icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

eliss232
29. říj 2024

@anezzka3 Jasně, že nejsou všechny stejné, máš různé typy bidetů - klasické, elektronické, ale taky si můžeš pořídit i samotnou bidetovou spršku, jestli nechceš celý bidet.

jari110
31. říj 2024

@eliss232 Ale ale i těch spršek je několik druhů a typů, o značkách ani nemluvím. 😀 Ale asi to bude podobné jako s bateriemi, ne? Co se tedy výběru týče.
Myslím to tak, že pokud zvolíš nějakou známější značku, tak tím asi nic nezkazíš.

ditkla
31. říj 2024

@eliss232 elektronické? 😵 tak to si neumím vůbec představit jak to funguje a celkem mi nahání hrůzu když si spojím sanitu a elektřinu 😀
@jari110 a to neprodávají celé jako sety? člověk by neřekl jak komplikované něco takového je 🙈

eliss232
4. lis 2024

@ditkla Podle mě to komplikuješ akorát tak ty 😀 A o elektřině jsem nemluvila nic, funguje to elektronicky, máš to i na ovládání, je to naprosto bezpečné. Vždyť si zkus o tom něco přečíst a jsem si jistá, že tě to přesvědčí. 😀 Já se nesnažím nikomu nic vnucovat, ale tohle je jedna z těch věcí, které prostě mít doma chceš.

klar_tek
6. lis 2024

@eliss232 a nevíš dát nějaký typ? já zatím našla tady https://www.koupelny-online.cz/elektronicke-bid... celkem se mi pozdává to na dálkové ovládání 😀 i když mi to přijde jako nesmysl celkem 😅

eliss232
7. lis 2024

@klar_tek Cena je fajn, přesto mám vyhlédnutý jiný, je kousek dražší, ale je to Sapho, což je myslím ověřená značka. A tuto stránku vůbec neznám, budu objednávat ze Sanitina, jelikož s nimi už mám zkušenost, neriskovala bych s něčím neznámým.

anezzka3
8. lis 2024

@eliss232 to jsou němci ta značka? já si dávám dost záležet na tomhle původě protože kvalitovo věci jsou jiné z DE a jiné z PL 🙂 🙂

tattiana9
18. lis 2024

@anezzka3 Pokud se nemýlím, tak je to česká značka a dost kvalitní. 🙂 Neznám nikoho, kdo by si na ní stěžoval. A na stránce mají i německé produkty, to taky není nejhorší, jelikož Němci si dávají na kvalitě záležet. 😉
Z Polska bych já osobně nekupovala, a taky ani nemáme zkušenost, takže touhle cestou za mě ne.

numda11
19. lis 2024

@tattiana9 a není tá česká načka nějak předražená jen proto že je místní? Nebo jestli ta cena není srovnatelná s tou německou. Jako za mně asi raději svolím tu DE jako tou CZ značku i když nechci být moc skeptická.

eliss232
19. lis 2024

@numda11 Nevím, proč máš pocit, že je to nějak extrémně drahé. Našla jsem i levnější kousky.

ditkla
20. lis 2024

@eliss232 no zní to zajímavě každopádně 😀 jinak to jsou vlastně jenom ta prkínka takové že se to nasadí na mísu viď? To neprodávají jakoby komplet? Může být celkem těžké pak hledat kompatibilní prkínko s mísou nebo opačně 🙈

jari110
20. lis 2024

@eliss232 Tohle podle mě ani není takový sortiment, na kterým by se mělo nějak obzvlášť šetřit.
@ditkla Když vybereš přesně tu samou značku, tak si myslím, že tam nemůže být absolutně žádný problém s tím, že by to pak nesedělo. 🙂

monniculik03
21. lis 2024

podle mne je taky dulezite pri vyberu sanity do koupelny zvazit vhodnost prostoru a nasledne i vhodnost zarizeni. mame pred sebou rekonstrukci koupelny tak jsem taky zvedava jak nam to cele dopadne.

tattiana9
21. lis 2024

@monniculik03 A taky je fajn se zaměřit i na rozměry, neboť to je zásadní, ať vybíráš cokoliv. prostě hlavně, aby ti to sedělo a zapadlo do prostoru. 🙂

monniculik03
21. lis 2024

@tattiana9 no to je pravda. lepší by byl pro mně nějaký plánovač neboť takhle běhám jenom s metrem a vyměřuji vše 😀

tattiana9
21. lis 2024

@monniculik03 Ale tak to je zase dost potřebný, bez toho se prostě neobejdeš. 😉 Takže dobře to děláš jak to děláš 😀 A tím, že koupelny jsou často malé místnosti, proto je důležité správně využít každý centimetr.
Příliš velké umyvadlo, vana nebo sprchový kout může způsobit, že prostor bude stísněný a nepraktický, a to si myslím, že nechce nikdo. 🙂

monniculik03
21. lis 2024

@tattiana9 tak ja bych chtela jit do takovych klasickych rozmeru. koupelnu mame ne prilis malou ani ne prilis velkou. no chtela by tam i sprchac i vanu 😅

jari110
22. lis 2024

@monniculik03 No tak to máte fajn, že máte tolik místa na obě 😀 Můžeš využívat podle nálady. Taky bych si někdy chtěla dopřát horkou koupel a někdy se prostě jen tak v rychlosti osprchovat a vana je na samotnou rychlou sprchu tak trochu nepraktická, co si budeme říkat. 😀

eliss232
25. lis 2024

Tak to už je na tvých preferencích, pokud je v té koupelně dostatek místa, tak samozřejmě je lepší mít obojí 🙂

klar_tek
25. lis 2024

@eliss232 a plánujete nějakou velkou rekonstrukci nebo jen nějaké maličkosti? celkem mně to zajímá když jste rozhodnutí že budete objednávat odtud.

tattiana9
27. lis 2024

@eliss232 Vidíš a ani nevíš, jakou máš ty pravdu 😀 Je to prostě věc vkusu, protože já bych to zase udělala tak, že bych si ponechala jenom tu sprchu, jelikož jsem jednoduše praktický typ. 😀

anezzka3
27. lis 2024

@tattiana9 a jak ses dozvěděla o této značce že je kvalitní? nejspíš bude i dostupnější než ty německé, no zas je při nich nějak zaručeno že ta instalace bude jednoduchá?

eliss232
28. lis 2024

@anezzka3 Proč by to nemělo být jednoduché? To zvládne každý chlap, neboj 😀 Já mám dokonce i kamaráda údržbáře, takže můžu říct, že je to rozhodně výhoda. 😉 Nebo si zavoláš hodinového manžela 😀 Možností je víc.

numda11
29. lis 2024

@eliss232 no nevím, já v tom mám asi chaos 😀 nebo prostě neumím vyhledávat správně. co spadá tedy pod ty levnější značky?

jari110
29. lis 2024

@numda11 Při koupi levnějších baterií nezapomeň zkontrolovat, zda výrobce poskytuje záruku a jaký je zákaznický servis. Levné baterie mohou mít samozřejmě i kratší životnost 😉

numda11
29. lis 2024

@jari110 takže asi bude nejlepší tá střední cesta - ani levné ani drahé, ale hlavně kvalitní. 🙈 zní to celkem komplikovaně se v něčem takovém orientovat.

anezzzka36
2. pro 2024

@numda11 Není to zas tak komplikované. 😝 Ale tak chápu, někomu to tak může připadat, jelikož existuje spousta typů, stylů a funkcí. To je také třeba zvážit, zda má mít ta batérie nějakou funkci, nebo vám stačí klasická. Jestli zvolíš možnost B, tak o to je to jednodušší, samozřejmě. 😀

ditkla
3. pro 2024

@anezzzka36 jaké funkce může mít taková baterie? hlavně že z ní teče voda a teče odtud odkud má 😀

eliss232
3. pro 2024

My jsme nakonec koupili tenhle systém Hansgrohe s termostatem a kvalita super. 🙂

ditkla
3. pro 2024

@eliss232 to vypadá dobře, z jakého je to materiálu? vypadá to jako klasický neřez. kde ste kupovali?

Strana