na vodu - nemůžeš dát umyvadlo tam kde má být vana nebo naopak. Nebo jdete měnit i tohle?

@vanessia7 No nevím, co je na tom tak těžké 😀 Bavili jsme se vysloveně jenom o rozložení nábytku.

anezzzka36
20. čer 2025
@vanessia7

@vanessia7 Taky si říkám, že když už jsou dané vývody vody a odpady, tak člověk samozřejmě počítá s tím, co kam může dát, ale rozložení nábytku, skříňky, zrcadla a podobně si přece klidně můžeš rozvrhnout sama podle toho, co ti vyhovuje. 🙂 Já osobně bych z toho drama nedělala, není to raketová věda. A navíc dneska už i spousta e-shopů nabízí plánovače nebo inspirace podle velikosti koupelny, takže se dá něco klidně vymyslet aj bez architekta.

monniculik03
20. čer 2025
@anezzzka36

@vanessia7 Taky si říkám, že když už jsou dané vývody vody a odpady, tak člověk samozřejmě počítá s tím, co kam může dát, ale rozložení nábytku, skříňky, zrcadla a podobně si přece klidně můžeš rozvrhnout sama podle toho, co ti vyhovuje. 🙂 Já osobně bych z toho drama nedělala, není to raketová věda. A navíc dneska už i spousta e-shopů nabízí plánovače nebo inspirace podle velikosti koupelny, takže se dá něco klidně vymyslet aj bez architekta.

@anezzzka36 ty plánovače ale asi nejsou zdarma předpokládám..

anezzzka36
24. čer 2025
@monniculik03

@anezzzka36 ty plánovače ale asi nejsou zdarma předpokládám..

@monniculik03 Ale jsou, na stránce Sanitino si najdi inspirace a přesně ti ukáže hotovou koupelnu, podle které se můžeš inspirovat, a konkrétní produkty si rovnou vložit do košíku. Podle mě super.

lucidvork
24. čer 2025
@anezzzka36

@monniculik03 Ale jsou, na stránce Sanitino si najdi inspirace a přesně ti ukáže hotovou koupelnu, podle které se můžeš inspirovat, a konkrétní produkty si rovnou vložit do košíku. Podle mě super.

@anezzzka36 a ty jsi tam už něco kupovala ?

eliss232
25. čer 2025
@anezzzka36

@anezzzka36 Ano, to jsem taky viděla. A říkala jsem si, že to možná někdy příště využijeme 😀 My jsme ale věděli, jak to všechno bude vypadat, prostě představu jsme měli už dávno předtím 🙂 Ale tak věřím, že někomu, kdo se s tím zapodívat moc nechce, to může fakt dost pomoct.

radi51cka
27. čer 2025
@anezzzka36

@anezzzka36 Tak to je škoda, že jsme to neviděli předtím. 😉 To se dá využít různě. Ale všechny položky z foto pak jdou přidat do 🛒?

klar_tek
30. čer 2025
@radi51cka

@anezzzka36 Tak to je škoda, že jsme to neviděli předtím. 😉 To se dá využít různě. Ale všechny položky z foto pak jdou přidat do 🛒?

@radi51cka předojkádám, že když je tam ta možnost tak proč by to nešlo. Ještě nějakou tu 3D vizualizaci si udělat s těmi produktami a člověk pak nemusí pochybovat.

jari110
1. črc 2025
@radi51cka

@radi51cka Zkus to a pak mi dej vědět 😂
@klar_tek A vy jste na tom jak? Jak jste pokročili s rekonstrukcí?

anezzzka36
2. črc 2025
@radi51cka

@radi51cka Ano, jasně, jde to 😉 Tady jsem to našla https://www.sanitino.cz/inspirace

ditkla
2. črc 2025
@anezzzka36

@radi51cka Ano, jasně, jde to 😉 Tady jsem to našla https://www.sanitino.cz/inspirace

@anezzzka36 jsem na to klikla a prý kapka inspirace 😀 to mi přijde spíš jak moře inspirace 😀 tolik koupelen a dizajnů na výběr! Jak je to tam s poštovným?

anezzzka36
4. črc 2025
@ditkla

@anezzzka36 jsem na to klikla a prý kapka inspirace 😀 to mi přijde spíš jak moře inspirace 😀 tolik koupelen a dizajnů na výběr! Jak je to tam s poštovným?

@ditkla No tak jestli si zvolíš dobírku, tak je jasný, že si něco připlatíš. Každopádně, cena dopravy záleží na typu a rozměru zboží a přesně se ti ukáže až v košíku, takže to při nákupu hned uvidíš, logicky. 🙂 Jako přesně si tu sumu nepamatuju, ale nebylo to nic hroznýho.

eliss232
7. črc 2025
@anezzzka36

@ditkla No tak jestli si zvolíš dobírku, tak je jasný, že si něco připlatíš. Každopádně, cena dopravy záleží na typu a rozměru zboží a přesně se ti ukáže až v košíku, takže to při nákupu hned uvidíš, logicky. 🙂 Jako přesně si tu sumu nepamatuju, ale nebylo to nic hroznýho.

@ditkla Přesně 🙏 Běžná cena dopravy. 😉 Co plánuješ objednávat?

klar_tek
7. črc 2025
@anezzzka36

@anezzzka36 takže je to v podstatě jako když nakupuješ na klasickým eshopu jo? Není to nějaká věda jenom za to že nekupuji oblečení ale pro změnu sanitu 😀

anezzzka36
8. črc 2025
@klar_tek

@anezzzka36 takže je to v podstatě jako když nakupuješ na klasickým eshopu jo? Není to nějaká věda jenom za to že nekupuji oblečení ale pro změnu sanitu 😀

@klar_tek Jasně, že je to e-shop jako každý jiný. Žádný rozdíl tam není 😉

vanessia7
8. črc 2025
@anezzzka36

@klar_tek Jasně, že je to e-shop jako každý jiný. Žádný rozdíl tam není 😉

@anezzzka36 tak proč bych ho měl člověk upřednostit když je jako každý jiný ? 😀

anezzzka36
15. črc 2025
@vanessia7

@anezzzka36 tak proč bych ho měl člověk upřednostit když je jako každý jiný ? 😀

@vanessia7 Myslela jsem to úplně jinak, očividně jsme se nepochopili 😀 Myslela jsem to tak, že je to podobné jako s e-shopem s oblečením, že v tom vlastně není žádný rozdíl, co se nákupu týče. 😉
E-shopů se sanitou moc neznám, pro mě je to naopak něco výjimečného.

klar_tek
15. črc 2025
@anezzzka36

@vanessia7 Myslela jsem to úplně jinak, očividně jsme se nepochopili 😀 Myslela jsem to tak, že je to podobné jako s e-shopem s oblečením, že v tom vlastně není žádný rozdíl, co se nákupu týče. 😉
E-shopů se sanitou moc neznám, pro mě je to naopak něco výjimečného.

@anezzzka36 fakt? Když to hodíš do googlu tak ti jich vyhodí celkem dost 😅

stelica51
16. črc 2025
@klar_tek

@anezzzka36 fakt? Když to hodíš do googlu tak ti jich vyhodí celkem dost 😅

@klar_tek Ale zas je jich jen opravdu málo ověřených, taky jsem předtím nevěděla, z kterého obchodu nakupovat. Prostě ze kterého to bude nejmenší riziko 😀

klar_tek
17. črc 2025
@stelica51

@klar_tek Ale zas je jich jen opravdu málo ověřených, taky jsem předtím nevěděla, z kterého obchodu nakupovat. Prostě ze kterého to bude nejmenší riziko 😀

@stelica51 no a není ověřený eshop ten který má i prodejnu?

eliss232
18. črc 2025
@klar_tek

@stelica51 no a není ověřený eshop ten který má i prodejnu?

@klar_tek A na to jsi přišla prosím tě jak? 😀
Nemyslím si, že ověřený eshop musí mít nutně i kamennou prodejnu. Dneska spousta kvalitních obchodů funguje jen online a zvládají to naprosto profesionálně... Dobrá komunikace, rychlé dodání, bezproblémové vrácení...To je základ... To, že někdo nemá fyzickou prodejnu, přece hned neznamená, že je to nespolehlivý obchod. 🙂

magola
21. črc 2025
@eliss232

@klar_tek A na to jsi přišla prosím tě jak? 😀
Nemyslím si, že ověřený eshop musí mít nutně i kamennou prodejnu. Dneska spousta kvalitních obchodů funguje jen online a zvládají to naprosto profesionálně... Dobrá komunikace, rychlé dodání, bezproblémové vrácení...To je základ... To, že někdo nemá fyzickou prodejnu, přece hned neznamená, že je to nespolehlivý obchod. 🙂

@eliss232 Dneska už je fakt jiná doba. Já třeba nakupuju skoro všechno online a nikdy jsem neřešila, jestli mají prodejnu nebo ne. Když má eshop dobrý recenze, jasný podmínky a komunikuje, tak je mi úplně jedno, jestli někde mají výlohu s logem nebo ne 😅

magola
21. črc 2025

Navíc spousta těch "čistě online" obchodů má často i lepší servis než některý klasický kamenný, co se tváří jako profi… Takže za mě je to úplně zbytečný předsudek. 🙂

jari110
22. črc 2025

@magola Ano, to je pravda 😀 Takových obchodů je spousta a fakt je stačí navštívit jen jednou. 😀

anezzzka36
23. črc 2025

@klar_tek Jo, to máš to samý, jako když hledáš e-shop s oblečením... Google ti ich vyhodí spoustu, ale většina je stejně jen čína, a to na první pohled ani nepoznáš 😀 Nemyslím, že by někdo riskoval nákup sanity z nějaký neověřený stránky. Přeci jen to nejsou zrovna levný věci.

Strana