icon

Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?

18. čer 2023

Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱

eliss232
3. pro 2024

@ditkla E-shop Sanitino, já už jsem ho tu zmínila několikrát v podstatě. Ale tak osvědčil se nám, takže zůstáváme věrní. 😀

ditkla
3. pro 2024

@eliss232 aha takže jste nekupovali ale objednávali 😀 to je rozdíl 😀 je tam nějaká norma co se ceny týče aby se odtud mohlo objednat?

eliss232
6. pro 2024

@ditkla O žádné normě nevím. 😀 Jakže máš na mysli nějakou minimální částku objednávky, co musíš mít v košíku? Objednávali jsme jen baterie a bylo to okej. Pokud by si jen jednu objednala, i tak je to v pohodě a jde to. 🙂

monniculik03
6. pro 2024

@eliss232 tak to je super. no možná tam bude alespoň něco takovýho jako objednejte ještě za ... kč a dopravu máte zdarma 😀

jari110
12. pro 2024

@eliss232 Prosim tě a ten termostat i využíváte? 😀 Není to tak, že se to dá i vypnout někdy nebo to prostě funguje furt?

eliss232
13. pro 2024

@jari110 Má v sobě integrovaný termostatický směšovač, který umožňuje přesné nastavení teploty vody. Termostat je navržen tak, aby automaticky udržoval zvolenou teplotu během používání. Pokud bys velmi chtěla, aby termostat nezasahoval do regulace vody, musela by si zvolit jiný typ baterie bez té termostatické funkce. 🙂

klar_tek
13. pro 2024

@eliss232 a ten termostat se dá i nějak vypnout nebo je tam nějaký rozsah toho nastavení?

eliss232
13. pro 2024

@klar_tek Ne, nelze ho zcela vypnout ve smyslu jeho funkce regulace teploty, ale lze jej ovládat pomocí rukojeti, kterou si nastavuješ tu požadovanou teplotu vody. 😇

klar_tek
13. pro 2024

@eliss232 taka ale něco tam musí být zase asi aby se nestalo že já si to nastavím na nějakou teplotu a nějakým nedopatřením změní (jakož to u nás bývá zvykem 😀 )

eliss232
13. pro 2024

@klar_tek Když si to jednou nastavíš, tak to tak i zůstane. Je to spolehlivé a ta teplota se nemění. 🙂

klar_tek
13. pro 2024

@eliss232 Takže je tam nějaký zámek nebo co, jo ? Tak to je supr. A myslíš že to najdu u všech značek?

radi51cka
16. pro 2024

Termostat má ochrannou funkci, která zabraňuje překročení určité teploty (např. 38 °C, pokud je zapnut bezpečnostní zámek). Tato funkce je naprosto ideální, hlavně tedy u dětí nebo starších členů rodiny 😉 Ale tak ono to je fajn i z hlediska té úspory vody, jelikož termostat je tedy navržen tak, aby šetřil vodu – není třeba dlouho nastavovat správnou teplotu, voda teče rovnou tak, jak si ji nastavím. To šetří nejen čas, ale také peníze. Já osobně v tom věru nevýhodu nevidím.

jari110
18. pro 2024

@radi51cka To jsem potřebovala vědět, díky. 😉 Už déle nad tímto uvažujeme a ta naše stará hlavice už mě pěkně štve, tak bych to rovnou vyhodila a vyměnila celé a namísto toho, co máme, by jsme koupili takýto nějaký kompletní set. 😀 Něco takového bychom potřebovali.

anezzka3
18. pro 2024

@radi51cka no to já potřebuju i 40 stupňů někdy 😀 ale dobré je že se to dá tedy nějako vypnout. u nás bych to dělala asi jenom já 😀
@jari110 no my co jsme na bytě měli kdysi tak zas jsem ji musela nechat hodně často odmáčet v octu co se ucpávali ty otvory odkud šla voda. ale to byla asi taková nějaká za pár korun.

eliss232
7. led 2025

@anezzka3 To je pravda, u těch levnějších modelů se často projeví, že nejsou tak odolné, zvlášť když máte tvrdou vodu. Ocet je super na údržbu, ale člověk by to nejradši dělal co nejmíň často, že? 😀 Ty dražší baterie by mohly mít lepší filtry nebo materiály, co tomu víc odolávají, ale zase – ne vždy je to pravidlem. No tak každý má jinou představu o ideální teplotě, to je pravda, také mám raději teplejší. 😂

nazka
7. led 2025

Jestli chceš, napiš iz, manžel to dělá, tak mám trochu přehled, ale nechci to tu psát veřejně

anezzzka36
8. led 2025

@nazka Co jako dělá? Se sanitou?
@eliss232 Tak ženy většinou mají raději horkou vodu, to je prostě fakt. 😀 Ale s tou termostatickou baterií bych věru u nás doma nepochodila, protože máme rádi různé teploty. To by se muselo stále přestavovat...

nazka
8. led 2025

@anezzzka36 staví, obkládá..

eliss232
9. led 2025

@nazka Tak to máte pořádnou výhodu, to bych řekla. 😉
@anezzzka36 Ano, termostatická baterie udržuje nastavenou teplotu vody, což znamená, že pokud máte různé preference pro teplotu vody, bylo by potřeba teplotu pokaždé upravovat manuálně.
Nicméně to přenastavení není vůbec složité – v podstatě jde o jednoduché otočení kolečka, kterým si rychle nastavíš požadovanou teplotu. Taková největší výhoda je hlavně to, že eliminuje náhlé výkyvy teploty (například když někdo v domácnosti pustí vodu jinde) a umožňuje přesné nastavení, což může být pro někoho dost praktické. 🙂
Každopádně, pokud preferuješ flexibilitu v teplotě bez nutnosti častého přenastavování, klasická páková baterie bude asi pohodlnější. 🙂

nazka
9. led 2025

@eliss232 jak se to vezme, koupelny dělá stále, ale ta naše je stará už 40 let 🤣🤣

numda11
10. led 2025

@eliss232 Tak tohle je přesně jak u nás doma když se sprchuju a někdo vedle na wc spláchne 🙈 Dokud se to nezačalo dít přímo mně, myslela jsem si že je to jen ve filmech 😀
@nazka no tak ale zase pokud je plně funkční i těch 40 let tak to klobouk dolu 😀 i když mě by možná jeden styl tak dlouho už zunoval 😅

stelica51
10. led 2025

@nazka 😂 To je tak typické. Švagr dělá s nábytkem, ale doma má problém udělat jednu polici, o kterou ho segra prosí už dva roky. 😂
@eliss232 Můžeš doporučit nějakou termostatickou baterii, prosim?

ditkla
13. led 2025

@eliss232 no tak jsem to myslela že když mají jenom eshop a nemají prodejnu jestli tam není nějaká podmínka aby vůbec tovar odeslali. A taky mě teď napadá jestli tam není nějaká množstevní sleva typu 3+1 nebo 2+1

eliss232
13. led 2025

@stelica51 Záleží, jestli chceš podomítkovou nebo klasickou, černou nebo ne 😀 A když tak přemýšlím, tak vlastně ani nevím, jestli chceš vanovou nebo sprchovou? 😀
Ale klidně se podívej tady, je jich tam celkem hodně na výběr. Já osobně bych šla do téhle například: https://www.sanitino.cz/grohe-grohtherm-800-ter...

monniculik03
14. led 2025

@eliss232 a proč? v čem je jiná? mně například zajímá jestli se nemůže při sprchování spálit dítě nebo například důchodce. to je takový věk že oni zřejmě nevím pokaď až můžou s tou teplotou zajít.

eliss232
15. led 2025

@monniculik03 Když si rozklineš ten link, tak tam máš různe informace a detaily ohledně produktu, taky je tam spomenuta funkce Safe Stop. A díky ní se tohle stát rozhodně nemůže. 😀 Ale popravdě, nad tímhle jsem se ještě nezamýšlela. 😅

klar_tek
15. led 2025

@eliss232 ono člověk asi přijde až postupně na to že co vlastně od celé té koupelny očekává. důležitý je si to vopřed nějako asi sepsat někde nebo se poradit s dizajnérem.

radi51cka
16. led 2025

@klar_tek Proč s dizajnérem? Pokud máš svou vlastní jasnou představu, tak tohle bych vůbec neřešila. A taky jsou to zase finance navíc a to má dneska skutečně málokdo. 😀 Ty máš zkušenosti s dizajnéry?

anezzka3
16. led 2025

@radi51cka no dizajnér je za mně zbytečně předražená služba. jako to už fakt musí být člověk bez fantazie aby si nevědel sebrat tužku a papír a zakreslit kde a co a změrit to.

stelica51
17. led 2025

No přesně, myslím si, že každý má alespoň přibližně představu, jak by chtěl, aby jeho koupelna vypadala. 🙂 Taky mám takovou tu svou vysněnou koupelnu v hlavě, ale tak je fakt ve hvězdách, jestli se jí reálně někdy dočkám. 😀

Strana