icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

radi51cka
13. říj 2025

@ditkla Já mám pocit, že teď se to dělá jenom takhle 😀 Že už ty stojící skříňky nějak prostě vyšly z módy 😉 Já ale chápu, že ne každý se drží trendů a jednoduše si koupí to, co se mu líbí. 🙂 Já jsem například úplně jiná kategorie, já si koupím i to, co se mi až tak nelíbí 😀 Spíš se často dívám na praktickou stránku věci. I teď jsem si objednala tyto koše, přijdou mi dost praktické, pořád máme spoustu prádla, opravdu nesnáším to třídění 😀
https://www.sanitino.cz/simplehuman-koupelnove-...

vanessia7
13. říj 2025

@ditkla Přesně kvůli tomu bych raději koupila už na nožičkách. I když designově i z praktického hlediska, co se týká údržby podlahy, je lepší, když je zavěšená.

magola
17. říj 2025

@vanessia7 To by mi bylo asi jedno. Uklidíš dobře i když má nohy. 😉
@radi51cka Tak ten potřebuju! 😀 Ale mně tam chybí ještě třetí - bílé, barevné a černé prádlo 🙂 Ať už je to na komplet 😀

eliss232
21. říj 2025

@magola No mně by to jedno nebylo 😀 Vždyť se podívej na ten rozdíl, když je ta skříňka zavěšená a když volně stojí. 😉

vanessia7
21. říj 2025

@magola Jakože uklidit se dá dobře, já jsem to spíš myslela ve smyslu pouštění robotického vysavače nebo mopu – tehdy je to trochu horší, ale samozřejmě ne nemožné 😉

radi51cka
23. říj 2025

Ať si zvolí každý to, co se mu líbí 😉 Ty tu koupelnu budeš uklízet a používat každý den 😀 A zase to neznamená, že to po nějaké době nepůjde vyměnit, když se ti to přestane líbit. 😉

vanessia7
23. říj 2025

@radi51cka Ale to je samozřejmě jasné, každý by si to měl dát podle své preference. Nebo spíš ten, kdo si jde kupovat něco nového, ať zváží i tyto věci. Nic jiného jsem tím nemyslela. Sama vím, že když něco kupuju, ne vždy mě napadnou všechny věci, které bych měla zvážit. 🙂

eliss232
3. lis 2025

@radi51cka Moje řeč 😀 😉 Ale taky si neumím představit, že mi hrábne a budu to měnit za rok znovu 😂

vanessia7
5. lis 2025

@eliss232 A proč ne, když tě to bude bavit, může přerábět i každý rok 😂

anezzzka36
6. lis 2025

@vanessia7 Přesně 😅 Někdo si místo koníčku kupuje kytky, jiný mění obklady. Hlavně když to člověka baví a má z toho radost. A pravda je, že i malá změna v koupelně dokáže udělat pocit, jako by byla úplně nová. A dneska už to ani není taková věda 😀 Spousta věcí se dá vyměnit bez bourání. Nové doplňky, světla, zrcadlo, nebo jen jiná barva spár a hned to má jiný vibe. Já bych klidně měnila častěji, kdyby to po sobě někdo pak uklidil 😂

ditkla
6. lis 2025

@radi51cka Třídění prádla mi až tak nevadí, raději budu mít jen jeden koš, než mít jich víc a v každém po kousku. Nemám moc ráda spoustu věcí a už vůbec ne takhle na očích…

magola
10. lis 2025

S jakými sprchovými hlavicemi máte prosím nejlepší zkušenost? Mám na mysli typ. 🙂

klar_tek
10. lis 2025

@magola Teda, tohle je u mě kámen úrazu — už jsem vyměnila snad milion sprchových hlavic. Všechny po čase přestanou fungovat kvůli tvrdé vodě. A to jsem měla i drahé, prostě se ty přepínací systémy zanášejí...

stelica51
12. lis 2025

@klar_tek @magola Já uvažuju nad termostatickou baterií s hlavicí, ale ještě nejsem úplně přesvědčená, jestli je to správná volba. 🙂 Láká mě ta stálá teplota vody a pohodlí, ale zas si říkám, jestli to není zbytečně složitý a náchylný na poruchy. 😀 Líbí se mi konkrétně tenhle set.

ditkla
12. lis 2025

Na obrázku vypadají všechny skvěle, ale je otázkou, zda jsou opravdu tak krásné a funkční i v reálu. A dá se dobře nastavit i sklon té samotné hlavice?

eliss232
18. lis 2025

Záleží, jaká je to značka. Baterie může být sebehezčí, ale některé značky mají prostě tendenci se kazit častěji. 🙏

vanessia7
18. lis 2025

Tak určitě záleží i na výrobci, ale mně například vůbec nedělají problém ani ty levné z Lidlu. Nepotřebuji milion funkcí, jen aby se daly nastavit dva či tři režimy a aby byl proud normální. Protože už jsem měla i takovou, že ať jsem ji nastavila jakkoliv, proud šel jen jakoby samospádem.

stelica51
19. lis 2025

@vanessia7 Tam ale nejde jenom o ty funkce, ale i o výdrž a životnost přece....

kacka1994
19. lis 2025

Manzel treba rozbije sprchovou hlavici/hadici ve sprse za 3 mesice a je jedno, jestli priplatime za kvalitni, nebo vezmem levnou z lidlu 😆🤷🏻‍♀️ nechapu co s tim dela... behem chvilky tu hadici ma tak zamotanou, ze ten kov sleze a je tam jen ta guma, ktera po jeho dalsim toceni praska :D ja se sprchuji obvykle v jine koupelne a tam mam stejnou hlavici a hadici (z lidlu) asi 3 roky? 🤔

anezzzka36
20. lis 2025

@kacka1994 Tak s tímhle já moc dobré zkušenosti nemám 😀 Co se týče koupelny taky, ale obecně věci z Lidlu se nám moc neosvědčili 🙈

monniculik03
20. lis 2025

@anezzzka36 U nás naopak převládá skoro veškeré nářadí a vybavení do dílny z Lidlu. Něco máme dokonce i třikrát, protože vyrábějí různé velikosti, typy nebo se jejich použitelnost trochu liší. Nářadí přece nikdy není dost 😂

eliss232
21. lis 2025

@monniculik03 Na nářadí super, ale na sanitu… Tam už radši sahám po obchodech, co se tím fakt zabývají. Ne že by to muselo být hned za tři tisíce, ale aspoň něco, co má normální záruku, náhradní díly a trochu lepší provedení. Přijde mi, že u těch úplně levných hlavic buď odejde nějaký přepínač, nebo se rychle zanese a nejde pořádně vyčistit.

kacka1994
21. lis 2025
@eliss232

@monniculik03 Na nářadí super, ale na sanitu… Tam už radši sahám po obchodech, co se tím fakt zabývají. Ne že by to muselo být hned za tři tisíce, ale aspoň něco, co má normální záruku, náhradní díly a trochu lepší provedení. Přijde mi, že u těch úplně levných hlavic buď odejde nějaký přepínač, nebo se rychle zanese a nejde pořádně vyčistit.

@eliss232 no jak rikam, u nas je jedno, jestli koupime kvalitni (no spis stred asi), nebo koupime lidl 🤷🏻‍♀️ vsechno se mu rozbije hned, zatimco ja mam porad jednu hlavici v druhe koupelne, normalne se da vycistit ;) Je to chyba chlapa, ne zarizeni :D

jari110
24. lis 2025

@kacka1994 Haha, tak to mě pobavilo 😀 Ale ne všichni chlapi jsou takoví 😀 Ten můj si dává pozor fakt na všechno a dokonce bych řekla, že na pořádek si potrpí víc než já. Někdy je to výhoda, ale občas to už přehání. 😀 😂

vanessia7
24. lis 2025

@stelica51 Nemůže člověk očekávat úplně stejné materiály u levnějších batérií jako u těch dražších, ale co se týče životnosti, je to asi dost podobné. Pokud se má rozbít špatným zacházením, rozbije se, ať je drahá nebo levná.

stelica51
26. lis 2025

Jo, zacházení s tím něco udělá, jasně, ale třeba rozdíl mezi levnou noname z trhu a normální značkou je prostě vidět – jedny se zanášejí hned a druhé stačí jednou za čas očistit a jsou ok. Takže já už si vždycky radši hlídám výrobce než to, jestli je to za pětikilo nebo dva tisíce 🙂

monniculik03
26. lis 2025

@eliss232 Zase záleží na tom, o co jde. Třeba toaletní prkénka, ty klidně koupím i v Lidlu, a nemyslím si, že by jim něco chybělo.

radi51cka
28. lis 2025

Hele, já to mám doma úplně stejně 😂 Někdy mám pocit, že když chlap sáhne na cokoliv, tak tomu automaticky odejde duše. A pak přijdu já, opláchnu, vyčistím a věc žije dalších pět let 🙈 😅

A souhlasím – některý věci fakt nemá cenu hrotit. Třeba prkénko z Lidlu? Jasně, proč ne. Ale záchod nebo baterii bych už asi radši brala něco ověřenýho, ať to člověk nemusí řešit za rok znova.

Každopádně mě pobavilo, jak tu všichni píšeme o tom, že chlapi to buď rozbijou, nebo přehnaně opečovávají… Prostě zlatá střední cesta u nich prostě neexistuje. 😝

eliss232
2. pro 2025

@radi51cka Já to mám doma tak napůl... můj sice nic nerozbije, ale jakmile má něco vybrat nebo opravit, tak je z toho telenovela na tři díly 😝 Všechno studuje, porovnává, hledá recenze… a já už u toho usínám. A když mu řeknu, že je to „jen baterie“, tak se tváří, jako bych řekla nevím co strašného 😀

magola
3. pro 2025

@radi51cka A když něco kupuješ poprvé a nemáš vůbec nic ověřené? Podle čeho vybíráš?

Strana