Kolik stojí rekonstrukce koupelny v rodinném domě?
Ahoj holky, budem muset brzy zrekonstruovat koupelnu vcetne WC, ktere je zvlast. Komplet vcetne odpadnich trubek. Musime vsak na ni jeste nasetrit. A ja se ptam - kolik to tak v dnesni dobe zhruba stoji? Mame RD napojeny na domaci cisticku. Je realna cena treba 400 tis? Nebo vic? 😱
@eliss232 tak to je super. no možná tam bude alespoň něco takovýho jako objednejte ještě za ... kč a dopravu máte zdarma 😀
@jari110 Má v sobě integrovaný termostatický směšovač, který umožňuje přesné nastavení teploty vody. Termostat je navržen tak, aby automaticky udržoval zvolenou teplotu během používání. Pokud bys velmi chtěla, aby termostat nezasahoval do regulace vody, musela by si zvolit jiný typ baterie bez té termostatické funkce. 🙂
Termostat má ochrannou funkci, která zabraňuje překročení určité teploty (např. 38 °C, pokud je zapnut bezpečnostní zámek). Tato funkce je naprosto ideální, hlavně tedy u dětí nebo starších členů rodiny 😉 Ale tak ono to je fajn i z hlediska té úspory vody, jelikož termostat je tedy navržen tak, aby šetřil vodu – není třeba dlouho nastavovat správnou teplotu, voda teče rovnou tak, jak si ji nastavím. To šetří nejen čas, ale také peníze. Já osobně v tom věru nevýhodu nevidím.
@radi51cka no to já potřebuju i 40 stupňů někdy 😀 ale dobré je že se to dá tedy nějako vypnout. u nás bych to dělala asi jenom já 😀
@jari110 no my co jsme na bytě měli kdysi tak zas jsem ji musela nechat hodně často odmáčet v octu co se ucpávali ty otvory odkud šla voda. ale to byla asi taková nějaká za pár korun.
@anezzka3 To je pravda, u těch levnějších modelů se často projeví, že nejsou tak odolné, zvlášť když máte tvrdou vodu. Ocet je super na údržbu, ale člověk by to nejradši dělal co nejmíň často, že? 😀 Ty dražší baterie by mohly mít lepší filtry nebo materiály, co tomu víc odolávají, ale zase – ne vždy je to pravidlem. No tak každý má jinou představu o ideální teplotě, to je pravda, také mám raději teplejší. 😂
Jestli chceš, napiš iz, manžel to dělá, tak mám trochu přehled, ale nechci to tu psát veřejně
@anezzzka36 staví, obkládá..
@nazka Tak to máte pořádnou výhodu, to bych řekla. 😉
@anezzzka36 Ano, termostatická baterie udržuje nastavenou teplotu vody, což znamená, že pokud máte různé preference pro teplotu vody, bylo by potřeba teplotu pokaždé upravovat manuálně.
Nicméně to přenastavení není vůbec složité – v podstatě jde o jednoduché otočení kolečka, kterým si rychle nastavíš požadovanou teplotu. Taková největší výhoda je hlavně to, že eliminuje náhlé výkyvy teploty (například když někdo v domácnosti pustí vodu jinde) a umožňuje přesné nastavení, což může být pro někoho dost praktické. 🙂
Každopádně, pokud preferuješ flexibilitu v teplotě bez nutnosti častého přenastavování, klasická páková baterie bude asi pohodlnější. 🙂
@eliss232 Tak tohle je přesně jak u nás doma když se sprchuju a někdo vedle na wc spláchne 🙈 Dokud se to nezačalo dít přímo mně, myslela jsem si že je to jen ve filmech 😀
@nazka no tak ale zase pokud je plně funkční i těch 40 let tak to klobouk dolu 😀 i když mě by možná jeden styl tak dlouho už zunoval 😅
@stelica51 Záleží, jestli chceš podomítkovou nebo klasickou, černou nebo ne 😀 A když tak přemýšlím, tak vlastně ani nevím, jestli chceš vanovou nebo sprchovou? 😀
Ale klidně se podívej tady, je jich tam celkem hodně na výběr. Já osobně bych šla do téhle například: https://www.sanitino.cz/grohe-grohtherm-800-ter...
@eliss232 a proč? v čem je jiná? mně například zajímá jestli se nemůže při sprchování spálit dítě nebo například důchodce. to je takový věk že oni zřejmě nevím pokaď až můžou s tou teplotou zajít.
@monniculik03 Když si rozklineš ten link, tak tam máš různe informace a detaily ohledně produktu, taky je tam spomenuta funkce Safe Stop. A díky ní se tohle stát rozhodně nemůže. 😀 Ale popravdě, nad tímhle jsem se ještě nezamýšlela. 😅
No přesně, myslím si, že každý má alespoň přibližně představu, jak by chtěl, aby jeho koupelna vypadala. 🙂 Taky mám takovou tu svou vysněnou koupelnu v hlavě, ale tak je fakt ve hvězdách, jestli se jí reálně někdy dočkám. 😀

@ditkla E-shop Sanitino, já už jsem ho tu zmínila několikrát v podstatě. Ale tak osvědčil se nám, takže zůstáváme věrní. 😀